Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Wano Arkı Sonunda Tayfanın Ödülleri Ne Olur?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Neden bunu yazdığımı üstteki mesajımda sebebiyle beraber yazdım.

Luffy 17 milyonluk Arlong'u yeni ve 30 milyon ödül aldı. Neredeyse iki katı oranında ödül almış.

80 milyonluk crocoyu yendi ve 100 milyon ödül aldı. Croco'nun kendi ödülünden %25 daha fazla artmış.

Doffy konusunda korsan ittifakı yendi dendiği ve muhtemelen Law ile beraber yenmiş sayıldığı için saymıyorum. Bir şey demek zor.

1 milyonluk Katakuriyi yendi. Ödülü Katakuri'nin %50'si oranında arttı.

Şimdi Luffy Kaido'yu yenecek. Kaido ne kadar ödüle sahip? 4.600. Zafer sonrası Luffy 5.600 ödüle sahip olursa aslında yendiği düşmanları ödül bazında geçme oranı olarak en düşük orana sahip olmuş olacak. Yani Arlong'un iki katı, Croco'dan 25, kata'nın 50 oranında ödülünü geçmişken Kaido'nun ödülünün %20 civarında yukarısına sahip olacak.

Şimdi burada sorularını tahmin edebiliyorum cevap vereyim, ama bunlardan sonra ek kısmı da okumanı rica ediyorum cevap vereceksen.

1. Ama Luffy Kaido'yu teketekte almadı sayılmaz

Luffy Kaido'nun karşısına son kez çıktığında zor ayakta duruyordu. Yani Kaido yaralanmış olabilir ama Luffy de aynı şekilde yaralandı. Bunu daha önce yazdığım zaman verdiğin cevabı hatırlıyorum, Luffy Kaido'nun savaştıklarıyla savaşsa ölürdü demiştin. O zaman cevap veremedim şimdi vereyim, evet ilk hali ölürdü. Ancak Luffy şuanda o ilk halinde değil. Yani geçmişin bir önemi yok. Daha basit şekilde ifade edersem Kaido'nun güçlü haliyle o kişilerdem aldığı hasarlar, Luffy'nin güçlenme öncesi Kaido'dan aldığı hasarlara eşittir aşağı yukarı.

2. Ama Luffy o diğer ödül artışlarında başka mevzulara sahipti vs vs

Oda'nın kendisi Wano'nun sonu çok önemli, serinin sona yaklaştığını anlayacaksınız diyor. Seri içinde Luffy'nin Joy Boy olmasına dair muhabbetler var. Yani Kaido'dan daha fazla ödül için yeterince gerekçe var bence.

Şimdi gelelim önemle oku dediğim ek kısma.

Ben aslında burada şartlo tahminde bulundum. Tahminin konusu ise sık sık dile getirilen serinin 5 sene içinde bitmesi goygoyu. Wano sonunda cidden final saga başlayabilir. Yani Luffy son büyük düşmanla karşılaşacak olabilir. Diğerleri transit işlenebilir.

Eğer bu olacaksa bu Luffy'nin son ödül artışı olacak. Çünkü seri sonunda hükümet gideceği için bizimkiler bir daha ödül almayacak. Dolayısoyla Oda gerçekten son bir düşman daha planladıysa Luffy'e Roger'ın ödülünü geçirtebilir. Olması için gerekli gerekçeleri yukarıda yazdım. Sen bu gerekçelere katılmasan, farklı şekilde düşünsen bile Oda'nın kendi kafasında "teke tek" olduğu ihtimalinden görmezden gelmezsen daha iyi olur. Oda'ya oldukça sık sövmenden yola çıkarsam kafalarınızın pek uyuştuğu da söylenemez. Yani tıpkı saçma bulduğun diğer pek çok şey gibi bu da gerçekleşebilir.
Mantığını anlıyorum ama Luffy ne Roger seviyesi bir güç ne o seviye bir ağırlığa sahip. Bu ödül 300'den 500 değil yani 1.5'tan +5.5m diyorsun. Böyle bir ödül artışı mümkün değil. Ayrıca Luffy için son ödül olabilirse tayfanın kalan üyeleri için de son ödül artışı demektir. Sen şu an tayfanın diğer üyelerinin nihai ödüllerine ulaşacak seviyede görüyor musun ? Misal Zoro'yu +3m Sanji'yi +2m ? Ki bu Zoro için 10× Sanji için 7× ödül artışı demek. Böyle bir şeyin makul olmadığını sadece Luffy'ye değil tayfanın diğer üyelerine bakarak da anlayabilirsin. Wano'dan başka en az 1 ödül daha var. Ödülleri buna göre ayarla derim.
 
Luffy 17 milyonluk Arlong'u yeni ve 30 milyon ödül aldı. Neredeyse iki katı oranında ödül almış.
15m Buggy, 17m Krieg, 20m Arlong... Bu üçünü yendiği için 30m ödül aldı, sadece Arlong için değil.
80 milyonluk crocoyu yendi ve 100 milyon ödül aldı. Croco'nun kendi ödülünden %25 daha fazla artmış
Zoro, Baroque Works'un ajanlarını yendiği için 60m ödül almıştı... Luffy, Baroque Works'un başındaki adamı yendi(Bu bilinseydi Crocodile'ın ödülü 162m olurdu). Bir de Croc shici olduğu için ödülü dondurulmuştu.
1 milyonluk Katakuriyi yendi. Ödülü Katakuri'nin %50'si oranında arttı.
Burda da olay sadece Kata'yı yenmek değil ki... 860m Kraker ve 1milyarlık Kata'yı yendi. Yonko adası basıp, iki komutanını indirip, adadan sağ çıktı. Ödülü o yüzden o kadar arttı.

Shanks 6 yıldır yonko ödülü 4 milyar... Wb 20 yıl(?) Ödülü 5 milyar... Luffy'nin yonkoluğa giriş ödülünün 5.6 milyar olması imkansız gibi bir şey
 
Luffy 2-3 arasında olur. Zoro ve Sanji 1-1.5 aralarında olacaktır. Tayfanın diğer üyelerini tahmin etmek zor. Zaten ortalama olarak onlar da şişirilmiş ödüller alır.(Chopper hariç)

Law ve Kid eğer BM yi indirirlerse onların da ödülleri 2 ye dayanır. Luffy'nin biraz aşağısında olurlar.
 
Luffy'nin ödülünün 3 milyar olacağına neredeyse eminim. İçgüdüsel olarak böyle hissediyorum. Çünkü 2.5m az 3.5m çok olacak. Normalde Luffy'nin ödülü umurumda olmaz ama kendisinden sonra geleceklerin ödüllerini belirleyeceği için zihnimi mecbur Luffy düşünmeye zorlamış oldum. Allah affetsin.
 
Daz Bones'un ödülü(Arabasta'da Zoro'nun kestiği Baroque Works ajanı) 75 m gözüküyor, Zoro bunu kesmesine rağmen 60 m ödül almıştı. Yanılmıyorsam Oda bir sbs'de Crocodile'ın ödülü durmasa 2 katı kadar olacağını söylemişti, hiç emin değilim gerçi. Bu arc'tan da böyle bir şey bekliyorum. Yendikleri adamların üzerine çıkmayacak gibi ödülleri. Zoro ve Sanji 1-1.1 milyar, Luffy'de 3 gibi bir şey alır gibime geliyor. Diğer karakterleri bilemem ama Robin'e yüklü bir ödül bekliyorum malum Yeni Dünya'dalar ve hedeflerine adım adım yaklaşıyorlar. Luffy, Robin sayesinde Korsanlar Kralı olmaya en yakın aday. Bu sebeple Robin patlar gider.
Bence bunun sebebi, Hükümetin zaferi Smokerlara itelemesi resmi olarak yendikleri geçmedi yani.. dediğin başka örneği de yok.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık