Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
King'in savunması hızını artırıp artırmayacağına bağlı olarak değişebilen bir savunma.Hızlı formunda Kata'nın her saldırısı bu herife zarar verir.King ateş modunda takılırsa zaten Kata'ya vuramayacak bir anlam ifade etmiyor yani.


Dayanıklılık dediğin şey aldığın hasardan sonra ayağa kalkabilmek,dövüşe devam edebilmektir.Katakuri bu konuda Marco'dan sonra en dayanıklı yonko komutanı gözüken.

Katakuri kendisinden düşük silahlanmaya sahip bir adama kaybetti,de King çok mu farklı.King de kendisinden daha yavaş(hareket hızı olarak),daha kötü savunmaya sahip olan,fiziksel güçte daha geride birisine kaybetti.King ileri seviye h.haki kasmış bir Zoro karşısında anlık olarak üstünlük bile sağlayamadı.

Bilinmeyen değil bilinen şeyler.Savunması açıkken Zoro'dan adam akıllı hasar almadığı Zoro'nun kendisi tarafından söylenen adam,Zoro'nun p.upı sonrası aldığı 2 darbe sonrasında "sınırıma geldiğimi hissediyorum" da diyor.Jack dediğin adam çok dayanıklı değil,Jack sadece çok iyi bir kondisyona sahip.Dayanıklılık ile kondisyon birbirinin aynısı kavramlar değil.Katakuri'nin kendi karnını yarıp onun üzerine 3 saat dövüştüğü bir durum varken,Zoro'nun en iyi ataklarından biri bile olmayan bir atağı yediği taktirde aynısı olacağını garanti edemezsin.

Luffy'nin dövüş stili gereği Zoro kadar bitirici olmayabilir.Luffy bu açığı hızıyla,çevikliğiyle,dövüş zekasıyla zaten kapatıyor, öne bile geçiyor hatta.Öyle durup durup birbirlerine hamle atan kişilerin dövüşleri gibi değil Luffy'nin dövüşleri.

Kaido'yu kesen saldırı King savunma modundayken zarar veremedi.Karşısında Snakeman kadar hızlı bir adam varken King bu modda kalamayacağı için,mevcut hızını kullanmak durumda kalacak.Bu modda da King'in zarar görmeme durumu yok.

King hareket hızı üzerine yoğunlaşmış bir karakter en hızlı modunda bile durum böyle.Katakuri tepki hızında bunu yapabilen bir kişi.King'in en hızlı saldırısının bile bu saldırıdan yavaş olduğu net üstelik.

Bu da Kata'nın sahip olduğu hareket hızı.Snakeman'in Luffy'nin en hızlı formu olduğunu,Dof'un Boundman'i bile çıplak gözle takip edemediğini.O Dof'un da hali hazırda Queen'den daha hızlı,daha iyi bir gözlem kullanıcısı olduğunu da söylemeye gerek yok.



Daha iyi değil.

Bariz bir biçimde Kata'dan yavaş.Özellikle tepki hızında arada devasa bir fark var.

King'in fiziksel güç olarak daha iyi olduğunu gösteren tek bir feat bile yok.G3 atağının kat kat büyüğünü yapan, fizana çıkaran,Dof'u kmlerce uçuran Kong Gun durduracak yumruklara sahip,Snakeman ataklarını meyve bile basmadan durduracak kadar fiziksel güce sahip birisi Katakuri.Luffy'nin normal kokalı g3 ile bile antik zoan Page One'a ne yaptığı da bariz.King'in zoanı Page One'ın zoanından daha sert deriye sahip değil üstelik.King'in ırkının canavarlığı yüzünden o savunma üst düzey.Zaten meyvesini son roundta bile çok kullanmamasından haklı olduğum da ortaya çıkıyor.

Katakuri ,Kaido+King+Queen+Jack'i toplasan belki sahip olacakları bir k.hakiye,King'te mevcut olmayan h.hakiye,King'te gene olmayan bir uyanış gücüne,King'in gösterdiği silahlanmadan üst düzey silahlanmaya sahip bir adam.Luffy'nin elini yamultan Kaido'yla beraber serideki tek kişi.O kadar sert adamın kokası.İleri seviye silahlanması olmayabilir.
Ki adamın Luffy'ye dediği cümle bu.

Aynı Katakuri King'ten çok daha işlevsel bir dövüşçü aynı zamanda.Normal stilinin yumruk yumruğa olmadığı,uyanış+mızrak ile rakiplerinin işini bitirmeye yönelik olduğu bile barizken,Luffy ile dövüştüğü son roundta yüksek hızlı+geleceği görebilen bir Luffy'ye karşı yumruk kavgasında geride kalmamış bir isim.

Zoro'nun bu bölüm King'in sırrını çözmesine benzer bir şekilde,Snakeman'den sadece 3 darbe almışken bu formun işleyiş tarzını çözecek kadar da dövüş zekası yüksek bir adam ayrıca.King'ten bu alanda da üstün.

Katakuri gösterdikleriyle de,donanımı ile de,hikayedeki rolü ile de King'in önünde bir karakter.İlerde h.hakinin üst düzey seviyesini kullanacağı zaman bu tartışmanın anlamı olmayacak.
King'in dayanıklılığı Dünya hükümeti ve Zoro onaylı. Sen de çok iyi biliyorsun ki Zoro seviyesinin çok üzerinde saldırı gücü olan bir adam. Bu noktada silahlanması kendisinden zayıf olan birinin yumruklarına maruz kalıp ayakta kalan Katakuri yerine
Zoro'nun saldırısını alıp ayakta kalan King'i tercih ederim ki Zoro'nun güncel saldırı gücü Tüm Kek Luffy'yi fersah fersah aşar.

King'in savunması absürt derecede güçlü. Çünkü karşısındaki saldırı gücü çok güçlü. Saldırı gücü çok abartı olmayan karakterlere karşı savunmasını düşürerek de dövüşebilir King. Bu noktada Kata'nın Luffy'ye üstün gelmesi bir referans değil çünkü Luffy zaten Balıkadam adasından başlayarak silahlanmada sorun yaşayan(kendi ağzıyla söyledi) bu sorunu Cracker'le devam ettirip Kata karşısına çıkan biri. Neyini referans alıcaz Luffy'nin ? Wano'dan sonra olsa bu olay neyse..

Üzgünüm ama snakeman gözle görülemeyecek derecede hızlı hareket eden karakterlerden daha hızlı bir form değil.

Kata'nın o'su var bu'su var... İyi güzel hoş da olanların totali ne veriyor bu önemli. Gözüken kadarıyla King'in savunmasını aşsa bile kendini iyileştiren bir King var. Adam ne saldırılar yedi ama kendini hep iyileştirdi. Bu adama kral hakiyle saldırmadıktan sonra boşuna kürek çekersin. Bunu çok net gördük. Kral hakisini saldırılarına ekleyemeyen birinin King karşısında şansı yok. King hem savunma yönüyle hem dayanıklılık yönüyle o da olmadı iyileşme yönüyle Katakuri'nin bütün yollarını kapatıyor.

Ek olarak... Herifin ürettiği ateş magma özelliği gösteriyor. Hadi son olarak de ki Katakuri'nin mochisi magmada erimez tam olsun ;)

Katakuri'nin tek avantajı gözlem hakisi. O kadar.
 
Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 5)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık