Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
King’e karşı şansı yok varsa da çok az King cayır cayır yakar.Zırh haki > Elmas.Hakisi sağlam olsa elmas açmaya o kadar kasmazdı.
Kimin zırh hakisi elmastan daha sert ki Jozu haki yerine elmas kullanmasın ? Adamın meyvesi zaten silahlanma hakisi işlevi görüyor. Karşısındaki rakip logia olmadıktan sonra haki kullanıp da haki mi harcasın boş boş ? Çok saçma :)

Elmasın ateşe karşı dayanıklılığı ne durumda bu önemli.
 
Kimin zırh hakisi elmastan daha sert ki Jozu haki yerine elmas kullanmasın ? Adamın meyvesi zaten silahlanma hakisi işlevi görüyor. Karşısındaki rakip logia olmadıktan sonra haki kullanıp da haki mi harcasın boş boş ? Çok saçma :)

Elmasın ateşe karşı dayanıklılığı ne durumda bu önemli.
Mesele sertlik değil.Silahlanma hakisi seni patlamadan korur.Geçen bölüm Zoro’yu korudu.Ancak Elmas gibi meyve yetenekleri korumaz.Şu anda seride görünmez zırh hakisinin üzerine konacak yetenek çok az.Bariyer gibi ekstrem şeyler olabilir ancak.Birde rakip haki kullanmasa tamam ama genelde haki kullandığı için yumrukları sallamayan lastik bile hakiye muhtaç kalıyor.
 
Benim hatırladığım Akainu savaşacaktı Shanks ile. Denizcileri tutan Sengoku oldu. Nasılsa WB ve Ace öldü istediğimiz aldık vs. diyerek durdurdu.
Sengoku, dünya hükümeti ve Shanks arasındaki muhabbeti biliyordur, ondan da olabilir. Veya daha fazla kan dökülmemesi için Kobi'nin de dediği üzere, çünkü marine askerleri de ölüyor boyuna. Shanks tayfasında çok manyak güçler de olabilir veya bizzat Shanks'da vardır Whitebeard gibi, bunu bildikleri için...
 
Senin anlamak istemediğin olay şu. Orada Croco Akainu'ya bulaştı, Ace'in idamını durdurdu. Senin elemanı tuzla buz edebilecek isimler vardı hemen yakınlarında. Croco'nun oradan sağ çıkmasının tek sebebi Oda'nın bunu istemesi. Hala Daz Bones örneği veriyorsun. Daz Bonez önemli bir karakter değil. Croco önemli ama, hapishaneden çıkardı ve NW'ye gönderdi Oda. Anlatabiliyor muyum? Sırf bu yüzden doğru noktada savaşa yaptığı müdahalelere rağmen oradan sağ çıktı.

Ben önemli karakterler diyorum. Moria'yı bu grupta neden görüyorsun? En son Absalom için Teach'e yem olan bir çöp. Öyle de kalacak. Keza Teach'in adasını basmış olması seri için önemli bir karakter olduğunu göstermez. Ne yaptı ki? Absalom için geldi oraya, öldüğünü öğrendi ve kesildi. Ölmüş olması muhtemel.

Croco ise belki peşinde olduğu antik silah konusunda önemli bir rol oynayacak. Oda'nın bir amaç uğruna seriye kattığı kesin.
Croco'nun önemi Luffy'ye yenilmiş olması ve Shichi olmasından gelmiyor ki, sen bana Moria da Luffy'ye yenildi ve Shichi diyorsun...


Niye Luffy'nin olaylarını karıştırmıyorum yahu. Aynı arc içinde Oda istediği karakteri ön plana çıkardı, mantıken imkansız denebilecek senaryolardan sağ çıkarmadı mı? Yani bu arc büyük ölçüde Oda için olması gerekenlerin mantıksız da olsa gerçekleştiği bir arc. Diğer arclar için de geçerli olabilir bir yere kadar, ancak MF'de bu başka bir boyuttaydı.
İki olayı aynı tutmak değil mesele, MF arcında işlenen olayların aslında arcın temel amacına hizmet eden piyonlar olduğunu göstermek. Croco'ya kimse bulaşmadı, sadece Jozu geldi vurdu o kadar. Yani ben önce bunu sorgularım. Bu nasıl bir arc ki, denizcilerin zirve güçleri Croco'yu bir böcek gibi ezmiyor. Neden ezmiyorlar acaba?
MF'den sağ kurtulması gerekenler, saçma da olsa sağ kurtuldu. Ace'in mesela, ölmesi lazımdı. Onun da kılıfı bulundu.
Bu arc Dof'un, Mihawk'ın, Marco'nun seviyesini ölçtüğün bir arc değildi. Arcın amacı bu değildi çünkü.

Ben sana başka deliller de bulurum Mihawk'ın gücü hakkında.
1033'te Meito'ların zayıflar tarafından kullanılamayacağını öğrendik. En iyi 12'lik bir kılıcı Mihawk nasıl kullanabiliyor öyleyse? Diyebilirsin ki, 12'lik kılıcı kullanmak için gereken minimum güç seviyesini bilmiyoruz. Ancak Oda'nın en üst seviyedeki kılıçları layık gördüğü diğer isimler ortada. Bu bize ipucu oluyor. Üstelik, kılıç da kararmış. Yani, kendi karartmamıştır diyorsan hikaye anlatımından hiç bir şey anlamadığın sonucunu çıkarıp, daha da cevap yazmayacağım.
Bak bu noktada bile Croc'u alakasız noktadan eleştirip ''Böcek gibi ezebelicek karakterler vardı'' hikayesini anlatıyorsun. Sana aynı konumda olan Moria'yı örnek gösteriyorum kabul etmiyorsun. Moria ve Crocodile da Shichi değil miydi? Biri eziliyorken diğer ezilmiyor bunu neden anlamak istemiyorsun. Bunu seriye göre değerlendirmen lazım ''Mangaka istemedi ezdirmedi'' demek seriye dışarıdan başkamk demek. Sen serinin içinden bakman lazım. Ezebilselerdi ezerlerdi, Moria'yı nasıl ezdiler. Adam logia yetenek kullanıcısı, bugün gelinen noktada bu yetenek neredeyse belli koşullar dışında dokunulmaz oluyor. Örnek vereyim Marco ve Vista gidip Akainu'ya saldırıyorlar fakat zarar veremiyorlar. Diğer noktada Jinbe Akainu'y vuruyor hiç bir işe yaramıyor. Jozu'dan logia olarak 2 kişi hasar alıyor MF de biri Crocodile diğeri Aokiji. Bunun en büyük sebeplerinden biri bu karakterin Kuzan ve Crocodile boyutunda hakili saldırı yapabiliyor oluşu. Yani bu iki karakterin tüm bedenini etkiliyor adamların yaptığı saldırı, vücudu kaçıracak yer kalmıyor belli noktada. Bugün Crocodile gelse size göre heralde tüm hakili saldırılardan etkilenecek, bana göre ise böyle bir şey söz konusu değil. Crocodile belli noktalarda Akainu'nun Marco ve Vista'nın saldırı tipine benzer saldırılardan etkilenmeyecek durumda gözükecek muhtemelen. Yani siz ''Crocodile muhtemelen kolay indirilemeyeceği için kimse dalmadı'' demek yerine ''Bunu böcek gibi ezerlerdi'' demeyi tercih ediyorsunuz saçma biçimde. Fakat baktığında adamın karşısına geçtiği kişiler çoğunlukla ''güçlü'' diyebileceğimiz karakterler. Bu adam girdiği her noktada da istediğini alan taraf olmuş, fakat sorsan hiç bir şey yapmamış ve millet istese bu adama tek atıyor...

Oysa baktığında adam Amiral'in yediği saldırıdan daha güçlü bir saldırı yemesine rağmen saldırmak için bekliyor diğer gelen saldırıda. Neyse dediğim gibi düşünceler farklı. Sen ''Tek atarlar'' demeyi ''Mangaka istemedi sadece'' demeyi tercih ediyorsun, fakat bunun saçma olduğunu anlamak istemiyorsun. Bu noktada Mangaka bunu istemediyse 2 yıl sonrası da istemeyecek ve yine benzer durumlarda, benzer şekillerde çizecek.
Bu mesajın hoşuma gitmedi reis,ben mangadan yazıyorum olanı yorumluyorum diģerleri bahane uyduruyor demen hata bir kere ?

Hepimiz mangadan cevap veriyoruz mesela kendi adıma cevap verecek olursak sunduğun her şey cevap vermişimdir.

Ee sen katılmıyorsun diye ben sana uyduruyorsun bahane buluyorsun demedim her zaman gösterilen kısa panellere bağlı kalarak mı yorum yapmamızı bekliyorsun ?

Görüşlerimiz farklı diyebilirsin öbür türlü,ben mangadan yazıyorum olanı söylüyorum digerleri farklı şeyler diyorsun demen olmaz.

Bu noktada senin de yanılma payın var hatta cok yüksek.
Yav her şeyi üstüne alınma, ben ''Şu istese tek atar'' , ''Bu böyle tek atar'' , ''Şu şöyle halleder'' diye saçma, mangada olmayan, kendi düşüncelerini yazan insanlara o yorumum.
Bugün anketlerde ''Crocodile Hordy'i yenemez'' diyen insanlar var. Ne diyeyim bunlara? ''Canım arkadaşım, sen o kadar haklı ve doğru düşünüyorsun ki biz serinin dinamiklerini hiç anlamamışız?'' mı diyeyim ne bekliyorsun?
Dediğin gibi, kısa panellerden yorum yapıp Mihawk'ın ve Croco'nun gücünü ölçüp biçeceksek, MF'de gördüğümüz diğer panellere de aynısını uygulamamız gerekir ki tutarlı olalım. Ama bu yapılmıyor tabi. Marco Kuzan'a tekme atıyor diye tutup Marco = Kuzan ya da daha abartılı çıkarımlar yapmıyoruz.

@Sir Crocodile
Marco Kuzan olayı net olarak ortada. Orada Kuzan yeniliyor mu da bu çıkarımı yapacağız, ya da çok büyük karşılıklı hasar mı var? Geri çekilme mi var? Durdurma mı var?
Adam gelip gafil avlayıp bir tekme atıyor, Kizayu'ya a attı uçurdu sonra adam ışınlanarak döndü geri. Eeee? Diğer noktada Mihawk çatur çutur milleti kesiyorken net olarak durduruluyor. Bana ''Bu adam önüne gelen herkesi keserken neden Crocodile'a gelince duruyor?'' diyorum. ''Mangaka tek attırmadı'' gibi alakasız çıkarımlar ile geliyorlar veya geliyorsunuz diyeyim. Yahu tek atabilse, Mangaka'nın gözünde böyle bir fark olsa zaten atardı diyorum bende. Nasıl Moria'yı belli noktalarda hallettirdi, hem Dof'a hem Jinbe'ye benzer bir şey olurdu. Sen ''Moria çöp'' deyip geçmeyi tercih ediyorsun. Evet, Moria zayıflamış bir karakter travma yaşamış, fakat çöp denilecek bir seviyede karakter değil hiç bir şekilde. Biraz akıllı olsai eskiye yakın durumda yani şuan NW de her türlü sağlam iş yapabilir o meyve ve yetenek ile. Teach de bunu az çok bildiğinden '' Bana katıl'' tarzında konuşuyor zaten. Eğer bu adama Shilev ve Devon gibi iki tane ID 6. katt suçlusu ve oradan çıktıktan sonra iyi meyveler kapmış 2 kişi geliyorsa bir şey vardır.
 
Kimin zırh hakisi elmastan daha sert ki Jozu haki yerine elmas kullanmasın ? Adamın meyvesi zaten silahlanma hakisi işlevi görüyor. Karşısındaki rakip logia olmadıktan sonra haki kullanıp da haki mi harcasın boş boş ? Çok saçma :)

Elmasın ateşe karşı dayanıklılığı ne durumda bu önemli.
Gerçek hayatta elmasın erime sıcaklığı 3000 dereceyi geçiyor.King'in veya Mera Mera'nın sıcaklığı yetmez.Akainu'nun lavı bile yetmeyebilir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 12)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık