Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1026: Tennozan (Dönüm Noktası)

Bölüm nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    286
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Orochi'nin ölmediğini zaten tahmin ediyorduk. Yüksek ihtimal meyvesi sayesinde kurtuldu. 8 başın her biri onun için bir can ifade ediyor olabilir. Kaldı 7 baş? hadi bakalım.

Momonosuke'nin Kaido'yu ısırmasına bu kadar takılmamak lazım. Okuduğumuz seri shounen, yani olayların sürekli aynı çizgide ilerlemesi mümkün değil. bkz. kızılsaçlıshankskolunudenizcanavarınakaptırıyorhd#

Sanırım geçen sene Wano ile alakalı bir teori yazmıştım. Wano ülkesinin başkentinin adı nedir? çiçek. Wano'nun krokisi neyi andırıyor? çiçeği. Lakin sapı kökünden ayrılmış, tamamlanmayı bekleyen bir çiçek. Teoride bu parçanın tamamlanacağına dairdi lakin benim tahmin edemediğim nokta ejderhaların bunu yapacak olmasıydı.
Okumak isteyenler

Luffy'nin ne seviyede olduğunu söylemek için henüz erken lakin Goda gökyüzünü yararak gereken mesajı verdi bize. bkz. Shanks vs. Beyazsakal, Eğer dövüşün kazananı Luffy olursa dünyanın en güçlüsünü aşmış olacak. İşte o an Luffy farklı bir seviyede olacak. Yani o an ki Luffy > Yonkou denklemi oluşacak, en azından benim için öyle.

Kaido ve Luffy'nin dövüşü ile gökyüzü yarılıyor, dolunay ortaya çıkıyor. Kedi ile köpek sulong formlarına geri dönüp rakiplerini alt ediyor. Şimdi burayı biraz açmak lazım, biraz fazla tartışılmış. Bende yorumumu katmak isterim. Jack bu kadar kolay düşmeli miydi? normal şartlarda buna cevabım kesinlikle hayır. Lakin şartlar normal değil. Bu azman her ne kadar mükemmel dayanıklılığa sahip olsa da İnuarashi ve Nekomamushi'nin sulong formlarından taze dayak yemiş ve ölmekten kıl payı Kaido'nun müdahale etmesi ile kurtulmuştu. Buna ilaveten bizim görmediğimiz esnada dövüşü devam ediyordu. Yani bu esnada hasar aldığını ya da enerji harcadığını düşünebiliriz. Bu sebepten buradaki düşüşü bana çok mantıksız gelmedi.

Bölüm genel olarak güzeldi. Jack ve Peros'un aradan çıkması ile birlikte geriye Kaido&LinLin, King&Queen kaldı. Goda'nın stilini bozacağını sanmıyorum, o yüzden önce Sanji vs. Queen ardından Zoro vs. King'i gösterip en son yonkoulara geçecektir. Assolistleri en sona saklıyor adam :d

Az buçuk senaryoyu kafamda çizdim ve şöyle bir şey oluşturdum;

  • Momonosuke adanın çiçek başkenti üstüne düşmesini engellemeye çalışır lakin bu onun şuan uzun süre yapabileceği bir güç olmadığından Luffy dövüşü bitirene kadar dayanmaya çalışır ve Goda bunu geri sayım yapıyormuş gibi çizer.
  • Zoro King'i yener lakin ilacın etkisi geçtiği için inanılmaz acı çeker. King'den aldığı darbelerinde etkisi ile bilincini yitirir.
  • Sanji başarısız deney değildir. Queen ile olan dövüşünde genetik özellikleri ön plana çıkar.
  • Luffy Kaido'yu yener, Onigashima denize düşer. Akabinde CP-0 adayı basar ve Tama'yı meyvesinden ötürü kaçırmaya çalışırlar.
  • Teach tümkek adasını basmıştır. LinLin bunu duyar ve dövüşü yarıda kesip yola koyulur.
Olmayacak şeyler değil ama tahmin etmesi zevkli işte :d

Bu kadar saçmaladığım yeter, sayonara kfc. :utan:
 
İş oraya bakıyorsa Shanks deseyeydi o zaman bak luffy ilerde beni geçecen ama haki var seviyesi var cartı var curtu var. Yani herşeyi göstermeme sebepleri beklenen o ise çabalasın, uğraşsın, mücadele etsin ve bulsun üstüne koysun, armut piş ağzıma düş gibi olmasın olabilir. Marine ford savaşında Mihawk'ın luffy ile kapışırken düşündükleri aklıma geldi bunu yazarken. Eğer dünyanın kaderini sırtlayacak oysa başarması lazım.
Shanlsın amacı luffy'yi güçlendirmek değildi ki. Shanks Luffy'yi korsanlığa teşvik etti. Güçlü olması için motivasyon verdi. Güçlendiğin zaman şapkayı ver dedi. O amacını gerçekleştirdi. Rayleighin ise amacı direk güçlendirmekti. Bak böyle girersen yeni dünyaya ölürsün dedi. Seni 2 yıl eğitmeliyim. 2 yılda seni muazzam seviyeye çıkaramam ama ölmeyecek konuma getiririm. Luffy o power up'ı rakibinden görse sonra kendi geliştirse yine sesimi çıkarmam. Ama Rayleigh'den sonra biri daha eğitiyor luffy'yi, bu kişi rayleighden kesinlikle daha güçsüz bir kişi ve eğittiği konu haki. O mantıkla yine armut piş ağzıma düş oldu. Savaşırken öğrenmedi. Bu kısım bana saçma geliyor.
 
Genel olarak denilen şu: Hakinin temelini öğrenmek zor ama temel hakiyi tam anlamıyla öğrendikten sonra geliştirmek o kadar da zor değil. Potansiyelin, imkanın varsa yapıyorsun.
Bu yüzden normalde temel hakiyi öğrenmek 2 yıldan daha fazla sürüyordu ama Luffy aşırı yüksek potansiyelli bir mesih adayı olduğundan o yapılmayanı yaptı ve 2 yılda öğrendi. Rayleigh Luffy'ye, sen zaten potansiyellisin vs. diyor.

Katakuri dövüşüne temel hakiyle çıktı Luffy ve Luffy mi kazandı Katakuri mi kaybetti hala tartışılır ama sağ kol karşısında hayatta kaldı. Hayatta kalacak kadar haki öğretmiş Rayleigh ve gerisini Luffy'ye bırakmış. Bence asıl sıkıntı meyve uyanışından bahsetmemiş olması. Katakuri meyvesini uyandırdığında Luffy flashback yaşıyor ve Doffy'de aynısını yaptı diyor. Doffy öyle ahım şahım güçlü bir karakter değil ama meyvesini uyandırmış. Tamam Rayleigh'in meyvesi yok ve hadi diyelim ki nasıl meyve uyandırılır onu da bilmiyor ama bir söyle değil mi böyle bir şey var, haberin olsun.

Ayrıca haki konusuna girdiğimizde eninde sonunda kendimizi Marineford Savaşında buluruz. Ben çok takılmıyorum bu işe. Beni, rakamlar uydurma ama Wano'da Kaido'dan tek yediğinde 70'lik bir karakter olan Luffy'nin şimdi 85-90'lık bir karakter olması rahatsız ediyor. Wano'ya gelmeden küçük bir arc çiziktirebilirdi Oda. Misal, Wano'ya giderken suları biter ve küçük bir adaya çıkarlar. O adada Wano'dan bir şekilde kaçmış olan Hyogoro isimli samurayla karşılaşırlar. Utanç içinde yaşıyordur. Hyogoro Luffy'nin hikayesini dinledikten sonra da ona Ryou'yu öğretir ve savaşma azmini kazanıp Wano'ya gelir bizimkilerle. Böylece Luffy tek yememiş olur Kaido'dan. Wano'ya geldiklerinde de Kin'emon der ki Udon'da 5 bin adamımız var. Büyük baskın öncesi küçük bir baskın yapalım ve adam toplayalım.
Doğru bak, uyanışı da unutmuşum. Onu da söylemesi gerekirdi. Ama katakuri dövüşünde hayatta kalması tamamen Luffy ana karakter olduğu içindi. İlk G4e girdiğinde senin hakin bitmiyor muydu diye katakuri uyardı. Luffy anaa doğru söylüyor kaç Luffy diyip kaçmaya başladı. Sonra şansına yanında brulee belirdi. Yani komutanla kapışabilecek seviyede değildi. Zaten güç dengesi çok kalmadı seride o yüzden dövüşlere takılmayıp hikaye açısından okuyorum uzun zamandır. Ama hyo dayı - rayleigh olayı hikayeyi de bozuyor. Şöyle vir flash back de toparlardı olayı. Rayleigh öğretmeye çalışıyor, luffy öğrenemiyor. Şu an ki haki seviyen yeterli değil, haki seviyeni arttırdıktan sonra bu tekniği geliştir. Ama adam kılıç ustası, k. Hakinin ileri kullanımından bahsetmiş b hakinin esamesini okumamış.
 
Çocuk Oroçi'nin ne suçu var :( Adamın ailesini katletmişler, bunu katlecekeler. Peki neden zulüm görüyor? Ataları iktidar savaşında başarısız olmuş. Bunun bedelini masumlara ödetmek asıl kötülük oluyor. Cidden ya, şu basit durumu bile açıklatıyorsun ya bana :(
Etme bulma dünyası ailesi de bütün taht adayı çocukları öldürmüştü o şekilde tahta çıkacaklardı son anda Oden çıktı meydana. Tüm kurozumi'leri öldürme arzuları normal. Nitekim öldürememenin karşılığını da tüm ülkeyi köleleştirip, kafasına göre insan öldürüp, tüm ülkeyi aç bırakmasıyla aldılar.
 
Yine aynı görüşteyim.

Luffy vs Doflamingo dövüşü başladığında Luffy nin mevcut gücünün hakiye rağmen Doffye asla yetmeyeceğini , Luffy nin bir şeyler yapması gerektiğini düşünmüştüm.Doğal olarak Gear 4 geldi.

Şimdi ise Luffy vs Kaido söz konusu ...Yine aynı görüşteyim. Luffynin mevcut gücünün Kral hakiye rağmen Kaido ya asla yetmeyeceğini Luffynin bir şeyler yapması gerektiğini düşünüyorum.Bu Gear 5 de olabilir uyanışta ama uyanış daha erken
 
Yine aynı görüşteyim.

Luffy vs Doflamingo dövüşü başladığında Luffy nin mevcut gücünün hakiye rağmen Doffye asla yetmeyeceğini , Luffy nin bir şeyler yapması gerektiğini düşünmüştüm.Doğal olarak Gear 4 geldi.

Şimdi ise Luffy vs Kaido söz konusu ...Yine aynı görüşteyim. Luffynin mevcut gücünün Kral hakiye rağmen Kaido ya asla yetmeyeceğini Luffynin bir şeyler yapması gerektiğini düşünüyorum.Bu Gear 5 de olabilir uyanışta ama uyanış daha erken
Açıkcası ben Kaido uyanış falan açmadıkça Luffy'den yeni bir power-upp beklemiyorum.

Çünkü Luffy şuanda her ne kadar kullanıyor gibi gözüksede Ryou Hakiyi kullanamıyor.

Luffy, Ryou Hakiyi Kaido'ya içten hasar verebilmek için öğrendi.

Yani Luffy, Kaido'nun dış derisini aşamayacağı için Kaido'nun iç organlarına hasar verebilmek için bu hakiyi öğrendi.Ancak şunu görebiliyoruz ki Luffy bu hakiyi sadece Kaido'yu temassız vurabilmek için kullanıyor gibi.

Luffy ryou hakinin bu kullanımıyla Kaido'ya zarar veremeyecektir.Çünkü Kaido'nun derisi çok sert.

Ne zaman Luffy Ryou Hakiyi amacına yönelik kullanırsa yani Kaido'ya içten hasar verebilmek için kullanırsa Kaido o zaman düşecektir.

Bu yüzden Luffy Gear 5'e geçmeden önce bu hakiyi Kaido'nun iç organlarına hasar verebilecek düzeyde kendini eğitmeli.
 
Oda'nın bir huyu var bir söz söyletti mi onunla alakalı illa ki bir şey olur. Ya bu sözü onaylayacak şekilde bir şey olur ya da aksini gösterecek şekilde.

Luffy Momonosuke'ye bir Yonkou'yu köpek gibi ısırdın artık korkabileceğin bir şey var mı ki diye soruyor. Burada bariz Yonkou'lar en üst klasmana konulmuş. Ama Oda'yı tanıyorsam bunu ilerisi için harbiden Yonkou'lardan daha korkulu bir kaç tip ortaya çıkaracam şeklinde alıyorum ben. Hep dedim Hükümet Yonkou'lara Yeni Dünya alın sizin olsun istediğiniz yapın demiş ama Korsanlar'ın Yeni Dünya'dan ilgisinin sapmayıp şühelenmemeleri içinde One Piece'in ya da Raftel'in Yeni Dünya'da bir yerdeymiş algınlanmasını sağlayacak şekilde Yeni Dünya'yı da hepten ilgisiz bırakmamış. Ama tamamen stratejik bence. Yoksa Yeni Dünyanın bir çok işine karışmıyor. Akainu burada nerede bilmiyorum ama onun nefreti direk korsanlar için olduğundan Karargahı Yeni Dünya'ya taşımış.

Bunları anlattım çünkü birileri çıkıp diyecek ki abi Yeni Dünya'ya Yonkou'lar hükmediyor Hükümet bir şey yapamıyor felan filan. Ama durum bence öyle değil. Özellikle dengeden bahsediyordu bu Dünya Hükümeti. Bence denge diye bahsettiği Yeni Dünya'daki dengeler. Denge olduğu sürece korsanlar Yeni Dünyada kalacak, denge olduğu sürece Yonkou'lar birbirine üstün gelemeyecek ve bir çıkmazda kalıp Raftel amacı olan One Piece amacı olan asla gerçeği öğrenemeyecek ve ona hep Yeni Dünya'da erişmeye çalışacak. Böylece Dünya Hükümeti korsanları Yeni Dünya'da arka plandan kontrol altında tutmuş olacak.

Asıl düşmanlar Dünya Hükümetinde o yüzden Yonkou üstü tiplerin çıkmasını bekliyorum.
 
Etme bulma dünyası ailesi de bütün taht adayı çocukları öldürmüştü o şekilde tahta çıkacaklardı son anda Oden çıktı meydana. Tüm kurozumi'leri öldürme arzuları normal. Nitekim öldürememenin karşılığını da tüm ülkeyi köleleştirip, kafasına göre insan öldürüp, tüm ülkeyi aç bırakmasıyla aldılar.
Bu olay Oden zamanı olayı değil. Oden'in dedesi'nin çocuğu olmamış. Doğal olarak diğer klanlar liderlik için harekete geçmişler. Kurozumi lideri bu esnada kirli oynamış ve diğer daimyoları zehirlemiş, yani çocuk öldürme yok :( Sonrasında Sukiyaki doğmuş ve Kurozumiler iktidar savaşını kaybetmiş. Bunun cezası olarak da mevcut lider seppuku yapmış. Yani mesele kapanmalıydı o vakit.

Ama Wanolular, mantıken ölen daimyoların adamları intikam peşine koşup iktidar ile alakası olmayan sıradan Kurozumileri bile öldürmeye başlamışlar. Bak dikkatini çekerim, bu insanlar resmi olarak suçlu falan değil, suçlu olan liderdi ve zaten idam edildi. Yani Wano halkı keyfi olarak Kurozumi avlıyor. Avlama hususunda Kurozumilerin mağdur olduğu kesin bir şey ama durumu sıradanlaştırma isteği var, tuhaf hakikaten.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık