Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1024: Önemsiz Biri

  • Konbuyu başlatan Silinmiş Üye
  • Başlangıç tarihi

Bölüm nasıldı ?

  • İyi

    Kullanılan: 197 71.9%
  • Orta

    Kullanılan: 50 18.2%
  • Kötü

    Kullanılan: 27 9.9%

  • Kullanılan toplam oy
    274
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu üç samuraya ne olduğunu biliyor muyuz? Umarım aptal Oden gibi boş boş ölmemişlerdir, belki de Kaido'yu durdurabilmek adına denizcilere katılmışlardır. WG'de gördüm belki tutar. Ushimaru'nun yeni amiral Ryokugyu olabileceği konuşuluyor, animede üstünde yeşil bir boğa figürü var ayrıca samuraylar acıkmaz sözü de sürekli oruç tutmasına gönderme olabilir.
Bir başka öneri de benden olsun. İhtimali çok düşük ama neden olmasın, suratı boyalı olan samuray ile maskesini elinde tutan ajanın desenleri aynı:
 
Haki'nin dışa yayma / bariyer olarak kullanılan gelişmiş tekniği bile patlayan kelepçeyi içten kırmaya yaramıyor dendi.

Daha sonra Kral Haki'nin Zırh Haki'ye eklenerek, (veya eklenmeyerek) saldırı yapılabileceği söylendi. Eklendiğini biliyoruz çünkü Luffy'nin yumruğunda siyah renk ile Zırh Haki'yi Oda özellikle göstermişti. Aynı şekilde Big mom da Kral Haki ile dokunmadan saldırı yaptığında kolu siyah zırh Haki ile kaplı, ve Roger ile WB'nin silahları yine siyah Zırh Haki ile kaplı.

Dışa yayan Zırh Haki'ye eklenebilir, veya eklenmeden sıradan Zırh Haki'ye de eklenebilir, Kaido'nun Ragnarok saldırısı buna örnek, Luffy'ye dokunarak yapmıştı ancak Kral Haki eklenmişti.

İçten yok etme Zırh Haki tekniği ise dışa yayma / bariyer Zırh Haki tekniğinin bile bir gelişmiş versiyonu, yani bir anlığına olan dışa salınım oranını daha da arttırıyor, ve zırh içten yok ediyor, bariyer olarak dışarıdan sadece dokunmadan çarpmıyor, haliyle patlayan boyun kelepçesi içeriden parçalanıyor.

Soru şurada, eğer Yamato, Kaido'nun, Big mom'ın kullandığı şekilde Kral Haki + Zırh Haki kombinasyonu yapıyorsa, aynı şekilde bunun menzili içten yok eden Zırh Haki tekniğinden fazla olması gerek ve Kral Haki'nin menzili daha bile uzun olduğundan o tekniğinden kelepçe parçalayabilmesi gerek mantıken baktığın vakit.

Yamato uzaktan menzilli Kral Haki kullanıyorsa, kelepçeyi içten parçalayabilmesi gerekirdi, demek ki burada menzili olmayan düz Kral Haki saldırısı ile içten yok eden Zırh Haki saldırıları arasında bir fark var.

Lakin Yamato dışarı yayan Zırh Haki tekniğini kullandığını göstermedi, haliyle onun yaptığı saldırılar Kaido'nun Ragnarok saldırısı gibi, normal Zırh (dışa yaymadan) + Kral Haki eklenerek yapılan saldırılar olabilir.

Yine farklara bakarsak, Kaido, Kral Haki ile darbe aldığı vakit, hemen bunu dile getiriyordu, ancak Luffy'den G3 Red Rock yiyince şaşırıp kaldı, ve ''bir yumruk bana nasıl hasar verebilir'' diye düşünmeye başladı, bunu da ''Acaba Kral Haki mi kullandı'' diyerek karıştırmadı bile.

Demek ki Kral Haki ile yapılan saldırı ve İçten yok eden Zırh Haki saldırılarının da farkları var. Sırf Kaido'nun verdiği tepki bile bunu kanıtlıyor.

Fark şurada demek ki, gördüğünüz gibi Kaido yumruğu suratına hissediyor, yani temas var, ancak içten yok eden Zırh Haki tekniği kullanıldığı için hasar alıyor.



Kral Haki ile yapılan saldırılara gelirsek, Luffy saldırı yaptığı zaman dokunmuyordu, bunu dışa yayma Zırh Haki + Kral Haki birleştirerek yapıyor;



Law özellikle dokunmuyor diyor, içten yok eden Zırh Haki (G3 Red Rock) ise yukarıda görüldüğü üzere Kaido'ya dokunuyordu, aynı şekilde patlayan kelepçe kırarken de dokunuyorlar, içten yok eden Zırh Haki, dışa yayan Zırh Haki'den farklı.

Zoro Asura ile, Yamato ise normal olarak dokunarak Kral Haki ile saldırıyor diye kabul edelim, lakin Big mom, Kaido aynı şekilde Luffy gibi dokunmadan Kral Haki kullanarak saldırabiliyorlar, yani dışa yayan Zırh Haki kullanıyorlar, ancak Zoro ve Yamato daha dışa yayan Zırh Haki bile göstermediler, içten yok eden Zırh Haki'ye daha gelmeyin bile. Haliyle Yamato patlayan kelepçe kıramayıp, sadece düz Kral Haki ile saldırı yapabilir.

Wikia da ne yazılmış ona bakarsak şöyle diyorlar;


Listeyi bende wikia'ya göre açıklamalarda ve listelerde güncelleme yaptım;


Dışa yayma (emission) / bariyer Zırh Haki kullanıcıları;

Sadece Sentoumaru, Marigold, Kuzan, Sakazuki, Borsalino, Rayleigh, Hyogoro, Kawamatsu, Luffy, Kaido, Big mom kullanabiliyor denmiş,

Kaido ile Big mom için ''Hakai'' tekniği referans gösterilmiş, yani Kral Haki ile yaptıkları saldırılar değil.

İçten yok etme (internal destruction) Zırh Haki kullanıcıları; (daha üst seviye zırh)

Sadece Rayleigh , Luffy denmiş.

Kral Haki katabilen (infusion) kullanıcılara gelirsek,

Sadece: Roger, WB, Kaido, Luffy, Big mom denmiş.

Zoro ve Yamato daha listelere eklenmemiş, Zoro sadece düz Kral Haki kullanıcılarına eklenmiş. Yamato da daha normal Kral Haki kullanıcılarına bile eklenmemiş, bu bölüm sonrası eklenir.
Harika olmuş, haoshokuyu hakiyi de internal destructiona eklerse yıkım aşırı büyük olacaktır. Hem busoshoku hakide advance olmak hem de haoshoku hakiyi saldırılara ekleyebilmek gerekiyor. Şahsen iyi düşünülmüş büyük bir güç ortaya çıkarıcak Luffy, bu tekniklerin çok ekmeğini yer :D. İlerideki dövüşleri çok merak ediyorum. Bir de ben birşey ekleyim çok ileri boyutta yada aşırı kullanımlarda haoshoku hakinin irade gücüyle geçici bir süre karşısındakinin meyvesini iptal etmek gibi bir özelliği ortaya çıkabilir. Bu da belirli bir alanı etkileyebilir etkilediği alandaki kişileri de aynı bayıltmada olduğu gibi seçebilir. Tabi sadece bi tahmin.
 
Otoko da tatlıdır, o da bir evladımız sayılır, ama Tama ve Yamato bambaşka yeri var bende. Kız evladım olsa "Tama koysam mı adını" diye düşünürdüm herhalde :rolleyes:. Şimdi yanına Yamato da eklendi ama isimden kaybediyor. Ama gönlün kırılmasın onu da ekleyeyim yanlarına.
Yamatama olsun ?
 
Bir başka öneri de benden olsun. İhtimali çok düşük ama neden olmasın, suratı boyalı olan samuray ile maskesini elinde tutan ajanın desenleri aynı:
CP0 3 kişi gösteriliyor hep... Bu samuraylar da 3 kişi ve ülkücü bıyığı olan abimiz onlardan uzun zaten... Devletten bir tek CP0 wano da ve buna Drake çok şaşırıyordu onların ne işi var burda ne alaka diyordu... Çıkacak birşeyler bakalım. Ama bu mu çıkar o mu çıkar şu mu çıkar bilinmez de birşeyin çıkacağı kesin...
 
Evet yamato karakterinin nereden çarpma olduğunu buldum sonunda
Avatardan prens zuko.
Aynı baba şiddeti var.
Maskeyle gezme falan var.
Asi bir stili var.
Babasıyla benzer bir güce sahip.
İzlemiş avatarı bir zukoda benim olsun demiş oda
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık