Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1024. Öngörüş

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
busoshokunun kullanım şekilleri ustalığı belirtmiyor sanırsam kendini nasıl eğitiyorsan ona göre bir busoshoku çıkıyor wanolular patlayıcı güç için eğitmiş kendilerini zoro sertlik için luffy ise hepsi için sanırsam yinede hepsinde eğittiği için üstündür bende pek anlamadım
Bence içten patlamalı haki, b. hakinin ince işçiliği oluyor.
Gözlem gibi değil. Gözlemde o kullanım şekli ayrımı daha net.

Verdi net üstünlük. Zoronun kokası daha güçlü. Bir zahmet de öyle olsun. Bu adamlar kokaları ile kılıç karartıyor. Luffynin kokası daha güçlü olsa luffynin de kolları karar amiral z gibi. Bırakın da koka da kılıç ustaları daha iyi olsun bir zahmet. En azından eşit olsun.
Zoro kılıcı karartınca konuşalım. Şimdilik Zoro'nun daha iyi olduğuna dair bir ima bile yok.
 
Kardeşim koka ve ryou teknik olarak farklılar. Koka direkt dışarıdan hasar veren bir şey. Ben Zoronun kokası daha güçlü diyorum. Ryou zaten zoroda yok şuan. Yani luffy ileri seviye ryou kullanıyor diye kokası da daha güçlü olmuyor. Bunlar farklı teknikler. Biri içeriden hasar veriyor diğeri dışarıdan. Zoronun ryouya ihtiyacı yok. Çünkü zaten dışarıdan kesebiliyor. İçeriden kesmesini gerektirecek bir şey yok. Ha ama ileride öğrenir faydalı olur. Çünkü savunmada kullanır. Hem dışarıdan hem içeriden kesme şansı olur. Kılıçla kesmesi normal demen de abes. Çünkü killer kesemedi. Aradaki farkı kapatan koka. O koka da şuan enmanın hakiyi ortaya çıkarması ile oluyor. Killer kesemeyip neden zoro kesiyor? Neden kınlar zoro gibi değil de yüzeysel kesik atıyor? Aradaki fark koka. Yoksa luffynin ryousu tabi ki daha iyi. Çünkü zoroda hiç yok. Ama koka da zoro önde. Bu net.
Bu konuyu net anlamadığını düşünüyorum. Hakinin anlatıldığı Hyogoro'nun olduğu bölümlere bakmanı tekrardan öneririm. Silahlanma hakisinde kılıca basılan Busoshoku Haki zaten normal silahlanmanın üst düzey kullanımı oluyor. Yani Ryou öncesi Luffy'den iyi bir haldeydi Zoro. Çünkü koka basmaktan daha zormuş elindeki cisime hakiyi aktarmak. Wano öncesi Zoro'nun da Busoshoku'da daha iyi olduğu ortaya çıkıyor. Burada Luffy'nin öğrendiği Ryou ise Busoshoku'nun en üst hali çünkü artık hakiyi bir cisime göndermiyor direk düşmanın iç organlarına gönderiyorsun bu da silahlanmanın en üst düzey kullanımı oluyor. Yani Luffy silahlanma hakisinde şu anda Zoro'dan önde.

Killer'i bir yana bırak Dressrosa'da sıradan denizciler bile kılıca silahlanma basabiliyorlardı. Burada Zoro'nun kesmesiyle Killer'in kesememesi tamamen haki seviyesi ve iradesiyle alakalı bir durum. Zoro her şeyi kesebilmek için gayret ediyor ve silahlanmanda bu iradeyle şekil alıyor. En keskin kılıca koka basarak kağıdı kesemeyebilirsin, aynı şekilde kılıcına koka basarak elması bile kesebilirsin. Bu tamamen kişinin kesme arzusu kana susamışlığıyla alakalı. Killer'in arzusu Kaido'yu kesmeyi başaramıyor. O irade yok çünkü. Ayrıca Zoro'da fark ettiysen diğer kılıçlarla da hasar veremiyor. Kılıcında önemi var yani. Killer'in elinde iki tane garip tasarımı olan silahları olsa da belli ki En Üstün 12'lik, En Muhteşem 21'lik ya da En İyi 50 kılıçtan biri değil. Hatta isimli bir Meito bile değil. Enma farkını da görmezden gelme.
 
Bence içten patlamalı haki, b. hakinin ince işçiliği oluyor.
Gözlem gibi değil. Gözlemde o kullanım şekli ayrımı daha net.


Zoro kılıcı karartınca konuşalım. Şimdilik Zoro'nun daha iyi olduğuna dair bir ima bile yok.
Var. Kaidoyu dışarıdan kesebiliyor. Luffy kendisi dışarıdan zarar veremediğini söyledi. Putperestliğin lüzumu yok :D
 
Anlamsız tartışmalarla dolmuş burası. Çok net bazı gerçekleri Oda gözümüze soktu.

1. Luffy deli gibi güçlendi. Kaido'yla yarım saat başa baş dövüştü. Bırakın dövüş sonunu, şu an amiral seviyesidir.

2. Şu ana kadar güçlerini gördüğümüz Sağ kollar aşağı yukarı eşittir. Marco, içinde King'in de bulunduğu birden çok kişiyle savaşmıştır. Özellikle dövüşün ilk kısmında. Ancak yine de diğer sağ kollardan ayrı bir yere koymaya gerek olmadığı anlaşıldı.
Marco'dan bir Rayleigh performansı beklemiyordum zaten ama hala şu kafamdaki "anka uyanışı" performansını ve saldırı gücü performansını sergilemedi Marco. Bu arcta çizdiği performans ise gömmekten uzak olsa da tatmin etmedi beni. Sen Bb'yle savaşmış adamsın kardeşim nasıl 1 saatte İzo'nun kucağında buluyorsun kendini ? Yine Oda'ya kızıcam. Roger'a denk deyip Roger hayattayken bile en güçlü ünvanını verdiğin Wb'nin sağ kolunu diğer sağ kollardan daha güçlü ve yeri daha farklı olarak tasarlayamadın mı ? Tasarlaman gerekirdi. O yakışırdı. Yine sınıfta kaldın Oda.
 
Niye Mangayı hiç okumamıs birinin yapacağı tarzda yorumlar yapıyorsun? Bunun üzerine konu açtık yahu 100 bölüm öncesinden. Kral haki üzerine power up almadan bu arc ne yaparsa yapsın Kaido yenemeyecegini söyledik.

Chinjao Katakuri Dof bu sahnelerde yaşanan kral haki çarpışmaları şu anki saldırıya kral haki ekleme efektlerine cok benziyor.

En son bilinçsiz baygınken saldı. Wano da kaç kere saldı. Çoğu Luffy fanı kral hakiden bir şeyler çıkacak bu arc Luffy'de dedi o sıralar.

Yani alt yapısı hiç yapılmamış gibi davranıyonuz.

Zoro kral hakiye zaten sahip deniliyordu adam şu an yeni açtı hakiyi. Daha bilinçli ezik bayıltma bayıltamıyor.


Luffy BAA'da 50 bin kişi bayılttı o şekilde. Nasıl Zoro ile bir tutuyonuz anlamıyorum yahu.
Bunlar sadece teori be.Yok efekt çıkıyormuş da önceden kral haki saldırılara eklenerek kullanılıyormuş.Oda’ya sorsan havalı olduğu için ekliyorum bile diyebilir.Senin bu teorinin mümkün olmadığını genel tartışmada tartışmıştık.Kafanda soru işareti varsa tartışmaya tekrar bakabilirsin.
Zaten kullandı.

Luffy'nin potansiyeli çöpse ben ne yapayım ?
Luffy’nin potansiyeli çöp değil de karakteri 2 yıldan sonra evrilttiği nokta çöpe gidiyor.Yok kaçmam yok söyleyin kazanacağım gibi saçmalıklar.Op evreninde kameralar olsa Luffy ne malzemesi olur tahmin edin. :D İkinci yazdığından dolayı ilk doğru madde ciddiye alınmamış. :D.Onu ayrı yazacağım arada kaynamasın.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 31)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık