Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1010: Fatihin Hakisi

Bölüm nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    412
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
adaya kim gelecek sizce, dışarıdan bir müdahale olması şart gibi duruyor. devrimciler artık bir işe yarasa keşke, muhalefet partisi modundan çekilseler de şu güç dengesinde daha iyi konumlansalar keşke
Dışarıdan müdahale geldi zaten. Oda sevgili oğluna serideki tanrılığın yolunu açtı. Bu saatten sonra Luffy'nin önünde durabilecek bir Im vardır.
 
Kral Öldü:ühü:

Öncelikle bölüm gayet güzel. Serinin sonlarına yaklaştığımızı hissettiriyor vs. Ancak beni üzen çokça dile getirilen "Shanks işlenmeden Teach tarafından öldürüldüğü duyurulur" teorisinin tutma ihtimali arttı bu bölüm.:ühü: Çünkü Kral hakiyi hep Shanksle gördük. İlk bölümde hayvanlara/deniz canavarlarına hükmedebileceğini gördük. 300'lü bölümlerde insanları bayıltabileceğini ve çevreye zarar verebileceğini gördük. Hatta hava durumunu etkileyebileceğini vs. Özellikle Shanks gibi sıradan gözüken bir adamın zirve adamlarla nasıl aynı lige yükseldiği ile ilgili boşluğun Kral Haki ile kapatılacağını düşünüyorduk. Gözlem Hakisi Tüm Kek'te Silahlanma Hakisi Wano'da Kralın Hakisi de Elbaf'ta Shanks üzerinden işlenecek beklentimiz vardı. Ama bu bölüm ters köşe oldu. Luffy Kral Haki Power-up ını Kaido'ya karşı aldı. (Neyse elimizde uyanış falan var : )) )

Umarım Teach vs. Shanks teorisi çok yaygın olduğu için tutmaz. Shanks kötü çıksın razıyım. Yeter ki Oda seriye başlamam sebep olan karakteri işlemeden harcamasın. Harcasa bile hakkını verecektir hiç kimseye 1v1'de Shanks'i aldırmaz. En kötü tuzağa düşer vs. Kendimce buna eminim. Ama gönül ister ki Shanks ve tayfası detaylıca işlensin.

-Her Neyse bölüme gelirsek. Pudding-chan'ı görmek güzel. Böyle bir kadının Sanji'yi sevmesi Sanji için çok büyük bir şans.

-Law bu bölüm de oldukça aktif. Hem Zoro'yu kurtardı hem de Kaido'ya başarılı saldırı yaptı. Zoro desen gözünü karartmış "burası öleceğim yer" dermiş gibi yardırıyor.

- Kid ve Killer BM'yi bize bırakın diyor. Onların BM'yi alacağını düşünmüyorum. Power-up'la Kid zarar verebilirse ne ala. Killer zarar verebilir içten ama pek bir etkisi olmaz. Kid arkasından sürüklediği devasa durda yığını ile zarar verebileceğini düşünüyorsa hayal kırıklığına uğratır bizi. Umarım beklediğim gibi Luffy'e özenip tüm hakisinin tümünü/çoğunu harcayacağı bir saldırı yapar. Yine de BM'nin düşeceğini sanmıyorum. O kadının hikayesi devam etmeli. Tabii Oda seriyi baş aşağı saldıysa onun da hikayesi bitebilir.

-Prometheus Mama'dan istediği şey çok da önemli bir şey çıkmayacak gibi. Muhtemelen Zeus bize yamuk yapıp duruyor onun cezasını ben keseyim demiştir. Zeus vs Prometheus olur. Zeus iyice onlardan kopar Nami'ye kalır vs.

-Kid'in dikkat çektiği bulutlar Kaido'nun Kralın Hakisini kullanıp Luffy'i devre dışı bıraktığı için mi, Devre dışı kalmış Luffy'nin iradesiyle Kaido'ya bakması devam etmesinden mi, yoksa adaya gelen birileri ile ilgili mi bilemiyoruz. Kurgu açısından yeni gelen birisi ile ilgili olması daha mantıklı. Çünkü o ana kadar Kaido veya Luffy'nin net olarak KH kullandığını görmüyoruz. Söz konusu hava değişikliği olunca gelen kişi ile ilgili ilk akla gelenler Dragon ve Shanks oluyor doğal olarak. Ancak Oda MF'den daha büyük bir savaşa döndürmek istiyorsa gelenin düşman olması gerekir. Çünkü Wano'da işler lehimize dönmeye başladı. Savaş nasıl kazanılacak demiyoruz artık. Kanlı bir kaos için yeni bir düşman gerekiyor. Küçük bir ihtimal bu görüntü Prometheus'un BM'ye "bana ruhundan daha fazla güç ver" demesi sonucu oluşmuş olabilir.


-Zoro'nun kaptanına ne kadar değer verdiğini ve onun için ölmeye ne kadar hazır olduğunu bir kez daha görüyoruz.

-Oda yıllar sonra gördüğümüz Ashura için küçük ve özensiz panel ayırmış. Maalesef. Wano başında ki bu sahne çok daha etkileyiciydi.

-Zoro saldırısının en güçlü saldırısı olduğunu açıkça belirtiyor. Neyi var ne yok bu saldırıda kullanmış ve farkında olmadan Kralın Hakisini bile kullanmış. Bu durumdan Mihawk'ın Kralın Hakisini kullanmayı bilmediği sonucunu çıkartılabiliriz elbette ama kesin diyemeyiz. Bahsetmiş ama göstermemiş olabilir. Ray Luffy'e bazı temel şeyleri anlattıktan sonra kendi başına hayvanlarla bırakmış. Sürenin çoğunu Luffy sadece hayvanlarla geçiriyor. Zoro da aynı şekilde babunlarla geçirmiştir muhtemelen.

-Açıkçası Zoro'nun saldırısı pek bir işe yaramıyor. Kalıcı iz bırakacakmış ancak Kaido diz çökmedi bile. Yine de Kaido'ya kalıcı bir yara bırakmak bile Zoro'nun efsaneleşmesi için yeter. Zoro'nun saldırısı zayıf değil, Kaido çok güçlü.


-Zoro'nun sözlerine bakınca Kaido'ya karşı rolü tamamlandı gibi gözüküyor. Ancak Kaido'nun "bununla yetinmen gerekecek" sözü ise acaba dedirtiyor. Çünkü Kaido kötü ve onun dediklerinin tersi olmalı : )) Bu yüzden Zoro bir şekilde dönüp dolaşıp Kaido'ya tekrar saldırabilir. Sonuçta Enma ile ıskaladığı saldırının Kaido üzerindeki etkisini göremedik. Son olarak bu saldırının da etkisini görebiliriz.

-Kaido Sadece sopasını savurarak hem Zoro'ya hem de Law'a uzaktan KH ile saldırı yapıyor. Saldırıdan sonra Law ve Zoro'nun üzerindeki siyah şimşek şeklindeki çizimler açıkça gözüküyor.

-Kaido KH'li saldırıyı sadece bir avuç insanın yapabileceğini söylüyor. (Bilerek veya bilmeyerek Zoro da bu bir avuç insana dahil oldu. Mihawk sen Ocak dışısın.)

-Burada şimdiye kadar Kaido'ya en çok etki eden saldırıyı görüyoruz diyebiliriz. Luffy Kaidoyu yılan formuna sokmuş : ))


Tek yumrukta secdeye kapanıyor Kaido. İkinci yumrukta sere serpe...


-Luffy bölüm sonunda, "aynayı kırdım, kaç raund olursa olsun sonunda ben kazanacağım" demiş. Bu da Zoro'nun Kaido'ya karşı rolünün bittiğini destekliyor ancak yukarıda belirttiğim gibi tam tersi bir durum söz konusu olabilir.


-Zoro sağlam aksiyona geç girdi erken çıktı. Sanji mi? Sanji varacağı yere doğru koşmaya devam ediyor. Sanki Zoro olmuş da yolunu kaybetmiş : |
 
Son düzenleme:
Kata'yı teke tek çağırdığında ne olduğunu gördük. Kaido'ya karşı saatlerce de dövüşemeyeceğine göre bir yardım geleceği garanti. Ki BM faktörü de var ortada.
Doğru. Kim var aklında, Dragon mu?

Neden çıkmasın?
İradesinin yüksek olması, potansiyelinin yüksek olması gibi konuların k.haki sahibi olmaya yeterli olmasını istemiyorum.
It is said that whoever possesses this type of Haki has the qualities of a king, and are known as Hao (覇王 Haō, literally meaning "Supreme King/Ruler").
Kral hakisi hakkında bunları diyor. Garp'ın bu niteliğe sahip olduğunu düşünmüyorum.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 10)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık