Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Dracule Mihawk

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim

    Kullanılan: 337 76.2%
  • Sevmem

    Kullanılan: 105 23.8%

  • Kullanılan toplam oy
    442
Zoro Mihawk ile ilk karşılaştığında aralarındaki fark yetenek,tecrübe ve kılıcın kalitesi ile alakalıydı. Serinin ilk yarısında yine daha çok bunun üzerinden bir gelişim gördük. İkinci yarının başlaması ile haki faktörü devreye girdi ve biz bir kılıç ustasını diğerinden üstün kılan özelliğin haki seviyesi olduğunu öğrenmiş olduk. Hakim senden yüksekse seni kesebilirim demişti Zoro. Bu aynı zamanda yüksek değilse kesemem anlamını da taşıyor. Yani vücut veya silah olması fark etmiyor bu durumda. Kişi kılıcın önüne salt bedenini koysa da haki seviyesi üstün olduğu takdirde kılıç ne kadar kaliteli olursa olsun kesemiyor. Bu sebeple Shanks üzerinden seviye belirlemeyi doğru bulmuyorum. Mihawk yine o seviyede olabilir onu bilemem ama zoro'nun kendini kılıç ustası olarak gören kişiler üzerinden bir hedefi olduğunu biliyoruz. Mihawk, zoro, vista, koshiro, tashigi hatta belki issho bu tarz karakterler. Yani kılıcı bir araçtan ziyade yol olarak gören karakterler.

En son wb'nin bisentosunun 12 en iyi kılıçtan biri olduğunu öğrendik mesela. Kendisi dünyanın en güçlü adamı sayılıyordu ve en güçlü meyveye ve muhtemelen - gençlik zamanında özellikle- hakiye sahipti. Elinde bir bisentosu olmasına rağmen kimse onu en iyi kılıç ustası diye çağırmadı zira öyle bir hedefi yoktu adamın. Ki öyle olsa en iyi kılıç ustasının da kendisi sayılması gerekirdi. Mihawk'ın hakisi wb'nin bedenini aşamıyorsa - biliyorum komik geliyor böyle söyleyince- bisentosu da kırılmaz. Tam da bu sebeple kıyası yanlış buluyorum işte. Hatırlarsınız vista'nın her kılıç ustası içgüdüsel olarak onunla dövüşmek ister diye bir lafı var. Bu aslında bence çokça açıklayıcı bir cümle.

Mihawkın gücünü bilenlerin büyük çoğunluğu ondan zaten korkar dövüşmez. Kılıç ustaları ise hedeflerinin en ucundaki adamın ne kadar güçlü olduğunu görmek ister. Kendisi ile aynı seviyede olanların ise çoğunlukla hedefleri uyuşmaz ve bu sebeple karşılaşma gereği duymazlar. Yarın Mihawk'ın bugün ismini bildiğimiz çok güçlü üç beş kişiyle hiç dövüşmediğini duyarsak bu sebeple şaşırmamak gerek. Adam uykusu bölünmediği sürece kimseye karışacak bir tip değil. Görünen o ki canı da sıkılıyor ama sırf canı sıkılıyor diye dövüşecek adam da aramıyor. Bela da aramıyor ki o yüzden shicibukai olmuş zaten adam ki buradan çok gizli bir görev gibi bir şey çıkacağını kesinlikle beklemiyorum. Mihawk'ı bütün bu gevşekliği ile birlikte tamamen kendi seviyesi üzerinden değerlendirmenin doğru olacağını fakat karşılaştırılabilecek veri olmadığı için kararsız kalınacağını düşünüyorum. Bana kalırsa shiryu tarafından öldürülmek gibi klişe bir senaryo kesinlikle olmayacak. Zoro'ya söylediği gibi bütün her şey sonuçlandıktan sonra yani en büyük savaş bittikten sonra hatta kendisini en iyi haliyle karşılamaya hazır halde bulacağımızı düşünüyorum.
 
Mangaka bunu Roger- WB gibi bağlayacak, bakın da görün. Denkler diyecek geçecek. Ölümüne dövüşmemişler deyip Shanks daha güçlüdür ya da mangakanın ne dediği belli eşit güçteler işte diyebileceğiz.
 
Mangaka bunu Roger- WB gibi bağlayacak, bakın da görün. Denkler diyecek geçecek. Ölümüne dövüşmemişler deyip Shanks daha güçlüdür ya da mangakanın ne dediği belli eşit güçteler işte diyebileceğiz.
Valla mangaka Shiryu-Magellan denk dedi. Magellan bunu mapusa tıkmış. Ek olarak Venom Demon diye formu var. Hapishane zarar görmesin diye o formu açmıyor bile. Ek olarak o form bulaştığı anda 3 saniyede öldürüyor adamı. Yani Panzehride yok. Bu adam Shiryu'ya vs'de bu formunu açsa Allahına kovuşturur bu şekilsiz sadisti.

Ayrıca Mangaka Buggy'nin Kılıç Ustası Cabaji tekmesiyle bak kılıcıyla değil tekmesiyle Aslan terbiyecisini tekliyordu. Sonra Buggy ID'ye düşüncü kaptanlık için mücadele ettiler ve yenişemediler.

Kısaca Aokiji, Kuzandaki gibi Adada yarı yarıya iklim değiştirdiği veya direkt karakterleri birbirleriyle savaştırmadığı sürece verdiği bilgiler boş.
 
Dünyanın en iyi kılıç ustası olmayı direkt olarak korsan kral olmakla kıyaslayan bir adam yonkoudan aşağı bir seviyede çıkmaz. Oda'nın daha serinin başında yaptığı bu kıyaslama DEİKU olmanın ne kadar taştaşlı bir mesele olduğunu ortaya koymuştur.
 
M ihawk derler senin adına,
İ smini bilmeyen yoktur,
H akkında atıp tutan çoktur,
A nlamazlar senin o bakışlarını,
W akar halinle alay ederler,
K ayığa aldanırlar oysa nice kayıklar batırmış bir kralsın
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 17)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık