Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] Enma, Güç Artışı Sayılır mı?

Sizce hangisi ?

  • Bal gibi power up kardeşim.

  • Dışarıdan öyle görünüyor ama değil.


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Zoro, Hazan Suyu'nu ilk aldığında onu da kontrol edemiyordu. Ama o kılıcı aldığında eskisinden daha büyük saldırılar yapabiliyordu.(https://manga4life.com/read-online/One-Piece-chapter-474-page-5.html)

Şimdi Enma'da da aynı problem. Enma ile eskiye nazaran daha büyük saldırılar yapabiliyor. Azıcık alışma süreci eklendi diye power up olmaktan çıkmaz kılıç. Ki Zoro'nun Enma'ya alıştıktan sonra eskisinden daha güçlü olacağım sözü yeterli her şey için.

Kaldı ki Hazan Suyu karartılmış bir kılıç. Enma ise daha karartılmadan onunla aynı ligde. Hazan Suyu'nun zirvesi, Enma'nın başlangıcı gibi bir şey.
 
Gördüğüm kadarıyla hazan suyu ile enma aynı seviye (ilk 21) de olduğu için güçlerinin de eşit olduğu düşünülüyor. Bu Akainu=Aokiji, Teach=Apoo, Garp=Doberman demekle aynı şey benim gözümde. Hazan suyu bir efsanenin elinde ağarmış ve kara kılıç olmuş eyvallah ona itirazım yok. Enma'dan iyi bir kılıç olsaydı Zoro mutlaka peşine düşerdi. Aynı şekilde enma hazan suyundan kötü ya da denk bir kılıç olsa dahi Zoro kabul etmez kendisine Ryuma tarafından emanet edilen kılıcının peşine düşerdi. 2 yıl önce sırf kaptanı için güçlenmek isteyen Zoro gururunu bir kenara atmış ve geçmek istediği adamdan kendisini eğitmesi için yalvarmıştı. Burada da benzer bir durum var. Normal şartlar da kılıçları Zoro için namus meselesidir. Güçlenmek için bir kez daha gururunu kenara atıp önüne bakmayı tercih etti.
Sadece ünlü bir kılıç diyor zoro kılıcı görmeden kabul ediyor.
 
Kesin yargı çıkarmak için fazla şaibeli. Kılıcın seviye atlaması ve özellikle 21'liklere ait sınıftan olduğu söylenmesi aksini düşündürüyor.
Ortada şaibe falan yok. Tanımlar net olarak belli; 12 Üstün Kılıç, 21 Muhteşem Kılıç ve 50 İyi Kılıç olarak ayrımları yapılmış zamanında. Bu ayrımlar da tamamen kılıçların kalitesi ile alakalı bir durum. 21'e ait bir kılıç derece atlayınca, üstteki sıralama 13 Üstün Kılıç, 20 Muhteşem Kılıç olarak değişmez, saçma olur.
 
Söylediği şeyin anlamı farklı. Sınıfı olan kılıçlar belli; 12, 21 ve 50. Yani bu sayılar değişmez, 21'e ait bir kılıç kararınca 12'lik sınıfa girmez yani. Bu sayılar kılıçları yapımı ve kalitesi ile alakalı bir şey.
Derecesi artacak diyince ben sınıfının artacağını anladım. Yoksa başka türlü derecesinin arttığını nasıl anlıyıcaz?
Ki dediğim gibi aynı klasmanda kılıç bile olsalar enma, zoro'nun potansiyelini arttırdığı için p.up sayılmalı.
 
Ortada şaibe falan yok. Tanımlar net olarak belli; 12 Üstün Kılıç, 21 Muhteşem Kılıç ve 50 İyi Kılıç olarak ayrımları yapılmış zamanında. Bu ayrımlar da tamamen kılıçların kalitesi ile alakalı bir durum. 21'e ait bir kılıç derece atlayınca, üstteki sıralama 13 Üstün Kılıç, 20 Muhteşem Kılıç olarak değişmez, saçma olur.
Ya üstteki bir kılıcın yerini alıyorsa ve diğeri alt sınıfa düşüyor ise? Yani dediğin de mantıklı ama derecesinin artacak denmesi ne anlama geliyor.
 
Bir kılıç, nasıl kara kılıç olabilir? Neden çok güçlü ve kılıç kullanan karakterlerin (Roger, Shanks, Rayleigh vs.) kılıçları da kara kılıç değil? Sonuçta, kılıcı karartmak kılıca sertlik katıyor. Bu karakterler bunu neden yapmamışlar? Yapanlar neden yapmış? Bunları da tartışmak lazım aslında.
Cila yerine haki sürüyorlar öyle kararıyor ?

Şaka bir yana Roger ve Beyazbıyık gibi haki azmanlarında olmaması insanı ciddi anlamda düşündürüyor.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 11)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık