Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Türkiye'nin Nükleer'e İhtiyacı Var Mı?

Türkiye Nükleer Enerji/Silah Üretmeli mi?

  • Türkiye nükleer enerji üretmeli

    Kullanılan: 36 40.9%
  • Türkiye nükleer enerji üretmemeli

    Kullanılan: 7 8.0%
  • Türkiye nükleer silah üretmeli

    Kullanılan: 22 25.0%
  • Türkiye nükleer silah üretmemeli

    Kullanılan: 8 9.1%
  • Türkiye ikisini de üretmemeli

    Kullanılan: 12 13.6%
  • Türkiye ikisini de üretmeli

    Kullanılan: 49 55.7%

  • Kullanılan toplam oy
    88
arkadaşlar bir enerji mühendisi olarak ve kişisel yorumumuda katarak cevaplamak isterim nükleer bilinenin aksine gerekli tedbirler alınırsa hidroelektrik santrallerinden bile daha az zararlıdır. diğer elektrik santrallerinin aksine çok daha az alan kaplar mesela şuan konya karapınarda kurulan 1gigawattlık ges 24 km karelik bir alana yapılmaktadır halbuki bu güçler için kurulabilen nükleer bir santral çok çok daha az yer kaplıyacaktır. ikinci olarak maliyet şuan için nükleer zenginleştirme endustriyel olarak yapılamamakta ancak ilerisi için kesinlikle gereklidir. 50bin dolarlık hammeddeyle ortalama olarak 1milyon tlilik bir elektrik enerjisi kazanırsınız. buda diğer enerji kaynaklarına göre gayet yerinde ve karlıdır. ayrıca nükleerin fisyonunu anlayabilen kullanabilen bir ülke yarın birgün soğuk füzyonun önü açılabilir kullanılabilir hale getirilebilirse bunada çok hızlı adepte olabilicektir. insanlığın gelişmişlik düzeyi tükettiği ve ürettiği enerji miktarıyla ölçülür bknz kardeshev ölçeği. ek olarak nükleer bombaların temelde nükleer santraller ile çalışma mantığı aynıdır sadece hammadde kritik noktaya kadar zenginleştirilir ve patlamaya hazır olduğunda kritik noktanın aşılması sağlanır kütlenin içindeki enerjinin bir anda salınması sağlanır santrallerde ise daha düşük oranda zenginleştirmeler yapılarak kütlenin enerji salınımıı aylara yıllara bölünür kontrollü bir salınım sağlanır bu sayede elektrik üretilir. nükleer bombalar eğer hiçbir ülkenin envanterinde olmasaydı bile gereklidir çünkü baskın gelmek isteyen bir ülkenin böyle bir tehtit unsuruna sahip olması gerekir. nükleer güce sahip olan ülkeleri asla topyekün bir savaşa dahil edemezssiniz ya ezici bir üstünlük kuracak yada her iki ülkede nükleer kullanabileceği için savaş hep masada bitecektir. bu durumda nükleer silah gücüne sahip ülkeleri uluslar arası siyasette daha özgür davranmaları ve pis işlerini kendilerinin değil taşeron ülkelerin yapma durumu ortaya çıkacaktır. şuanki durumda nükleer güce sahip ülkeler sınırsız olmasada diğer ülkelerden kat be kat özgürdür yaptıkları hamleler bir şekilde ülkenin faydası içindir cephede kazandığını masada kaybetmezler özetleyecek olursak her ikiside gereklidir. kusursuz barış ve refah ancak ülkeniz düşman edinilmiyecek kadar tehlikeli olduğunda mümkündür :)
 
Kişiyi bilmeyenler adına büyük bir sürpriz :D


Olası bir savaşta insanlık kurallarını hiçe sayarsam ilk saldıracağım noktalar olur. Saldırılan ülkenin kendi toprağında patlayacağından saldıran tarafa etkisi yüzeysel düzeyde olur.
yapacağınız saldırı ancak hammaddeyi tetikleyebilicekse etkili olur buda geleneksel bombalar için böyle bir etki söz konusu değil şuan için karşı ülke hazırlıksız ise sadece nükleer bir sızıntı yaratabilirsiniz geleneksel mühimmatların havayı uçması gibi bir durum söz konusu değildir ayrıca nükleer güce sahip bir ülke senin ülkenin önemli merkezlerini nötron bombalarıyla vurursa ki bundan çok yüksek ihtimalle haberiniz dahi iş işten geçtikten sonra olur basit bir terör saldırı kadar bile patlama sesi duymazsınız senin ülken saldırı planlarken harekat merkezinde kendi kendine ölür :) diğer şekilde karşı ülkeyi kendi mühimmatınla vurmaya çalışacağını varsayarsak yalnızca termonükleer balistik füzeler ile başarabilirsin hava savunma sistemlerini şuan için egale edebilecek tek güç onlardır o teknolojiye erişmekte pek kolay olmayacaktır. :)
 
Var ama şıklara 3 kılıç sitilinin de eklenmesini rica ediyorum. : ))

Var dememizle var olmuyor tabi. Ama olması gerekir. Gerçi madenleri bile sağlam olmayan bir ülkede olmasa mı acaba bilemedim. Neyse güzel bir ihale ile hallederiz inşallah.
 
Şuanki sahip olduğu potansiyel enerjinin yarısını anca kullanabildiği için güvenlik sınırları içinde nükleer enerji santraline ekmek, su gibi ihtiyacı var. Ancak muhtemelen işin teknik boyutu japonlara yaptırılarak zemini, betonu vs. Cengiz Holding gibi bir numaralı yalak pardon yandaşlara yapılacağı için kâr etmek adına maliyeti düşürecekler ve 3-5 seneye elimizde patlama ihtimali var.

Nükleer silah ise santralle aynı durumda değil. Politik ve siyasi olarak yararları olabileceği gibi zararları da ortaya çıkarır. Ancak açıkçası doğuda Ermeni, kuzeyde Rusya, batıda Yunanistan ve Avrupa , Güneydoğu da Araplar vs derken malesef şuan her caydırıcı ve cezalandırıcı unsura ihtiyacımız var. Hele ki bu saydıklarımdan Rusya dışında hepsi Amerikan destekli olduğunu bildiğimiz halde elini güçlendirecek silah istememek delilik olur.
İran muamelesi görürüz denmiş de pek de farklı bir muameleye maruz kalmıyoruz ki daha da ezilmeye çalışılıyoruz.
Yani cevabım ikisine de evet.
 
Türkiye açısından bakarsak, ikisinin de üretilmesi lazım.
Kendi bakış açımdan, nükleer yalnızca enerji için kullanılmalı.
Tabii nükleer enerji ile yetinmemeliyiz ek olarak Füzyon, Yenilenebilir Enerji kullanılır.

Kendi bakış açımdan neden silah üretmek istemediğimi merak ediyorsanız şöyle açıklayayım: Savaş bütçesine harcanan para(2019’da dünya genelinde 1,917 trilyon dolar askeri harcamalara ayrıldı) ile tüm dünya açlığı bitirilir, kanser gibi hastalıkların çözümü için yüksek bütçeler ayrılır, insanların refahını artıracak hizmetlere yatırımlar olur. Tabii bunlar bu devirde(belki de hiçbir zaman :)) gerçekleşemeyecek kadar hayaldir...

Tek devlet veya merkezi denetim olduğu zaman nükleer bomba gibi silahlara ihtiyacımız olmayacak. Ancak bu gerçekleşene kadar dediğim gibi bu olaya devletlerin perspektifinden bakarsak ülkeler kendini savunmak, bir tehdit/blöf unsuru oluşturmak için envanterlerinde nükleer bomba bulundurmak isteyeceklerdir.
 
Nükleer kesinlikle olmamalı zaten diğer yenilenebilir enerji kaynaklarıyla artık bi önemide kalmadı. Bizde zaten Natonun nükleer füzeleride var diye duydum yani ne gerek var kendinde olmasına sonuçta kuzey kore değiliz. Bizim ülkenin bu seviyeden sonra böyle eski ve zararlı teknolojilere ihtiyacı yok, bide dinen kullanılması haram bi silah.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 7)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık