Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Tokyo卍Revengers

TOKYO卍REVENGERS



Genel Bilgiler

İngilizce: Tokyo卍Revengers
Japonca: 東京卍リベンジャーズ
Tür: Shounen, Aksiyon, Okul Yaşamı
Yazar: Ken Wakui
Yayın Tarihi: 1 Mart 2017 - 16 Kasım 2022

Konu

Takemichi Hanagaki ince duvarları olan köpek bağlasan durmayacak bir evde yaşayan ve kendinden altı yaş küçük patronu tarafından aptal yerinen konan bakirin tekidir. Haberleri izlerken, Takemichi ortaokuldaki sevgilisi Hinata Tachibana'nın öldüğünü öğrenir. Hayatındaki ilk ve son sevgilisi, azılı bir örgüt olarak bilinen Tokyo Manji Çetesi tarafından öldürülmüştür. Hayatının dibe vurduğu sırada ortaokul yıllarına zamanda on iki yıl geriye sıçrayarak geri döner. Hinata'yı kurtarmak ve durmadan kaçtığı hayatını değiştirmek için umutsuz vaka olan yarı zamanlı işçi Takemichi, Kanto'nun en acımasız çetesinde en tepeyi hedeflemek zorundadır.

Mangadan Resimler


Kişisel Yorumum

Geçen sene Kodansha Manga Ödüllerinde En İyi Shounen Manga ödülünü kazanmış bir seri. Özellikle çizimleri, konusu ve olay örgüsü; hızlı ve akıcı ilerleyişi ile okuyucuyu içine çekiyor. Suç ve zamanda yolculuk temalarının kombinasyonu gerçekten beklenmedik şekilde güzel bir sonuç vermiş. Son zamanlarda çıkan shounenler arasında en sevdiğim serilerden oldu.

Karakterlerin tasarımlarını da çok beğendim. Ana karakterin kendini değiştirme çabası, yan karakterlerin karakteristik özellikleri ve giyim tarzları (evet) çok hoşuma gitti. Her karakterin dış görünüş olarak çok farklı tasarımları var. Çok ayrıntılı tasarlanmış. O kadar ayrıntılı ki hayatlarının farklı zaman dilimlerinde çizilen karakterlerin saçları ve vücut yapıları oldukça değişebiliyor. Bu kadar detaylı olması çok hoş.

Kesinlikle tavsiye ederim.

Manganın adındaki sembol 'Swastika' değil, Manji'dir.

Ayrıca serinin 2021'de animeye uyarlanacağını da belirteyim.

 
Son düzenleme:
John Black (Dr.Ioannis Syrigos) dedi ki:
“Svastika” Sanskritçe bir kelime olup, en basit tabiriyle “iyi olma”, “iyi varlık”, ve “iyi şans” anlamlarına gelmektedir. Ancak farklı kültürlerde farklı isimlere sahiptir – mesela Çin’de “Wan” ; Japonya’da “Manji” ; İngiltere’de “Fylfot” ; Almanya’da “Hakenkreuz” ; Yunanistan’da ise “Tetraskelion” veya “Tetragammadion” isimleriyle bilinir.

Hindistan’da ve diğer Asya ülkelerinde Hindular ve Budistler için svastika, binlerce yıllık bir öneme sahip olmakla beraber, günümüzde bu sembole tapınaklarda, otobüslerde, taksilerde ve hatta birçok kitabın kapağında halen bolca rastlanabilmektedir. Öte yandan antik Yunan’da da kullanılmış olan sembole, yaklaşık 4000 yıl önce var olmuş Troya Antik Kenti’nin kalıntılarında rastlanabilir. Antik Keltlerin ve Kelt rahiplerinin de bu sembolü kullandıkları, keşfedilen birçok arkeolojik eserde ortaya çıktı. Svastika sembolünü kullanan toplumlar bunlarla sınırlı değil; İskandinav kabileleri tarafından önem atfedilen svastika, Orta Çağ’da, sonradan tamamen dini Katolik mezhebine geçmiş olan Alman ordusuna ait Töton şövalyelerinin de içinde bulunduğu ilk Hristiyanlar tarafından da belirtici bir sembol olarak benimsendi.

Sanskrit bilgini Prabhat Ranjan Sarkar, 1979 yılında, svastika sözcüğünün derin anlamının “kalıcı zafer” olduğunu söylemiş ve her sembol için geçerli olduğu gibi, bu sembolün de, çıkarılan manaya bağlı olarak, hem pozitif hem de negatif anlamları olabileceğini belirtmişti. Hinduizm’de sağ tarafa dönük svastika, Tanrı Vişnu ve güneşi temsil ederken, sola dönük svastika ise Kali’yi ve büyüyü temsil etmektedir. Sembollerin çift anlamlı olması eski geleneklerde oldukça yaygındır; örnek vermek gerekirse, Pentagram sembolü (beş noktalı yıldız) baş aşağı durduğunda olumsuz, yukarı doğru çevrildiğinde ise olumlu bir anlama sahiptir.



Tarihteki en eski svastika sembolü, Ukrayna Mezine’de, 12 bin yıl öncesinden kalma bir fildişi heykelciğine oyulmuş olarak bulundu ve svastika sembolünü kullanmış olduğu bilinen en eski kültürlerden biri Avrupa’nın güneyindeki, şimdiki Sırbistan, Hırvatistan ve Bosna-Hersek’in bulunduğu bölgede, 8 bin yıl öncesine dayanan ve “Vinca” olarak bilinen Neolitik Çağ kültürüdür.


Manganın ismindeki sembolün özetle anlamı bu..
 

Manganın ismindeki sembolün özetle anlamı bu..
:sapkali:

Swastika genelde Nasyonal Sosyalistler ile bağdaştırılıyor bu yüzden manganın adı çoğu zaman kötü karşılanıyor.

Hatta animede de sansüre uğrayacak adı "Tokyo Revengers" olarak değiştirilecek.
 
Son düzenleme:

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 9)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık