Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Çok gülünç :D Fujitora'nın standart herkese yaptığı saldırıdan kurtulan Zoro'ya omen tonrem çekilirken (!) bazıları tarafından neyse gerisini konuşmaya gerek yok.
 
Hayır, olayın uyanışla bir alakası yok. Kılık değiştirmeye yarayan saydam şeyin üzerinde bir yaprak var zaten. Herkes o yaprak ile kılık değiştiriyor. Üst kısımda görebilirsin.

He o geçiti görmüştüm de yaprağa dikkat etmemiştim. Birde kidler ile bizimkiler aniden geçince uyanış gibi bir şey yapıp tüm etrafını etkiledi sandım. O zaman bizimkilerde o köprüdeki geçitten veya benzeri bir şeyden geçtiler.
 
Reis kontra çıktı amiral gücü aktifken ve üstelik amiral ittirdi, gerçi o arc başka şeyler de ittirdi ama konumuz bu değil tabi :utaniyorum:
Kontra çıkmasına bir şey demiyoruz ama ne seviyelere çıkarıldı en azından aynı seviyelere Sabo'nun da çıkarılmasını beklerdik, Sabo kontra'yı falan bırak direk dövüşebildi Amiral ile :D hemde Tiger'lar falan yedi. :D Hemde son görülen görüntüye göre Sabo bir Amirali yamultmuş gibi gözüküyor.
 
@King'e demişsin ki Dressrosa'daki meyve yemiş hali sağ koldu. Ben hiçbir sağ kolun kısa bir süre Fujitora ile savaştıktan sonra "ohh az kaldı Allah belamı veriyordu" şeklinde iç çekeceğini zannetmiyorum :)

Not: Bazı cümlelerim anlatımı güçlendirmek maksatlı mübalağa içerebilir :)

Ayrıca ryou hakkında bilgili demişsin. Bu konuda her bilgisi olanın sağ kol gibi bir seviyede mi olması gerekiyor ? Hyo amca da bu konuda bilgi sahibi ama gençliği bile en fazla Yk2 eder.

@TheSlashOfMihawk'a yazdıklarına gelince.. Bu seride Akainu tümen komutanlarının karşısında çizildi bir halt yapamadı. Sabo, Fuji ve Bastille'in karşısında çizildi sadece Fujitora ile dövüşmesi bile nefesini kesti vs. Yani kimin kim karşısında çizildiğinden ziyade X kişinin Y karşısında neler yaptığı önemlidir. Yani yazdığına göre Sabo trk başına 2 amiralin karşısına dikilmiş gibi bir durum var. Halbuki tek amiral bile içinden geçer Sabo'nun. Yani Sabo'nun yanında Morley gibi adamlar olmasa Sabo'nun amirallere meydan okuması hiçbir anlam ifade etmez. Sadece Morley olmasa Sabo'yu amirallerin elinden hiçbir şey kurtaramaz en basitinden.

Zoro'yu örnek verelim. Zoro da %100'üyle savaşsa bir amirale hasar verebilir. Yerin altından basitçe salladığı bir slash bile Fuji'yi metrelerce sürüklüyorsa San Zen Sekai yemiş bir Fuji bu saldırıyı çiziksiz atlatamaz ki bunun daha Ashura'sının olduğunu düşünürsek Sabo'nun Fujitora'ya hasar vermesi onun sağ kol olduğu anlamına gelmez. Ek olarak Fujitora'nın sadece Sabo tarafından yaralanıp yaralanmadığı bile belli değil. Bu sadece olası bir varsayım.

Mangada olana baktığım zaman Pica'nın beline zar zor gelen bir kolezyumun yarısına yakın bir yerini parçaladı diye göklere çıkarılan bir Sabo, bu kolezyumu bir yumrukla galeta unu haline getirebilecek Pica'yı ise peynir gibi kesen bir Zoro görüyorum. Bu Zoro'yu zahmet edip arc sonu Yk3 üstüne koyan adamlar Sabo'yu sağ kol/amiral yapınca komik oluyor. Senin için demiyorum. Sabo'nun ne kadar şişirildiğinden bahsediyorum.

Her ne kadar Sabo, küçüklüğünde Luffy ve Ace gibi potansiyelli bir çocuk olarak çizilse de Luffy'nin Sabo'yu balla börekle de olsa geçeceği bariz. Yani mesele potansiyel ise Zoro'nun potansiyeli "abi" kontenjanını doldurmak için silikon kıvamında seriye sızan çakma Ace'in potansiyeline toz yutturur.

Hee Sabo'nun zirvesi amiral eder mi, kesin eder. Bunu tartışıyorum. Ama bu seride iyisiyle kötüsüyle, sevsek de sevmesek de zirvedeki isimlere adını yazdıracak bir Luffy ve yine iyisiyle kötüsüyle, sevsek de sevmesek ona denk olacak olan bir Zoro var iken bu 2 isim sağ kol seviyesi olmadan Sabo'nun sağ kol seviyesi olması pek mümkün değil bana göre.

Mesele amiralle dövüşmekse Yk3 de dövüşebilir Yk2 de dövüşebilir. Jozu amiralden rahatlıkla kan alabileceğini göstermedi mi ? Örnekleri var ve bu örnekler yonkou ekiplerini tanıdıkça çoğalacak.

Sabo iyi, hoş bir o kadar da boş bir karakter tamam. Ama bu gencin forsu Luffy ve Zoro'dan sonra gelir.
Not: Parağraf sırasına göre cevap verdim.

Öncelikle amiral ve sağ kol arasında bence senin düşündüğünden daha fazla fark var. Her sağ kol o duruma düşmeyebilir. Örneğin King'in veya Marco'nun meyvelerinden ötürü diğer sağ kollara göre daha uzun süre performans kaybı yaşamadan dövüşebilmeleri muhtemel. Sabo meyveyi daha yeni yemişken, en güçsüz sağ kol olur ancak. Bir Marco özellikle Fuji'nin öldürme niyetiyle dövüşmediğini düşünürsek çok daha iyi iş çıkarırdı.

Haklısın, Ryou biliyor diye Sağ kol edecek hali yok. Ancak Dressrosa'dayken Luffy'den güçlü olduğu benim açımdan net. Meyvesizken bu adam çöp olmadığına göre hakisi çok iyi bir seviyede olsa gerek. Yani o noktaya kadar hakisiyle gelmiş biri.

Sadece Morley sayesinde çıkabilmeleri de tamamen varsayım. Fuji'nin olduğu yerde, sadece Morley'nin meyve gücü sayesinde kaçabilmeleri diye birşey yok. Fuji komple söker havaya kaldırır istese hepsini değil mi? Demek ki dövüşerek geri çekilebilecek kadar güçlüler.

Amirale her zarar veren sağ koldur gibi bir çıkarıma gitmedim. Bunlar senin Zoro senaryonda olduğu gibi anlık saldırılar değil. Baya baya uzun süreli dövüşler. Yani benim en güçlü saldırım x, sen de savun bakalım deyip zarar vermek, dövüş içerisinde o saldırıyı yedirebilmek için rakibini açık vermeye zorlamaktan çok farklıdır.

Pica örneği hiç olmamış. Pica belli şartlar gerçekleşirse, fiziksel olarak yapabilir ancak. Sabo bunu sadece hakisiyle yaptı diye övüldü. Daha önce öyle bir hakili saldırı görmemiştik. Dressrosa'dan 3 arc sonra bize tanıtılan bir haki çeşidi üzerinde bir hayli yetkin görünen Sabo'yu da övelim bir zahmet.

Yani tüm bu Luffy'nin küçük kardeş olması durumu, şu an anlamını yitirmiş değil. Öyle olsaydı Dressrosa'da Sabo-Luffy ilişkisi öyle işlenmezdi. Bunca yıl sonra Sabo-Luffy ikili ilişkisi böyle işleniyorsa, Luffy'nin ondan güçlü ve onun sırtını kollayan bir abisi hala var demektir. Luffy Sabo'yu geçerse bu emin ol açıkça belli edilir. Oda Sabo'ya bir panel çizer ve ne kadar güçlendiğini, onu korumasına gerek olmadığını söyletir vs. Dövüşmeyeceklerine göre böyle bir şekilde Oda aktarır. Malum kendisi müthiş iyi bir hikaye yazarı.Sana göre çakma Ace olabilir ancak mangada olan şey, bu arkadaşın Ace kadar potansiyelli olduğu.

Aksine Luffy ve Zoro sonradan Sabo'ya yetişir. Aksi taktirde Sabo'nun işlenme şekli ve Luffy'yle ilişkisi anlamsız olurdu. Şu an onların gerisinde kalmış bir Sabo mümkün değil.

Jozu'nun, net bir şekilde Kuzan'ın dikkati başka bir yerdeyken kan aldığı gösterildi. Her komutan o durumda hasar verebilir bence. Bu bakış açısından Sabo da sağ kol olmayabilir gayet. Ancak amirallerin karşısına konup duruyor bu adam, ağır bir yenilgi de almıyor. Bence Oda'nın söylemeye çalıştığı şey net. Amiral seviyesi Sabo'nun önündeki ilk hedef. Sağ kollar değil.
 
Son düzenleme:
Kontra çıkmasına bir şey demiyoruz ama ne seviyelere çıkarıldı en azından aynı seviyelere Sabo'nun da çıkarılmasını beklerdik, Sabo kontra'yı falan bırak direk dövüşebildi Amiral ile :D hemde Tiger'lar falan yedi. :D Hemde son görülen görüntüye göre Sabo bir Amirali yamultmuş gibi gözüküyor.
Zoro da ittirdi ama :rolleyes:

Sabo çok güçlü çıkabilir ama çakma sonradan uydurulmuş gibi duruyor o yüzden pek ses getirmedi yoksa onun yaptıklarını Kata yapsa şuan yeni bir din doğmuştu :bilmem:
 
Bu arada, Zoro o sahneden sonra Fujitora ile bir kere daha kılıç çarpıştırıyor. Çoğu kişi bilmiyor bunu. @Mr.Bushido Atsana kanka o sahneyi. Ben de sen atınca fark etmiştim. :D
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 8)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık