Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ödül konusunda Luffy'ye hep bir torpil vardı bu bir gerçek. Zaten şu anki tablo da o torpilin bir sonucu. Yaptıkları ve girdikleri olaylar nedeniyle ödülünü sonuna kadar hak ediyor Luffy. Impel Down, Water 7 gibi yerler önemliydi. Ama güç olarak hak etmiyor. Luffy'nin güç olarak hak ettiği ödül 900-1 milyar bandında.
 
Her yaptığın şeye ödül verilmez.

-5 milyonluk Alvida'yı aldı. Ödül aldı mı? Hayır.
-Luffy, Denizceler'e dalıp Zoro'yu şeylerin elinden kurtardı. Ödül aldı mı? Hayır.
-15 milyonluk Buggy'yi aldı. Ödül aldı mı? Hayır.
-16 milyonluk Kuro'yu aldı. Ödül aldı mı? Hayır.
-20 milyonluk Don Krieg'i aldı. Ödül aldı mı? Hayır.
-17 milyonluk Arlong'u aldı. Ondan sonra bazı şeyler görülmeye başlandı da Luffy ilk ödülünü aldı. Peki Luffy bu ilk ödülünü alana kadar tayfada bu derece ödül almaya yetecek iş yapan birisi var mı? Yok. Sadece ilk ödül olayına kadar yaptıklarına bakabiliriz aslında.

Sonra gittiler. Koskoca Alabasta'yı Crocodille ve adamlarının elinden kurtardılar. En basitinden oraya gidelim diyen kim? Luffy. Sonrasında burada Zoro, Mr.1 ve öncesinde söylenen 100 kişiyi indirdi. Ödül almak için yeterli mi? Hayır. Çünkü Luffy yenilmiş olsa tayfa nanay. Ne zamanki Luffy, Croco'yu indirdi. O zaman ödül için şartlar oluştu. Misal burada Sanji de 32 milyonluk Bon Clay'i indirdi. Yetti mi? Hayır.

Enies Loby'de de aynı şekilde. Dünya Hükümetine savaş açan Luffy. Ve bu savaşa kaptanın emriyle girmiş bir tayfadan bahsediyoruz. Yine aynı şekilde orada Luffy, Lucci'yi indirmemiş olsa, tayfa yine nanay. Gibi gibi. Uzar da gider bu şeyler. :D

MF falan demişsin de tayfa Mf'de ne yaptı ki ödül alsın yav.:)
Zoro, korsan avcısıydı ve onları avlayıp ödülleri alıyordu. Yani Zoro zaten başında ödül olan korsan ve haydutları indiriyordu. Luffyden önce bunu yapıyordu ki adamın adı korsan avcısı olmuş. Doğal olarak başında ödül olması saçma. Ne zamanki Arlong düştü o zaman Zoronun da korsan olduğu anlaşıldı. Morgan olayındaki denizciler görmezden geldiler zoro ve luffynin korsanlığını. Arlong olayında da oraya denizciler geliyor ve adamı döven kişi zoro. Zoro mr1i indirdiğinde ödül almayacaktı korsan olmasa. Korsan olduğu için aldı. Luffy olmasa gene alırdı. Birinin ödül alması için luffynin de bir şey yapması gerekmiyor. Sanjinin ödülü luffyden bağımsız olarak arttı mesela.
 
Allah'ımmmmmmmm. Bu taraftan ödülde katkısı var diye söyleyince, o taraftan '' Zoro'nun bu adamları indirmesinde Luffy'nin katkısı vardır.'' mı anlaşılıyor acaba? :(

Smoker onu söylüyor da, Zoro sağ olmasa o söylediğinin bir önemi var mı? Ödül ne zaman konuyor? Mr 1 yenilince otomatik olarak Zoro'ya ödül yükleniyor mu, yoksa Croco indikten ve Alabasta kurtulduktan sonra mı?

Ödül almak sadece kaptana bağlı değil ki. Ödül alacak kişinin de bir şeyler yapması lazım. Abi mangada olan şeyi bırakıp olmayanı tartışıyoruz. :( Lucci hakkında ne diyor tayfa üyeleri. Luffy almasaydı bizi öldürebilirdi falan filan....
Bu meşhur Lucci bütün tayfayı öldürürdü lafı bir yerde geçmiyor. Sadece Franky diyor ki; Bazılarımız ölmüş olurdu" Hani hepimiz ölürdü? Ki bunu diyen bir de Franky tayfanın gücünü tam seviye bilemez bile ama adam BAZILARIMIZ diyor. :D

Bu arada o zaman biz neyi tartışıyoruz? Ben diyorum ki; Katkı varsa nerede var, bence şuan dediği şey ile ters gözüküyor. Ve Ödüle katkısı var denmesini ben, Zoro'nun indirdiği adamlar da, Luffy'nin katkısı var diye anlamadım zaten.
He ödülüne katkısı varsa da senin dediğini ben de dedim, varsa da sıkıntı yok ödül ile olmuyor o işler. Önemli olan Zoro'nun ne olduğu dedim :D Ama şuan mantığa oturtamadığım için nedenlerini yazıyorum sadece.

Bu arada Mr1'in inmesi veya Croco önemli değil. Önemli olan Smoker'ın Zoro'nun ödülünü böyle açıklaması. :D
 
Franky, Zoronun gücünü bilmiyordu. O yüzden onun lafına güvenilmez. Ryuma ile dövüşünde Zoroyu görüyor ve zoronun slahsları uçunca şaşırıyor. Frank cyborg olmasına rağmen 1 pati ile aradan çıkıyor. Doğal olarak franknin lucci hakkında birilerini öldürebileceğini düşünmesi normaldir. Neden? Çünkü frank luffy ile kafa kafaa dövüştü. Kaptan kendine denk diye geri kalan herkesin daha zayıf olduğunu doğal olarak luccinin bir şeyler yapabileceğini düşünmesi son derece normaldir.
 
Katakuri içinde bulunduğu düzeni değiştirememiş , ayak uydurmayı seçip ağzını kapatmış.Katakurinin yerinde luffy olsaydı belli bir güç seviyesine gelir gelmez big momun mekanı terk ederdi.Sonra geri dönüp herkesin ağzını kırardı , big mom dahil.
Zaten elde edeceği maksimum gücü elde etmiş. Gözlem ve silahlanma hakisi üst seviyede. H.haki de luffyle eşit desen yinede herkesin ağzına kıramazdı. BG h.haki salınımı ortalığı yerle bir ederken imkan vermiyorum.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 28)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık