Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Tower of God ''Spoiler'' Tartışma

Birden incile filan girince ne oluyoruz dedim :oleyo2: Şu arlene ve V olayı aklımdan çıkmış. Freedom under Grace açılımı da mantıklı olma ihtimali yüksek gibi duruyor. Aslında hemen hemen aynı şeyleri söylüyoruz. Ayrım noktamız ise senin senaryoda sonradan bir değişiklik olamayacağı yönünde ama şartlar olgunlaşırsa mümkün olabilir. Neyse gece gece de yordum seni, hayırlı geceler dileyip konuyu kapatayım en iyisi:sapkali:.
Tog'da bayağı dini gönderme var. Ana karakterimiz ölüp dirilmiş, Tanrının meleği ona silah getirmiş falan sonra İncilde Babil kulesi inşa edilirken Tanrı'nın dilleri yarattığı ve bir anda kölelerin birbirini anlayamadığı ve daha sonra da insanlığın milletlere bölündüğü yazar. Bu da bana ilk bölümde Baam kulenin dışına dair bir dil kullansa da Headon'un onu anlayabilmesini ama Yuri'nin cebe ihtiyaç duymasını hatırlatıyor. Rachel da köle çıkabilir yüksek ihtimalle.
Senaryonun değişmesi konusunda sen haklısındır muhtemelen; White ve Karaka'nın Baam'ı koruması, Evan ve Yuri'nin onlarla beraber dövüşmesi beklemediğim şeylerdi ama oldu. Yuri'nin bir noktada çizgiyi aşacağını biliyordum ama çok çabuk oldu ve çizgiyi aşmakla kalmadı karşı safta dövüşüyor :eek:

Yorulmak falan da yok Pazar gecesi ToG'a ait ne güzel konuşuyoruz :sapkali: Karşı argüman olduğunda insan daha iyi düşünüyor hem.
 
Zahardın destekçi aileleri vardır ama hepsini sadık olarak görebilir miyiz bilemiyorum. Bir de şunun için şöyle bir sonuca varıyorum. FUG'un arkasında büyük bir güç olması lazım bence. Bu büyük güçlerden birinin hep jinsung olduğunu düşünmüştüm ama bu bölümle birlikte artık kafamda bir kaç şey netleşti. Jinsung harcandıysa FUG'u yöneten kurucu ailelerden direk başı bile olabilir. Hangi aile olur orası artık bilinmez. Tabiki de bunu açık açık yapmıyordur ama arkadan iş çeviriyor olabilir. Eğer kurucu ailelerden biri FUG'un kurulmasında rol almadıysa 10 aile ve zahardın inmesi çok zor gibi duruyor. Fug'da en tepedeki kişi top 10 da olması lazım yoksa lafdan öteye gidemez FUG ve tayfası.

Edit: Konu uzayacak baya şimdi farkına vardım :D tabi FUG'un lideri luslec gözüküyor. Ama bana hep aile liderlerinden birinin bir planıymış gibi geliyor bu FUG örgütü. Sadece belirteyim dedim ileride belki tutar fılan :D
FUG, V ve Arlen'in antik zamanda Zahard'ın hükümdarlığına son vermek için kurulmuş köklü bir örgüt ya da o örgütün küllerinden tekrar doğmuş hali zaten. Gayeleri hala aynı.

Arlen ve V'nin Zahard'a karşı olan savaşında bazı aile liderleri Zahard'a karşı bir tutum sergilese de karşılarına aldıkları kişi Baam'ın ebeveynleri oldu. Aile liderlerinin FUG ile bir
dostluk ilişkisinde olabileceğine ihtimal vermiyorum. Lakin, mevcut zahard yönetiminde çatlak meydana gelirse başta Gustang olmak üzere bazı aile liderleri Zahard'ın elinden mikrofonu almaya çalışabilir.
 
White ve Karaka'nın Baam'ı koruması, Evan ve Yuri'nin onlarla beraber dövüşmesi beklemediğim şeylerdi ama oldu. Yuri'nin bir noktada çizgiyi aşacağını biliyordum ama çok çabuk oldu ve çizgiyi aşmakla kalmadı karşı safta dövüşüyor :eek:
Tuhaf evet :d
Evan White'ı kurtardı, Yuri de defalarca Karakayı.

Ama unuttuğunuz bir şey var. Bu olanlardan sonra Yuri prenseslikten men edilecek ki bu da ölüm demek. Eğer Cheon Hee bir adamlık yapar da dediği gibi durumu saklarsa ve diğer tüm şahitler ortadan kaldırılırsa sorun yok tabi bu imkansız görünüyor.

Bir de şu var;
Yalancı, sen White değilsin! dediğiniz herif Sharon ile başabaş dövüşüyor, Dorian Frog'u Cheon hee'nun kalkanları olmasa yok ediyordu ve siz hala basit bir kurallı muamelesi yapıyorsunuz adama. Kendini kanıtlamak için daha ne yapsın. :mincika:Karşınızdaki kanlı canlı antik slayer White işte xd

Kallavanın da Baam'ı kovalama sahnesi çok komik durmuş ya. Sen ki Jinsung'u mezara gömmüş, Zahard'tan doğrudan emir alan top 100 rank bir kraliyet komutanısın. Bir D seviye çocukla arandaki hız farkı bu mu yani? Kimse bana Evankhell yavaşlatıyor ya da bong bong boost demesin, kalbini kırarım. Ne olursa olsun kör topal kolsuz bacaksız bir high rankerın bu seviyede bir çocuğu rahatça yakalayabiliyor olması lazım. Bir diğer saçmalık da god tier high rankerların ölümüne dövüştüğü, kelimenin tam anlamıyla cehenneme dönen bir ortama bir grup basit D seviye kurallı çocuk gemi ile girip(ki Jinsung ile Maschenny'nin gövde gösterisi yaptığı zamanda etrafa yayılan shinsoo ile bu gemiler parçalanıyordu) Kallavan'ın elinden Baam ve Androssiyi alıp ve kaçacaklar. Oldu Anam.
 
FUG, V ve Arlen'in antik zamanda Zahard'ın hükümdarlığına son vermek için kurulmuş köklü bir örgüt ya da o örgütün küllerinden tekrar doğmuş hali zaten. Gayeleri hala aynı.

Arlen ve V'nin Zahard'a karşı olan savaşında bazı aile liderleri Zahard'a karşı bir tutum sergilese de karşılarına aldıkları kişi Baam'ın ebeveynleri oldu. Aile liderlerinin FUG ile bir
dostluk ilişkisinde olabileceğine ihtimal vermiyorum. Lakin, mevcut zahard yönetiminde çatlak meydana gelirse başta Gustang olmak üzere bazı aile liderleri Zahard'ın elinden mikrofonu almaya çalışabilir.
Bekleyip göreceğiz ama arlen ve V'nin tek başlarına zahard ve 10 aileye karşı böyle bir işe girişmeleri çok saçma geliyor hep bana.

@Elodin Karaka ve White'ın baamı koruması olayı tipik ana karakterin düşmanı kendi tarafına çekme olayı gibi. Baam Whiteyi yendi adam kötülük formundan çıktı yahu, ilk çıktığında daha korkutucuydu. baam sanki buna sevgi yumruğu vurdu da kendine geldi. Karaka da sürekli bizim veledin peşinden gele gele kinle karışık bir sevgisi var heralde :/. Belli bir senaryoyu kafada kurunca şaşırtıcı geliyor ama bu tür uzun mangalarda (ya da manghwa) senaryo değişmeye mahkum. One Piecede bile MF öncesi ve Sonrası diye ikiye ayrılır bana kalırsa. Echiiri Oda'nın belkide planında hiç yoktu bu kadar uzayacağı manganın o yüzden senaryoda değişiklikler yapması kaçınılmaz. TOG da öyle, 8 yıldır devam ediyor ve hikayenin derinleşmesi içinde bildiğimiz her şeyi tersine çevirecek yeni bir senaryo değişikliğine gidilebilir. White ve Karakayı bir nebze anlarım da işin içine yuriyide katması biraz saçma oldu sanki. Yuri baama neden bu kadar iyi yaklaşıyor ve sürekli katlarda gezerek baamı araması hala anlamadığım şeylerden bir yerde açıklandı da ben mi kaçırdım yoksa ? seriyi güncel takip etmem ama okudum mu 20-30 bölüm bir günde okurum :D haliyle bazı yerleri kaçırmam olası.
 
Son düzenleme:
@valanis çünkü baam çok yakışıklı :D
Bende öyle düşünmüştüm ama bu kadar basit olamaz heralde demiştim eğer öyleyse ki öyle galiba seri yeni yetme ergen dizilerinden farksız. Zaten bu seriye baya bir alt kitleye hitap ediyor gibi. Çizimleri de çocuksu gelmişti başlarda zaten. Seride ki herkesin cool ve yakışıklı olması ve tüm kızların baama göz koymasıda ayrı bir olay. Yuri 618 yaşına gelmiş ama tipik ergen kafasıyla tüm katlarda ilk defa gördüğü bir çocuğu arıyor. Bu kızın karşısına 618 yıldır kimse çıkmamış mı nedir anlamadım. Seriye bakma sebebim farklı bir kurgusu olmasıydı sonrada öyle gitti.
 
Beyler gelin bırakın şu ön gösterim işini yazık ediyorsunuz güzelim seriye. :/ Ana konuda tartışacak adam bulamıyoruz bu konu yüzünden. :(

Edit: Spoiler yememek için gözümü kapatarak indim aşağıya xd

@Densetsu no Samurai
Her şey yeni başladı daha ne bitmesi? :D
 
Yuriden bahsediyoruz hacılar. Aile reisi prenses olmasaydın ne yapmak isterdin diye sorduğunda bile her yeri yakar yıkarım diye cevaplıyor daha salya sümük haliyle. Bu kız mı gönlünü kaptırdığı için baamı arayacak o kadar sene. Yapmayın gözünüzü seveyim.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık