Zaman : Başlangıç ve bitişi olan , insana ise tek taraflı gözüken ancak göreli olarak bir bütün olan kısmi bir boyut.
Yolculuk: Bir yerden bir başka yere ulaşmak için yapılan iş.
Zaman yolculuğu: Bir zamandan başka bir zaman ulaşmak için yapılan iş.
Zaman yolculuğu ne yazık ki fiziğini ve matematiğini anlayamamış kişiler için söz konusu. 2 ye ayırarak incelenebilir. Geçmişe gitmek mümkündür diyen bilim adamı için bunu tanrı yapabilir demesi aynı şeydir. Yani bilinen yöntemler ve varsayılabilen yöntemler ile mümkün değildir. İleriye gitmek ise kısmi olarak yerçekimi ve uzay-zaman bükülmeleri ile sağlanabilir , teorik olarak mümkündür. Tek yapmak gereken ışık hızına yaklaşıp bir süre beklemek.
Geçmişe gitmenin sonucu olmaz çünkü mümkün değil zaten. İleriye gitmenin ise bir sonucu olmaz. Gidersin ve yaşarsın , bu kadar.Yani aynı zamanında kalır ve zaten zaman akışına uygun hareket etmiş olursun. Bu yüzden yolculuk denir. Aynı anda 2 yerde olman mümkün değildir , bu zaman içerisinde de söz konusudur ve zaman senin anne karnından mezara girene kadarki bir sürecindir.Basitçe kitap okumak gibi düşünebilirsin. Yani şuan kabul edilebilir teoriler arasında olan alternatif evrenlerin varlığı konusunun açtığı bir kapı nedeniyle kafa karışıklıkları oluşuyor. Bence tamamen saçmalık çünkü bir noktadan başka bir evrene yolculuk yaptığınızı düşünün. Bir evreni bükebilecek bir güç varsa tabi.
One piece'de işlenmesi , muhtemelen meyve yeteneği veya antik bir yöntem gibidir. Kişileri geleceğe gönderiyor ve kişiler de o an gelecekte yaşıyorlar. Geçmişteki halleri ise yok oluyordur. Gelecek bölümlerde ölen Roger mutant çıkmazsa iyidir.