Herkeze merhabalar. One Piece evreninde çok fazla ölüm görmediğimiz doğru. Hikayenin ilerleyişi esnasında gerçekten karakterler hayata tutunuyor. Oda karakterlerin geçmişine onların karakterleri ve nihai hedefleri üzerine etkili olan ölümler yerleştirmiş. Hikayenin ilerleyişi esnasında ise çok az ve hikaye açısından çok önemli birkaç ölüme şahit olduk. ( One Piece Türkiye'de Kanal D'de yayınlanan bir seri olsaydı bu ölümler sonrası kurban kesilir, gazeteye tam sayfa baş sağlığı ilanı verilirdi.) Hasır Şapka tayfasının her bir üyesinin gerçekleştirmek istediği bir hayali var ve bir şekilde bu hayaller kaptanın hayali olan One Piece'i bulup Korsanlar Kralı olmakla çakışıyor. Bu gerçektende ulaşması zor bir hedef. Bugüne dek defalarca Luffy'nin ölümden döndüğünü ve bu uğurda yaşamının ve de bedeninin büyük bir kısmını harcadığını biliyoruz. Bu hedef ve bu hedefle paralel olan tayfanın kendi hedefleri uğrunda hiç can kaybı olmayacak mı ?
Evet, resimdende anladığınız üzere ben tayfadan bir ölüm olursa ölen kişinin Usopp olacağını düşünüyorum. Usopp'un nihai hedefi "Denizlerin Cesur Savaşçısı" olmak. Usopp geçmişinde yaşadığı olaylar ve sahip olduğu mizaçtan ötürü yalancı ve korkak bir karakter. Bugüne dek cesaret örnekleri göstermiş olsada bu durumun pekte değiştiğini söyleyemeyiz. Ayrıca hali hazırda ya da tarihte bildiğim kadarıyla "Denizlerin Cesur Savaşçısı" olarak anılan biri yok. Dolayısıyla böyle bir ünvanı almak için korsan olmak ya da onlarca savaş görmekten ziyade çok önemli bir savaşta büyük bir cesaret göstermek gerekiyor. Bence Usopp yaşadığı sürece "Cesur" olabilecek bir karakter değil. Baskı altında anlık olarak cesaret gösterebiliyor. Bu nedenle hepimizin beklediği Oda'nın Marineford Savaşı onun yanında küçük bir çatışma olacak dediği son savaşta Usopp'un "Denizlerin Cesur Savaşçısı" ünvanını alacak bir hamleyle öleceğini düşünüyorum.
Peki Usopp nasıl ölecek ? Usopp top gibi tüfek gibi silahları oldukça etkili olarak kullanabilen bir "SogeKing"