Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Tarihten Bir Söz Bırak

Küba'nın başkenti Havana'da Atatürk'ün bir heykeli bulunmaktadır. Zamanında Fidel Castro'ya gazeteciler "Neden kendinizin veya atalarınız yerine farklı bir ülkenin kurucusu olan Atatürk'ün heykelini diktiniz? şeklinde soru yöneltmişler. Castro'nun cevabı netmiş: "Sokaklara kahramanlar yakışır, askerler değil."

Yıllar sonra Fidel Castro Türkiye'ye gelince yine benzer sorular ile karşılaşmış. "Atatürk hakkında ne düşünüyorsunuz?"

Kendisinin cevabı: "Ben de çok zorlu bir savaşın içinden çıktım. Onca kitap okudum. Ancak savaş meydanlarında kitap okuma rekorları kıran başka bir asker görmedim, duymadım. Her şeyi anladım da bunca güçlüğü ve değişimi nasıl başardı; aklım almıyor."

***


Kurtlar Vadisi'ni izleyenler için ise Doğu Eşrefoğlu'nun pek çok tarihi sözü yer almaktadır. Polat Alemdar ile yaşadığı bir diyalogda kendisine; "Senin gibi mafya babası olmaz, seni kim yetiştirdi die bir soru yöneltir. Cevap kısadır: "Sokaklar..." Kendisi ise devamında tarihe geçebilecek cevabı direkt olarak verir: "Sokaklarda ölünür, yetişilmez."

Bir önceki hikayede de sokaklar ile ilgili bir cümle geçince benzerlik kurup sizinle iki farklı görüşten (zıt demiyorum) tarihi sözler paylaşmak istedim.
 
Devletlerin güç ve zaafı, milletlerin ilerleme ve yozlaşması, yalnızca devlet adamlarının ehil oluşlarından ve yönetim kabiliyetlerinden veya beceriksizliklerinden kaynaklanmaz. Yöneticiler iyi veya kötü olsunlar, kahraman veya zalim olsunlar, onlar kendi milletlerinin birer yansımasıdırlar. Onlar, milli ruhun birer kopyasıdır, halk kitlesinin içinden doğmuştur. Bir millet nasılsa, devlet adamları da onlar
gibidir.
İşte bu nedenledir ki eskiden beri “Her millet, layık olduğu idareye ve devlet adamlarına sahip olur.” denilmiştir.

Grigory Petrov
 
Son düzenleme:
Tarihten olmasa da Dark dizisinde geçen, hoşuma giden bir sözü paylaşayım:

"Herkes üç yaşam sürer. İlki saflığın yitirilmesiyle, ikincisi masumiyetin yitirilmesiyle, üçüncüsüyse bizzat hayatın yitirilmesiyle sona erer."
Vay sen onu izlemiş miydin? Ben de oradan çok hoşuma giden bir söz paylaşayım.

"Bildiklerimiz bir damla, bilmediklerimiz ise bir okyanus."
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık