Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Teori] King - İmpel Down bağlantısı hakkında






King gözüktükten sonra benim aklıma gelmişti ama baya bir geç kalmışız tabii teoriler çoktan ortaya atılmış bile biraz inceleyeyim dediğimde gördüm.Bu konunun burada hiç tartışıldığını hatırlamıyorum o yüzden biraz tartışalım.

http://www.opfanpage.com/2018/11/26/king-the-wildfire-the-former-warden-of-impel-down/

https://www.reddit.com/r/OnePiece/comments/9zze1y/former_wardencreator_of_impel_down/


Örnekler bunlar gibi çeşitli teoriler.


Bence güzel yakalanmış teoriyi daha detaylı inceleyeceğim şimdi.Büyük ihtimalle öyle olduğunu düşünüyorum benzerlikler çok fazla.Nedense gözüktüğü zaman es geçtik bu karakteri ancak ipuçları verilmiş tabii.Filler mi emin değilim ama Magellan daha yardımcıyken onu azarlayan bir adam hatırlıyorum.

Hatta bunun üzerinden şu anda kabataslak kolayca bir hikaye yazılabilir bile.Muhtemelen Kaido ile tanışması o hapse götürülürken,hapse götürüldüğünde yada idam edilmek istendiğinde olmuştur.Bir şekilde anlaşmışlar ve belki Kaido'nun kaçmasında yardımcı olmuştur.Ona epey bağlı bir adam çıkabilir.Yada çıkmayabilir Shiryuu gibi olabilir.Shiryuu nasıl tayfaya girdiyse buna benzer ama kaptanına bağlılığı olan versiyonu.Shiryuu gibi soğuk bir biçimde değil.Wildfire lakabı da hapishaneyle alakalı olabilir belki.




Ne düşünüyorsunuz ?


Eski İmpel Down müdürü olması mümkün mü ? Mümkünse konu hakkındaki fikirleriniz neler ?
 
Mümkün bence.Shiki'nin kaçmasına da King sebeb olmuş olabilir hatta.Shiryu ve King'in giysileri üzerindeki rozetler bile aynıydı zaten.Bağlantı olabilir.
 
Bence kaido impel downa gitmedi hiç. Daha once impeldowndan kacan tek kisi shiki dendi. Kaido da soylenirdi aksi takdirde.
 
Zamanında şöyle bir yorum yapmıştım bu konu hakkında:
_________________________________________________________________________________________________________

King-Shiliew

King'in Shiliew'le olan ilişkisine değinelim. Öncelikle görünüşlerine bakalım:



  • Aynı ambleme sahip aynı üniforma.
  • İkisi de kılıç ustası.
  • İkisi de tek kılıç stili kullanıcısı.
Şimdi biraz daha derin bağlantıları ele alarak değerlendirmeye devam edelim. İkisinin de aynı üniformaya sahip olması geldikleri yer ya da benimsedikleri anlayış, karakter yapısı konusunda çeşitli bilgiler verebilir. Buna binaen İmpel Down'ı ele alacağım. Bazılarınızın bildiği gibi İmpel Down, Dante'nin İlahi Komedya adlı eserinden esinlenilerek oluşturulmuş bir hapishane. Belirli farklılıklar olsa da mantık olarak tamamen aynılar. Hatta bununla ilgili sitede bir teori de olacaktı. İsteyenler arayıp bulabilir ama ben kendi kısa araştırmalarımla bulduklarımı değerlendireceğim.

Dante’nin tasarladığı Cehennem, dibine doğru inildikçe daralan bir çukurdur. Bu çukur, iç içe geçmiş dokuz daireden (kattan) oluşur.


Dairelerin her birinde ayrı bir günah işlemiş olanlar cezalandırılır. Aşağıya doğru inildikçe ceza ağırlaşır. Cezayı veren Tanrı değildir. İnsanlar Araf’a, Cennet’e gidebilecekken yaşarken yaptıkları yanlış seçimler sonucunda cehenneme gelmişlerdir. Çarpıldıkları cezayı, yeryüzünde sürdükleri yaşamla kendileri belirlemiştir.


Her ağızda dişler bir günahkâr öğütüyordu
Bir değirmen gibi, böylece aynı anda
Üç günahkâr birden işkence görüyordu.


Cehennem, İsa’nın yaşamış olduğu kutsal Kudüs kentinin altına rastlar. Cehennemin giriş bölümünde “kötülük de iyilik de yapmadan yaşamış olanların ruhları vardır. Cehennem’in ilk akarsuyu Akheron da buranın sınırındadır. Daha sonra Cehennem’in ilk dairesi Limbus gelir. Limbus’taki ruhlar dürüst yaşam sürmüş, ama çoğu Hıristiyanlıktan önce doğdukları için vaftizden yoksun kalmış ruhlardır. Daha sonra asıl cehennem denilen bölüm başlar. İkinci dairede şehvet düşkünleri, üçüncü dairede oburlar, dördüncü dairede cimriler, savurganlar, beşinci dairede öfkeliler cezalandırılır. Beşinci daire ve altıncı daireyi “ağır suçluların bulunduğu(Op'ta da en tehlikeli suçlular bu katlardadır)”, içinde “sonsuza dek ateş yanacak olan” Dite kenti ayırır. Altıncı dairede sapkınlar, yedinci dairede başkalarına, kendilerine, Tanrı’ya saldırıda bulunanlar, sekizinci dairede kadın tellalları, din sömürücüleri, rüşvet yiyenler, hileciler, hırsızlar, bölücüler, simyacılar, kalpazanlar cezalandırılır. Dokuzuncu dairede de ihanet edenler bulunur. Kötülüklerin simgesi Lucifer’i de, cehennemden ayrılmadan önce yarı beline dek buzlara gömülü olarak görürler

- Yunan Mitolojisinde Kiklop'ların yerin 7 kat altına atılmasını İmpel Down teması ile birleştirirseniz King-Shiliew bağlantısı otomatikman ortaya çıkıyor. Kiklop'lar yerin 7 kat dibine hapsediliyor ve bunu temsil eden karakter King, İd'nin 6. katından çıkan kişiyi de Shiliew temsil ediyor.

- İmpel Down kıyafetleri ve Dante'nin Cehennemi, Shiryuu-King ikilisinin kötü şeyleri çağrıştıran huyları ve kişiliklerinin ortak bir paydası. Shiryuu keyfine adam kesmeyi seviyor, King insanları yiyor. İkisi de manyak yani. yani.

- İmpel Down ve Dante'nin cehennem modeline göre bu ikili, cehennem gardiyanları temasını da temsil ediyor. Dante'nin Cehennemi başlığı altında attığım resmin en alt kısmına bakacak olursanız özellikle King'in şeytani temsil eden tasvire daha çok benzediğini görürsünüz.

Shiliew-King benzerliğinde değinmek istediğim kısımlar şimdilik bunlardı. King'in ateş yeteneğinin nereden geldiğiyle ilgili birkaç sey yazıp sonraki kısma geçeceğim.

Yine Dante'nin Cehennem modelinde 5. ve 6. katları birbirinden ayıran "sonsuza dek yanacak ateş" kenti yer alıyor. Buradaki "hep yanan ateş" King'in ateşini temsil ediyor olabilir. Dikkatinizi çekmiştir, King'in gösterildiği ilk sahnede de ateş yanar vaziyette. Yani dövüşmeyeceksen ateş yeteneğini neden kullanırsın ki ? Akainu'nun sürekli magma formunda gezmesi gibi bir durum bu. Dolayısıyla Dante'deki sönmeyen ateş, King'de bu şekilde karşımıza çıkmış olabilir belki bilemiyorum.

_________________________________________________________________________________________________________

King-Tengu

912. bölümde yazdığım bir mesajı kopyalıyorum.

.......

Ben de bunun üzerine Japon mitolojisinde Tengu'yu biraz araştırdım.

Tengu/yama Hi-tetsu... İsim olarak da şekil olarak da "Tengu" dan esinlenilmiş bir karakter.


Tengu, kötü olmaktan ziyade düzenbaz ve haylaz bir kişiliğe sahiptir.

Tengu inanışının temellerine baktığımızda da Şinto ve Budizm dini ön plana çıkıyor. Budizm zaten Op'ta sıkça yer verilen bir din. Şinto'nun ise Hi-tetsu ile bir bağlantısı olabilir gibime geldi. Çünkü Şinto, tabiat güçlerinin Tanrılaştırılması esasına dayanan bir din imiş. Yani doğa güçleri bu dine yansımış ise Hi-tetsu-ateş bağlantısı bu inancın köklerinden geliyor olabilir.

Ayrıca Tengu, yarı karga yarı insan şeklinde mitolojik bir canlı olduğu için kuş tüyünden yapılmış büyülü bir yelpaze taşır imiş. Bu sayede tornado ve hortumlar oluşturabiliyormuş. Şimdi bu 3 resme bakın.




Buradaki resimlerde hem ortak olup hem dikkat çekici olan 2 detay var.

1- Hi-tetsu'nun kılıcının kabzasına yakın yerinde çiçek gibi açılmış, kuş tüyüne benzer bir şey var. Bu, yukarıda bahsettiğim tornado ve hortumlara sebep olan yelpaze. Tengu'nun, savurduğunda rüzgar oluşturan bir kılıca sahip olduğunu düşünüyorum.

2- Yine yukarıda, Tengu'nun tasvir edildiği resimle mangadaki Tengu'nun kılıcının kınına bakın. Resimde Tengu'nun etrafında yapraklar var. Ben mi benzettim bilmiyorum ama kılıcın kınında da yapraklar var. Bu yaprak-rüzgar iliskisini de kılıcın rüzgar özelliğine destek olarak görüyorum. Devam edelim.

Bu lanet olayı nasıl oluyor, kılıcı yapan kişi şeytani bir ruha sahip olunca bu kılıca da mı yansıyor şeklinde düşünürken Tr çevirisi geldikten sonra aklıma bu soruların cevabı ile ilgili bir şeyler geldi. Şu kısma bakalım:

http://tortuga-ceviri.com/okuma/read/one-piece/tr/90/912/page/9

Hi-tetsu, dünyadaki bazı silahların isim yapmış demircilerin elinden çıktığını söylüyor. Yani burada marifet kılıcı yapan kişide gibi bir anlam var. Kılıçların lanetli olup olmadığını ya da kılıcın hangi özelliğe sahip olup olmayacağını bu mu belirliyor yoksa :hmm:Eğer durum böyle ise Hitetsu'dan çıkacak olan olası bir kılıç ateş+rüzgar yeteneğine sahip olacaktır :cool:"

- Tengu yarı karga yarı insan. King de Kiklop'ları baz alırsak yarı insan yarı yaratık.

- Tengunun siyah tüyleri var King'in de siyah tüyleri var. Hatta herif tümüyle kapkara. Ruhsal depresif deli.

- Ve kanatlar. Birkaç kişi Magellan'la ilişkilendirmiş ancak Magellan'ın kanatları küçük ve herhangi bir işlevselliği yok. Ancak King'in kanatlar çok daha büyük ve büyük ihtimalle de bir işlevselliği var. Yani herif uçuyor olabilir. Zaten şu resimlere bakarsanız Tengu'nun kanatlarının siyahi olduğunu görürsünüz. Sadece renkler farklı; boyutlar neredeyse aynı.




Benzerlik ortada.

- İlginç bir tesadüf de şudur ki Hitetsu da bir demirci ve bunun ötesinde adının anlamı ateş demir! Yani bu noktada King ve Hitetsu seri içinde birbirlerine ateş kelimesi ile hikaye bazında ise demirci olmaları yönüyle bağlılar ;)

Özet:
  • King, Shiliew ve Tengu-yama Hitetsu'nun karışımı olan bir karakter olarak tasarlanmış.
  • King, Shiliew'e hem görünüş hem dövüş stili olarak benziyor. İmpel Down ve Dante'nin Cehennemi vasıtasıyla da ortak yönleri var.
  • King, Tengu-yama Hitetsu'yla kanatlarının benzerliği, siyah tüyleri yarı insan yarı yaratık olması gibi fiziksel özellikleriyle benziyor.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık