Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

2024 Eurovision Şarkı Yarışması

Birinci Yarıda Hangi 10 Ülke Finale Kalacak?

  • Kıbrıs: Silia Kapsis - Liar

  • Sırbistan: Teya Dora - Ramonda

  • Litvanya: Silvester Belt - Luktelk

  • İrlanda: Bambie Thug - Doomsday Blue

  • Ukrayna: alyona alyona & Jerry Heil - Teresa & Maria

  • Polonya: Luna - The Tower

  • Hırvatistan: Baby Lasagna - Rim Tim Tagi Dim

  • İzlanda: Hera Björk - Scared of Heights

  • Slovenya: Raiven - Veronika

  • Finlandiya: Windows95man - No Rules!

  • Moldova: Natalia Barbu - In the Middle

  • Azerbaycan: Fahree feat Ilkin Dovlatov - Özünlə Apar

  • Avustralya: Electric Fields - One Milkali (One Blood)

  • Portekiz: Iolanda - Grito

  • Lüksemburg: Tali - Fighter


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Bugün izlediğim sahneleri değerlendirmek istiyorum.

Malta: Kıza Chanel kopyası, başka dans molası yapan temsilcilerden almış vs. denildi ama ulusal sahnenin çok üstüne çıkmış. İsveç'in arenasında her açıdan faydalanmış. Çok beğendim. Başlangıç olduğu için keyif alacağım. Videodan gördüğüm kadarıyla canlıda problem yok gibi. Geçen sene burada benimle izleyen arkadaşlar bilir, o zamanki Malta için söylediğimi şimdi de söylüyorum. Finale kalmayı net hak ediyor.

Arnavutluk: Besa'nın sahnesini de fena bulmadım. Dansçıların olmasın bence güzel fikir, lirik havayı kaldırıyor. Kıyafet geçici olduğunu düşüneyim, uzaylı hava vererek alakasızlaştırmış. Canlısı da iyi görünüyor.

İsviçre: Nemo'nun üstünde durduğu şey bence risk taşıyor. O kadar hareket hâlinde detone olabilme ya da düşme ihtimali var. Eğer bunlara rağmen başarırsa kazanabilme şansını iyice artırır. Ben yine de daha iyi bir sahneleme beklerdim. Şarkıya göre karanlık bir sahne olmuş. Renkli bir kişilik olarak eklemeler yapılmalı bence. Videoda göründüğü kadarıyla canlısı gayet iyi.

Yunanistan: Açıkçası Marina Satti'nin sahnesine yükselemedim. Daha iddialı bir sahne beklerdim, o da çalıştığı isimden dolayı böyle hayal kırıklığı yaşadım. Renk cümbüşünü şarkı için yakıştıramadım. Mendil kısmı ve dans klipten dolayı beklediğim kısımdı. Marina'nın kıyafeti geçicidir bence, geçiyorum. Videoya bakınca canlısında sıkıntı yok. Ancak sahneyi daha iyi beklerdim. Bu yüzden ne iyi ne kötü benim için.

Çekya: Aiko'nun sahnesini beğendim, güzel hikâyesi var. Kıyafetini fazla cesur buldum ama beğendim. Bunlarda sıkıntı yok ama videodan bakınca canlıda sıkıntılar var, bu onu alaşağı çekiyor. Umuyorum ki yarışmaya kadar toparlar.

Avusturya: 2022 Çekya'nın izlerini aldım. Malta kadar beğendim. Işıklar, duman, ters piramit şarkının atmosferine uymuş. Başlangıçta kabarık bir kıyafetle çıkma fikrini yakıştırdım, olması gerekiyordu. Kaleen dansçı kimliği olduğundan döktürmüştür. Canlısı videoda tam anlaşılmıyor ama fena değil sanki.

Danimarka:
Ulusal finalin aynısı olması beni rahatsız etmedi. Diğerlerine göre sade ama şarkının atmosferini taşıyan sahne. Işıklandırmada renk çeşitlendirebilir veya üstünde durduğu şey dinamik olabilir. Videoya bakınca canlısı da iyi.

Ermenistan: Giyim tercihleri cuk oturmuş. Arka planda tavuk grafiği biraz komik. Sarı ışık tercihi fena değil. Sahneleme ve koreografiyi beğendiğimi söyleyebilirim. Enstrüman tayfa beklediğim gibi geldi, olmuş. Eğleneceğim görünüyor, o enerji geçecek. Canlısını izlediğim kadarıyla kızcağız gayet temiz okuyor.


Bugün çoğunluk güzeldi. Çok iyi iki sahne vardı.
Bugünkü sıralamam; Malta > Avusturya > Ermenistan > Çekya = Arnavutluk = Danimarka > İsviçre > Yunanistan
 
Bugün müsait olmadığım için paylaşımları geç yapıyorum. Letonya, San Marino, Gürcistan, Belçika, Estonya, İsrail, Norveç ve Hollanda ilk provalarını gerçekleştirdi. Şimdi sırayla duyduğumu, gördüğümü aktaracağım.

Letonya: Dons - Hollow

Dons mavi bir kıyafet giyiyor. Performans için dev bir dairesel aparat kullanılıyor. Dons şarkının başında içine giriyor. Aparat hareket etmiyor, dönmüyor veya ışıklandırılmıyor ama sahnede etkileyici bir odak noktası oluşturuyor. Yavaş hareket eden mavi spot ışıklar, nakarat bölümünde ise çok daha parlak, daha beyaz ışıklara dönüşüyor. Performansa ayrı bir hava katıyor.

Provadan kareler:





Provadan video:

 
San Marino: Megara - 11:11

Megara ulusal finaldeki pembe ve siyah kürkle ancak biraz farklı bir tasarımla üzerine zebra şeritler eklenmiş. LED duvarı, birçok ürkütücü ağaç ve ejderha içeren pembe ve siyah bir animasyon gösteriyor; ve bu, masal gibi hissettiren bir şey, tüm bunlar gerçekten uyumlu bir sahneleme parçası olarak bir araya geliyor. Kenzy, bir ara üstündeki kürkü çıkarıyor, pembe pvcden yapılmış zırh belirginleşiyor. 2 dansçı var, onlar da üstlerindeki kürkü çıkarıyor. Dansçılar ise içine iskelet bodysuit giymişler. Flamenko dans molası var. Pyro kullanılmış.

Provadan kareler:




Provadan video:

 
Gürcistan: Nutsa Buzaladze - Firefighter

Nutsa, parlak altın rengi mini elbise ve bot giyiyor. Sahnede 1 metreye yakın Piramite benzer bölüm bulunmaktadır.

Performansa sahnede yükseltilmiş bir kaide üzerinde kırmızı bir spot ışığının altında tek başına başlıyor ve kırmızı dumanlı grafiklerle destekleniyor. Birinci kısmın sonunda kendisine siyah kıyafet giyen dört erkek dansçı eşlik ediyor. Performans boyunca LED grafiklerinin ateş topu şeklinde parlamasını görünüyor. Bir bölümde dansçılar Nutsa’yı yukarı kaldırıyor.

Provadan kareler:



Provadan video:

 
Belçika: Mustii - Before The Party’s Over

Sahne klipte gördüğümüz yoğun, yavaş yavaş artan atmosferi getiriyor, dumanlı ve yavaşça dönen bir platformda dönen bir mikrofon halkası ve duvarda ve zeminde birçok bulutlu grafik bulunuyor. Mustii, arenayı aydınlatan bir taşla kaplı üstünün altında açık bir beyaz gömlek giyiyor. Son bölümdeki davul sesleri arena zemininde titreşiyor. Aynı zamanda son bölümde Mustii sahnenin ön tarafına geçiyor ve şarkıyı seyirci ile birlikte söylüyor. Böylece eşsiz bir an yarattığı konuşuluyor.

Provadan kareler:






Provadan video:

 
Estonya: 5miinust & Puuluup - (nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi

Grubun tamamı siyah renkte ve hepsinin kolları farklı tarzda. Performans; güçlü ritimlerin, geleneksel talharpa melodilerinin ve 5MIINUST x Puuluup aerobik dans rutininin baş döndürücü ve neşeli bir karışımıdır. Küplerin hepsi aşağı inmiş. Küp grafiklerinin performans boyunca renkleri değişiyor.

Provadan kareler:


Provadan video:

 
İsrail: Eden Golan – Hurricane

Sahnede günün ikinci büyük dairesel dekoru var. Letonya’nınkiyle aynı tarzda, ancak daha küçük, neonla aydınlatılmış ve bir rüzgâr makinesine sahip. Ayrıca her iki tarafında merdivenler bulunuyor, bu nedenle beş dansçı (üçü erkek, ikisi kadın) için bir destek olarak kullanılıyor. Karmaşık çağdaş dans rutinlerini çemberin etrafından sahnenin önüne getiriyorlar. Dansçıların kostümleri, Eden’ın uzun akışkan elbisesini tamamlayacak şekilde kırık beyaz ve gri renkte. Tüm performans, klibin estetiğiyle aynı ve bir “Hurricane” adlı şarkı için beklendiği gibi, LED duvarı dönen renklerle dolu.

Provadan kareler:





Provadan video:

 
Norway: Gåte - Ulveham

Gate’nin performansı ulusal finaldeki performansa benziyor. Düşük, yavaş dönen bir platform ile bazı kayalar ve ağaçlar bulunuyor, adeta gotik bir teraryumu andırıyor. Ürkütücü dönen grafiklerle desteklenmiş, çok sayıda atmosferik lazer ve yeşil spot ışıkları sahneyi aydınlatıyor. Solist Gunnhild, koyu yeşil pantolon ve tek omzu açık uyumlu bif üst giyiyor. Son kısımda gitarist gitarı atıp yakalıyor.

Provadan kareler:




Provadan video:

 
Hollanda: Joost - Europapa

Joost sahnede bilinen mavi kostümüyle dans ediyor, mavi ördek kostümü gibi giyinmiş klavyecisi kendisine eşlik ediyor. LED ekranda bazı şarkının sözlerini görüyoruz. Beyaz eşofmanlı iki kadın dansçı Joost’a üç dakika boyunca eşlik ediyor. Klasikleşen dans hareketini yapıyorlar. Ekibinin söylediğine bazı yerler basına gösterilmemiş ve yarı finale sürpriz olarak saklanacakmış.

Provadan kareler:






Provadan video:



Bugünkü provalar bitti. Yarın ikinci provalar başlayacaktır.
 
Basının ve ekibin paylaştıklarını özetle değerlendireyim:

Letonya: Dons'un sahnesini fena bulmadım, şarkıya uygun. Ancak ben Dons'un yerinde olsaydım tek başına olmazdım, şarkının klibindeki gibi kendisine benzeyen kişiler katarak oradaki hikâye verilebilirdi. Böyle olmamış değil, kullandığı daire ve ışıklar güzel, olması gereken sahne ama finale kalması için yeterli mi? Riskli. Canlısı videodan göründüğü kadarıyla gayet iyi.

San Marino: Kızcağızın sahnesi güzel buldum ama keşke geçen sene İspanya'daki şansını San Marino'ya taşısaydı. Böyle elenme ihtimali yüksek gördüğümden yazık olacak. Belki küçük ihtimal finale kalabilir, o da rockçı tayfadan destek gelirse... Videoya bakınca canlısı da gayet iyi.

Gürcistan: Benim için net bugünün en iyisi. Fevkalade. Sahne, giyim, ateş, canlı performans, danslar çok iyi. Söyleyecek sözüm yok!

Belçika: Mustii'nin mikrofonlu sahnesini klipten dolayı bekliyordum. İyi ki uyarlamış. Sanırım, platform dönüyor ve bu hoşuma gitti. Son kısımda Mustii'nin seyirciyle bağ kurmasını, davul seslerinin titreşimi detaylarını ve kıyafet seçimini güzel. Ancak kendisinden beklentim büyük olduğundan ötürü, daha fazlasını bekliyorum. Mesela, klibindeki gibi kafasına geçirdiği maske ile ayna detayı ve onun hafif ruj sürdüğü hâldeki kimliği sahnede olmalı. Umarım, sonraki provalarda eklenir, eklemeler olur. Arkada klipten kesit beni rahatsız etmedi ama yerine başka bir şey konulsa daha iyi olur. Canlısı yavaş yavaş düzelmiş gibi.

Not: Sonradan dikkat ettim. Mustii'nin pantolonundan don görünüyor. Değiştir oğlum.

Estonya: Grubun sahnesini beğendim, şarkıya gayet uymuş. Enerjik, cıvıl cıvıl bir sahne. Talharpa olmazsa olmazdı, işi orijinal kılıyor. Canlıları da iyi.

İsrail: Göründüğü kadarıyla klipteki atmosfer sahneye taşınmış. Fena değil. Kızın kıyafetini beğendim. Dansçıları anlayamadım. Videoda görünen sanki şarkıyla uyumsuz dans hareketleri var. O kısım hoşuma gitmedi şimdilik. Canlısı çok iyi, yalan söyleyemem.

Norveç: Ulusal final ile aynı deseler de MGP'deki hava ile bu sahnedeki hava arasında dağlar fark var. Şarkı bu atmosferle daha iyi olmuş. Şarkıyı da sevmem aslında. Öyle beğendim. Saçını görmezden geliyorum, "provadır" diye süpürge çalısıdır. Yoksa cadı temasına uymaktan başka şey düşünemem. Videoda göründüğü kadarıyla nakaratta o kadar bağırmıyor. Umarım, bu işi abartmaz, o beni rahatsız ediyor.

Hollanda: O kadar görülmemiş ve denenmemiş bir şey, denildi ve sonuç bu mu? Umuyorum ki son dakika açıklamaları doğru olsun. Yoksa efektler ve ördek kıyafetli adamın hiçbir değişik yanı yok. O yüzden görünene göre bugünün en kötüsü şimdilik. Videoda göründüğü kadarıyla Käärijä'da gördüğüm şarkıya göre tat vermeyen vokal sıkıntısını aldım.


Bugün çoğunu beğendim. Sıralama yapacak olursam;

Gürcistan > Norveç > Estonya > Belçika > San Marino > Letonya = İsrail > Hollanda
 
Son düzenleme:

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık