Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Eiichiro Oda Hakkında

Luffynin lastik olması değil de andaval, saf ana karakter furyası hoşuma gitmiyor. Db nin çizeri de bir zahmet çıkıp konuşmasın. Db nin ilk başarılı shounen olması dışında ne vasıfı var yav?
 
E.oda Jumpın 34 sayısına röpörtaj vermiş.

Shonen Jump Sayı #34'te yayınlanan Eiichiro Oda röportajı:
OJ'dan Den_Den_Mushi'ye teşekkür ederiz. (Daha sonra daha düzgün çeviren ya da ekstra bilgiler veren olursa ona göre yenilerim.)

- One Piece serileştirilmeden önce 2 kez reddedilmiş.

- Oda, Shonen Jump'ın en önemli yazarı olma yükünü taşıdığını hissetmiyormuş. (Derginin baş serisi olan One Piece'in yazarı olmasının getirdiği yükten bahsediyor.) Oda sadece serisini çok fazla insanın okumasından memnunmuş. Buna karşılık ilginç hikayeler yazmak için çabalıyormuş.

- Oda güçlü bir sorumluluk hissediyormuş. Fakat One Piece sona erdiğinde editörleri devam etmesini isterse devam etmek istemeyeceğini söylüyor. Seriyi bitirmek Oda'nın özgürlüğüymüş.

- Shanks, Kızıl Saç Korsanları'nın lideri ve Luffy'ye şapkayı veren Yonko olarak tanımlanıyor.

- One Piece mangası "Luffy'nin Korsan Kral'ın bıraktığı hazinenin peşinden koşmak için denize açılması ve onun birçok macerasının Japonya da ve Japonya dışında popüler olması" olarak tanımlanıyor.

- Oda, Kishimoto ile 15 yıl boyunca yan yana yayınlandıktan sonra artık durumun böyle olmamasından dolayı "çok yalnız" olduğunu söylüyor.

- Oda: Ben ve Kishimoto aynı yaştayız. Mangalarımız da yaklaşık aynı zamanda popüler oldu. Çok ortak noktamız var. Ama mangaların popülaritesi farklıysa birbirini uzun zamandır tanıyan mangakaların arasında bile birbirlerine söyleyemeyeceği şeyler var.

- Ayrıca Oda, kendisinin ve Kishimoto'nun çoğu kez aynı fikirde olduklarını, aynı şeylerden endişe ettiklerini ve her ikisininde çalışmalarında çok çaba sarfettiklerini söylüyor. Oda'ya göre One Piece'in popülaritesini ve etki alanını yakalayan bir mangaka ortaya çıksa bile her zaman aynı görüşleri paylaştığı tek kişini Kishimoto olacağını hissediyor.

- Kishimoto'nun serisi artık yayınlanmamasına rağmen hala sohbet ediyorlarmış ve Kishimoto, Oda'nın şikayetlerini dinliyormuş.

- Oda, insanların artık farklı türdeki dergilerden zevk aldığını ve herkesin aynı mangayı okumasının daha az yaygın olduğunu söylüyor. Oda'ya göre bu bir utanç. Oda, Dragon Ball okuyan insanlarla bağ kuruyordu. Oda manganın, özellikle insanların çocukluklarında okudukları Jump gibi dergilerin insanlar arasında bağ kurabileceğini söylüyor.

- Oda farklı dergilerin ve mangaların tıpkı Avengers gibi bir araya gelip gelemeyeceğini merak ediyor.

- Oda günümüzdeki Jump'ı okuduğunda bir büyükbaba gibi düşünüyor ve mangaların bazılarını anlamıyor gibi hissediyormuş. Oda bunun farkında ve buna karşı önlem almak istiyormuş. Oda rekabetin haklı olmakla ilgili olmadığını bundan ziyade yarattığın manganın okuyucular tarafından kucaklanıp kucaklanmadığı ile ilgili olduğunu söylüyor. Sonuç olarak, Oda okuyucuları kaybederse biraz daha fazla araştırma yapacağını ama bunun henüz gerçekleşmediğini, şimdiye kadar kazanan olduğunu söylüyor.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık