Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Donquixote Doflamingo & Charlotte Cracker vs. Charlotte Katakuri & Bartholomew Kuma

Hangi taraf alır?


  • Kullanılan toplam oy
    95
Doflamingo


Doflamingo, kendisine Trébol tarafından verilen Ito Ito no Mi'yi yemiştir. Bu meyve ona tel üretme ve bu telleri kontrol etme gücü vermiştir. Doflamingo bu güçle sadece parmaklarını oynatarak rakiplerine istediği her şeyi yaptırabilir. Teller son derece incedir ve neredeyse görünmezdir. Bu yüzden telleri fark etmek ve savuşturmak neredeyse imkansızdır. Bizzat eli ile birden fazla insanı kontrol edebildiği görülmüştür.

Doflamingo, "Parazit" tekniği ile binlerce insanı parmaklarının hareketi ile kontrol edebilir. İnsanları birbirleriyle dövüştürüp bunu saatlerce izlediği bilinmektedir. Kurbanları kontrol edildiklerini bilmezler ve bu güç karşısında tamamen çaresizdirler. Doflamingo'nun yeteneği, "Elmas" Jozu gibi dağ kaldırabilecek kudrete sahip bir adamı bile durdurmuştur.

Tellerin kesme gücü de bulunmaktakdır. Doflamingo rakiplerinin uzuvlarını ya da silahları bu gücü ile kesebilir. Tek bir hareketle Oars Jr.'ın bacağını ve Crocodile'ın kafasını kesmiştir. Issho, Green Bit'e meteor indirdiği zaman, Doflamingo tellerini ağ şekline sokarak üzerine gelen meteoru küçük parçalara ayırmıştır. Tellerinin kesme gücü o kadar fazladır ki, normalde Haki eklenmiş bir baltanın bile işlemediği Bobby Funk'a tek atmıştır.

Doflamindo "Gök Yolu" adını verdiği teknikle, tellerini bulutlara tutturarak uçabilir ya da süzülebilir. Bu gücü ile Dressrosa'dan, Punk Hazard'a uçarak gitmiştir. Ancak bu gücün kullanılabilmesi için bulut olması gereklidir. Doflamingo, bulutsuz bir ortamda uçma gücünü kullanamaz.

Meyve acil yaralanma durumlarında ilk yardım müdahalesi için kullanılabilir. Doflamingo parçalanan iç organlarını tellerinin gücünü kullanarak dikmiştir. Ancak bu dikme olayı herhangi bir iyileşme ya da yenilenme sağlamamaktadır. Doflamingo'nun meyvesi uyanmış konumdadır. Bu da etrafındaki her şeyi tele dönüştürmesine olanak sağlar. Doflamingo'nun meyve gücü o kadar korkutucudur ki, normalde bir Deniz Taşı kelepçesi meyve güçlerini nötralize etmeye yeterken, Doflamingo'yu Deniz Taşı'ndan yapılma zincirlerle bağlamışlardır.

Cracker



Cracker, Bisu Bisu no Mi isimli Paramecia türü bir Şeytan Meyvesi yemiştir. Meyvesinin gücü sayesinde istediği kadar bisküvi üretebilir ve ürettiği bisküvileri istediği gibi kontrol edebilir. Cracker uzman bir zanaatkar olduğu için, bisküvi ile gerçeğinden ayırt edilemeyecek mükemmellikte kopyalar ve silahlar yapabilir. Her zaman içinde durduğu zırhını o kadar iyi tasarlamıştır ki, onun aslında bisküviden yapıldığını kimse anlamaz. Bisküvilerini istediği şekle sokabildiği gibi, onlara Busoshoku Haki takviyesi yaparak onları daha sert bir hale getirebilir.

Cracker'ın yarattığı bisküvi kuklalar çok güçlüdür. Kuklası ile Pound gibi iri yarı bir adamı tek eli ile toprağın altından çıkarabilmiş ve Luffy'yi defalarca uzaklara savurmuştur. Cracker'ın bisküvileri çok sağlamdır. Bisküvi zırhı Luffy'nin İkinci ve Üçüncü Vites formundaki saldırılardan etkilenmemiştir. Luffy anca en güçlü formu olan Dördüncü Vites'e geçinde bisküvi zırha zarar verebilmiştir. Cracker gerek gördüğü takdirde bisküvilerini kullanarak önüne bir duvar örebilir ve kendini bu şekilde koruyabilir.



Katakuri



Katakuri, özel Paramecia türü bir Şeytan Meyvesi olan Mochi Mochi no Mi'yi yemiştir. Meyvesinin gücü sayesinde mochi üretebilir, mochiyi kontrol edebilir ve mochiye dönüşebilir. Mochisi son derece yoğun ve yapışkandır. Çok güçlü düşmanları bile mochi ile tuzağa düşürebilir. Sadece sıvı teması mochinin yapışkan özelliğini yitirmesine yol açar. Mochi Mochi no Mi, Paramecia türü bir Şeytan Meyvesi olarak sınıflandırılmasına rağmen Katakuri tıpkı bir Logia türü gibi kendini elementine dönüştürebilir. Aynı şekilde Haki tabanlı olmayan saldırılardan etkilenmez. Meyvesini yaratıcı şekillerde kullanabilir. Koca Ana'nın çığlığına karşı koyabilmek için mochiden kulak tıkaçları yapmıştır. Ayrıca Bege'in Büyük Baba isimli kalesini yere sabitlemiş ve toplarını kullanmasını engellemiştir.

Meyvesini başa baş bir dövüşte kullanırken mochiyi kullanarak fazladan yumruklar ve tekmeler yapabilir, bunlarla düşmanına saldırabilir. Bu fazladan yaptığı uzuvlara Haki basabilir. Mochiyi konsantre edip attığı yumrukların gücü son derece yıkıcıdır.

Katakuri meyvesini uyandırmayı başarmıştır. Bu sayede organik olmayan maddeleri mochiye dönüştürebilir. Saldırılarının menzilini arttırabilir ve rakiplerini tuzağa düşürebilir.

Kuma



Kuma, Paramecia türü bir meyve olan Nikyu Nikyu no Mi'yi yiyerek "Pati Adam" olmuştur. Meyvenin gücü ona, hava da dahil olmak üzere etrafındaki her şeyi çok yüksek bir hızla "itme"sine yarayan patiler vermiştir. Patileri saldırıları da iter. Kuma'nın ayaklarında da patiler olduğu düşünülmektedir. Bu sayede ittiği cisimlerin hızında hareket edebilir. Bir anda istediği bir noktada olabilir. Bu yüksek hızına rağmen oldukça yavaş yürür.

Kuma'nın dokunduğu kişiler bir anda ortadan "kaybomuş" gibi görünseler de, aslında farklı bir yere giderler. Gidecekleri yer ne kadar uzak olursa olsun, meyve gücü etkilediği kişiyi hedefteki yere güvenli bir biçimde ulaştırır.

Kuma patileri ile bir kişinin içindeki acı ve yorgunluğu çıkarabilir. Thriller Bark'ta Luffy'nin tüm acısını ve yorgunluğunu çıkarmıştır. Luffy uyandığında kendisini çok zinde hissettiğini söylemiştir. Bu bağlamda meyvenin iyileştirme gücü verdiği de söylenebilir. Ancak Kuma bu acı çıkarma işlemini, Roronoa Zoro'nun Luffy'nin acılarını almayı kabul ettiği için yapmıştır. Kişiden çıkan acı balonunu birinin almaması durumunda, balona ne olduğu bilinmemektedir.

Kuma'nın dövüş stili sumo güreşçilerini andırır. Doğrudan saldırıya geçeceğinde, yere yakın durur ve avuç içleri ile rakibine yüksek hızda giden hava mermileri gönderir. Bu şekilde dövüşeceğinde ayaklarını yere gömer. Ayrıca patileri kılıç saldırıları da dahil olmak üzere, her türden saldırıyı geri püskürtebilir.

Kuma sahip olduğu yeteneklerle, geniş ölçekte büyük yıkım gücüne sahip saldırılar da yapabilir. Bu gücüne dair en bilinen saldırısı "Ayı Şoku"dur. Saldırı yapmadan önce iki eli ile büyük bir pati baloncuğu oluşturur, ardından bu baloncuğun içerisinde hava sıkıştırarak onu küçük bir hale getirir. Küçük baloncuğu serbest bıraktığında ise, baloncuk aniden patlayarak ilk baştaki büyük haline dönerek etrafa ciddi hasarlar verir. Saldırı o kadar etkilidir ki, bir devden bile kat kat büyük olan Little Oars Jr.'ı darmadağın etmiştir.


Not:KUMANIN AKILLI HALİ BAZ ALINACAKTIR
 
Akıllı Kuma'nın gücü hafife alınır türden değil; Moriah Kuma'ya veridiği tepkiyi Dof'a da verdi. Kuma, Cracer'i rahat alır bence. ( Güçleri arasında fark olmasa bile gücü bu savaş için en uygun isim seride ) . Dof'u daha çok sevsem de Katakuri'yi alamaz.
 
Kuma Jozu'yla beraber forumun en abartılan karakteridir heralde.Halbuki Dof ve Kuma'yı ilk gördüğümüzde bile Oda Dof'un Kuma'dan biraz daha güçlü ve tehlikeli olduğunu gayet iyi hissettirmişti.Dof'ta 3. komutandan fazla etmiceğine göre(bana göre) Kuma bildiğin 4. komutan seviyesinde Snack ayarı biri oluyor.

Vs konusuna gelince bilemedim.2 tarafta alabilir hazır konusu gelmişken Kuma'nın fazla abartıldığını söyliyim dedim.
 
Doflamingo'nun ve Cracker'ın meyveleri bir aradayken sağlam bir savunma hattı oluştururlar. Gücün bir kısmını Kuma'ya gönderseler-örneğin; 5 Cracker zırhı ve Dof'un meyvesinin uyanmış hali Katakuri'ye ise Dof'un uyanmış hali ve Cracker'ın geri kalan zırhlı taburu.
Ortaya iyi kombinasyon çıkartırlar. Dof un meyve bariyerinin arkasında kalsınlar ve Cracker taburu öne çıksın maçı kazanmaları için yeterlidir.
 
Kuma’nın karşısında Cracker’in askerleri yalan olur. Katakuri zaten Doflamingo’dan üst seviyede bir karakter. Kata ve Kuma alır diyorum.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık