Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Crocodile vs. Smoker

Kim kazanır ?


  • Kullanılan toplam oy
    65
Crocodile



Crocodile, gizemli bir suç örgütü olan Baroque Works'ün eski patronudur. Serideki gidişatı etkilemiş ve birçok yerde önemli rollere bürünmüş biridir

Crocodile, Logia türü bir meyve olan Suna Suna No Mi'yi yemiştir. Meyvesi sayesinde kuma dönüşebilir, kum üretebilir ve kumu kontrol edebilir. Kum tabanlı yeteneklerinde ustalaşmış bir seviyededir. Meyvesi ve refleksleri arasındaki uyumu iyi sağlar. Dikkati dağınıkken Doflamingo onun kafasını kestiğinde hemen kuma dönüşmüş ve saldırıdan etkilenmemiştir.

Crocodile, sağ eliyle tuttuğu canlı-cansız her varlığın içindeki sıvıyı emebilir. Yine sağ eliyle dokunduğu herşeyi kuma dönüştürebilir. Bu yeteneği ile doğal bir yaşam alanını yok edebilir, yemyeşil ormanlık bir yeri çorak bir arazi yapabilir.

Her ne kadar Logia tipi meyvesi Crocodile'ın fiziksel hasarları almasını engellese de fiziksel dayanıklılığı ve acı eşiği oldukça yüksek biridir. Üçüncü dövüşlerinde Luffy'nin her vuruşu ona işlediği halde Luffy'yi oldukça zorlamıştır, ayrıca elmas formundaki Jozu'dan doğrudan bir omuz darbesi almasına rağmen bilincini kaybetmemiştir.

Crocodile, meyvesini en üst sınırda kullanabilen az sayıda karakterden biri olmasına rağmen,bire bir dövüş konusunda da oldukça yetkindir. Kafa kafaya dövüşeceği zaman, sol elindeki altın alaşımlı kancayı kullanır. Bu kancayı efektif olarak ilk kez Luffy ile olan üçüncü mücadelesinde kullanmıştır. Kancayı kullanma sebebi de, Şeytan Meyvesi güçlerinin artık Luffy'ye karşı ona bir avantaj sağlamadığını görmesidir. Kanca çok sert bir altın alaşımından yapıldığı için kırılmaz ve paslanmaz. Kancanın sağlamlığına en büyük kanıt, Mihawk'ın kılıcı Yoru'dan çizik bile almamasıdır.

Kancanın içinde akrep zehiri bulunan bir kanca daha vardır. Üzerinde altın kaplama olduğundan, kaplama çıkarılmadıkça görülmez. Bu zehir o kadar etkilidir ki, bir kayayı bile eritebilir. Eğer bir şekilde kanca kırılırsa içinden gizli bir bıçak çıkar.

Smoker



Smoker G-5 üssünde görev yapan bir Denizci subayıdır. Loguetown'da ilk gösterildiğinde rütbesi Yüzbaşı idi. Alabasta'da yaşanan olaylar neticesinde kendisine Tuğ-Amiral rütbesi verilmiştir. Zaman atlaması esnasında da Koramiral rütbesine gelmiştir.

Smoker, Logia türü bir meyve olan Moku Moku no Mi'yi yemiştir. Bu meyve ona duman yaratma, dumana hükmetme ve dumana dönüşme özellikleri kazandırmıştır. Smoker, dumanın yoğunluğu kontrol edilebilir. Bu sayede kalın bir duman şeklindeyken, ince bir sis örtüsüne dönüşebilir. Diğer Logia kullanıcıları gibi Smoker'da normal saldırılardan etkilenmez, ancak onlardan farklı olarak vücudunun alt tarafı ile gövdesini iterek uçabilir. Meyvenin standart meyve zayıflıkları dışında bilinen bir zayıflığı yoktur.

Smoker iri yapılı biri olmasından mütevellit, inanılmaz bir fiziksel güce sahiptir. Luffy'nin insanlık dışı fiziksel gücü göz önüne alındığında, her ne kadar Logia türü yeteneklere sahip de olsa Smoker'ın gücü ortaya çıkmaktadır.

Ayrıca çok dayanıklı ve dirençli bir bünyesi vardır. Çok sert bir çelik türünden yapılmış olan Pacifista sayborglarını tek vuruşta parçalayan Hancock'un tekmesini yediği halde, hasar görmemiş ve herhangi bir acı belirtisi de göstermemiştir.

Smoker, ucu Deniztaşı'ndan yapılmış, jitte olarak bilinen bir sopa kullanır. Bahsedilen taş, deniz ile aynı etkiyi gösterdiğinden meyve kullanıcılarına karşı oldukça etkilidir. Sopasını kullanmakta oldukça ustalaşmıştır. Sopası sayesinde meyve gücü kullanan rakiplerine karşı sürpriz saldırılar yapar.

Önemli Uyarılar

Her iki taraf da "Busoshoku Haki" kullanabilecek. Ve seviyeleri eşit olacak.

Bilgiler kütüphaneden alınmıştır.
 
Son düzenleme:
2 yıl önceki Crocodile bile 2 yıl sonraki Smoker’i alır. Kaldı ki 2y sonrası Croco’u söylemeye gerek yok .
 
Kimin hakisi daha fazlaysa o alır.Potansiyel olarak bence Smokey daha fazla güncelde iki tarafada kayabilir.Croco diyorum ama
 
Croco'da b.haki olduğu belli değil hadi sen verdin kafana göre de seviyesi ne? Ben b. haki konusunda olsa da dişe dokunur bir şey görmedim. Logia birine nasıl zarar verecek, zehirli kanca ile ne yapabilirse işte. Smoker alır.
 
Şimdi Crocodile konularında çok mantık yürütemiyorsun, çünkü çok yüksek kapasiteli işleri de var, çok low işleri de.

Serideki konumu, saygınlığı ve MF'de yaptıkları itibariyle Crocodile'ın alması gerekir. Ama hakisidir şusudur busudur olarak bakarsak Smoker'ın da şansı var.
 
Croco'da b.haki olduğu belli değil hadi sen verdin kafana göre de seviyesi ne? Ben b. haki konusunda olsa da dişe dokunur bir şey görmedim. Logia birine nasıl zarar verecek, zehirli kanca ile ne yapabilirse işte. Smoker alır.
Croco hakisiz zaten bir şey yapamaz.Ama benim kend fikrim Croco bir dahaki görüşümüzde haki ile karşımıza çıkacak.Beklenti meselesi olmuş yani bu Vs.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık