Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Kaidou vs. Shanks

Kim kazanır?


  • Kullanılan toplam oy
    318
Senin düşüncene göre Zoro hiçbir zaman en iyi kılıç ustası olamayacak? :D
Bıremın @F.M. Dostoyevski gene benim yerime yazmış. :D
Unvan konusu yanlış değerlendiriliyor. Unvan tabiki el değiştirebilir. Ancak bu, Kaido'nun şuanda en güçlü olduğu gerçeğini değiştirmez. Yani Oda bu unvanı Kaido'ya vererek şunu demek istiyor; "Sayın okurlar, şuanda One Piece evreninde bireysel olarak en güçlü kişi Kaido'dur. Teke tek bir dövüşte kimin kazanacağını size bu şekilde açıklıyorum." Şimdi bu noktadan sonra bazı arkadaşlar şunu söylüyorlar; "Unvan değişebileceğine göre ben Shanks Kaido'dan güçlüdür dersem bu yanlış olmaz." Hayır, olur. Çünkü, bu unvan Oda tarafından değiştirilene kadar sen bu unvana uymak zorundasın. Ne zaman ki unvan mangada el değiştirir, işte ancak o zaman geçerliliğini yitirir. Örnek vererek açıklayayım:

Dünyanın en iyi kılıç ustası kim? Mihawk.
Şimdi, Zoro bir gün Mihawk'ı geçecek ve en iyi olacak. O halde, şuan X kişisi Mihawk'tan iyi olabilir, diyebilir miyiz? Diyemeyiz. Zoro Mihawk'tan iyidir, diyebilir miyiz? Diyemeyiz. Ne zamanki Zoro Mihawk'tan unvanı alır, o zaman Zoro'ya daha iyi diyebiliriz.

Eğer Zoro güçlendiği için tahmin yürüterek ben, Zoro daha iyi, dersem bu unvanların hiçbir anlamı kalmaz. Bu durumda, Zoro Mihawk'ı yenip unvanı aldığında X bir kişinin daha iyi olmadığı ne malum?

Luffy mesela dünyanın en güçlü adamı olsa ve ben desem ki, Luffy'nin dövüşmediği, bizim mangada hiç görmediğimiz biri, daha güçlü olabilir. Böyle bir mantık olabilir mi? Serinin yazarı sana bir bilgi veriyorsa onu varsayımlarla geçersiz kılamazsın. Adam boşuna mı veriyor o bilgiyi? Neden Big Mom'a ya da Shanks'a değil de Kaido'ya verdi? Bunları düşünmek lazım.

Sonuç olarak Oda Kaido bire birde kazanır, en güçlü yaratık vs dediyse, senin burada Shanks'ın kazanacağını savunman mangaya aykırıdır ve tamamen hayal ürünüdür. İnsanlar da tepki göstermekte haklıdır. Çünkü bu bir yorum değil, bilgidir. Sizin yaptığınız da bilgi ihlalidir. Aynı, "Luffy Hasır Şapka Korsanları'nın kaptanı değildir. Kaptan bence Zoro'dur," demek gibi. İkisi de bilgi yanlışıdır.
 
Kavgaya gidiyorsan Kaido'yu da yanında götür cümlesi net bir şekilde insanlar arasındaki bir söylem.

Lakin Kaido havada, karada, denizde en güçlü canlı olarak bilinir denmesinde bir sıkıntı yok. Neden yok ?

Burası can alıcı nokta. Çünkü zaten ünvanlar halk arasında dolaşan halk arasından çıkan şeyler. Iki örnek var.

Biri Karadakal'ın Marco'larla savaştıktan sonra yonkou olarak anılması. Kim tarafından anılıyor ? Halk tarafından.

Diğeri de Roger'ın korsan kral olarak anılması. Yine halk tarafından anılıyor. Bak koskoca korsan kralın ünvanından bahsediyorum. Bu iki örneğe dayanarak Kaido'nun halk tarafından X ya da Y şeklinde biliniyor oluşu bu ünvanın kesin olmadığını ya da çürük bir temel üzerine inşa edildiğini göstermez.
Roger ve Teach'in yonko anılmasıyla bu mesele aynı değil bence.Bilinir diye geçiyorsa ki anladığım kadarıyla öyle geçiyor o zaman ben bu konuda op halkının düşüncelerini önemsemiyorum.Şöyle diyim.Roger KK bunda sıkıntı yok.Adam Raftel'i bulmuş.Bizzat WB adamı gençken kendisine rakip görmüş bunu kabul ederim.Aynı şekilde Teach Marco'ları yenmiş yonko olmuş bunu da kabul ederim.Çünkü bunlar olmuş,yaşanmış şeyler.

Fakat Kaido olayı böyle değil.Biliyorsun ki op halkı fiziksel görünüme önem veriyor.10mlik insanlıkla alakası olmayan bir görüntünün yanında 1.90'lık adamı kimse en güçlü görmez.Bunun örnekleride var.Hani ben Kaido'nun Shanks'la ya da başka bir yonkoyla ölümüne kapışıpta farkını koyup o ünvanı aldığını sanmıyorum.Bu yüzden bilinir diye geçiyorsa Kaido>Shanks'a karşıyım.
 
İlk turkcrafta baktım.Sonra yanlıştır diye siteden indirdim çeviri yine aynıydı.Şimdi o kutucuklarda bilinir diye bir şey geçiyor anladığım kadarıyla doğru mu @amaneden ? Değilsede sadece şu kutucukların bir çevirisini yapabilir misin ?
Herkes, "Birebir bir dövüşte bahsini her daim Kaido'ya oyna." der.
Bu korsan, karada, denizde ve havada yaşayan tüm canlılar arasında "en güçlü varlık" olarak anılır. cnet128 çevirisinde hailed diye geçiyor, övülür ya da takdir edilebilir de denebilir.

Ama sadece heybetiyle bile oha dedirten bir karakter var. Bu sebeple Oda'nın Kaido'dan bile dediğini düşünüyorum. Aksi taktirde niye WB'den bile demedi derler adama. O kadar güçlü bir bedenin karşısında narin annelerimize gönderme yapmış o kamu spotunda.
WB yaşamıyor yahu. :D
 
Hocam Bir karakter çıkıp Mihawk diye biri varmış en güçlüymüş sözde dese kelli felli karizma bir kılıç ustası bak nasıl hemen bu bence yener diyenler oluyor. Üstelik yenilmeyeceği anlamına da gelmez. Kaldı ki Shiryuu Mihawk'ı yenecek, Zoro'da onu yenince en olacak diye düşünenler var. Zoro Shiryuu'yu yenince en oluyorsa Shiryuu kılıç ustası demektir. Demekki Mihawk en olmasına rağmen gördüğümüz karakterlerden birinin onu yenebileceğine ihtimal verenler var. Zoro Mihawk'ı geçmiştir diye düşünenlerin de olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca böyle diyemezsin şöyle diyemezsin olarak bakmıyorum ben. Böyle deseniz bile ispatlayamazsınız ta ki Kaido'yu yenene kadar de eyvallah. Ama herkes kendi mantığınca elindeki verilerle karşılaşmaları durumunda yenebileceğini söyler.

"Oda'nın Kaido tanıtımda aktardığı cümleler One Piece evreninin gerçeklerine dair değil, İnsanların gözündeki Kaido'ya dair." bu düşüncenin doğruluğu %0 değil bana göre, cümlelerin kullanılış biçimi de bunu destekliyor. Yani Shanks alır diyenlerin düşüncesi hayal ürünü değil, senin gibi düşünmedikleri verilere dair yaptıkları çıkarım. Yani senin cümleye verdiğin anlamı karşındaki vermeyebilir

Ama yok o cümleler One Piece evrenin gerçeklerine dairse elbette söz konusu değil Mühür Oda'da onun çizdiği sınır neyse o.:sapkali:
Dediğim çok basit bir şey; senin mantığınla hiç kimse hiçbir zaman en güçlü, en iyi olamaz. Her zaman ben daha güçlü veya daha iyi birisi olduğunu iddia ederim. Manga bittikten sonra bile. Bunun mantığı olur mu? Elimizde bir bilgi olmasa dediğin doğru olur ama elde bilgi var. En güçlüsü bu adam. Ve yani güncel verilmiş bir bilgi. Aradan çok uzun zaman da geçmedi ki diyelim belki değişmiştir falan.

Bir de şu var; ortada bilgi olmasa, mesela Luffy vs Big Mom olsa, dersin ki Luffy daha güçlü olabilir. Burada fark ne? Unvan. Yani bilgi. Bu bilgi bir kilit görevi görüyor. Yani bir kesinlik veriyor. Bu kilidi ancak yazar açabilir. Yoksa unvan vermenin hiçbir mantığı kalmıyor.

Ben sana sadece tek bir soru soracağım:

Şuan ben desem ki, Shiryu daha iyi. Yarın Shiryu Mihawk'ı yenince derim ki Zoro daha iyi. Sonra Zoro olunca derim ki Zoro bu unvanı sonsuza kadar taşımayacak. X kişisi daha iyi olabilir. Peki, bu durumda kim en iyi? Ve bu unvanın anlamı nedir?

@Raiden :sapkali:
 
Herkes, "Birebir bir dövüşte bahsini her daim Kaido'ya oyna." der.
Bu korsan, karada, denizde ve havada yaşayan tüm canlılar arasında "en güçlü varlık" olarak anılır. cnet128 çevirisinde hailed diye geçiyor, övülür ya da takdir edilebilir de denebilir.
Tamam bilinir,anılır diye bir şey geçiyorsa hala iddaamın arkasındayım.:/

Gelelim annelerle ilgili sözüne.İlk şunu sorayım.Oda Sabo için öldü ya da ona benzer bir şey demiş miydi ?

Demediyse bile Luffy'nin ciddi anlamda kapışacağı ilk yonko Kaido olucaktır.Hani şu an ön planda olan kişi Kaido.Shanks çok sonralarda işlenicek bir adam bu yüzden onunla ilgili toplara şimdiden girmeyecektir.Shanks>Kaido olsa bile Oda'nın bunu şimdiden söyleyeceğini düşünüyor musun diye sorayım hatta.Ne düşünüyorsun ?
 
Gelelim annelerle ilgili sözüne.İlk şunu sorayım.Oda Sabo için öldü ya da ona benzer bir şey demiş miydi ?
Demedi. Unvan verildiği dönem için geçerlidir. Daha sonra Shanks tanıtılırken en güçlü minvalinde bir şey dedi diyelim Kaido öldüyse falan Shanks> Kaido mu diyeceğiz? Hayır. Zira Kaido>WB idi demiyoruz. Çok zorluyorsunuz yahu. Şu an Kaido en güçlüdür ve konu kapanmıştır. Daha sonra işlenecek olsun olmasın ne fark eder? Adam vermiş işte unvanı. WB tanıtıldığı zaman da mı Shanks daha güçlüdür diyordun? Kusura bakmayın da fanlık bu.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık