Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 875: Bir Kadının Onuru

Bölüm nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    174
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bölüm 866: Elbaf gözükür. Yonkoulardan biri olan Koca Ana lakaplı Charlotte Linlin'in 5 yaşındaki hali anlatılır. Koca Ana'nın bugün dahi en çok değer verdiği kişi olan Mother Caramel'in hikayesi ele alınır. Elbaf'tan sahneler gösterilirken, Linlin'in gücüne değinilir. Bununla birlikte serinin önceki bölümlerinde görülen devlerden birkaçına da tekrar değinilmiş olunur. Bu bir yana biri 344, diğeri 345 yaşında bilinen en yaşlı devler görülür. Linlin, bu sırada bir Elbaf kültürü olan oruçla sınanır. Fakat Linlin, bu sınavda başarısız olur ve kendini kaybeder. Karşısında ise 3 asırlık bir dev vardır.

Bölüm 867: Linlin, üç asırlık devi bir hiç gibi silkeler ve öldürmeyi başarır. Koca Ana'nın rol modeli olan Mother Caramel, Prometheus'un ona ait olan formunu ve Ruh meyvesinin özelliğini gösterir. Bu sırada 3 asırlık arkadaşını kaybeden diğer dev Linlin'i öldürmek istese de Mother Caramel, Linlin'i korur ve Elbaf'ı terk edeceklerini söyler. Daha sonra Linlin ve Caramel birlikte Totland'a gelirler. Tüm Kek adasına yerleşen Mother Caramel ve istenmeyen çocuklar Linlin'in doğumgününü kutlayacaklardır. Fakat bu sırada Mother Caramel'in gerçek yüzü görülmüş olur. Mother Caramel bir çocuk kaçakçısıdır. Öyle ki hükümetin elinde olan John Giant, Mother Caramel tarafından hükümete satılmıştır. Doğumgünü sırasında yedikleri sebebiyle zevkten dört köşe olan Linlin, tüm arkadaşlarıyla beraber Mother Caramel'i de yemiş olsa da bunun farkında olmadığı için Mother Caramel'in onu terk ettiğini düşünür.

Bölüm 868: Bu olayı gören iki kişi vardır. Biri durumu devlere bildiren bir Elbaf savaşçısı diğeri ise Koca Ana Korsanları'nın bugünkü halini almasını sağlayan ve Koca Ana'nın gücünü yönlendiren Streusen'dir. Fakat bu yaşananlar Elbaf üzerine öyle bir etki sağlamıştır ki Koca Ana'nın adı dahi bir daha ağza alınmayacaktır. Bu sırada günümüzde Linlin Suikast Planı işlemeye devam eder. Koca Ana'nın hayali ve bunun dayanağı olan Mother Caramel ile ilgili bilgiler verilir. Koca Ana'nın henüz çocuk yaşta aldığı 500 milyon beli değerinde ödül görülür. Koca Ana etrafa şeker uğruna zarar verirken Prometheus ve Zeus'un günümüzdeki hali görülür. Günümüze geri dönecek olursak plan başarısız olmuştur. Supernovalar'dan Bege nihai formu gibi gözüken "Koca Baba" moduna giriş yapar.

Bölüm 869: Bölümün adından da anlaşılacağı üzerine suikast takımının planının başarısız olması sebebiyle herkes Koca Baba tekniğinin içine sığınmıştır. Koca Ana Korsanları ise bu kaleyi kuşatmıştır. Bu sırada uzun zamandır çıkış yapması beklenen Germa 66'da kıyafetleri ile birlikte sahne alır. Diğer yandan yüzlerce bölüm önceden beri akıbeti merak konusu olan Tamatebakko'nun başından geçen trajikomik hikaye Du Feld adlı bir kara borsacı üzerinden anlatılır. Koca Ana Korsanlarının görev adamı Katakulli ise tüm bu durum harikulade bir şekilde kontrol eder ve tüm karmaşa ile tek başına ilgilenir. Bege ise zar zor dayanmaktadır.

Bölüm 870: Kalenin içinde olan suikast takımı ne yapacağını düşünürken, geçmişinde ona hiç iyi davranmamış olan babası ile konuşan Sanji, prensipleri doğrultusunda babası olacak adamı kurtardığını söyler. Sanji bugünkü haline gelmesini sağlayan, çok şey borçlu olduğu gerçek babası olarak kabul edilebilecek olan Zeff'in ona öğrettiklerini uygulamaya devam etmektedir. Böylelikle gurur yapan Vinsmoke Judge, suikast takımını korumak ve dışarıdaki ekibi korumak üzere kendilerini dışarıya atarlar. Elbette böyle bir ekip karşısında güçsüz kalırlar ve her ne kadar dışarı çıkmayacaklarını söyleseler de Vinsmoke Reiju için Luffy ve Sanji kaleyi terk ederek genç kadını korurlar. Caesar ise bu sırada Bege'yi taşıyarak Koca Ana'nın Kalesini terk etmeye çalışır. Koca Ana'nın Prometheus ile saldırısına karşılık Luffy'nin G3 yumruğu ve Sanji'nin alevli tekniği karşı koyar. Böylelikle Vinsmoke Reiju'nun belki de hayatı kurtulmuş olur.

Bölüm 871: Çaresiz bir şekilde Caesar'ın Bege'yi taşıması üzerine kurulmuş olan plan Koca Ana Korsanları'nın kuşatması altına giderek bir hiç haline gelmektedir. . Tamatebako'yu düşürmüş olan Du Feld ne yapması gerektiğini düşünürken, ardında yaşı göründüğünden fazla olduğu ima edilmiş olan Stussy'i görür. Stussy yüzlerce bölüm önce gördüğümüz bir tekniğin gelişmiş versiyonu olan "Flying Shigan" tekniğini kullanır. Tam da bu anda Stussy'nin bir CP0 üyesi olduğu anlaşılır. Fakat Du Feld, Tamatebako'nun üzerine düşerek bu kutunun da kaleden aşağıya doğru düşmesine sebep olur. Bu sırada One Piece dünyasına tüm gazetelerden sorumlu olan Morgans, durumu yakından takip etmektedir. Diğer yandan Cracker ile dövüşünden dolayı güçsüz düşen ve yeteri kadar dinlenememiş olan Luffy, ne olursa olsun Koca Ana'ya bir yumruk atmak ister ve g4 moduna geçerek Koca Ana'ya saldırır. Öyle ki bu saldırı karşısında Koka yapma ihtiyacı duyan Linlin, bu durumdan rahatsız olmuş olsa da saldırıyı kolay bir şekilde karşılar. Luffy, Kaido'dan sonra sıranın Koca Ana'da olduğunu söyler. Koca Ana ise "o şeye" hiçbir şey yapamayacaklarını, öyle ki kendi bölgesinden dahi çıkamayacaklarını belirtir. Bu sırada gücü yiten ve normal formuna dönen Luffy, Sanji ile birlikte kaçarken, Judge, Koca Ana'ya saldırmaya çalışsa da Prometheus'un gücünü kullanan Koca Ana, Vinsmoke Judge'ı tek vuruşta yere mıhlar. Diğer yandan Koca Ana Korsanlarının her işe koşan adamı Katakuri, Caesar'ın karşısına çıkarak, müttefiklerin hayallerini suya düşürür. Vinsmoke Ichiji her ne kadar saldırı yaparak bu anı geciktirse de bir sonraki sahnede Katakuri tarafından adeta tek hamle ile bozguna uğratılır. Caesar ise kaçmaktan çok uzaktır. Vinsmoke ailesi, Caesar, Luffy, Bege ve kısacası herkes tamamıyla çaresiz bir durumun içinde, Linlin tarafından infaz edilmek üzeredir. İşte tam o anda Tamatebako patlar ve kale çöker.

Bölüm 872: Tamatebako'nun Tüm Kek Adasına geliş öyküsünden bahsedildikten sonra sahne yeniden günümüzü gösterir. Tam bir kargaşa hakim olurken, Koca Ana Korsanları durumu analiz etmeye çalışır. Bu sırada fırsattan faydalanmaya çalışan müttefikler birbirlerine yardımcı olur. Şato ise yan devrilmektedir. Koca Ana ise oldukça tatlı ve komik bir şekilde yuvarlanmaktadır. Bu sırada Bege saf bir şekilde Koca Ana Korsanlarının sonunun geldiğini bu yüzden suikaste gerek kalmadığını düşünür. Koca Ana Korsanları ve Tüm Kek adası sakinleri endişe ve korku içindeyken, Katakuri oldukça sakin bir şekilde durumu analiz eder. Bu sırada Stussy uçarak kaçar ve akıbeti belirsizleşir. Caesar'da fırsattan istifade kaçar. Koca Ana Korsanları ve halkı kurtaran ise Koca Ana Korsanlarının bugünkü halinde en büyük rolü olan şef Streusen'den başkası değildir. Koca Ana ise Prometheus'un üzerinde durmaktadır. Bu noktada Streusen'in meyve gücü sayesinde yapmış olduğu yiyeceklerin tadının kötü olduğunu öğreniriz. Koca Ana Korsanları, ada sakinlerine yardım ederken müttefik birliklerinin de peşinden gitme planı yapar. Bu sırada Firetank Korsanları, Caesar ve Hasırşapkalar yollarını ayırır. İki takım oluşturan Koca Ana Korsanları'nın ikinci as komutanlarından Smoothie, Koca Ana'nın aynı geçmişte olduğu gibi açlık krizlerinden birine girdiğini görür.

Bölüm 873: Koca Ana Korsanları durumu tartışmaya devam ederken, uzun zamandır akıbeti belirsiz olan Pekoms ortaya çıkarak, Balıkadam Korsanlarının kaçtıklarını söyler. Tüm bu olayın ise Jinbei tarafından tasarlandığını düşünülür. Katakuri, Hasır Şapka Luffy'nin kellesinin peşine düşer. Bunun sebebi ise LuffY'nin gelecekte Koca Ana'nın başına dert açacağını düşünmesidir. Tam da bu anda Koca Ana, oğullarından biri olan Opera'yı öldürür ve ortalığı birbirine katarak harekte geçer. Etrafta olan her şeyi saldıran ve yemeye çalışan Koca Ana'nın tek arzusu düğün pastasını yemektir. En büyük oğul olan Perospero bu noktada bir yalan söyleyerek, pastanın bir yedeğinin yapıldığını ve bu pastayı Hasırşapka ekibinin çaldığını söyler. Böylelikle Koca Ana, Hasır Şapkaların peşine düşerken, ilk oğluna bunun bir yalan olması halinde bunun karşılığını hayatı ile ödeyeceğini söyler. Koca Ana Korsanlarının yeni bir pasta yapmaktan başka çaresi olmasa da herkesi kurtarmayı başaran şef Streusen, bu sırada kendini incitmiş ve üç dört gün boyunca geçmeyecek bir şekilde kendini sakatlamıştır. Bu noktada Koca ana Korsanlarının imdadına ise tüm arc boyunca birçok takipçiyi ikileme düşürmeyi başaran Pudding koşar. Bu sırada Hasırşapkalar ise Ayartan Ormanlara doğru yol alır. Kral Baum ise bir ağaç leydisi ile haşır neşirdir. Vivre Card'ın kalan yarısı ile birlikte Kral Baum'u kontrol altına almayı başaran Nami ve diğerleri Kral Baum'u kullanarak kaçmaya çalışsa da Koca Ana üzerlerine zebellah gibi iner. Diğer yandan birçok askerde Hasır Şapkaların peşine düşmüştür.

Bölüm 874: Linlin bir Elbaf tekniği kullanır ve Kral Baum'un büyük bir kısmını yok ederken aynı zamanda kılıcı kullanış şekliyle birlikte gücünü de göstermiş olur. Nami, Kral Baum'un nişanlısı ile konuştuğunu öğrenince, onun yaşaması gerektiğini söyler. "Kankalar" her ne kadar adada yaşayan halkın ruhlarından da yapılmış olsalar, birer kişiliğe sahiptir. Kral Baum, sevdiği uğruna harekete geçer. Luffy her ne kadar Koca Ana'yı durdurmak istese de Nami onu durdurarak bir planı olduğunu söyler. Kara bulutlarını kullanarak Prometheus'u yoldan çıkartan Nami, Koca Ana'nın saldırısını da önlemiş olur. Prometheus, Koca Ana gibi yemeğe düşkün olsa da Koca Ana'nın kızgınlığına ve öfkesine dair hiçbir emare barındırmaz. Gemileri Sunny'i gören tayfa yeniden ümitlenir. Zeus ise yediği bulutlardan o kadar zevk almıştır ki daha fazlasını ister. Nami ise zekasıyla bu durumu kendi çıkarına kullanarak Zeus'u hizmetkarı yapar. Bu sırada Koca Ana, baştan çıkartan ormana, düşmanları durdurmasını emreder. Hasırşapkaların işleri bir kez daha zora girmiştir. Prometheus ise gökyüzünü kaplayarak Kral Baum'um ihaneti sebebiyle ona bir saldırı yapar. Bu saldırı o kadar büyüktür ki ormanın büyük bir çoğunluğu yok olur. Bu sırada Ayna Dünyasında 10.000 asker hazır ve nazır bir şekilde bekler. Mont Dor savunma birliklerini düzenlmekte ve her çıkışı kapamaktadır. Diğer yandan her ihtimale karşı Katakuri, yanında birkaç askerle birlikte Sunny'de Hasırşapkaları bekler. Diğer yandan Bege tarafında, Pudding, Chiffon'dan düğün pastası yapmak için yardım ister. PUdding'in niyeti ise ne adayı kurtarmak ne de Koca Ana Korsanlarına yardım etmektir. O yalnızca Sanji ve arkadaşlarına yardım etmek ister. Zira aksi takdirde bu insanlar ölecektir!

Bölüm 875: Denizaltı ile Sunny'e doğru ilerlemekte olan Brook ve Chopper denizde bir deniz adamı görseler de onun kim olduğunu ya da ne yaptığını anlamazlar. Prometheus'un yaptığı saldırı o kadar kuvvetlidir ki, etkisi Sunny'den dahi görülür. Bu sırada görünüşe göre Kral Baum bilincini ve belki de hayatını kaybetmiştir. Koca Ana'nın bu sırada yemek krizine girdiği için ne yaptığın konusunda neredeyse bir fikri dahi olmadığını öğreniriz. Koca Ana Korsanlarından kaçmaya devam eden Hasırşapka ekibi, bir yandan Nami'nin gücü sayesinde Prometheus'u beslemeye devam eder. Zira Jinbei, Prometheus'u kaybetmeleri halinde Koca Ana'nın elinden kaçamayacaklarını söyler. Koca Ana, her ne kadar Zeus'a geri dönmesi için emir verse ve Prometheus'da Zeus'a Koca Ana'nın emirlerine karşı gelmemesini söylese de Zeus'un aklı Koca Ana ile tamamen aynı şekilde yemekten başka bir şeyde değildir. Öyle ki Zeus'un surat ifadesi dahi yıllar önce çok sevdiği Semla'yı yiyen Koca Ana'dan farksızdır. Promethues ise bu Koca Ana'nın öfkeli ve krizli halini temsil etmektedir. Nami, Hava yumurtalarını Zeus'a verir. Luffy ise ağaçların intikamını almak üzere hakili yumrukları ile Prometheus'a saldırsa da ona bir etki veremediğini fark eder. Bunun ardından ise Logia'dan bile daha zor olduğu yorumunu yapar. Prometheus, Koca Ana gibi, Zeus'a geri dönmesini söylese de Zeus, fırtına bulutlarını yedikten sonra geri döneceğini söyler. Bu sırada Jinbei, suyu kullanarak Prometheus'un dezavantajından faydalanarak kısa süreliğine ondan kurtulur. Ekip, Koca Ana'nın askerleri ile mücadele ederken, kaçmayı sürdürür. Bu sırada Zeus zevkten dört köşe, simsiyah ve kocaman olmuştur. Nami, Usopp'un teknolojik aygıtı ve kendi iklim bilgisini birleştirerek, Koca Ana'nın kendi gücüyle oluşturduğu bir varlığı belki de daha da güçlü bir hale getirerek Koca Ana'ya eşi benzeri görülmemiş bir yıldırım saldırısıyla saldırır. Öyle ki bu saldırının etkisi adanın kıyısından dahi görülebilir. Koca Ana'nın akıbeti, zarar görüp görmediği belirsizdir. En büyük oğul Perospero bu saldırı sonrasında, Hasırşapkaların öldüğüne kanaat getirir. Bununla birlikte Chopper ve Brook'a istedikleri takdirde denizaltını kullanarak gidebileceklerini söylesee de, ikili savaş pozisyonunu alır. Diğer yandan Lola'nın kardeşi Chiffon, Lola'nın kurtarıcılarına yalnızca teşekkür etmenin yeterli olmayacağını ve onlara olan borcunu gerçek anlamıyla ödemek istediği için Pudding'e yardım etmeyi kabul etmiştir. Pudding ise bir yandan Sanji'ye tutulmuş olsa da diğer yandan sevgisini gizlemeye çalışır. Fakat, Sanji'ye abayı yaktığı her halinden belli olmaktadır.

Özet: Hiçbir şey olmamış.
Cidden helal olsun beee :sapkali:
 
Daha önceki kapak hikayelerinde sayı değişiklik göstermişti o yüzden belli olmaz. Bartoya ne olacak göstersinde gene Sailere geçsin sıkıntı değil. Sailerde reverieyi göremeyebiliriz. Konvoya onlar eşlik edecekti doğru ama. Ben Çin temsili Kanoyu göreceğiz diye düşünüyorum.
Bir şekilde Reverie'ye giriş yapması için tam fırsatı diye Reverie bekliyorum ben. Evet, sayı açısından değişiklikler oluyordu ama bu sefer eşit bekliyorum nedense. Bakalım.
Cidden helal olsun beee :sapkali:
:sapkali:
 
Bir şekilde Reverie'ye giriş yapması için tam fırsatı diye Reverie bekliyorum ben. Evet, sayı açısından değişiklikler oluyordu ama bu sefer eşit bekliyorum nedense. Bakalım.
Reverieye normal Arc olarakta giriş yapabilir. Kapakta yer verirse bölümde yer vermeyebilir. Birde kronolojik olarak kapaklar içerikten bağımsız ilerleyebiliyor. O yüzden Kanoyu görebiliriz.
 
her zamanki korsanfan :D arc başlangıcında "bu arc gelmiş geçmiş en iyi arc" arc biterken bir şekilde beklentileri boşa çıkanlar "en kötü arc bu arc", "Oda iyice saçmalamaya başladı" vb... Balık adam adasından beri manga günceldeyim hep aynı :D

edit: sürekli aksiyon isteyenlerle isterse en mükemmel bölümü çıkartsın takacak bir şey bulup kötü diyenleri hiç saymıyorum bile
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık