Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Boruto: Two Blue Vortex

Masashi Kishimoto, Samurai 8: Hachimaruden mangası final yapmasıyla beraber. Umarım kurduğu ninja evrenine dönüp Boruto animesini ve mangasını adam etmesi dileğiyle. Böyle bir dilek istememin nedeni belli mizah kısmı aşırı zayıf olması ve karakterle okuyucunun arasındaki bağın zayıf olması gibi serinin ustasına teslim edilmesi başlı başına bir nedendir. Tabii ki çok kötü değil aksine mangası benim için iyi gidiyor, eski kalitesi olsaydı zevkten dört köşe olurdum ama animesi o kadar kötü yönetiliyor ki mangada işlenen kısımların ağırlığını ortadan kaldırmış gibi hissediyorum veeee aşşşşşşırıııı öfkeliyimmmmm!!!!!!
 
Niye sildin ya, okudum o sosyokültürel çıkarımlarını ve yemek yemeye gittim, gelince cevaplarım diye. Bu topuklu olayi enteresan aslında Naruto'da herkesin sandal giymesi gibi Boruto'da herkes topuklu giyiyor. Erkeklerin de ayağında topuklu var, hatta Ootsutsukiler bile topuklu ayakkabı giyiyor. Topuklu fetişti var sanırım adamın. Diğer konularda da senin sosyokültürel çıkarımlarının haklılık payı var elbette. Kıyafetler her zaman çeşitliydi aslında ama sosyal medyanın da giyime etkisi büyük. İnsanlar giyip resmini çekip internete koyma derdinde. Mangalardaki kapaklarda birer internet paylaşımı gibi. Artık her alan böyle oldu, ye internete koy, gez internete koy bitmez bu liste. Adamlar üzerine kitaplar yazıyor bunun üzerine. Kitap yazmak da zaten boş bakkal işi oldu. Konu dağılmadan odağımaza dönersek zamanın değişimi mangalara yansıyor, hatırlarım Skypia'da Nami tişortunu çıkardı diye heyecan yapan bir Sanji ve okuyucu vardı. Ama şimdilerde Nami tişort bile giymiyor. Neyse dünyamız güzel olmasa da Boruto güzel.
benim yaptığım ekstra bişi yok zaten bu çıkarımları herkes yapıyordur :S zaten söylenenleri söyleyince kendimi kötü hissettim ondan sildim. neyse merak ettiğim bu mangayı okuyanların yaş ortalaması nedir acaba reyiz bu bilgilere ulaştın mı
 
benim yaptığım ekstra bişi yok zaten bu çıkarımları herkes yapıyordur :S zaten söylenenleri söyleyince kendimi kötü hissettim ondan sildim. neyse merak ettiğim bu mangayı okuyanların yaş ortalaması nedir acaba reyiz bu bilgilere ulaştın mı
Manga için bu konuda yapılmış bir çalışmaya rast gelmedim. Ancak Boruto bir şonen ve uzun süre yayınlandığı dergi Şonen Jump olduğu için hedef kitle gençler ve her zaman genç kalanlar. Şu an manganın yayına devam ettiği V Jump da aynı hedef kitleye sahip bir dergi. Zaten Boruto'yu çoğunlukla Naruto bilenler okuduğu için okuycular 20 yaş üzeri genelde. Boruto üzerine yazılan forumlara ya da anime/manga veritabanı sitelerine Boruto için bakarsan yaş kitlesi büyük denebilir.

Anime Japonya'da kodomo animeler kuşağında yayınlanıyor, 10 yaş altına yönelik bir anime. Ama yabancı izleyicinin yaşı büyük. Yani Japon olmayan 5 yaşındaki çocuğun Boruto izleyecek hali yok. Çilekli yoğurt yer gibi Boruto izliyor insanlar gizli gizli. Japonya'da amaç çocuklara Boruto sevgisi aşılamak sanırım. Mangaya giriş yaptılar yavaş yavaş ama manganın sertliği animeye yansır mı bilemem. Hazır virüs nedeniyle uzun süredir ara verilmişken belki bir politika değişiliğine gidebilirler.

Yakında geçiyormuş herhalde :D geçerse sırf bundan okuyacağım bu garip seriyi :D
Çoktan geçti dostum, başla şimdiden.
 
Boruto çok kaliteli bir seri olmayabilir ancak gelen yorumların %98'inin bu minvalde olması tuhaf. Seriyle ilgili yorum yapan 2-3 kişi var. Sanki zaman atlaması sonrası One Piece kurgu harikası. Bu kadar kasmayın.
 
Amado'nun Otsutsukiler için söylediği parazitlik tanımı,bizim Naruto Sp'de izlediğimiz Kaguya için tam uyuşmuyor sanki.
@Riful sensei ne diyorsun bu konuda.
 
Zamanında şöyle birşey farketmiştim Mikio İkemoto her zaman havalı karakterler çizerken, Kishimoto sempati duyabiliceğimiz karakterler yaratıyor. Ukyo Kodachi hikayeyi senarist değil miydi? değilse cidden Mikio'nun mizacı sadece resimlerde değilmiş. :))
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 1, Ziyaretçi: 4)

  • Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
    Tasarım Korsanfan V.6.0
    Yukarı Çık