Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Film İzleme Kulübü (Kapanmıştır)

Tamam mı, devam mı?


  • Kullanılan toplam oy
    53
Böyle diyeceğini biliyordum da ben şunu sormak isterim: Gerçekten de sorgulatabildi mi? Ben sorgulamaya değer bir şey görmedim pek zira göreceli bir konu ve kişiden kişiye göre de cevabı değişecektir. Misal unique olan sonunda aşkı bulmasa ne olacaktı? "Hayalleriniz için ölmeyi mi yeğlersiniz yoksa ölmektense hayallerinizden mi vazgeçersiniz?" olsa mesela soru daha da sıkıntı. Bu şimdi takılıyor efendiyle. Takılmasa ve bir ömür boyu mutsuz kalsa ne olacak? Çok bir yere varmak istediğim yok şu an-hatta genel olarak bu sıralar- ama yazıyorum öyle. :D
Amaneden Bey, film geçen haftanın filmi olabilir ama yine de spoiler butonu kullanın lütfen. :D
 
O sahne için öyle dedim.

Nemfomanyakları izlemedim.

Bu arada sen yorum yapacak mısın?
Müstehcen sahne var da, o kadar da abartılı bir sahne değil bence. Ha oturup anne babanla izleyeceğin bir film değil, orası ayrı. :D

Bu arada film hakkında yorumunu merak ediyorum. :ehe:
Genel olarak biraz yorumlayayım ama analiz tarzında yazacak kadar detay veremeyeceğim çünkü filmi izleyeli uzun zaman oldu ve şu an tekrar izleme şansım yok.İnternet sıkıntılarım var biraz modem değiştirmem gerekebilir.Parça parça yazsam daha iyi olacak.Aslında sonradan pişman olduğum üzere başka bir film önerecektim en başta.Merak eden olursa diye yazayım.Spoorloos (1988 ) Hollywood versiyonu değil Hollanda-Fransa.Kieslowski biraz metafor ağırlıklı geldi sanırım herkese uygun değil.


Bu filmi izlediğim zaman sonu geldiğinde epey tatmin olduğumu büyülendiğimi hatırlıyorum.Parmakla gösterilecek bazı başyapıtlar ve özel filmler dışında bu etkiyi çok fazla verebilen yok.

Net de dahil filmin birçok okuması mevcut ama yönetmen bunları bilinçli mi yaptı bilinçsiz mi onu bilemiyorum.Bazıları açık açık söylüyor çünkü saçmalamayın varsa içgüdüsel olarak çekmişimdir diye.Bence analizden çok " anlara " ve hislere odaklanmak gerekiyor.Aktris zaten yönetmenin belki de ilham kaynağı olan etkileyici bir yüz ve onunla birlikte coşkuyu,yaşama sevincini inanılmaz pozitif renklerle aktarıyor filmin başında karakterin masumiyetiyle birlikte.Ve şarkı sahnesinde yaşam bıçak gibi kesiliyor yerini hüzne bırakıyor.Beni daha bu noktadan etkilediğini hatırlıyorum.Çünkü vizyon inanılmaz mizansen çok iyi ve renklerle birlikte sinematografi de öyle.Belki teknik anlamda daha üstün filmler olabilir ama bunları birleştiren bir film.Dekalog henüz fırsat olmasa da önemli olanların çoğunu izledim.Evet renk üçlemesinde daha üstün bir film yada filmler olabilir ama seyirciyi pozitif duygularla birlikte bu denli yakalayan sahnelerle bezeli tek filmiydi bence.Zaten ilgilenenler de belirtirler renk üçlemesi çok iyiydi ama bu filmde özel birşeyler vardı diye.Önermemin de nedeni buydu.Büyüleyici yanına kapılanlar olabilir diye.

Tek filmde ne kadar farkedilir bilemiyorum ama kader konusunu kendine özgün biçimde işliyor.Hatta direk buna yönelik bir filmi bile var.Bu açıdan ölümü de bulunan aşkı da bir nevi kadere bağlıyor ve aradaki farkedilmeyen bağlara.Elbette seçimler konusu da var çok farklı düzeyde çıkarımlar yapılabilir.

Şiirsellik konusuna gelirsek bu konuda bir şairin şiirinin akışını izler gibiyiz zaten film boyunca.Durağan ancak anlamlı sahnelerde iyice hissedildiğini hatırlıyorum.Şimdi şiirsel olabilir ne yapalım denmiş mesela ama tersine bu önemli bir üslup göstergesi.Herkesin yoğurt yiyişi bu şekilde olmayabilir ama böyle film çekebilen de bir avuç isim var sinemada.Herkes şiir yazabilir ama şair olamaz şeklinde sinema açısından.

Daha üzerine konuşulacak çok konu vardır ama bir çırpıda bunları yazdım şimdilik aklımda kalanlar kadarıyla.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık