Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Sentry vs Süperman

Sentry


Biyografi
Esrarengiz Profesör'ün gizli formülüyle güçlerine kavuşan, lise öğrencisi Robert Reynolds insanüstü güçlere sahip olur. Kendisine işkence eden okul kabadayısını cezalandırdıran Reynolds, bu olayın ardından kendine diktiği kostümle birlikte kahraman Sentry olarak sahneye çıkmış oldu. Fantastik Dörtlü'nün henüz çıkmış olduğu yıllarda aktif olan ender kahramanlardan biri olan Sentry, yeni dalga kahramanlarında ortaya çıkmasıyla birlikte yeni bir önem kazandı. Neredeyse anında Örümcek Adam'ın gizli kimliğini çözen Sentry, genç kahraman için örnek alabileceği birisi oldu. Bunun yanında X-Men'in müttefiği, Reed Richards'ın akranı ve afaroz edilmiş Hulk'un arkadaşı haline geldi. Fantastik Dörtlü ile birlikte onların büyün düşmanı Dr. Doom'u yenmelerine yardımcı olup, kendi düşmanı General'e karşı X-Men'le yanyana savaştı.

Bu dönem içinde Sentry hayatının aşkı Lindy ile evlenip, genç Scout'ı kendisine yardımcı olarak aldı; Void'in, düşmanının en büyük korkularını sömüren karanlık yaratığın gelişi ile birlikte Sentry'nin pırıltılı hayatı son buldu. Scout'ı neredeyse öldüren Void, Hulk'un içindeki öfkeyi saldı ve Manhattan'da neredeyse bir milyon kadar insanı katletti. Void'in aslında kendi güçlerinin karanlık cephesi olduğunu öğrenen Sentry, Reed Richards ve Dr. Strange ile birlikte anlaşarak, tüm dünya nüfusu ile birlikte -kendileride dahil olmak üzere- Sentry'nin unutulmasını sağlayacak bir sistem yarattılar. Planlandığı gibi Sentry'nin pasif ve unutulmuş olması, Void'i de ortadan kaldırdı.

Yıllar sonra, Robert'ın hatıraları yavaşça döndü -Void'i de yanında getirdi, Avrupa'da başı boş bir saldırganlıkla birlikte, Avrupanın Süper-Kahramanları (SHE kısaltmalı - Super-Heroes of Europe) isimli topluluktan bir çoğunu öldüren Void'i. Sentry eski meslektaşları ile bağlantı kurdu, onu ve ortak geçmişini hatırlayan tek kişi Hulk'tu. Void'in Manhattan'a dönüşüyle birlikte, parçalar yerine oturmaya başladı ve ortak dostlar Sentry'i ve şehri korumak için bir araya geldiler. Robert'in güçlerinin çifte doğasını hatırlayan Sentry ve Reed Richards, Gözetleme Kulesi'ni tekrar aktive ettiler, Void'i sürgüne yollayıp, dünyanın Sentry'i bir kez daha unutmasını sağladılar; ancak Robert'in erken dönen Sentry anıları onu Raft'a, S.H.I.E.L.D.'in yüksek güvenlikli süperkötü hapishanesine istekli bir mahkumiyete itti. Karısını öldürdüğü iddiasıyla birlikte oraya kapatılmadı istedi Sentry. Sentry, Raft'ta yaşanan büyük firar esnasında kaçan suçlulardan bazılarının bastırılmasına yardımcı oldu -özellikle Carnage'ı ortadan ikiye ayırması göze batmıştı. Bu macera ile birlikte esinlenen kahramanlar yeni Avengers'ı kurdular, Sentry davet edilmeden önce gözden kayboldu. Onun güçlerinden etkilenen ve ikinci bir Scarlet Witch (House of M) vakasına neden olabileceğini düşünen S.H.I.E.L.D. ve Avengers, Sentry saklanmaya devam etmesine rağmen merceklerini ondan uzaklaştırmadılar.

Nihayetinde, S.H.I.E.L.D. ve Avengers, Sentry'i rahatsız edici bir kaç gerçekle yüzleşmeye zorladı: Öldüğünü söylediği karısı yaşıyordu, ve Sentry hakkında bulunabilen tek referans çizgi romanlardı, bir adamın hayalgücü tarafından keşfedilmiş ve yazılmış hikayeler. Bu şok edici gerçeklerle yüzleşmek istemeyen Sentry kaçtı. Robert Reynolds olarak evinde tekrar ortaya çıkan Sentry, Avengers ve S.H.I.E.L.D., Sentry ile tekrar yüzleşmeye gittiğinde Inhumans ve X-Men'de onlarla birlikteydi. Ağlayarak, Void'in geleceği hakkında onları uyarıp, herşey için çok geç olduğunu söyledi. Grup aniden Void'in saldırısıyla karşılaştı. Emma Frost ile birlikte Robert, onu kimsenin hatırlamamasının nedeninin Void'i yoketme çabası yüzünden olmadığını, herşeyin kendisinin zihnine yapılmış müdahale ve manipulasyonlar yüzünden olduğunu keşfeder. General tarafından kiralanmış Mastermind'ın, Roberts'ın aklını Sentry'nin güçlerini zapdetmesi gerektiğine inandırmış, hayatını hatırladığı taktirde Void sayesinde dünyaya bir şeytanın saldıracağı korkusuyla doldurmuştu. Bu yeni bulunmuş bilgi ile birlikte Void yokoldu, ve Emma Frost, Sentry'i yeniden hayata döndürdü. Avengers, bir yandan gözlerinin üzerinde olacağı, diğer yandan bu güce ihtiyaçları olduğu gerçeğiyle birlikte Sentry'nin kabul ettiği üyelik teklifini ona sundu.

Sentry, Void'in Gözetleme Kulesi'nin bodrum katında kapana kısıldığına inanıyordu. Düzenli olarak güvencede olduğunundan emin olmak için yaptığı ziyaretlerde, Void onun Sentry'nin bilmediği bir şeye sahip olduğunu iddia ediyordu. Robert, karısının onu aldattığına ve onu sevmediğine inaniyordu. Psikiyatr'ı olan Doktor Cornelius, Robert'ı kökeni ve Void hakkında araştırırken, Robert kontrolünü kaybedip bir lunaparka saldırdı. Orada, genel olarak inanılan Robert Reynolds'un Sentry olduğu, Void'in ise ayrı bir mevcudiyet olduğu gerçeğinin aksine ortaya çıktı; gerçekte ayrı olan mevcudiyet Sentry idi ve Robert, Void'di. Void kaçtı, ve Sentry Doktor Cornelius'a Robert'in çocukken zorbalığın kurbanı olduğunu açıkladı. Kafayı bulmak umuduyla Robert'in Profesör'ün gizli formülünü çaldığı ve içtiğini ve o an Robert'in Void olduğu ve Sentry'nin yaratıldığını anlattı.

Sentry, Dr. Strange'in kendisini serumun çalındığı tesislere yaklaşmaması için kendisini uyarısı ile yüzleşmek ister. Tesislere giden Sentry, kendisini deli ceketi içinde, bir akıl hastanesinde uyanmış olarak bulur. Gerçek isminin John Williams olduğu ve Lindy Reynolds'ı öldürdüğü söylenir ona. Aslında onun deli olduğu, "alarm saati" öyle söylediği için Lindy Reynolds'ı öldürdüğü hikayesini anlatırlar. Robert bütün bunlara inanır, taki elindeki nişan yüzüğünün bıraktığı izi farkedene kadar. İlizyondan kendini kurtaran Sentry, Profesör ve Dr. Strange'in Void'in bildiği gizi onu kontrol ederek sakladıklarını anlar. Void'e ulaşan Sentry, gerçeği keşfeder: Sentry'e güçlerini veren serum herkesin üzerinde çalışabileceği gerçeğini. Void, bir tane Sentry ve Void'in kurtardığı ve öldürme durumunun yeterince bela olduğunu, altı buçuk bilyon tane fazlasına ihtiyacı olmadığını kanıtlamak için uğraşır. En nihayetinde herşeyi anlayan Sentry, Void'i güneşe atar. Void, ölmeden önce geri geleceğini ve gerldiği zaman herkesi öldüreceğini söyler. Bütün olayların ardından Sentry, Avengers malikanesine geri döner.
Güçleri
1 Milyon Patlayan Güneş'in gücüne sahip olduğu söylenir.

- Super Kuvvet
- Super Hız
- Zarar Görmemek
- Super Hisler
- Uçma
- Psişik Güçler (Telepati)
- Solar radyasyon ve diğer enerjileri emme
- Enerji saldırıları
- Element Manipülasyonu
- Görünmezlik (Işığı yansıtarak)
- Güç Aşamaları
- Simya
- Başkalarını İyileştirmek
- Boyutlar arası yolculuk
- Şekil Değiştirme
- Ölümsüzlük/Dirilme
- Gerçeklikle Oynama


Superman


Biyografi
İlk Superman 1933 yılında yaratılmış kel bir karakterdir. Uzaydan üstün güçleri ile gelip dünyayı istila edecek bir kötü adam olarak düşünülmüştü ama Jerry Siegel ve Joe Shuster bu konsepti satamadılar. 1938'e kadar Superman'in tasarımları değiştirilip duruyordu. Haziran 1938'de "DC Comics #1" dergisinde Superman ilk defa halka sunuluyor. Bu bildiğimiz Superman kostümünün tasarımı o zamanki sirklerde gösteri yapan "güçlü adam"ların giydiği gibi tayttır. Kostüm renkleri Amerikan bayrağına gönderme yapmak için mavi-kırmızıdır. Yıllar boyunca birçok kahramanın Batman dahil, kostümü değiştirilirken, Superman değişmez, değiştirilemez 71 yıl boyunca, çünkü o kostüm görsel olarak bir ifadedir.

1938'de göğsünde bir üçgen içinde adının baş harfi vardır. Bu üçgen Amerikan polis rozetine göndermedir. Tabii daha sonra bu yavaş yavaş şimdiki elmas şeklindeki "S" amblemine dönüşür. Man of Steel filminde bu amblemin "Umut" anlamına geldiği belirtilmiştir.

Güçlerine gelince, giderek arttırılır. İlk başta sadece çok güçlü, ve hızlıdır, uçamaz, çok yükseğe zıplar. ama uçaklar hayatımıza girince, sıradan insan bile Superman'den hızlı hareket edebilir, uçabilir hale gelir. O zaman Superman'e yazarları tarafından uçma gücü verilir. Yani Superman'in güçleri teknolojinin gelişmesi ile artar, çünkü o her zaman teknolojinin ve onu kullanan sıradan insanın önünde olmazsa süper insan olamaz. Superman Nietzsche'nin Übermensch (üstün insan) kavramı temele alınarak yaratılmıştır. Bu kavramda önemli olan fiziksel güç değil erdemdir.

Güçleri

- X-ray görüşü
- Teleskobik görüş
- Mikroskobik görüş:
- Isı Saçan Bakışlar
- Diğer görüş yetenekleri
- Süper işitme
- Süper Ses
- Süper Nefes
- Hipnotizma
- Dayanıklılık
- Süper Güç
- Süper Hız
- Solar Enerji Emme
- Yaralanmamazlık
- Süper Zeka



İlginç beyanlarla karşılaştım, sizin de yorumlarınızı almak istedim.
 
Valla konuya çok hakim değilim ama oraya yazılan güçleri kıyasladığımızda sentry yener gibi geliyor...
 
Sentry
- Zarar Görmemek
- Yaralanmamazlık

Superman
- Yaralanmamazlık

Bunlar birbirini nasıl yenecek :oleyo:
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık