Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Jinbe vs. Roronoa Zoro

Kim Kazanır ?

  • Zoro

    Kullanılan: 75 76.5%
  • Jinbe

    Kullanılan: 23 23.5%

  • Kullanılan toplam oy
    98
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Jinbe
Jinbe (Jinbē) balina köpekbalığı türünden bir balıkadamdır. Fisher Tiger'ın ölümünden sonra, Güneş Korsanları'nın ikinci kaptanı olmuştu. 11 yıl önce de tayfasını dağıttıktan sonra Shichibukai pozisyonuna gelmişti.

Jinbe'den ilk kez, Shichibukai sistemini anlatan Yosaku bahsetmiştir. Ancak Jinbe bu anlatımdan çok uzun zaman sonra, Impel Down'da gösterilmiştir. Marineford Savaşı'nda Beyazsakal Korsanları'nın tarafını tutarak Shichibukai unvanından vazgeçmiştir. Impel Down'dan kaçış sırasında ve savaşta Monkey D. Luffy'ye yardımcı olmuştur. Zaman atlamasının ardından, Hasır Şapka Korsanları ile güç birliği yaparak, Kraliyet Ailesi ve Ryugu Krallığı'nı kurtarmak için, Yeni Balıkadam Korsanları'na karşı savaşa girmiştir. Kazanılan savaşın ardından Hasır Şapka Korsanları'na katılması yönünde bir davet alsa da, Charlotte Linlin ile bitmemiş bir işi olduğunu söyleyerek teklifi reddetmiştir. Ancak hazır olduğunda tayfaya katılacağına söz vermiştir.

Jinbe'nin ilk ödülü 76.000.000 Belly'dir. Daha sonra ödülü 250.000.000 Belly'ye yükselmiştir. Shichibukai unvanı elinden alındıktan sonra da ödülü 400.000.000 Belly'den daha fazla bir rakama ulaşmıştır.

Yetenek ve Güçleri


Jinbe, Logia türü bir güce sahip olan Ace ile eşit bir güce sahiptir. Jinbe ve Ace, Newgate olay yerine gelmeden önce, beş gün boyunca ölümüne dövüşmüştür. Bu ikili Impel Down'da da 6. Kat'ta aynı hücreyi paylaşmıştır. Kendisi ile aynı unvana sahip olan eski Shichibukai'den Gekko Moriah'ı tek yumrukla uzaklara uçurmuş ve onu neredeyse bilincini kaybetme noktasına getirmiştir.

Jinbe, askeri stratejiler konusunda bilgili biridir. Hapishaneden kaçışları sırasında Magellan'ın elit askerleri gemilere konuşlandırdığını ve dışarı çıktıkları anda köşeye sıkışacaklarını tahmin etmiştir. Ayrıca Marineford Savaşı esnasında, Denizciler'in önemli bir şey planladıklarını söylemiş, bunun hemen ardından Emporio Ivankov, Denizci askerlerinin plazadan çekildiklerini fark etmiştir. Askeri strateji yapma konusundaki tutkusunu, Gyoncorde Plaza'ya sızma planında açıkça göstermiştir.

Jinbe, denizle iç içe olan bir balıkadam olduğu için, çaldıkları Denizci zırhlısını tek başına yönlendirerek, yetenekli bir dümenci olduğunu kanıtlamıştır.

Ayrıca her ne kadar kullanmıyor olsa da Haki hakkında bilgi sahibidir. Luffy'nin Haoshoku Haki patlaması ile ilgili yorum yapmıştır.

Jinbe denizde, karada olduğundan çok daha güçlü olduğunu kabul etmiştir. Impel Down'ın dev gibi yekpare kapılarından birini az bir çaba ile kaldırmış, Crocodile, Buggy ve Daz Bones'i (üçü de Şeytan Meyvesi kullanıcılarıdır) kapının üzerinde bindirerek, kapıyı bir sal gibi götürmüştür. Jinbe, kapıyla birlikte, Denizci gemilerini takip ederken, bir yandan gemilerden gelen top atışlarından kaçmış, diğer yandan Sakin Kemer'in tehlikeli Deniz Kralları'na yakalanmamaya çalışmıştır.

Jinbe'nin suyun altında yaptığı hareketlerin Şeytan Meyvesi ile alakası yoktur. Zira meyvenin temel gücü yüzme yeteneğini kişiden almasıdır. Jinbe de yüzebildiğine göre Şeytan Meyvesi yemiş olma ihtimali ortadan kalkmaktadır. Deniz suyu üzerindeki gücü oldukça fazladır. Bu sayede Marineford Savaşı'nda Moriah'ın zombilerini dağıtmıştır. Jinbe, suyu çok iyi kullanabildiğinden, her meyve kullanıcısının doğal düşmanlarından biridir.

Fiziksel Yetenekleri

Jinbe bir balıkadam olduğu için muazzam bir güce sahiptir. Seride gösterilmiş en güçlü balıkadamdır. Dev bir balıkadamı tek bir yumrukta uçurmuştur. İri gövdesinde rağmen, kuru toprakta bile oldukça hızlıdır. İkinci Vites modunda, Teach'in üzerine uçan Luffy'yi yakalamış ve Sakazuki, Ace'i öldürdükten sonra ikinci hamlesini tam Luffy, üzerine yapacakken, saniyeler içinde araya girmiştir. Animede Arlong'u kolayca yere serdiği gösterilmiştir.

Jinbe'nin acıya karşı büyük bir dayanıklılığı vardır. Impel Down'ın "vaftizine" dayanabilen az sayıda kişiden biridir. Sakazuki'den gelen magma yumruğunu çıplak elleriyle durdurması ve kötü şekilde yanan ellerini umursamaması, seride ender görülecek olaylardan biridir. Ayrıca Sakazuki, Luffy'yi öldürmek için hamle yaptığında Jinbe bu saldırıyı doğrudan üstüne almıştır. Sırtından girip, göğsünden çıkan magma yumruğuna rağmen, bayılmamış ve kaçmaya çalışmıştır. İşin ilginç yanlarından birisi, bu kadar şeye ah demeyen Jinbe, Luffy kolunu ısırdığında acıdan bağırmıştır. Bu durum büyük ihtimalle, Luffy'nin ısırığına gafil avlanmasından kaynaklanmaktadır.

Balıkadam Karatesi


Jinbe, Balıkadam Karatesi'nde usta olmuş biridir. Daha ufacık çocukken bu stilde kara kuşak sahibi olduğu gösterilmiştir. Impel Down'ın muhafızlarını bu gücüyle darma dağın etmiştir. Havadaki su zerreciklerini saldırmak için kullandığından, rakibine fiziksel temasta bulunması gerekmez, uzak bir noktadan da etkili vuruşlar yapabilir. Balıkadam Karatesi'ndeki gücü ve seviyesine örnek olarak, Canavar Muhafızlar'dan biri olan Minorhinoceros'u basit bir aparkatla yenmesi verilebilir.

Jinbe, su işleme yeteneğine sahip olduğundan, çok uzak mesaferlerden de saldırı yapabilir. Onun bu tekniği hem insanlarda, hemde gemilerde yüksek hasara neden olabilmektedir. Jinbe tekniği ile insanların bedenindeki suyu bile kontrol edebileceğini açıklamıştır. Kalın bir buz tabakası ile kaplı olan savaş alanında, Moriah'ın zombilerine su atabilmiştir. Ayrıca bu yeteneği ile, normalde fiziksel saldırılardan etkilenmeyen Luffy'ye de zarar verebilmektedir. Enerji Steroitleri almış Hody Jones'un yapabildiği gibi, bedenindeki suyu kullanabilir.

Jinbe'nin teknik gücü, Wadatsumi gibi serideki en büyük canlılardan birinin yumruğunu bile durdurabilmesine olanak sağlar. Durdurduğu Wadatsumi Enerji Steroitleri ile güçlenmiş ve bu dövüşten kısa süre önce Surume olarak da bilinen Kraken'i yenmişti. Ayrıca doping alarak oldukça güçlü bir hale gelen Jones'a hala kendi gücüne yaklaşamadığını söylemiştir.

Deniz Yaşamı ile Etkileşimleri

Jinbe, çok uzak mesafelerden bile olsa balıklarla iletişim kurabilmek gibi eşsiz bir yeteneğe sahiptir. Balıklarla konuşma yeteneği genelde merfolklarda bulunur. Bu yüzden Crocodile, Jinbe'nin bu gücü için "Dikkat çekici!" demiştir.

Deniz Kralları'nın yaşam alanı olan ve tehlikeli bölge olarak bilinen Sakin Kemer'e bir köpekbalığı balinası sürüsünü çağırmış ve mahkumları hapishaneden bu şekilde kaçırabilmiştir. Jinbe, köpekbalığı balinalarını anlayabilir, onlara emir verebilir ve kendisine itaat etmelerini sağlayabilir.

Jinbe, Amazon Lily'den ayrılacağı zaman, Sakin Kemer'den geçmek tehlikeli olduğu için, köpekbalığı balinalarını yardıma çağırmıştır.

Silahları
Jinbe, Neptün Ordusu'na mensup olduğu zamanlarda, mızrak taşırken görülmüştür. Ancak kullanırken görülmemiştir. Ace ile dövüştüğü sırada ise belinde bir tanto vardı, ama bunu da kullanmamıştır.

VS

Zoro

Roronoa Zoro, şu an korsanlık yapmakta olan eski bir ödül avcısıdır.

Zoro, Hasır Şapka Korsanları'na katılan ilk kişidir. Kaptanı Monkey D. Luffy'den sonra tayfanın en tehlikeli adamı ve en büyük tehdidi oluşturan üyesidir. Üstün kılıç kullanma yetenekleri ve yüksek fiziksel gücü ile tanınır. Yaptığı şeyler ve davranışları yüzünden tayfanın asıl kaptanının o olduğu düşünülür. Zoro, Luffy ve Vinsmoke Sanji ile birlikte Hasır Şapka Korsanları'nın en güçlü üç üyesinden biridir ve hayali dünyanın en büyük kılıç ustası olmaktır. Zoro, En Kötü Jenerasyon (eskiden 11 Süpernova olarak biliniyorlardı) olarak bilinen on iki korsan içerisinde sayılmaktadır.

Yetenek ve Güçleri


Zoro inanılmaz derecede güçlü ve büyük bir potansiyele sahip genç bir savaşçıdır. Hasır Şapka Korsanları'ndaki en üstün üç savaşçıdan biridir. O kadar güçlü biridir ki, çoğu zaman Hasır Şapka Korsanları'nın kaptanı sanılmıştır. Bazı dövüşlerinde güç seviyesi olarak kaptanı Luffy'yi bile aşmıştır. Her ne kadar Zoro, Sanji ile geçinemese de bu ikili güç birliği yaptıkları zaman neredeyse durdurulamaz bir güce dönüşürler. Groggy Canavarları'na karşı yenildikleri bir oyunda, sadece beş saniye iş birliği yaparak oyunu kazanmışlardır.

Fiziksel Yetenekleri
Zoro, iki yıllık Mihawk eğitiminin ardından, daha da güçlü birine dönüşmüştür. İlk gösterildiği sahnede devasa bir kalyonu hiç zorlanmadan ikiye ayırmıştır. Hatta çok sağlam bir malzemeden yapılmış bir Pacifista'yı tek vuruşta ortadan ikiye ayırmıştır.
İki yıl önce aynı Pacifista'ya çizik bile atamadığı göz önüne alındığında, ne kadar büyük bir güç artışı sağladığı anlaşılabilir.

Zoro'nun eskisi gibi olmadığına Balıkadam Adası'nda vurgu yapılmıştır. Normalde ikinci en güçlü ile karşılaşan Zoro, Luffy'nin düşmanı ve arkın en güçlü kötü karakteri olan Hody Jones'u kolayca yenmiştir. Su altında bir balıkadama karşı dezavantajı olmasına rağmen, tek vuruşta Jones'u indirmiştir. Ayrıca Logia türü bir Şeytan Meyvesi kullanıcısı olan Monet'i Haki kullanmadan ortadan ikiye ayırmıştır. Bu onun, istese Monet'i tek vuruşta öldürebileceğinin kanıtıdır.

Zoro, kılıç kullanmadığında bile canavarımsı bir güce sahiptir. Çok küçük yaşlarda kayaları sırtında taşırken, şimdiki gücüyle devasa binaları yerinden kaldırabilir. Kılıçları olmadan da kılıç teknikleri kullanabilir. Oldukça güçlü yumruklar atabilir. Zaman atlamasından önce Oars'tan gelen yumruğu saptırabilecek kadar güçlü olduğu gösterilmiştir. Ayrıca bir şekilde kollarındaki kas kütlesini arttırabilir.

Zoro, zaman atlamasından önce gücünü tam kontrol edemiyordu. Ciddi rakip olarak görmediği Galley-La çalışanlarına karşı kılıçlarının tersini kullanmasına rağmen adamlara çok ciddi hasar vermiştir.

Zaman atlamasından sonraki Zoro, Kral Neptune'ün devasa mızrağı ile yaptığı sağlam bir saldırıyı rahatça durdurabilmiştir.

Zoro, kılıçsız çıplak el dövüşünde de oldukça sağlamdır. Devasa büyüklükteki yaratıkları silahsız şekilde yere yıkabilir. Tekme tokat girişerek bile rakiplerini yendiği bilinmektedir. Sanji ile kılıçları olmadan dövüşebilir.

Zoro'nun çevikliği, hızı ve refleksleri de üst düzeydedir. Bacaklarına bağlı dövüşen Sanji'nin ve CP9'dan Kaku ve Jabra'nın Soru tekniğini kullanarak yaptığı saldırılardan kaçınabilmiştir. Şaşırtıcı derecede hızlı hareket edebilir ve yüksek yerlere zıplayabilir ve kolaylıkla kendisine sıkılan bir kurşundan sıyrılabilir.

Zoro birçok kez normal bir insanın göremeyeceği hızlardaki saldırıları durdurmuştur. Ryuma ile yaptığı dövüşte yorulan Zoro, Oars'a karşı verilen savaşta da oldukça hasar almasına rağmen, Kuma'nın aşırı derecede hızlı basınç tabanlı saldırılarından ve lazerlerinden sıyrılabilmiştir.

İki yıllık zaman atlaması esnasında Zoro, su altında bir balıkadamdan hızlı hareket edebilecek hale gelmiştir. Bunu bizzat Yeni Balıkadam Korsanları'nın bir üyesi belirtmiştir.

Zoro'nun inanılmaz gücünün yanı sıra olağanüstü yüksek derecede bir dayanıklılığı ve acı eşiği vardır.

Savaş Alanı - Arlong Park




Kütüphaneden aldım bilgileri. Hemen hemen aynı gördüğüm iki kişinin forum nezdinde de görüşünü almak istedim.

Dövüş alanında gördüğünüz gibi bol su var, jinbe su avantajını sonuna kadar kullanacak.

Dövüş alanında kara parçası yok gibi durmuş resimde :D işte luffy ile arlongun dövüştüğü yer gibi düşünün.
 
Son düzenleme:
Zoro konu kapanabilir. :D
Jinbei yok eder. Net. Umarım kapanmaz konu:d
Jinbe ile zoro arasında gerçekten bu kadar fark var mı? Jinbe umrumda değil açıkcası, yani karaktere karşı bir sevgi filan beslediğim yok nötürüm. Ama zoro harbiden bu kadar kesin bir şekilde şuan alabilir mi? Hem de jinbeyi su avantajı da verdim. Savaş alanı arlong ile luffynin savaştığı yer olacak. Arlong park.
 
Rakının yanında balık iyi gider, acaba sake'nin yanında da öyle mi? Eğer iyi gidiyorsa Sanji'nin yardımı gerekebilir. Zoro'nun yemek yapmaktan anladığını hiç sanmıyorum.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık