Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tanıtım] Animal Man (Grant Morrison)

Tür: Aksiyon, Macera, Drama
Bölüm Sayısı: 26
Yayınlandığı Tarihler: 1988-1990
Yazan: Grant Morrison
Çizen: Chaz Truog

Bernhard "Buddy" Baker, eşi ve 2 çocuğu ile birlikte güzel bir evde sakin bir hayat yaşamaktadırlar. Buddy, çizer olan eşine evi geçindirmesinde yardımcı olmak için tam zamanlı süper kahraman olma işine geri dönmeye karar verir. Kendisine Animal Man (Hayvan Adam) ismini verir ve etrafındaki hayvanların güçlerini kullanarak insanlara yardım eder. Fakat kahramanlık kariyeri pekte umduğu gibi gitmez. Kahramanlığın yanı sıra hayvan haklarını savunmaya çalışan Buddy zamanla başına bir sürü iş açar. Bunlarda yetmezmiş gibi çeşitli karakterler kendisini daha büyük bir olayın geleceğine dair uyarır.

Grant Morrison'un DC'deki ilk işi olan bu seri 60'larda yaratılmış ve unutulmuş bir karakteri anlatmaktadır. Seri Animal Man harici daha bir sürü unutulmuş eski süper kahramana yer vermektedir. Grant Morrison Animal Man üzerinden hayvanların haklarını savunurken bir diğer yandan da 80'lerin karamsar ve sözde gerçekçi hikayelerini eleştirmektedir. Seri meta bir anlatı üzerinden kurgusal karakterlere neden acı çektirdiğimizi sorgulatır.

Çizgi romandan bazı sayfalar:

Son düzenleme:
Bayağı üzücü duruyor da tam anlayamadım, hayvanların insansı olarak işlenmesi gibi durumlar var mı? Yoksa doğrudan süper kahramanlık dünyasındaki umutsuz olaylarla mı ilgili? Bunu okumadan önce yaratılan ilk süper kahramanlar hakkında biraz bilgi edinmiş olmak gerekebilir sanırım?

Bu arada @Mihawk kapaklarda boy göstermeye başlamış artık.

Bayağı üzücü duruyor da tam anlayamadım, hayvanların insansı olarak işlenmesi gibi durumlar var mı? Yoksa doğrudan süper kahramanlık dünyasındaki umutsuz olaylarla mı ilgili? Bunu okumadan önce yaratılan ilk süper kahramanlar hakkında biraz bilgi edinmiş olmak gerekebilir sanırım?

Bu arada @Mihawk kapaklarda boy göstermeye başlamış artık.

Tipsiz maymun çizilmiş kapakta.

Şöyle söyliyim seri genel olarak anlamsız şiddettin hem hayvanlara hemde kurgusal karakterlere uygulanmasını eleştiriyor.

Seriyi hiçbir bilgi olmadanda okuyabilirsin. Seri zaten DC'nin 80'lerde evrenine reboot attıktan sonra geçiyor. Tüm evrenleri sıfırlayan bir olay yaşanıyor ve seride de genel olarak o olaydan sonra unutulan karakterler gözüküyor.
Buyrun efendim

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık