Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] 2022 Yılının En İyi Oyunu

2022 yılının en iyi oyunu sizce hangisidir?

  • Elden Ring

    Kullanılan: 7 36.8%
  • God of War Ragnarök

    Kullanılan: 9 47.4%
  • Horizon Forbidden West

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Stray

    Kullanılan: 1 5.3%
  • A Plague Tale: Requiem

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Xenoblade Chronicles 3

    Kullanılan: 1 5.3%
  • Dying Light 2

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Cult of the Lamb

    Kullanılan: 1 5.3%
  • Metal: Hellsinger

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Scorn

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Sifu

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Tunic

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Bayonetta 3

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Gran Turismo 7

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Diğer

    Kullanılan: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    19
Kurak geçen bir 2021 sonrası 2022'de çok daha güzel oyunlarlar karşılaştık. The Game Awards da yaklaşırken konuyu açayım dedim.

Elden Ring

Elden Ring, FromSoftware tarafından geliştirilen ve Bandai Namco Entertainment tarafından yayımlanan 2022 yapımı bir aksiyon rol yapma oyunudur. Fantezi yazarı George R. R. Martin tarafından sağlanan dünya inşası ile Hidetaka Miyazaki tarafından yönetildi. Oyun 25 Şubat 2022'de PlayStation 4, PlayStation 5, Windows, Xbox One ve Xbox Series X/S için piyasaya sürüldü. Oyunda oyuncular, Elden Ring'i onarmak ve yeni Elden Lordu olmak için çıktıkları yolculukta özelleştirilebilir bir oyuncu karakterini kontrol ediyor. Oyun üçüncü şahıs bakış açısıyla sunuluyor ve oyuncular interaktif açık dünyasında özgürce dolaşıyor. Oynanış unsurları arasında çeşitli silah ve büyü türlerini kullanarak savaşmak, ata binmek ve zanaatkarlık yer alır.


God of War Ragnarök


God of War Ragnarök, Santa Monica Studio tarafından geliştirilen ve Sony Interactive Entertainment tarafından yayınlanan bir aksiyon-macera oyunudur. God of War serisinin ilk çapraz nesil sürümü olarak 9 Kasım 2022'de PlayStation 4 ve PlayStation 5 için dünya çapında piyasaya sürülmüştür. 2018 yapımı God of War'un devamı niteliğindedir. İskandinav mitolojisine dayanan oyun antik İskandinavya'da geçiyor ve serinin kahramanı Kratos ile genç oğlu Atreus'u konu alıyor. Serinin İskandinav dönemini sonlandıran oyun, İskandinav mitolojisinin merkezinde yer alan bir önceki oyunda gerçekleşeceği önceden bildirilen eskatolojik olay Ragnarök'ü konu alıyor.

Horizon Forbidden West

Horizon Forbidden West, Guerrilla Games tarafından geliştirilen ve Sony Interactive Entertainment tarafından yayınlanan 2022 yapımı bir aksiyon rol yapma oyunudur. 2017 yapımı Horizon Zero Dawn'ın devamı olan oyun, haydut bir robot sürüsünün neden olduğu yok olma olayının ardından toparlanan Batı Amerika Birleşik Devletleri'nin kıyamet sonrası bir versiyonunda geçiyor. Oyuncu açık dünyayı keşfedebilir ve düşman makine yaratıklara karşı menzilli ve yakın dövüş silahlarını kullanarak görevleri tamamlayabilir.

Stray

Stray, BlueTwelve Studio tarafından geliştirilen ve Annapurna Interactive tarafından yayınlanan 2022 yapımı bir macera oyunudur. Hikaye, robotlar, makineler ve mutant bakterilerle dolu duvarlarla çevrili bir şehre düşen ve bir drone arkadaşı olan B-12'nin yardımıyla yüzeye geri dönmek için yola çıkan bir sokak kedisini takip ediyor. Oyun üçüncü şahıs bakış açısıyla sunuluyor. Oyuncu platformlar arasında sıçrayarak ve engellere tırmanarak ilerler ve yeni yollar açmak için çevreyle etkileşime girebilir. B-12'yi kullanarak dünya genelinde bulunan eşyaları depolayabilir ve bulmacaları çözmek için teknolojiyi hackleyebilirler. Oyun boyunca oyuncu, kendisini öldürmeye çalışan düşmanca Zurk'lerden ve Sentinel'lerden kaçmak zorundadır.

A Plague Tale: Requiem

A Plague Tale: Requiem, Asobo Studio tarafından geliştirilen ve Focus Entertainment tarafından yayınlanan bir aksiyon-macera hayatta kalma korku gizlilik video oyunudur. A Plague Tale: Innocence'ın (2019) devamı niteliğindedir ve Engizisyon askerlerinden ve kara vebayı yayan fare ordularından kaçarken Güney Fransa'da Hugo'nun kan hastalığına bir çare aramak zorunda olan Amicia ve Hugo de Rune kardeşleri takip eder. Oyun 18 Ekim 2022'de Nintendo Switch, PlayStation 5, Windows ve Xbox Series X/S için piyasaya sürüldü, Nintendo Switch ve Xbox One sürümleri bulut tabanlı bir oyun oldu.

Xenoblade Chronicles 3

Xenoblade Chronicles 3, Monolith Soft tarafından geliştirilen ve Nintendo tarafından Nintendo Switch için yayınlanan 2022 aksiyon rol yapma oyunudur. 29 Temmuz'da piyasaya sürülen oyun, açık dünya Xenoblade Chronicles serisinin dördüncü ve Xeno serisinin onuncu ana oyunudur. Xenoblade Chronicles 3, Xenoblade Chronicles ve Xenoblade Chronicles 2'de yer alan dünyaların geleceklerini ve ilk oyunda kurulan kapsayıcı anlatıyı sonuçlandıran üçlemenin finalini tasvir ediyor. Geliştirici ekip, serinin ilk iki oyunu tarzında hikaye odaklı bir oyun geliştirirken, savaş mekaniklerini birleştirmek ve önceki oyunlardan tanınabilir içerikler sunmak istedi. Oyun 9 Şubat 2022'de duyuruldu ve orijinal planlanan çıkış tarihi Eylül'dü, ancak planlanandan bir aydan fazla bir süre önce piyasaya sürüldü. İlk iki oyunda olduğu gibi, oyun Nintendo of Europe tarafından yerelleştirildi.

Dying Light 2

Dying Light 2 Stay Human, Techland tarafından geliştirilen ve yayınlanan 2022 yapımı bir hayatta kalma korku oyunudur. Dying Light'ın (2015) devamı olan oyun 4 Şubat 2022'de Microsoft Windows, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One ve Xbox Series X/S için piyasaya sürüldü. Bulut için bir Nintendo Switch sürümü geliştirme aşamasındadır. Oyun genel olarak olumlu eleştiriler aldı; dövüş, parkur sistemi ve açık dünya övülürken, hikaye eleştirildi. Yayınlandığı ilk ay 5 milyon adet satmıştır.

Cult of the Lamb

Cult of the Lamb, bağımsız geliştirici Massive Monster tarafından geliştirilen ve Devolver Digital tarafından yayınlanan tek oyunculu bir inşaat ve yönetim simülasyonu, rogue-like aksiyon-macera oyunudur. Oyun 11 Ağustos 2022 tarihinde macOS, Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Windows, Xbox One ve Xbox Series X/S için yayımlanmıştır. Oyun, "The One Who Waits" adlı tanrı benzeri bir yabancı tarafından ölümden kurtarılan ve adına sadık bir takipçi yaratarak borcunu ödemek zorunda olan ele geçirilmiş bir kuzuyu takip ediyor.

Metal: Hellsinger

Metal: Hellsinger, İsveçli geliştirici The Outsiders tarafından Microsoft Windows, PlayStation 5 ve Xbox Series X/S için geliştirilen ritmik bir birinci şahıs nişancı video oyunudur. Funcom tarafından yayınlanmış ve 15 Eylül 2022 tarihinde piyasaya sürülmüştür.

Scorn

Scorn, Sırp geliştirici Ebb Software tarafından Microsoft Windows ve Xbox Series X/S için geliştirilen birinci şahıs biyopunk hayatta kalma korku macera video oyunudur. Oyun görsel sanatçılar H. R. Giger ve Zdzisław Beksiński'nin eserlerinden esinlenmiştir. Oyun 14 Ekim 2022 tarihinde Microsoft Windows ve Xbox Series X/S için piyasaya sürülmüştür.

Sifu

Sifu, Fransız stüdyo Sloclap tarafından geliştirilen ve yayınlanan bir aksiyon beat 'em up video oyunudur. Günümüz Çin'inde geçen oyunda oyuncular, babalarının ölümünden sorumlu olanlardan intikam almak isteyen bir dövüş sanatları okulunun sifu'sunun (usta) çocuğunu kontrol eder. Kahraman her öldüğünde, büyülü bir tılsım tarafından diriltilir ve yaşlanır, daha güçlü saldırılara erişim kazanır, ancak sağlığı azalır. Oyuncu karakteri çok yaşlandığında, kalıcı olarak ölebilir, bu durumda oyuncular seviyeyi en baştan ve ilk denemeleriyle aynı yaştan yeniden başlatmalıdır.

Tunic

Tunic, Andrew Shouldice tarafından geliştirilen ve Finji tarafından yayınlanan bir aksiyon-macera oyunudur. Oyun Mart 2022'de Microsoft Windows, macOS, Xbox Series X/S ve Xbox One'da piyasaya sürüldü ve bunu Eylül ayında Nintendo Switch, PlayStation 4 ve PlayStation 5'teki portlar izledi.

Bayonetta 3

Bayonetta 3, PlatinumGames tarafından geliştirilen ve Nintendo tarafından Nintendo Switch için yayınlanan bir aksiyon-macera oyunudur. Aralık 2017'de duyuruldu ve 28 Ekim 2022'de piyasaya sürüldü. Oyun, Homunculi adı verilen insan yapımı biyolojik silahlarla ve çoklu evreni yok etmekle tehdit eden Tekillik olarak olarak bilinen bir varlıkla yüzleşmek zorunda olan melek avcısı cadı Bayonetta'yı konu alıyor.

Gran Turismo 7

Gran Turismo 7, Polyphony Digital tarafından geliştirilen ve Sony Interactive Entertainment tarafından yayımlanan 2022 yapımı bir simülasyon yarış video oyunudur. Oyun, Gran Turismo serisinin sekizinci ana oyunudur. Oyun 11 Haziran 2020'de PlayStation 5 tanıtım etkinliğinde duyuruldu ve 4 Mart 2022'de PlayStation 4 ve PlayStation 5 için piyasaya sürülerek serinin ilk çoklu konsol oyunu oldu.

2023'te görüşmek üzere. Herkese bol oyunlu yıllar dilerim.:fool:
 
Gow'u izledim, bitirdim. Beklentimden aşağıdaydı. ER'ye kim bilir ne zaman maruz kalırım ama beklentime yakın bir oyunsa dahi ödül helali hoş olsun.
 
God of War Rag'ı yeni bir oyundan ziyade, güncelleme niyetiyle değerlendiriyorum. Plague için de aynı düşüncedeyim. Bu tarz güncelleme, dlc tarzı şeyleri ankete eklememek gerek. Bu yıl çıkan en iyi oyun Elden Ring'dir.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık