Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] 2021 Yılının En İyi Oyunu

2021 yılının en iyi oyunu sizce hangisidir?


  • Kullanılan toplam oy
    29
2021 oyun anlamında biraz kurak bir yıl olsa da elimizde hâlâ güzel yapımlar var.

It Takes Two


It Takes Two, Hazelight Studios tarafından geliştirilen ve Electronic Arts tarafından EA Originals programı kapsamında yayınlanan bir aksiyon-macera platform oyunudur. Oyun, Mart 2021'de Windows, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One ve Xbox Series X ve Series S için piyasaya sürüldü. Hazelight'ın ilk oyunu A Way Out gibi It Takes Two da bir tek oyunculu seçeneğine sahip değil; sadece iki oyuncuyla çevrimiçi veya yerel bölünmüş ekran ile oynanabilmektedir.

It Takes Two, The Game Awards 2021'de yılın oyunu ödülünü aldı.


Deathloop


Deathloop, Arkane Studios tarafından geliştirilen ve Bethesda Softworks tarafından yayınlanan bir aksiyon-macera oyunudur. Oyunun 14 Eylül 2021'de PlayStation 5 (bir yıllık konsola özel oyun anlaşması kapsamında) ve Microsoft Windows için piyasaya sürülmesi planlanmaktadır.


Forza Horizon 5


Forza Horizon 5, Playground Games tarafından geliştirilen ve Xbox Game Studios tarafından yayınlanan bir yarış oyunudur. Forza serisindeki beşinci Forza Horizon oyunu ve on ikinci Forza oyunu olacaktır. Oyun, Meksika'nın kurgusal bir temsilinde geçmektedir. 9 Kasım 2021'de Microsoft Windows, Xbox One ve Xbox Series X ve S için piyasaya sürüldü.


Resident Evil Village


Resident Evil Village veya Biohazard Village (Japonca: バイオハザード ヴィレッジ), Capcom tarafından geliştirilen ve yayınlanan Hayatta kalma-korku oyunudur. Resident Evil serisinin sekizinci büyük oyunudur ve Resident Evil 7: Biohazard'ın devamı niteliğindedir.

Oyun, Haziran 2020'deki PlayStation 5 tanıtım etkinliğinde duyuruldu ve Windows, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One ve Xbox Series X / Xbox Series S için 7 Mayıs 2021'de piyasaya sürülmüştür.


Marvel's Guardians of the Galaxy


Marvel's Guardians of the Galaxy, Eidos-Montréal tarafından geliştirilen ve Square Enix tarafından yayınlanan 2021 aksiyon-macera oyunudur. Marvel Comics süper kahraman ekibi Guardians of the Galaxy'ye dayanan oyun, 26 Ekim 2021'de Microsoft Windows, Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One ve Xbox Series X/S için piyasaya sürüldü.


Nier Replicant ver.1.22474487139...


2010 çıkışlı Nier isimli oyunu remake/remaster'ı.


Psychonauts 2


Psychonauts 2, Double Fine tarafından geliştirilen ve Xbox Game Studios tarafından yayınlanan bir platform oyunudur. Oyun, The Game Awards 2015 töreninde duyuruldu ve Microsoft Windows, PlayStation 4, Xbox One ve Xbox Series X/S için 25 Ağustos 2021'de piyasaya çıktı, macOS ve Linux sürümleri ise gelecekte duyurulmamış bir tarih için planlandı.


Ratchet & Clank: Rift Apart


Ratchet & Clank: Rift Apart, Insomniac Games tarafından geliştirilen ve PlayStation 5 için Sony Interactive Entertainment tarafından yayınlanan üçüncü şahıs nişancı platform oyunudur. Ratchet & Clank'in 2016'da piyasaya sürülmesinden bu yana serinin ilk oyunu olacak. Haziran 2020'deki PlayStation 5 tanıtım etkinliğinde duyuruldu.


Metroid Dread


Metroid Dread (Japonca: メトロイド ドレッド, romanize: Metoroido Doreddo), 2021 yılında MercurySteam ile Nintendo EPD tarafından geliştirilen ve Nintendo tarafından yayınlanan bir aksiyon-macera video oyunudur. Oyun, Metroid serisinin beşinci oyunu olup 8 Ekim 2021 tarihinde Nintendo Switch için piyasaya sürüldü.


Returnal


Returnal, Housemarque tarafından geliştirilen ve Sony Interactive Entertainment tarafından yayınlanan üçüncü şahıs nişancı rogue benzeri bir video oyunudur. 30 Nisan 2021'de PlayStation 5 için özel olarak piyasaya sürüldü. Oyun, gizemli "Beyaz Gölge" sinyalini aramak için Atropos gezegenine inen ve kendini bir zaman döngüsünde kapana kısılmış bulan Astra izci Selene'yi takip ediyor. Piyasaya sürüldükten sonra oyun, görselleri, dövüşü ve teknik başarıları için genel olarak olumlu eleştiriler aldı.


Age of Empires IV


Age of Empires IV, Relic Entertainment tarafından geliştirilen ve 28 Ekim 2021'de piyasaya çıkan bir gerçek zamanlı strateji video oyunudur. Age of Empires serisinin oyunudur.


Hitman 3


Hitman 3 (HITMAN III olarak stilize edilmiştir), Microsoft Windows, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Stadia (Hitman: World of Assassination başlığı altında) için IO Interactive tarafından geliştirilen ve yayınlanan bir 2021 gizli oyunudur. Tek oyunculu hikaye, Hitman'da başlayan arsa arkını sona erdiriyor ve genetik olarak tasarlanmış suikastçı Ajan 47 ve müttefiklerini, dünya işlerini kontrol eden gizli organizasyon olan Providence'ın liderleri olan Partners'ı avlarken takip ediyor. Hitman 3, eleştirmenlerden olumlu eleştiriler aldı ve 2021 Altın Joystick Ödülleri'nde "Yılın PC Oyunu" da dahil olmak üzere bazı ödüller kazandı.


Tales of Arise


Tales of Arise, Bandai Namco Entertainment tarafından Microsoft Windows, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One ve Xbox Series X/S için geliştirilen ve yayınlanan bir aksiyon rol yapma oyunudur. Tales serisinin on yedinci ana girişi, başlangıçta 2020'de piyasaya sürülmesi planlandı, ancak dahili kalite sorunları ve oyunu daha fazla platformda başlatma yeteneği nedeniyle Eylül 2021'e ertelendi. Aynı zamanda serinin dünya çapında aynı anda piyasaya sürülen ilk oyunudur. Oyun, Dahna ve Rena'nın karşıt dünyalarından bir erkek ve bir kadını ve Renan'ların Dahnan halkı üzerindeki baskısını sona erdirme yolculuklarını takip ediyor.


Kena: Bridge of Spirits


Kena: Bridge of Spirits, Ember Lab tarafından geliştirilen ve yayınlanan yeni bir aksiyon-macera oyunudur. Microsoft Windows, PlayStation 4 ve PlayStation 5 için 24 Ağustos 2021'de piyasaya sürülmesi planlanıyor.


Bu yılın da sonuna geldik. Gelecek yıl çok daha güzel geçecek. İyi seneler şimdiden. :flaugh:
 
Son düzenleme:
Benim açımdan boş bir seneydi. Düzgün bir indie oyun çıkmadı maalesef. Darkest dungeon 2 güzeldi ama tam sürüm olarak çıkmadı. Loop hero fena değildi.
 
Pek de iyi bir sene olmamış oyunlar açısından. Metroid Dread'i oynama fırsatı bulamadım ama spoiler yemeyi göze alarak baştan sona oynanış videosunu izledim, taş gibi oyun olmuş. Malum Switch oyunları aşırı tuzlu olduğu için emulator ile Metroid Fusion oynayıp Dread'e de ekrandan ekmek banmaktan başka seçenek yok. Psychonauts 2'yi oynarken çok eğlenmiştim ama oyum Metroid Dread'e gidiyor.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık