Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] 2020 Yılının En İyi Oyunu

2020 yılının en iyi oyunu sizce hangisidir?

  • The Last of Us Part II

    Kullanılan: 7 11.1%
  • Animal Crossing: New Horizons

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Doom Eternal

    Kullanılan: 3 4.8%
  • Final Fantasy VII Remake

    Kullanılan: 1 1.6%
  • Ghost of Tsushima

    Kullanılan: 12 19.0%
  • Hades

    Kullanılan: 5 7.9%
  • Cyberpunk 2077

    Kullanılan: 10 15.9%
  • Demon's Souls

    Kullanılan: 2 3.2%
  • Half-Life: Alyx

    Kullanılan: 2 3.2%
  • Ori and the Will of the Wisps

    Kullanılan: 7 11.1%
  • Assassin's Creed Valhalla

    Kullanılan: 8 12.7%
  • Microsoft Flight Simulator

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Crusader Kings III

    Kullanılan: 1 1.6%
  • Spider-Man: Miles Morales

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Diğer

    Kullanılan: 5 7.9%

  • Kullanılan toplam oy
    63
Eveet. Anket konseptimizin şimdilik sonuna geldik.

Öncelikle:
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

The Last of Us Part II


The Last of Us Part II, Naughty Dog tarafından geliştirilen ve Sony Interactive Entertainment tarafından PlayStation 4 için yayınlanan 2020 çıkışlı post apokaliptik aksiyon-macera oyunudur. İlk oyun The Last of Us'tan (2013) beş yıl sonra, oyuncular kıyamet sonrası Amerika Birleşik Devletleri'nde intikam için yola çıkan 19 yaşındaki Ellie'yi ve bir milis ile bir tarikat arasındaki çatışmaya karışan asker Abby'i kontrol etmektedir. Oyun hayatta kalma-korku unsurları içerir ve üçüncü şahıs bakış açısından oynanır. Oyuncular, Cordyceps mantarının mutasyona uğramış bir türü tarafından enfekte olmuş yamyam yaratıklara ve diğer düşmanlara karşı savunmak için ateşli silahları, el yapımı silahları ve gizliliği kullanabilmektedir.

Part II'nun altı yıllık geliştirme süreci, The Last of Us Remastered'ın piyasaya sürülmesinden hemen sonra 2014'te başladı. Neil Druckmann tekrar yaratıcı yönetmen olarak projede yer aldı, aynı zamanda Halley Gross ile birlikte hikâyeyi yazdı. Gustavo Santaolalla oyun müziğini bestelemek için geri döndü. Oyunun intikam ve öç alma temaları, Druckmann'ın İsrail'de büyürken edindiği deneyimlerinden ilham aldı. Ashley Johnson, Ellie rolünü yeniden canlandırırken Laura Bailey ise Abby rolünü üstlendi. Performansları, aynı anda gerçekleştirilen hareket ve ses kaydını kapsıyordu. Geliştiriciler, geliştirme sırasında PlayStation 4'un teknik gücünü zorladı. Geliştirmenin, stüdyo kültürü nedeniyle 12 saatlik iş günlerini içerdiği bildirildi.

Kısmen COVID-19 salgınından kaynaklanan lojistik problemlerin de dahil olduğu bazı gecikmelerden sonra, The Last of Us Part II 19 Haziran 2020 tarihinde PlayStation 4 için piyasaya sürüldü. Yayınlandıktan sonra performanslarına, karakterlerine, görsel sadakatine ve oyun mekaniğine yönelik övgülerle eleştirmenlerin beğenisini topladı; bir transseksüel karakterin tasviri ve hikâye anlatımı, eleştirmenleri ve topluluğu ikiye böldü. Oyun, Metacritic'te kullanıcılar tarafından inceleme bombardımanına konu oldu. The Last of Us Part II, en hızlı satan PlayStation 4'a özel oyundur ve PlayStation 4'un en çok satan oyunlarından biridir; yayınlandığı hafta sonu 4 milyondan fazla satmıştır.


Animal Crossing: New Horizons


Animal Crossing: New Horizons, Nintendo tarafından Nintendo Switch için geliştirilen ve yayınlanan bir yaşam simülasyonu video oyunudur.

New Horizons'ta oyuncular kendi tasarladıkları bir karakteri kontrol ederek villager (köylü) olarak adlandırılan zoomorfik NPCler (oyuncu olmayan karakter) ile beraber yaşadıkları bir ada inşa ederler. New Horizons gerçek zamanlı bir video oyunudur. Oyun Nintendo Switch'in sistem saatini kullanır ve oyunda geçen bir gün dünya ile eş zamanlıdır. Bu sebeple oyunda gece, gündüz ve mevsim değişimleri vardır. Her ada sakini oyuna bir çadır ile başlar ve adayı işleten Tom Nook adlı tanukiye (Japon rakun köpeği) kredi borcu ödeyerek evlerini büyütüp geliştirirler.

Her Nintendo Switch sistemi için yalnızca bir ada yaratılması mümkündür. Oyun dört kişiye kadar eşli veya sekiz kişiye kadar çevrimiçi oynanabilir.

Oyun 2020 senesinin en çok satan oyunlarından biridir.


Doom Eternal


Doom Eternal, id Software tarafından geliştirilen ve Bethesda Softworks tarafından yayınlanan birinci şahıs nişancı video oyunudur. 2016 yılında oyun piyasasına sürülen Doom'un başlattığı seriyi ve hikayeyi devam ettirmektedir.


Final Fantasy VII Remake


Final Fantasy VII Remake, Square Enix tarafından geliştirilen ve yayınlanan 2020 yapımlı aksiyon rol yapma oyunudur. 1997 yılında Playstation için yayınlanan Final Fantasy VII'nin yeniden yapımıdır.


Ghost of Tsushima


Ghost of Tsushima, 2020 yılında Sucker Punch Productions tarafından geliştirilen ve Sony Interactive Entertainment tarafından yayınlanan bir aksiyon-macera video oyunudur. Oyun, 17 Temmuz 2020 tarihinde PlayStation 4 için piyasaya sürüldü.

Ghost of Tsushima, oyuncuların keşfetmesi için açık bir dünyaya sahip olup 1274'te Moğolların Japonya seferleri sırasında Tsushima Adası'ndaki son samuraylardan biri olan Jin Sakai'nin etrafında dönmektedir. Oyun görsellerin ve savaşları ile beğeni toplarken açık dünya faaliyetleri nedeniyle eleştirildi.


Hades


Hades, Supergiant Games tarafından geliştirilen ve yayınlanan roguelike bir aksiyon rol yapma video oyunudur. Oyun, Aralık 2018'deki erken erişim sürümünün ardından 17 Eylül 2020'de Microsoft Windows, macOS ve Nintendo Switch için piyasaya sürüldü.


Cyberpunk 2077


Cyberpunk 2077, CD Projekt Red tarafından geliştirilen ve CD Projekt yayınlanan 2020 rol yapma türündeki video oyunudur. Cyberpunk serisinden uyarlanan oyun, altı farklı bölgeye sahip distopik açık dünya olan Night City'de geçmektedir. Oyuncular, birinci şahıs bakış açısıyla oynanan oyunda bilgisayar korsanlığı, mekanik beceri, menzilli silah kullanımı ve yakın dövüş gibi seçeneklere sahip V karakterini canlandırmaktadır.

Cyberpunk 2077, stüdyonun önceki oyunu The Witcher 3: Wild Hunt'ın çalışan sayısından daha fazla, yaklaşık 500 kişiyle ve REDengine 4 kullanılarak geliştirilmiştir. Oyun için Polonya'nın Wrocław kentinde yeni bir bölüm açıldı ve geliştirme aşamasına yardımcı olması için Digital Scapes, Nvidia ve QLOC ile ortaklık kuruldu. Cyberpunk'ın yaratıcısı Mike Pondsmith oyunun geliştirilmesinde danışman olarak görev aldı. Ayrıca aktör Keanu Reeves oyunda baş roldür. Orijinal müzik, birkaç lisanslı sanatçının katkılarıyla Marcin Przybyłowicz tarafından yönetildi.

CD Projekt, 10 Aralık 2020'de PlayStation 4, Stadia, Windows ve Xbox One için Cyberpunk 2077'yi piyasaya sürdü. PlayStation 5 ve Xbox Series X/S sürümlerinin 2021'de çıkması planlandı. Bazı oynanış unsurları karışık tepkiler alsa da, hikaye anlatımı, atmosferi ve grafikleri için övgü aldı. Xbox ve PlayStation 4'deki yazılım hataları ve performans sorunları nedeniyle eleştirildi. Sony oyunu, 17 Aralık 2020'de "bir sonraki duyuruya" kadar PlayStation Store'dan kaldırırken, Microsoft, oyunun mağaza açıklamasına Xbox One kullanıcıları için bir uyarı ekledi.


Demon's Souls


2009 çıkışlı Demon's Souls'un remake'i.


Half-Life: Alyx


Half-Life: Alyx, Valve tarafından geliştirilen ve yayımlanan birinci şahıs nişancı sanal gerçeklik oyunudur. Half-Life 2: Episode Two'dan sonra yayımlanmış ilk Half-Life oyunudur. Konusu Half-Life ile Half-Life 2 arasında geçmektedir. Oyuncu, bir Combine süper silahını ele geçirmekle görevlendirilen Alyx Vance'i kontrol eder. Oyun; bir sanal gerçeklik oyunudur ve oyuncu, nesnelerle etkileşime geçmek için Half-Life 2'deki yer çekimi silahına benzeyen "yer çekimi eldivenleri"ni kullanır. Serideki fizik tabanlı bulmaca, çatışma ve keşif yapma ögeleri bu oyunda da mevcuttur; ayrıca hayatta kalma-korku ögeleri de yer alır.

Valve, 2010'ların ortalarında deneysel olarak sanal gerçeklikle uğraşmaya başladı ve oyun endüstrisinin büyük bir sanal gerçeklik oyununa olan ihtiyacını fark etti. Sonrasında sanal gerçeklik kullanan prototip oyun denemelerine başladı. Denemelere önce Portal ile başlayan Valve, daha sonra 2007'de yayımlanan Half-Life 2: Episode Two'dan beri yeni bir oyunu olmayan Half-Life'da karar kıldı. Valve'ın bu deneyleri, 2016'da Source 2 motorunu da kullanarak büyük çaplı bir yapım aşamasına dönüşmüştür; ayrıca Valve'ın tarihindeki en büyük yapım ekibine sahip olmuştur. 23 Mart 2020'de Microsoft Windows için yayımlanan oyun, birçok PC uyumlu sanal gerçeklik gözlüğünü desteklemektedir. Eleştirmenlerden olumlu görüşler alan oyun; grafikleri, karakter seslendirmeleri, senaryosu ve atmosferi için övgüler almıştır ve sanal gerçekliğin killer app'i olarak gösterilmiştir.


Ori and the Will of the Wisps


Ori and the Blind Forest'ın devamı.


Assassin's Creed Valhalla


Assassin's Creed Valhalla Ubisoft Montreal tarafından geliştirilen ve Ubisoft tarafından 10 Kasım 2020'de yayınlanmış aksiyon rol yapma video oyunu. Assassin's Creed serisinin on ikinci ana oyunu ve tüm serideki yirmi ikinci oyundur. Oyun, Xbox One, PlayStation 4, Microsoft Windows ve Stadia'nın yanı sıra yeni nesil konsollar olan Xbox Series X/S ve PlayStation 5 için de tarafından piyasaya sürülecek.


Microsoft Flight Simulator


Microsoft Flight Simulator, Asobo Studio tarafından geliştirilen ve Xbox Game Studios tarafından sadece Windows 10 ve Xbox One için yayımlanacak olan yeni bir uçuş simülatörüdür. Microsoft Flight Simulator serisinin on birinci oyunu, seride Flight Simulator X'i takiben çıkacak. Oyun, Bing Haritalar'dan alınan dokuları ve topoğrafik verileri kullanarak tüm dünyayı simüle edecek. Arazi, ağaçlar, çimen, binalar ve su gibi dünya özelliklerinin üç boyutlu gösterimleri Microsoft Azure teknolojisinden yardım alınarak oluşturulacak. Bazı oyuncular oyunun Insider Programının kapsamında alfa sürümünü oynamış durumda.


Crusader Kings III


Crusader Kings III, Paradox Development Studio tarafından geliştirilen ve Crusader Kings (2004) ve Crusader Kings II'nin (2012) devamı olarak Paradox Interactive tarafından yayımlanan, Orta Çağ'da geçen bir strateji oyunu. Oyun, ilk olarak Ekim 2019'da PDXCon 2019'da duyuruldu ve 1 Eylül 2020'de yayımlandı.


Spider-Man: Miles Morales


Marvel's Spider-Man: Miles Morales, Insomniac Games tarafından geliştirilen ve Sony Interactive Entertainment tarafından PlayStation 5 ve PlayStation 4 için yayınlanan bir aksiyon-macera oyunudur. 2018'de geliştirilen Marvel's Spider-Man oyununu devamı niteliğindedir. İlk kez 11 Haziran 2020'de PlayStation 5 tanıtım etkinliğinde duyuruldu.



2021'in sonunda görüşmek üzere :D
 
Son düzenleme:
@MRTFR
Eline Sağlık dostum. Güncele gelebildik sonunda. :/

Cyber'ı seçtim ama anlamsız. Ne HL oynayabildim ne Spiderman. Oynasam fikrim değişecek belki de.
 
Tlou2 için Ps5 güncellemesi beklediğimden henüz oynayamadım.
O yüzden onun hakkında bir şey demem doğru olmaz.

Acayip bir şekilde FF7 Remake ve Ghost of Tsushima arasında kaldım.
Eğer FF7 Remake partlara ayrılmasaydı kesinlikle oyumu alırdı.
O yüzden adeta bir sanat eseri olan ve bana göre en iyi katana combatına sahip olan Ghost of Tsushima’ya veriyorum.

Oyunda aldığım ss de şöyle dursun

Hades ve Miles Morales ikisi de çok iyi oyunlar.
 
Tlou2 için Ps5 güncellemesi beklediğimden henüz oynayamadım.

Acayip bir şekilde FF7 Remake ve Ghost of Tsushima arasında kaldım.
Eğer FF7 Remake partlara ayrılmasaydı kesinlikle oyumu alırdı.
O yüzden adeta bir sanat eseri olan ve bana göre en iyi katana combatına sahip olan Ghost of Tsushima’ya veriyorum.

Hades ve Miles Morales’de çok iyi oyunlar.
Oynamayacaksan niye alıyorsun o zaman oyunu. :D
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık