Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] 2019 Yılının En İyi Oyunu

2019 yılının en iyi oyunu sizce hangisidir?

  • Sekiro: Shadows Die Twice

    Kullanılan: 23 41.8%
  • Control

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Death Stranding

    Kullanılan: 5 9.1%
  • The Outer Worlds

    Kullanılan: 2 3.6%
  • Resident Evil 2

    Kullanılan: 3 5.5%
  • Disco Elysium

    Kullanılan: 2 3.6%
  • Kingdom Hearts III

    Kullanılan: 2 3.6%
  • Devil May Cry 5

    Kullanılan: 7 12.7%
  • Gears 5

    Kullanılan: 1 1.8%
  • Monster Hunter World: Iceborne

    Kullanılan: 3 5.5%
  • Final Fantasy XIV: Shadowbringers

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Fire Emblem: Three Houses

    Kullanılan: 1 1.8%
  • Apex Legends

    Kullanılan: 2 3.6%
  • Gris

    Kullanılan: 3 5.5%
  • Diğer

    Kullanılan: 1 1.8%

  • Kullanılan toplam oy
    55
Yeni bir gün yeni bir konu :D

Öncelikle:
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Sekiro: Shadows Die Twice


Sekiro: Shadows Die Twice FromSoftware tarafından Microsoft Windows, PlayStation 4 ve Xbox One sistemler için geliştirilen bir aksiyon-macera oyunudur. Yayımcılığı Activision tarafından yapılacaktır. Oyunun 22 Mart 2019 tarihinde çıkması beklenmektedir. Oyun, bir ninjanın, ustasına saldırıp onu kaçırdığı için bilinmeyen bir samuraydan intikam alma çabasını konu edinecektir.

Sekiro: Shadows Die Twice, üçüncü şahıs bakış açısından oynanan bir aksiyon-macera oyunudur. Oyun her ne kadar yine FromSoftware'in geliştirdiği Souls oyunlarıyla karşılaştırılsa da, Sekiro, Souls oyunlarında mevcut olan karakter yaratma, karakter sınıfları ve ekipman geliştirme gibi RYO elementleri içermemekle birlikte, aynı zamanda herhangi bir çok oyunculu oyun elementi de içermeyecektir. Sekiro'da oyuncunun çatışırken yapacağı, yine Souls oyunlarından farklı olarak bir düşmanın canını sürekli saldırılarla azaltıp öldürmeye çalışmak yerine, daha çok rakibin duruş ve dengesini bozup bir açık nokta yakalayarak tek bir öldürücü darbe indirmeye çalışmak olacaktır.[4][8] Sekiro aynı zamanda gizlilik elementleri de içerecek, böylece oyunculara rakipleri tarafından fark edilmemeleri halinde hızlı bir şekilde öldürme şansı tanıyacaktır. Buna ek olarak, oyuncu kendisine oyunun dünyasını keşfetmekte ve çatışma anlarında yardımcı olması için oyunda yer alan tutunma kancası ve meşale gibi çeşitli aletleri kullanabilecektir.


Control


Control, Finlandiyalı stüdyo Remedy Entertainment tarafından geliştirilen ve 505 Games tarafından yayımlanan aksiyon-macera türünde video oyunudur. Control, 27 Ağustos 2019'da Microsoft Windows, PlayStation 4 ve Xbox One için piyasaya sürülmüştür. Oyun, bir ABD hükûmet gizli servisi olan ve gerçeklik kanunlarını kıran nesneleri toplamak ve araştırmakla görevli Federal Kontrol Bürosu (FBC, İngilizce: Federal Bureau of Control) etrafında geçmektedir. Büro'nun yeni müdürü olan Jesse Faden (Courtney Hope) olarak oyuncu, "Oldest House" adlı FBC'nin paranormal karargahını keşfeder ve gerçekliği bozup işgal eden Hiss adında oldukça ölümcül bir düşmanı yenmeye çalışır. Oyun boyunca oyuncu, çevirmeli telefon veya bir disket gibi dünyevi fakat başka bir boyuttan enerji ile dolu nesneler olan ve bütün büyük paranormal olayların merkezinde olan ve FBC tarafından toplanan Güç Nesneleri'ni (İngilizce: Objects of Power) bularak yeni kabiliyetler kazanır.

Çıkışından sonra Control, eleştirmenlerden pozitif incelemeler aldı. Bazı oyun dergileri Control'e 2019'un en iyi oyunları listelerinde yer verdi. Control, birçok video oyunu ödülünde aday gösterildi; oyunun sanat ve tasarımına ilişkin birkaç ödül kazandı. Ayrıca IGN tarafından yılın oyunu olarak gösterildi. Remedy Entertainment daha sonra Control için 26 Mart 2020'de The Foundation adında bir indirilebilir içerik piyasaya sürdü. Oyunun ikinci indirilebilir içeriği AWE, 2020 ortalarında piyasaya sürülmesi için planlandı.


Death Stranding


Death Stranding, Kojima Productions tarafından geliştirilen ve Sony Interactive Entertainment tarafından PlayStation 4 oyun konsolu için 8 Kasım 2019 tarihinde yayınlanan, Microsoft Windows platformunda ise 14 Temmuz 2020 tarihinde yayınlanan video oyunudur.

Sözleşmesinin sona ermesinin ardından 2015 yılında Konami'den ayrılan Hideo Kojima ve şirketinin yapmış olduğu ilk oyundur. Amerikalı aktör Norman Reedus oyundaki ana karakteri canlandırıp seslendirmiştir. Oyun ilk defa Haziran 2016'da Sony'nin düzenlediği E3 2016 konferansında duyuruldu. Eylül 2016'da Kojima, oyunun 2019 yılından önce yayınlanacağını belirtti.

Hideo Kojima oyunun aksiyon türüne benzer bir türde olduğunu fakat yeni ve değişik elementleri içerdiğini belirtti.[2] Oyunun ana temalarından bazılarının Kōbō Abe'in kısa hikâyelerinden esinlenerek oluştuğunu açıkladı. Bu oyun Kojima ve aktör Norman Reedus'ın ikinci çalışmasıdır, ilki 2015'te iptal edilen Silent Hills'dir. Kojima'ya göre oyun fragmanının kilit unsurlarından biri yaşam ve ölümün bağlantısı fikridir. Fragmanda ayrıca kıyıya vurmuş ölü canlılar teması ve görselleri hakimdir.[3] 1 Aralık 2016 tarihinde düzenlenen 2016 The Game Ödülleri'nde yayınlanan fragmanda Mads Mikkelsen'in oyunda yer aldığı, daha önceden Kojima ve Reedus ile birlikte Silent Hills projesinde yer almış film yönetmeni Guillermo del Toro'nun da oyunda küçük bir role sahip olduğu açıklandı.


The Outer Worlds


The Outer Worlds, Obsidian Entertainment tarafından geliştirilen ve Private Division tarafından yayınlanan bir aksiyon rol yapma oyunudur. Oyun Ekim 2019'da PlayStation 4, Xbox One ve Microsoft Windows için piyasaya sürüldü ve Haziran 2020'de Nintendo Switch sürümü yayınlandı. Oyun genellikle eleştirmenlerden olumlu eleştiriler aldı.


Resident Evil 2


Resident Evil 2: Remake, Capcom tarafından geliştirilen ve yayınlanan bir hayatta kalma ve korku oyunu. Oyuncular zombi kıyameti sırasında Raccoon City'den kaçmaya çalışırken polis memuru Leon S. Kennedy ve üniversite öğrencisi Claire Redfield'i kontrol ediyorlar. Resident Evil 2: Remake, 1998 yapımı Resident Evil 2 oyununun bir yeniden yapımıdır ve 25 Ocak 2019'da PlayStation 4, Windows ve Xbox One için dünya çapında piyasaya sürülmüştür.


Disco Elysium


ZA/UM tarafından geliştirilmiş rol yapma oyunu.


Kingdom Hearts III


Square Enix'in incilerinden Kingdom Hearts serisinin üçüncü ana oyunu.


Devil May Cry 5


Hack'n slash klasiği DMC'nin beşinci ana oyunu.


Gears 5


TPS klasiği Gears of War'un beşinci ana oyunu.


Monster Hunter World: Iceborne


Monster Hunter: World'ün genişleme paketi.


Final Fantasy XIV: Shadowbringers


Final Fantasy XIV'ün genişleme paketi.


Fire Emblem: Three Houses


Fire Emblem: Three Houses, 2019 yılında Intelligent Systems ve Koei Tecmo tarafından geliştirilen ve Nintendo tarafından yayınlanan bir taktiksel rol yapma video oyunudur. Oyun, Fire Emblem serisinin 16. oyunu olup Fire Emblem: Radiant Dawn oyunundan bu yana konsollar için piyasaya sürülen ilk oyunudur ve 26 Temmuz 2019 tarihinde Nintendo Switch için piyasaya sürüldü.

Oyun, şu anda barış içinde olan üç yönetici süper güç arasında bölünmüş olan Fódlan kıtasında geçmektedir. Bu uluslar, her ulustan öğrenciler için bir kilise ve bir Subay okuluna ev sahipliği yapan Garreg Mach Manastırı ile birbirine bağlanmıştır. Gizemli bir geçmişi olan ve akademinin en yeni profesörü olan eski bir paralı asker olan Byleth rolünü üstlenen oyuncu, öğrencilerine bir dizi savaşta liderlik edecek ve onlara rehberlik edecek bir sınıf seçmelidir. Oyun, sosyal simülasyon ve zaman yönetimi unsurlarını bir araya getirirken önceki Fire Emblem oyunlarının sıra tabanlı taktik oyununu sürdürüyor.

Oyunun üretimi, başarısını ve zamanında piyasaya sürülmesini daha önce Fire Emblem Warriors için şirket ile ortaklık kuran Koei Tecmo'ya bağlayan Intelligent Systems için zorlayıcıydı. Ekip, serinin yüksek çözünürlüklü ev konsolları üzerindeki ilk çıkışı için tamamen yeni bir şey istedi, okul yaşam mekaniğini ve savaş açılımlarını canlandırdı. Chinatsu Kurahana, karakter tasarımları ve illüstrasyonlarının oluşturulmasından sorumluydu. Oyunun okul sistemi ve hikâyenin sonraki bölümlerinde geçen süre, dördüncü taksit olan Fire Emblem: Genealogy of the Holy War oyunundan ilham aldı.

Fire Emblem: Three Houses, eleştirmenlerin okul sistemi ile tabur mekaniklerinin, anlatının, karakterlerin, film müziğinin ve tekrar değerinin entegrasyonunu öven eleştirilerle piyasaya sürüldü. Küçük eleştiriler, oyunun geçmiş taksitlere göre daha kolay zorluğunun yanı sıra bazı görsel ve teknik problemlere yöneldi. Oyun, 2019 The Game Awards'da En İyi Strateji Oyunu ve Oyuncunun Sesi Ödülü'nü kazandı. Mart 2020 itibarıyla oyun, dünya çapında 2,87 milyon kopya satarak tüm seri içinde en çok satan oyun haline geldi.


Apex Legends


pex Legends , Respawn Entertainment tarafından geliştirilen ve Electronic Arts. tarafından yayınlanan, ücretsiz bir Battle Royale oyunudur. Titanfall ile aynı evrende geçen oyun, Microsoft Windows , PlayStation 4 ve Xbox One için 4 Şubat 2019'da piyasaya sürüldü. Piyasaya sürüldükten kısa bir süre sonra 10 milyondan fazla indirme ve 1 milyon eş zamanlı oyuncuya ulaştı.

Apex Legends, kahraman nişancı konseptini alan bir Battle Royale oyunudur. Titanfall 2'deki olaylardan 30 yıl sonra gerçekleşmektedir. Apex, Efsaneler'i bir araya getirmesinden dolayı çoğu battle royale oyunundan farklıdır. Bu Efsaneler; Ofans, Savunma, Destek ve Rekon gibi rollere giren benzersiz yeteneklere sahip kahramanlardır. Oyuncular iki veya üç kişilik takımlara ayrılırlar, Her oyuncu sırayla diğerlerinden farklı bir efsane seçer, ve her maçta 20 takım birbirleriyle yarışır. Tüm takımlar ekipmansız başlar, ve oyunun haritasının üzerinden dropship ile uçar. Buradan haritada ulaşabilecekleri herhangi bir noktaya düşerler. Takımlar oyun haritasını silahlar, cephane ve diğer ekipmanlar için araştırmalıdır, aynı zamanda son takım olarak ayakta olmaya çalışmalı, haritada sürekli daralan güvenli bölgenin içinde kalmalıdırlar. Bir oyuncu savunmasız bir şekilde yaralanma durumuna düşebilir, takım arkadaşlarından birisi bu durumda o oyuncuyu kurtarmalıdır. Eğer oyuncunun yaralanmadan sonra sağlık durumu biterse, oyundan elenmiş olur, bu da oyuncunun ekipmanlarını ve bir pankartını ortada bırakır ve diğer oyuncular bu ekipmanlara erişebilir. Takım arkadaşları pankartı ele geçirip Spawn Beacon'a götürürse, oyuncu yeniden canlandırılabilir, limitli bir zaman içerisinde. Apex, hem takım arkadaşları ile sesli sohbet iletişimine sahiptir hem de oyuncunun silahlar, rakipler veya ralli noktaları gibi harita özelliklerini pinglemesine izin veren bağlamsal tek tuşlu iletişime sahiptir.

Apex Legends ücretsiz olarak oynanabilir ve mikro dönüşümlerle desteklenir. Bu oyuncuya seçtikleri karakteri kişiselleştirme fırsatı verir. Apex Paketleri açılarak yeni kozmetik ürünler kazanılabilir. Apex Paketleri, deneyim seviyesi kazandıkça elde edilir.


Gris


Nomada Studio ve Devolver Digital işbirliğinde çıkmış platform macera oyunu.


 
Sekiro'yla Disco Elysium arasında gittim geldim ama Disco'ya verdim oyumu. Sanırım Disco'nun tek eksi yani ağır İngilizce istemesi. Mevzuları tam anlamak için arada sözlüğe bakmak gerekebiliyor.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık