Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] 2018 Yılının En İyi Oyunu

2018 yılının en iyi oyunu sizce hangisidir?

  • Red Dead Redemption 2

    Kullanılan: 36 50.7%
  • God of War

    Kullanılan: 22 31.0%
  • Super Smash Bros. Ultimate

    Kullanılan: 1 1.4%
  • Spider-Man

    Kullanılan: 3 4.2%
  • Forza Horizon 4

    Kullanılan: 2 2.8%
  • Monster Hunter: World

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Dead Cells

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Return of the Obra Dinn

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Celeste

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Assassin's Creed Odyssey

    Kullanılan: 3 4.2%
  • A Way Out

    Kullanılan: 1 1.4%
  • Detroit: Become Human

    Kullanılan: 2 2.8%
  • Shadow of the Colossus

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Pillars of Eternity II: Deadfire

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Diğer

    Kullanılan: 1 1.4%

  • Kullanılan toplam oy
    71
Güzel bir yıla hoşgeldiniz :D

Öncelikle:
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Red Dead Redemption 2


Red Dead Redemption 2, Rockstar Games tarafından geliştirilen ve yayımlanan, 2018 aksiyon-macera temalı video oyunu. Red Dead serisinin üçüncü oyunu oldu ve 2010 Red Dead Redemption 1 oyununun bir prequelidir. Hikâye, 1899'da Batı, Ortabatı ve Güney ABD'nın kurgusal bir temsilinde geçmektedir. Oyuncu, oyunun başlarında Van der Linde çetesinin bir üyesi olan kanun kaçağı Arthur Morgan'ı oynamaktadır; sonlarında ise yine çetenin bir üyesi olmuş ancak sonradan çete ile yollarını ayırmış John Marston'ı oynamaktadır, John Marston karakterinin yaşam hikâyesi ise Red Dead Redemption 1'de devam eder.

Oyun, hem birinci hem de üçüncü şahıs bakış açısıyla sunulur ve oyuncu, interaktif açık dünyasında özgürce dolaşabilir. Oynanış öğeleri arasında çatışmalar, soygunlar, avlanma, ata binme, oyuncu olmayan karakterlerle etkileşim, ahlaki seçimler ve eylemler yoluyla karakterin onur derecesini yükseltip azaltma yer alır.


God of War


God of War, Santa Monica Studio tarafından geliştirilen 2018 yapımı aksiyon-macera oyunudur. Kronolojik olarak yedinci video oyunudur. Oyun geri kalan altı oyundan her bakımdan farklı olarak adlandırılabilir. İskandinav mitolojisinde geçen oyun, Kratos ve oğlu Atreus'un ölen annesinin vasiyeti olan diyarların en yüksek yerinden küllerini dökme amacıyla çıktıkları maceraları anlatır. Oyunun ana karakteri Kratos'u Christopher Judge, oğlu Atreus'u Sunny Suljic seslendirmiştir. Yönetmeni Cory Barlog'tur. 6 Aralık 2018'de The Game Awards 2018 etkinliği kapsamında jürilerin oyu ile Yılın Oyunu seçilmiştir.


Super Smash Bros. Ultimate


per Smash Bros. Ultimate (Japonca: 大乱闘スマッシュブラザーズ SPECIAL Super Smash Bros. Special), 2018 yılında Bandai Namco ve Nintendo tarafından geliştirilen bir almaşık dövüş video oyunudur. Oyun, Super Smash Bros. serisinin beşinci oyunu olup 7 Aralık 2018 tarihinde Nintendo Switch için piyasaya sürüldü.

Oyun, serinin geleneksel oyun tarzını izler. Çeşitli karakterlerden birini kontrol eden oyuncular, rakiplerini zayıflatmak ve bir arenadan vurmak için farklı saldırılar kullanmak durumundadırlar. Tek oyunculu bir kampanya ve çok oyunculu modlara karşı da dahil olmak üzere çok çeşitli oyun modlarına sahiptir. Ultimate, önceki Super Smash Bros. oyunlarının karakterlerinin yanı sıra 80'den fazla yeni karakteri de içermektedir


Spider-Man


Marvel's Spider-Man, Insomniac Games tarafından geliştirilen ve Sony Interactive Entertainment tarafından yayınlanan bir 2018 aksiyon macera oyunudur. Marvel Comics süper kahramanı Örümcek Adam'a dayanan oyun, uzun süredir devam eden çizgi roman mitolojisinden ve diğer medyadaki uyarlamalardan esinlenmiştir. Ana hikâyede, süper insan suç lordu Mister Negative, New York'un yeraltı suç dünyasının kontrolünü ele geçirmek için bir plan yapar. Mister Negative, ölümcül bir virüsü salmakla tehdit ettiğinde, Spider-Man, sivil kişiliği Peter Parker'ın kişisel sorunlarıyla uğraşırken onunla yüzleşmeli ve şehri korumalıdır.


Forza Horizon 4


Forza Horizon 4, 2018 yılında Playground Games tarafından geliştirilen ve Microsoft Studios tarafından yayınlanan bir yarış video oyunudur. Oyun, Forza Horizon serisinin dördüncü oyunu olup 2 Ekim 2018 tarihinde Microsoft Windows ve Xbox One için piyasaya sürüldü.

Oyun, Birleşik Krallık'ın kurgusal temsili bölgelerinde geçmektedir ve 450'den fazla lisanslı araç sunmaktadır. Oyun, oyuncuların kendi yarışlarını yaratmalarını sağlayan bir pist yaratıcısına sahiptir. Oyun, her sunucu 72 oyuncuya kadar desteklenerek, öncekilerden gelen AI güdümlü 'drivatarlara' kıyasla, senkronize paylaşılan bir dünyada geçmektedir ve seriye değişen mevsimleri tanıtmasıyla dikkat çekmektedir. Oyun, çevrimdışı modda da oynanabilmektedir.

Forza Horizon 4, Metacritic'e göre, Xbox One sürümü için "evrensel beğeni" alırken, PC sürümü "genellikle olumlu" incelemeler aldı. Haziran 2019 tarihi itibarı ile oyun 10 milyon kullanıcıya sahiptir.


Monster Hunter: World


Monster Hunter: World, Capcom tarafından geliştirilen ve yayınlanan bir aksiyon rol yapma oyunudur ve Monster Hunter serisinin beşinci ana oyunudur. PlayStation 4 ve Xbox One için Ocak 2018'de dünya çapında piyasaya sürüldü. Microsoft Windows sürümü ise Ağustos 2018'de yayımlandı.


Dead Cells


Motion Twin'in geliştirdiği metroidvania, roguelike oyun.


Return of the Obra Dinn


Lucas Pope'un geliştirdiği bulmaca oyunu.


Celeste


Celeste, Kanadalı oyun tasarımcıları Maddy Thorson ve Noel Berry tarafından geliştirilmiş bir platform video oyunudur. Oyun bir Game Jam için prototip olarak dört günde hazırlanmış, sonrasında ise tam bir oyuna çevirme kararı alınmıştır. Celeste aynı zamanda "2018 Yılının En İyi Indie Oyunu" ödülünü kazanmıştır. Celeste Ocak 2018'de Microsoft Windows, MacOS, Linux, PlayStation 4, Xbox One ve Nintendo Switch için yayımlanmıştır.


Assassin's Creed Odyssey


Assassin Creed Odyssey, Ubisoft Quebec tarafından geliştirilip Ubisoft tarafından yayınlanan video oyunudur. Assassin's Creed serisinin 11. büyük ve toplamda yirmi birinci oyunu. 2017'de çıkmış olan Assassin's Creed Origins'in halefidir. Oyun MÖ 431 yılında Atina ve Sparta arasındaki Peloponez Savaşı'nın kurgusal bir tarihini anlatmaktadır. Oyuncu, karakter olarak erkek veya kadın paralı asker olabilmeyi seçebilir. Karakter ailesini birleştirmek için her iki taraf için de savaşa katılır.

Oyun dünya çapında Microsoft Windows, PlayStation 4, Xbox One ve Nintendo Switch için (sadece Japonya'da) 5 Ekim 2018'de piyasaya sürüldü. Stadia sürümü ise 2019'da çıktı. Genel olarak görsellik, hikâye, dövüş ve karakterler açışından övgü alsa da mikro ödemeler ve grinding sebebi ile eleştirilere maruz kaldı.


A Way Out


A Way Out, Hazelight Studios tarafından geliştirilip Electronic Arts tarafından dağıtılmış bir aksiyon-macera oyunudur. Oyunun tek kişilik oynama seçeneği yoktur. Oyun yalnızca çevrim içi ya da aynı bilgisayar üzerinden ekran bölünerek co-op olarak oynanabilir. Oyun Windows, PlayStation 4 ve Xbox One için 23 Mart 2018'de piyasaya çıkarıldı ve iki haftada 1 milyondan fazla kopya sattı.


Detroit: Become Human


Detroit: Become Human, Quantic Dream tarafından geliştirilip Sony Interactive Entertainment ile Quantic Dream'in müştereken yayımcılığını üstlendiği 2018 yapımı macera oyunudur. Oyun Kara, Connor ve Markus adlı üç androidin hikâyesine odaklanmaktadır. Hizmet androidi olan Kara evrilip bilinç sahibi olarak efendisinin kızıyla birlikte kaçmış, bakıcı android Markus kendisini androidlerin özgürlük mücadelesine adamış, Connor ise bilinç sahibi androidleri avlamak üzere görevlendirilmiştir. Bir noktadan sonra hikâyeleri kesişen karakterlerin her birinin kendi konuşma ağacı vardır, yaşamaları veya ölmeleri oyuncunun tercihlerine bağlıdır.

Oyun, Quantic Dream'in 2012 yılındaki Kara adlı teknoloji gösterisine dayanmakta, hikâye ise Detroit şehrinde geçmektedir. Şehrin oyuna doğru şekilde aktarılabilmesi için oyun geliştiricileri tarafından keşif turları yapılmış, oyunun senaryosu aynı zamanda yönetmeni de olan David Cage tarafından yapay zekâ uzmanlarına danışılarak iki yılda tamamlanmıştır. Oyun için yeni bir oyun motoru yazılmış, çekim ve animasyon sürecine başlamadan önce yüzlerce oyuncu ile denemeler yapılmıştır. Kara, Connor ve Markus sahnelerinin müzikleri sırasıyla Philip Sheppard, Nima Fahrara ve John Paesano tarafından hazırlanmıştır. 25 Mayıs 2018'de PlayStation 4'te çıkış yapan oyun 12 Aralık 2019'da Microsoft Windows platformunda yayımlanmıştır.

Oyun, eleştirmenlerden genellikle olumlu yorumlar aldı. Özellikle sahne tasarımı, görsel kalite, hikâye, ana karakterler ve ses sanatçıları, seçimlerin hikâyenin gelişimindeki etkisi, akış şeması gibi kısımlar övülürken; hareket kontrolleri, hikâyenin bazı özellikleri ve tarihî atıfların yanlışlığı eleştiri konusu olmuştur. Quantic Dream'in en başarılı çıkış yapan oyunu olmasının yanı sıra, 5 milyonu aşkın satış rakamı ile de Heavy Rain'in ardından şirketin en çok satan oyunu konumundadır.


Shadow of the Colossus


Shadow of the Colossus'un remake'i.


Pillars of Eternity II: Deadfire


Pillars of Eternity II: Deadfire, Obsidian Entertainment tarafından geliştirilmiş rol yapma oyunudur. Bu oyun, 2015'te çıkan Pillars of Eternity oyununun devamı niteliğindedir. Oyun, Ocak 2017'de, Fig üzerinde kitlesel fonlama ile duyuruldu ve bir gün içinde finansal hedefine ulaştı. Oyunun, önceki oyundaki gibi konsollarda yayımlanıp yayımlanmayacağı bilinmiyordu. 3 Nisan 2018 tarihinde Linux, MacOS ve Windows için çıkacağı belirtilen oyun, 8 Mayıs 2018 tarihinde, bu üç platforma ek olarak Nintendo Switch PlayStation 4 ve Xbox One için de piyasaya sürüldü. Serinin ilk oyunu gibi, Steam ve GOG üzerinden satın alınabilir.


 
Son düzenleme:

Silinmiş Üye

Red Dead Redemption 2 ama Monster Hunter World, Monster Hunter Iceborne ile beraber olsa epey düşündürürdü.
 
Kesin rdr 2 diyeceğimi düşünüyordum ancak monster hunter world’ün de bu yıl çıktığını unutmuşum.

İceborne’la beraber olsa mhw diyebilirdim. Bu halleriyle rdr 2 dedim.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık