Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] 2016 Yılının En İyi Oyunu

2016 yılının en iyi oyunu sizce hangisidir?

  • Inside

    Kullanılan: 4 6.5%
  • Overwatch

    Kullanılan: 3 4.8%
  • Uncharted 4: A Thief's End

    Kullanılan: 13 21.0%
  • Dark Souls III

    Kullanılan: 6 9.7%
  • Battlefield 1

    Kullanılan: 4 6.5%
  • Persona 5

    Kullanılan: 5 8.1%
  • The Witcher 3: Wild Hunt – Blood and Wine

    Kullanılan: 15 24.2%
  • Forza Horizon 3

    Kullanılan: 0 0.0%
  • NBA 2K17

    Kullanılan: 2 3.2%
  • Doom

    Kullanılan: 0 0.0%
  • The Last Guardian

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Titanfall 2

    Kullanılan: 4 6.5%
  • Stardew Valley

    Kullanılan: 5 8.1%
  • Dishonored 2

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Diğer

    Kullanılan: 1 1.6%

  • Kullanılan toplam oy
    62
2016'ya hoşgeldiniz :D

Öncelikle:
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Inside


Inside, PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows, platformları için PLAYDEAD tarafından geliştirilmiş iki boyutlu bir bulmaca-platform oyunudur. Yayınlandığı 2016 yılı içerisinde birçok ödüle aday gösterilmiş ve Game Critics Awards "Yılın En iyi Bağımsız Oyunu" ödülünü kazanmıştır.Oyun Xbox One için 29 Haziran 2016'da, Microsoft Windows için 7 Temmuz 2016'da ve PlayStation 4 için 23 Ağustos 2016'da yayımlanmıştır.


Overwatch


Overwatch, Blizzard Entertainment tarafından geliştirilen ve yayımlanan takım tabanlı çok oyunculu bir birinci şahıs nişancı oyunudur. Oyun, 7 Kasım 2014 tarihinde Blizzard Entertainment tarafından duyuruldu ve 24 Mayıs 2016 tarihinde dünya çapında çıkış yaptı. Her kahramanın kendine özel benzersiz özellikleri vardır. Oyun, oyuncuları altı kişilik iki takıma ayırır ve her oyuncu toplamda 32 kahramandan oluşan 3 farklı sınıf içerisinden seçim yapar. Takımlar, haritaya özel görevleri ve hedefleri belirli bir süre içinde tamamlayarak kazanmaya çalışır. Blizzard, oyun piyasaya sürüldükten sonra oyuna düzenli olarak yeni karakterler, haritalar ve oyun modları ekledi.

Overwatch, Blizzard'ın 4. büyük projesi olan Titan isimli MMORPG oyununun 2014 yılındaki iptalinden sonra ortaya çıktı. Titan'ın iptalinden sonra, Titan ekibinin bir kısmı, Team Fortress 2 gibi takım tabanlı birinci şahıs nişancı oyunlarının başarısından ve popülaritesinden ilham alarak ekip çalışmasını vurgulayan takım tabanlı bir birinci şahıs nişancı oyunu ortaya çıkardı. Overwatch'ın bazı kısımları, iptal edilen Titan projesinden bir kaç kavramı ödünç alıyor.

Oyun, Playstation 4, Xbox One ve Microsoft Windows için Mayıs 2016 tarihinde çıkış yaptı. Bir süre sonra oyun, Ekim 2019 tarihinde Nintendo Switch içinde çıkış yaptı.

Ayrıca Mart 2021 tarihinde, Xbox Series X / S için optimize edilmiş bir performans yaması yayınlandı.


Uncharted 4: A Thief's End


Uncharted 4: A Thief's End, Naughty Dog tarafından geliştirilen, Sony Computer Entertainment tarafından ise yayımcılığı yapılan; hikâye odaklı, üçüncü şahıs nişancı ve aksiyon-macera video oyunudur. PlayStation 4'e özel olarak geliştirilmiştir.

Oyun, Nate Drake'e odaklanmış son Uncharted oyunudur. Çıktığı sene The Game Awards 2016'da En İyi Performansa Sahip Oyun Ödülü ve En İyi Hikâye Anlatımına Sahip Oyun Ödülü'nü kazanmıştır.


Dark Souls III


Dark Souls III, FromSoftware tarafından geliştirilen ve PlayStation 4, Xbox One ve Microsoft Windows için Bandai Namco Entertainment tarafından yayınlanan bir aksiyon-rol yapma oyunudur. Souls serisinin dördüncü oyunudur ve Dark Souls serisinin üçüncü oyunudur. Mart 2016'da Japonya'da ve bir ay sonra dünya çapında piyasaya sürüldü.


Battlefield 1


Battlefield 1, Electronic Arts tarafından 21 Ekim 2016'da piyasaya sürülmüş bir birinci şahıs nişancı oyunudur. I. Dünya Savaşı'nı konu almaktadır.


Persona 5


Persona 5 Atlus'un PlayStation 3 ve PlayStation 4 platformları için geliştirdiği bir rol yapma oyunudur. Persona 5 kronolojik olarak Megami Tensei video oyunu serisinin içerisinde bulunan Persona serisinin altıncı oyunudur. Oyun Japonya'da Eylül 2016, dünya genelinde ise Nisan 2017'de yayınlanmış olmakla beraber Japonya ve Kuzey Amerika'da Atlus tarafından, Avrupa ve Avustralya'da ise Deep Silver tarafından yayınlanmıştır.


The Witcher 3: Wild Hunt – Blood and Wine


The Witcher 3: Wild Hunt – Blood and Wine, 2015 Mayıs ayında çıkış yapmış olan The Witcher 3: Wild Hunt oyununun ikinci ve son genişleme paketidir. CD Projekt RED tarafından, Microsoft Windows, PlayStation 4 ve Xbox One platformları için geliştirilmiştir. Dünya çapında 31 Mayıs 2016 tarihinde çıkışını yapmıştır. Blood and Wine'ın hikâyesi, ana oyundan farklı olarak, bir Nilfgaard dükalığı olan Toussaint'da geçmektedir. Geralt buraya, bölgede terör estiren ve kimse tarafından ne olduğu bilinmeyen bir canavarı durdurması için, düşes Anna Henrietta tarafından çağırılacaktır. Paket, kuruluşlardan çok olumlu eleştiriler toplamıştır.


Forza Horizon 3


Forza Horizon 3, 2016 yılında Playground Games tarafından geliştirilen ve Microsoft Studios tarafından yayınlanan bir yarış video oyunudur. Oyun, Forza Horizon serisinin üçüncü oyunu olup 27 Eylül 2016 tarihinde Microsoft Windows ve Xbox One için piyasaya sürüldü.

Forza Horizon 3, Metacritic'e göre, Xbox One sürümü için "evrensel beğeni" alırken, PC sürümü "genellikle olumlu" incelemeler aldı. Oyun, toplam 2.5 milyon adet sattı.


NBA 2K17


NBA2K serisinin 18. oyunu.


Doom


Doom serisinin dördüncü ana oyunu.


The Last Guardian


2016'da PS4 için çıkmış aksiyon-macera oyunu.


Titanfall 2


Titanfall 2, Respawn Entertainment tarafından geliştirilen ve Electronic Arts tarafından yayınlanan birinci şahıs nişancı video oyunu dur. 2014'te çıkan Titanfall 'un devamı olan oyun, 28 Ekim 2016'da Windows, PlayStation 4 ve Xbox One için dünya çapında piyasaya sürüldü. Titanfall 2'de oyuncular mekha tarzı dış iskeletleri olan Titanları ile çevik olan ve duvardan koşmaya, gizlemeye kadar çeşitli becerilerle donatılmış pilotları kontrol ediyorlar. Bir bilimkurgu evreninde yer alan tek oyuncu modu, akıl hocası öldürüldükten sonra akıl hocasının Titan'ı BT-7274 ile bağlanan Frontier Militia'dan bir tüfekçi olan Jack Cooper'ın hikâyesini anlatıyor. Birlikte, Yıldızlararası Üretim Şirketi'nin (IMC) Militia gezegeni olan Harmony'i yok etmekle tehdit eden bir süper silah başlatmasını durdurmak için bir maceraya giriştiler.


Stardew Valley


Stardew Valley, Eric "ConcernedApe" Barone tarafından geliştirilen bir simülasyon, rol yapma video oyunudur. Oyun ilk olarak Şubat 2016'da Microsoft Windows için piyasaya sürüldü. Daha sonra macOS, Linux, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation Vita, IOS ve Android için piyasaya sürüldü.

Stardew Valley'de oyuncular, şehrin koşuşturmasından uzaklaşmak için, ölen büyükbabasının harap olan çiftliğini Stardew Vadisi olarak bilinen bir yerde devralan bir karakterin rolünü üstlenirler. Oyun açık uçludur ve oyuncuların ekin yetiştirme, hayvan yetiştirme, mal hazırlama, cevherler için madencilik, ürün satma ve evlenip çocuk sahibi olmak gibi, kasaba halkı ile sosyalleşme gibi çeşitli aktiviteler yapmalarına izin verir. Oyun ayrıca üç oyuncuya kadar çevrimiçi oynamalarına izin verir.

Barone, bu oyunu dört yıldan fazla bir sürede geliştirdi. Oyun, kendi programlama ve oyun tasarımı becerilerini geliştirmek için bir egzersiz olarak fırsat kullanırken bu oyunların bazı eksikliklerini gidermek için ekler ile Harvest Moon video oyunu serisinden büyük ölçüde ilham aldı. Chucklefish, oyunu yayınlama teklifi ile geliştirme yoluyla Barone'ye yaklaştı ve oyunu tamamlamaya daha fazla odaklanmasına izin verdi. Stardew Valley, 2020 yılına kadar tüm platformlarda 10 milyondan fazla kopya satarak hem kritik hem de ticari bir başarı yakaladı.


Dishonored 2


Dishonored 2 Arkane Studios tarafından geliştirilen ve Bethesda Softworks tarafından yayımcılığı yapılacak olan bir aksiyon-macera ve gizlilik tabanlı bir rol yapma oyunu. Dishonored adlı oyuna devam niteliğinde olan oyunun Microsoft Windows, PlayStation 4 ve Xbox One için, dünya çapında 11 Kasım 2016'da çıkışını gerçekleştirmiştir. Oyun, The Game Awards 2016 ödül töreninde En İyi Aksiyon/Macera Oyunu seçilmiştir.


 
BF1 diyorum. Saatlerimi harcamıştım ve güzel arkadaşlar edindim. Ayrıca Withcer 3 için gelen DLC değil miydi o, neden Blood and Wine oyun olarak görünüyor? Bana kalırsa oyun gibi ama yine de DLC paketi.
 
Zorlu bir sene daha. DS3, Blood&Wine ki bu normal W3'den daha iyi olabilir.

Yine Overwatch fena değildi online oyun olarak.

Ek olarak Uncharted var.

Güzel oyun olup bu ağır toplar altında ezilen Dishonered 2 de fena bir oyun değil.
 
Off. Uncharted mı battlefield mi yoksa blood and wine mı? Üçünü de severek oynamıştım. Gitgide zorlaşmaya başlıyor liste. 2018 senesine girmek bile istemiyorum. Gow mu Rdr2 mi hala karar veremiyorum.
Bu listeden yapistirayim Uncharted'a.
 
Uncharted ve Persona'yı henüz oynamadım. Tw3 dlc si çok çok iyiydi ama dlc olduğundan ona oy vermek istemiyorum. Ds3 boss konusunda Sekiro'yu saymazsak en iyi souls oyunuydu bence. Gael, Frieda, Nameless King, Cinder of Soul hepsi de hafızada yer bırakacak kadar iyi, refleksleri zorlayan çok güzel bosslardı. Müzikleri de kendini iyice aşmıştı. Boss sayısının azlığı bir eksi olsa da bossları daha kaliteli olduğundan bunu kapatıyordu.

Doom'da oynarken çok zevk aldığım silah ve düşman çeşitliliğiyle tempoyu güzel sağlayan bir oyundu. Ama souls oyunlarının yeri bende ayrı oluyor. Oyumu Ds3'e veriyorum.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık