Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] 2015 Yılının En İyi Animeleri

2015 En iyisi (3lü oy)

  • 1-One Punch Man

    Kullanılan: 80 84.2%
  • 2-Dungeon ni Deai wo Motomeru no wa Machigatteiru Darou ka

    Kullanılan: 3 3.2%
  • 3-Owari no Seraph

    Kullanılan: 5 5.3%
  • 4-Charlotte

    Kullanılan: 8 8.4%
  • 5-Shokugeki no Souma

    Kullanılan: 11 11.6%
  • 6-Overlord

    Kullanılan: 21 22.1%
  • 7-Gangsta

    Kullanılan: 13 13.7%
  • 8-Ansatsu Kyoushitsu

    Kullanılan: 13 13.7%
  • 9-Death Parade

    Kullanılan: 16 16.8%
  • 10-Rokka no Yuusha

    Kullanılan: 3 3.2%

  • Kullanılan toplam oy
    95
2016 yılının konusu için tıklayın
2015 yılının konusu için tıklayın
2014 yılının konusu için tıklayın
2013 yılının konusu için tıklayın
2012 yılının konusu için tıklayın
2011 yılının konusu için tıklayın
2010 yılının konusu için tıklayın
2009 yılının konusu için tıklayın
2008 yılının konusu için tıklayın

2015 Yılının animeleri içinden türkiye izleyicilerinin seçtiği en iyi 10 animeyi oy sayısına göre paylaşacağım sonra bide biz aramızda oylayalım bakalım genel izleyicilerden ne kadar farklıyız :)

1-One Punch Man


Bu seri cansız duruşu, kel kafası ve de hiç de etkileyici olmayıp her tarafından sıradanlık fışkıran Saitama adındaki genç hakkında. Ne var ki sıradan görünüşünün altında sıradan problemler yatmamakta. İşin aslında kendine zorlu rakipler arayan süper bir kahraman o! Asıl sorun işte burada ortaya çıkıyor. Ne zaman umut vadedebilecek bir rakip ortaya çıksa tek yumrukla amele sümüğü gibi yere yapıştırıyor. Acaba Saitama sonunda kendisine meydan okuyabilecek kötü birisini bulabilecek midir? Meydan okumak için yeni kötüler ararkenki Saitama'nın kolay ve komik zaferlerini sakın ola kaçırmayın!


2-Dungeon ni Deai wo Motomeru no wa Machigatteiru Darou ka


Hikaye, Dungeon olarak da bilinen şehri Orario'da geçer. Bell Craneli bir gün maceraya atıldığı sırada Minator denilen canavarın saldırısına uğrar. Tam ölmek üzereyken, Aizu Wallenstein adındaki bir maceraperest tarafından kurtarılır. Bell, ilk görüşte ona aşık olur ve onun gibi maceraperest olmaya çalışır. Sonrasında ise kendisine hayran olacağı tanrıça Hestia ile tanışır.

3-Owari no Seraph


Hikayemiz, bilinmeyen bir virüs yüzünden çocuklar hariç tüm insanların öldürüldüğü bir dünyada geçiyor. Bu çocuklarda daha sonra vampirler tarafından tutsak edilirler. Hikayemizin merkezindeki Yuichiro Hyakuya ise, birgün tüm vampirleri öldürmeye yeticek kadar güçlü olmayı hayal eden bir insan.

4-Charlotte


Hikâyemiz, bir grup ergenlik çağındaki kız ve erkeğin arasında görülen özel yetenekleri konu almaktadır. Yuu Otosaka gücünü kimseye bir şey belli etmeden kullanıp, normal, sıradan bir okul hayatı yaşamaktadır. Birdenbire karşısına Nao Tomori adında bir kız çıkar. Onunla karşılaşmasından dolayı, özel güç kullanıcılarının kaderi açığa çıkacaktır.

5-Shokugeki no Souma


Yukihira Souma'nın hayali babasının restoranında tam zamanlı bir şef olmak ve babasının becerilerini aşmaktır. Ama Yukihira ortaokuldan mezun olduktan sonra babası Avrupa'da aşçılık yapmak için restoranı kapatmıştır. Hayal kırıklığına uğramış olmasına rağmen öğrencilerin sadece %10'unun mezun olabildiği elit bir aşçılık okulundan mezun olan Jouichiro'dan gelen bir meydan okumayla Souma'nın savaşma ruhu canlanmıştır. Bakalım Souma bunlara göğüs gerebilecek mi?

6-Overlord


Hikayemiz popüler bir online oyun olan Yggdrasil’in bir gün kapatılması ile başlıyor, ama baş kahramanımız olan Momonga oyundan çıkış yapmamaya karar veriyor. Daha sonra Momonga ‘’ En Güçlü Büyücü’’ olan iskelet bir varlığa dönüşüyor. Dünya değişmeye devam eder ve oyun yapımı karakterler olan NPC’ler duygular hissetmeye başlar. Hiç bir ailesi, arkadaşı ya da toplumda bir yeri olmayan bu sıradan genç adam Momonga, bu yeni oyun dünyasını ele geçirmek için çabalamaya başlar.

7-Gangsta


Mafyaların, hırsızların, fahişelerin ve rüşvet yiyen polislerin kol gezdiği Ergastulum şehrinde, kaşarlanmış sakinlerinin bile bulaşamayacağı kadar kirli bazı işler dönmektedir. Bu noktada, kimsenin uğraşmak istemediği işlerin icabına bakan Nic ve Worick ikilisinden oluşan Benriya devreye girer. Bir gün teşkilattan tanıdıkları bir polis, önemli bir mafya ailesinin bölgesini ihlal eden yeni bir çetenin icabına bakmaları için Benriya'dan yardım ister. Başta sıradan bir iş gibi gözükse de, altında tahmin ettiklerinden daha fazlasının yattığını öğrenmek üzerelerdir.

8-Ansatsu Kyoushitsu


Kunugigaoka Ortaokulu öğrencilerinin mezun olmadan önce bir görevi vardır; o da Ay’ın %70’ini yok eden ve 1 yıl içinde Dünya’yı da yok edecek olan öğretmenleri Koro-sensei’yi öldürmektir. İşin aslına bakacak olursak Dünya’yı bir yıl içinde yerle bir edeceğini duyuran Koro-sensei; bundan önce tüm ülkelere şöhreti kötü 3-E sınıfının öğretmeni olup 1 yıl süreyle öğrencilere kendisini nasıl öldürebilecekleri konusunda eğitim vermeyi önerir

9-Death Parade


Öldükten sonra insanlar ya cennete gider ya da cehenneme. Fakat nedense, öldükleri an, beyaz saçlı gizemli Decim’in bulunduğu bir bara, Quindecim’e gelirler. Decim, Ölüm Oyunları ile onlara meydan okur ki bunlar, hayatlarını riske attıkları ve gerçek yüzlerini gösterdikleri oyunlardır. Decim de kimin kazanıp kimin kaybettiğine, kimin yaşayıp kimin öleceğine hakemlik yapan nihai bir yargıcıdır.

10-Rokka no Yuusha


Majin karanlığın derinliklerinden uyandığında, Kader Tanrısı dünyayı kurtarmak için altı kahraman seçip, onlara güç verdi. Kendinin dünyadaki en güçlü insan olduğunu iddia eden Adoretto isimli bir çocuk, Rokka no Yuusha(Altı Çiçeğin kahramanları)’dan biri olarak seçildi. Buluşma yerine geldiklerinde altı değil yedi kahraman toplanmıştır. Kahramanlar, aralarından birinin düşman olduğundan şüphe duyarlar ve bu şüphe Adoretto üzerinde yoğunlaşır.






2015 yılı olacak başlık kopyala yapmıştım düzenlemeyi unutmuşum
 
Son düzenleme:
Son 3'ünü seçtim ama Gangsta. ve Overlord'tan birisini daha seçmek isterdim açıkçası. Gangsta. apar topar final yaptığı için sonlara doğru özen gösterilmediğini düşündüğümden onu seçmedim. Overlord ise en çok aklımı çelen oldu ama bir şekilde seçemedim onu da.

Rokka no Yuusha: Şahsi fikrim olarak ana karakter aşırı güçlü bir eleman değil ama kurnazlığı ile öne çıkıyordu. Zaten beni cezbeden de bu oldu açıkçası. Animede aksiyon sahneleri olsa da tema olarak daha çok akıl oyunları ele alınıyordu. Beğendiğim ve devamının gelmesini aşırı istediğim bir animeydi.

Ansatsu Kyoushitsu: Benim için en iyisi diyebileceğim anime açıkçası. Aksiyon sahneleri, diyaloglar, ve kafamdaki ideal öğretmen ancak böyle olabilirdi dediğim bir ana karakter nedeniyle en sevdiğim ve en üzüldüğümdü. Koro-sensei aşırı özledim seni :(

Death Parade: Daha yeni farkettiğim ve izlediğim bir anime. İçeriği insanların olaylar karşısında nasıl tepkiler gösterdiğini anlattığı için hoşuma gitmişti.

Not: Souma'yı da seçebilirdim ama sadece değişik bir konusu dışında ilgimi çeken benim açımdan bir şeyi yoktu. O yüzden lütfen linç etmeyin :(
 
Souma ve Charlotte haric hepsini izlemisim. Devam serileri saymazsak bu listedeki en büyük eksiklik Ore Monogatari, olmamasi sasirtici.
Gangsta ve Death Parade'e gitti oyum.
Gangsta elinde bölüm kalmadigi icin apar topar bitirmek durumunda birakildi, aksi durumda var olan kaliteyi korurdu.
Death Parade de ise her sey yerli yerindeydi, iki üstün(Nona ve Oculus) havali ve abartili konusmalari haric, tadinda da bitirdiler.
 
Souma ve Charlotte haric hepsini izlemisim. Devam serileri saymazsak bu listedeki en büyük eksiklik Ore Monogatari, olmamasi sasirtici.
Gangsta ve Death Parade'e gitti oyum.
Gangsta elinde bölüm kalmadigi icin apar topar bitirmek durumunda birakildi, aksi durumda var olan kaliteyi korurdu.
Death Parade de ise her sey yerli yerindeydi, iki üstün(Nona ve Oculus) havali ve abartili konusmalari haric, tadinda da bitirdiler.
Devam serilerini koymuyorum örneğin T"okyo Ghoul √A" 2015 de çıktı ama 2 seri olduğu için listede yok ilk serinin çıktığı senede olacak tokyo ghoul

ore monogatariye baktım da 19. sırada genel izleyici pek sevmedi heralde.
 
Death Parade'nin sadece 9. bölümü izlediğim en iyi anime bölümleri içinde ilk sıralara oynar ve de tüm 2015'e bedeldir ;)
 
2. Seçenek hariç hepsini izledim. Ama Death Parade ve Gansta ayrıydı bence gerek konu gerekse çizimler çok kaliteliydi. Onun haricinde OPM
 
One Punch Man, Shougeki no Souma, Ansatsu Kyoushitsu, Death Parade ve Rokka no Yuusha izledim bu listeden. Oylarım OPM, Souma ve Parade'ye gidiyor.
 
Bunlar içinden 4 tanesini izlemişim.Bence en iyisi Death Parade sonra da One punch man gelir.Op man iyi güzel de fazla abartmaya lüzüm yok.Anime daha iyi olabilirdi tam özenmemişler bence.Death Parade serisinde ise baya emek gördüm etkileyiciydi özellikle ilk yarısı.

Gangsta ise vasat bir seri bence.Seinen tarzı diye umutlanmıştım ama ne karakterlerden ne de olaylardan tat alamadım.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık