Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] 2014 Yılının En İyi Oyunu

2014 yılının en iyi oyunu sizce hangisidir?

  • Destiny

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Dark Souls II

    Kullanılan: 3 8.3%
  • Dragon Age: Inquisition

    Kullanılan: 3 8.3%
  • Shovel Knight

    Kullanılan: 1 2.8%
  • Hearthstone

    Kullanılan: 2 5.6%
  • Bayonetta 2

    Kullanılan: 1 2.8%
  • Middle-earth: Shadow of Mordor

    Kullanılan: 9 25.0%
  • Mario Kart 8

    Kullanılan: 1 2.8%
  • Monument Valley

    Kullanılan: 1 2.8%
  • Divinity: Original Sin

    Kullanılan: 8 22.2%
  • Super Smash Bros. for Nintendo 3DS and Wii U

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Velocity 2X

    Kullanılan: 0 0.0%
  • South Park: The Stick of Truth

    Kullanılan: 3 8.3%
  • Alien: Isolation

    Kullanılan: 1 2.8%
  • Diğer

    Kullanılan: 3 8.3%

  • Kullanılan toplam oy
    36
8. neslin kendisini iyiden iyiye hissettirmeye başladığı yıla hoşgeldiniz :)

Öncelikle:
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Destiny


Destiny, Bungie tarafından geliştirilen, Activision tarafından ise yayınlanan Rol Yapma ve Birinci Şahıs Nişancı video oyunudur.


Dark Souls II


Dark Souls II, FromSoftware tarafından Microsoft Windows, PlayStation 3 ve Xbox 360 için yapılmış bir aksiyon-rol yapma video oyunudur. Oyun, Souls serisinin üçüncü oyunudur. Oyun, zorluk derecesi ile birçok kişi tarafından iyi eleştiriler almıştır. Ancak grafikleri yönünden bekleneni vermediği için kötü eleştiriler almıştır.


Dragon Age: Inquisition


Dragon Age: Inquisition, BioWare tarafından geliştirilen, Electronic Arts tarafından yayımcılığı yapılan video oyunudur. Dragon Age serisinin üçüncü majör oyunudur. Oyuncu, oyuna bir mâhkum olarak başlar ve elinde bir yarık vardır. Thedas kıtasında, gökyüzünde bir yarık oluşmuştur ve bu yarık, etrafa saldırgan şeytanların doğmasına sebep olmaktadır. Oyuncu, bu yarığı kapatmaya çalışır ve bunu yaparken eski engizisyon mâhkemesini yeniden kurar.

Oyunun oynanışı, temel olarak ilk iki oyuna benzemektedir. Oyuncu yine elf, cüce ve insan ırklarından birini ve savaşçı, büyücü ve haydut sınıflarından birini seçerek oyuna başlar. Oyuncu, ana karakterin yanında engizasyon yoldaşlarını da kontrol edebilir. Ayrıca öncüllerinde olduğu gibi bu oyunda da taktiksel kamera seçeneği vardır.

Oyun, ilk olarak 2012'nin Eylül ayında, Dragon Age III: Inquisition olarak duyurulmuş fakat Dragon Age: Inquisition olarak çıkış yapmıştır. 2014'ün Kasım ayında Microsoft Windows, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 ve Xbox One platformlarına çıkmıştır. Genellikle olumlu eleştiriler almış; açık dünya, karakter geliştirme seçenekleri, grafikleri ve atmosferi, hikâyesi oyuncular ve basın tarafından fazlası ile beğenilmiştir. Bazı eleştirmenler oyunun teknik problemleri olduğunu belirterek oyuna düşük puanlar vermiştir. Yılın Oyunu dahil olmak üzere bir sürü farklı ödüle aday gösterilmiştir.


Shovel Knight


Shovel Knight, Yacht Club Games tarafından geliştirilip dağıtılmış, aksiyon-platform türünde bir video oyunudur.

Kickstarter'da kitlesel fonlanan oyun, 26 Haziran 2014 tarihinde üç farklı platformda yayımlandı.


Hearthstone

Hearthstone, Blizzard Entertainment tarafından geliştirilen oynaması ücretsiz dijital kart tahsil oyunudur. Mart 2013'te Heroes of Warcraft alt başlığıyla Penny Arcade Expo'da açıklanan oyun, Ocak 2014'te açık beta sürümüyle çıktı. Mart 2014'te Microsoft Windows ve macOS işletim sistemlerinde piyasaya sürüldü. Ardından iOS ve Android sistemler için de geliştirildi ve çıkışını yaptı. Oyun aynı zamanda bu platformlar arasında çapraz platform oynanışını da desteklemektedir. Cep telefonunda oynarken bilgisayarda aynı kullanıcı adıyla oyuna giriş yaptığınızda, cep telefonunuzdaki oyun kaldığı yerden bilgisayarda devam etmektedir.

Oyun eleştirmenlerden ve oyunculardan çoğunlukla olumlu tepkiler toplamıştır ve Blizzard için de finansal olarak başarılı bir oyun olmaya devam etmektedir. Ağustos 2017 itibarıyla firmaya her ay 40 milyon ABD doları civarında para kazandırmaktadır. Ayrıca Blizzard'ın Mayıs 2017'de yayımladığı rapora göre 70 milyondan fazla kayıtlı Hearthstone oyuncusu bulunmaktadır. Oyun ayrıca en popüler E-spor markalarından biri haline gelmiştir ve hem Blizzard hem de diğer organizatörler büyük para ödüllü E-spor turnuvaları düzenlemektedir.


Bayonetta 2


Bayonetta 2, PlatinumGames tarafından geliştirilen ve Wii U ve Nintendo Switch için Nintendo tarafından yayınlanan bir aksiyon-macera hack and slash video oyunudur. 2009 oyunu Bayonetta'nın devamı niteliğindeki oyun, Yusuke Hashimoto tarafından yönetildi ve yapımcılığını Atsushi Inaba ve Hitoshi Yamagami üstlendi.


Middle-earth: Shadow of Mordor


Middle-earth: Shadow of Mordor, Monolith Productions tarafından geliştirilen, Warner Bros. Interactive Entertainment tarafından ise yayımcılığı yapılacak olan video oyunudur.

Oyun oynanış olarak open world (açık dünya) unsurları içermektedir. İlerlemeye bağlı olarak 2 açık olarak gezilebilecek alan mevcuttur. Karakterimiz ile edindiğimiz özellikler aracılığı ile çevredeki canlıları kontrol edebilmekte, kendi ordumuzu oluşturabilmekteyiz.Oyunun hikâyesi Hobbit ve LOTR arasındaki 65 yıllık sürenin bir bölümünü kapsamaktadır. Karakterimiz Talion adında bir Ranger'dır. Yüzüklerin efendisi serisinden bazı karakterler oyunda görevler süresince görülebilmektedir.


Mario Kart 8


Mario Kart 8, 2014 yılında Nintendo tarafından geliştirilen karting yarış video oyunudur. Oyun, Mario Kart serisinin sekizinci oyunu olup Mayıs 2014 tarihinde Wii U için piyasaya sürüldü.

Serideki diğer oyunlarda olduğu gibi, Mario Kart 8 'de de oyuncular Mario serisindeki karakterleri kontrol edebilmekte ve çeşitli yarış pistlerinde kart yarışına katılmaktadırlar. Oyuncular, rakipleri engellemek veya yarışta avantajlar elde etmek için çeşitli eşyalar kullanırlar. Başlangıçta Mario Kart oyunlarında yer alan oyun mekaniklerini birleştirirken, Mario Kart 8, oyuncuların duvarlarda veya tavanlarda sürmelerine izin veren ve kısa bir destek için birbirlerine çarpmalarına izin veren yer çekimi önleme bölümleri sunmaktadır.[1] Oyun, Nintendo Network üzerinden çevrimiçi olarak dahil olmak üzere tek oyunculu ve çok oyunculu oyunlar içeriyor.


Monument Valley


Ustwo Games'in indie bulmaca oyunu.


Divinity: Original Sin


Divinity: Original Sin, Larian Studios tarafından geliştirilmiş tek kişilik ve eşli oynanabilen fantastik bir rol yapma oyunudur (RYO). Oyun, Larian'ın kendisinin de kullandığı, oyuncuların kendi tek oyunculu ve çok oyunculu maceralarını oluşturmalarına ve çevrimiçi olarak yayınlamalarına olanak tanıyan, bir editör ile birlikte gelir. Oyun kısmen Kickstarter ile finanse edilmiştir ve çıkış tarihine göre ilk oyun olan Divine Divinity öncesini anlatır.

Divinity: Original Sin, eleştirmenlerden olumlu eleştiriler aldı; birçok kişi CRPG türünün modernize edilmesini övdü. Çoğu olumsuz eleştiri ise oyunun yavaş akışı ve kararsız zorluğu ile ilgiliydi.

Oyunun iyileştirilmiş sürümü olanö ortak ayrık ekran ile oynama, 360 derece kamera ve tamamı seslendirilmiş diyaloglar gibi 1300'den fazla değişiklik içeren Enhanced Edition, 27 Ekim 2015'te yayımlandı ve oyunun sahiplerine ücretsiz sunuldu.


Super Smash Bros. for Nintendo 3DS and Wii U


Super Smash Bros. for Nintendo 3DS ve Super Smash Bros. for Wii U, 2014 yılında Bandai Namco ve Nintendo tarafından geliştirilen iki almaşık dövüş video oyunudur. Oyunlar, Super Smash Bros. serisinin dördüncü oyunları olup Nintendo 3DS sürümü Ekim 2014 ve Wii U sürümü de Kasım 2014 tarihinde piyasaya sürüldü.

Oyun, Super Smash Bros. serisinin geri kalanında olduğu gibi, Super Smash Bros. for Nintendo 3DS ve Super Smash Bros. for Wii U, oyuncuların rakiplerini zayıflatmak ve bir arenadan atmak için farklı saldırılar kullandıkları geleneksel olmayan dövüş oyunlarıdır. Oyunlar, çeşitli Nintendo serilerinin yanı sıra birkaç üçüncü parti serilerin karakterlerini, eşyalarını, müziklerini ve aşamalarını içeren almaşık oyunlardır. Oyunlar, 2012 yılında geliştirilmeye başlandı ve resmi olarak 2013'ün üçüncü çeyreğinde duyuruldular. Oyunlar daha hızlı ve rekabet odaklı Super Smash Bros. Melee ile daha yavaş ve rahat Super Smash Bros. Brawl arasında olacak şekilde tasarlandılar.

Yeni özellikler arasında Wii U sürümünde bir seferde en fazla sekiz oyuncunun bulunması, Nintendo'nun Amiibo hattına destek verilmesi, özel Mii'leri oynanabilir savaşçılar olarak kullanma, ek savaşçılar ve aşamalar dahil olmak üzere yayınlanabilir indirilebilir içerik ve özelleştirilebilir özel hareketler sayılabilir. Seride Brawl oyunundaki hikâye modu gibi önceki oyunlardan bazı özellikler kaldırıldı. Eleştirmenler, mevcut Super Smash Bros. oyun öğelerinin ince ayarını alkışladı, ancak çevrimiçi oyundaki bazı sorunları eleştirdi. Her iki sürüm de iyi bir şekilde satıldı. 3DS sürümü Aralık 2017'ye kadar dünya genelinde dokuz milyonun üzerinde kopya sattı ve Wii U sürümü aynı dönemde beş milyonun üzerinde sattı.


Velocity 2X


FuturLab'ın PlayStation 4 ve PlayStation Vita için çıkardığı shoot 'em up oyunu.


South Park: The Stick of Truth


Obsidian Entertainment'ın geliştirdiği South Park temalı RPG oyunu.


Alien: Isolation


Alien: Isolation, The Creative Assembly tarafından geliştirilip, Sega firmasınca dağıtılan birinci şahıs-Hayatta kalma-korku türünde bir aksiyon video oyunudur.[1]

Oyunun ve tüm indirilebilen içeriklerinin Linux, OS X, PlayStation 4 ve Xbox One sürümleri 2015'in sonlarına doğru yayımlanmıştır. Mac ve Linux sürümleri Feral Interactive tarafından uyarlanmıştır.


Kaynaklar:

 

Silinmiş Üye

Divinity: Original Sin epey beğenmiştim. Oyumu ondan kullandım.
 
2013'ten sonra sönük kalan bir yıl oldu. Dragon age'i oynamadım. Divinity 1 ve dark souls 2 arasında kaldım. Souls serisinin en zayıf halkası bence ds2 ama o bile gayet güzel bir oyundu. Divinity 1'i 2. oyundan sonra oynadım 2'nin yanında baya bir sönük kalıyor ama rpg hissini güzel yaşatıyordu. Bastım divinity 1'e.
 
Bu yıl pek benlik oyun yokmuş. O yüzden müziğini sevdiğim Divinity Original Sin akar. O ikinci oyunmuş ama olsun :(

 
Dragon age: inquisition.

Hem çok sevdiğim hem de yapanlara çok sövdüğüm oyun. “İlk oyun gibi strateji ekleyelim ama azcık da aksiyon” olsun deyip çok düşünmeden bi kombat yapmışlar.

İstemeden çok güzel bişey çıkarmışlar ortaya ama bundan haberlerinin bile olmadığı o kadar netti ki. Ne oyunu pazarlarken bişey gösterdiler ne de çıktıktan sonra incelemecilere verdikleri kağıtlarda bunlardan bahsedilmiş. Çoğu skill önceki oyunlardan kopya zaten. Farketmeden çok uyumlu şeyleri bir araya getirmişler ama dengesizdi çıktığında. Oyunu sevenleri biraz dinleyip yıllar sonra anca oturttular bazı class’ları.

Oyunu ikinci oynayışımda farketmiştim ben de anca. Artificer rogue ve rift mage class’ları benim oynadığım rpg’ler arasında en zevkli kombatlardan biriydi.

Son update’lerden biri oyunun içine etti ve çıkan bug’ları hala düzeltmediler. Yoksa arada bi girmeye devam edeceğim bi oyundu. Hatırladıkça sinirleniyorum ama oyumu ona attım yine de.

crafting sistemini çok sevmiştim. Seçimler ve hikaye daha iyi olabilirdi. Origins’in karanlık havası yakışırdı.
 
Sönük bir yıl. Shadow of Mordor fena bir oyun değildi, ama sıkıcıydı. Oy verecek olsam, Alien: Isolation'a atardım. Yapay zekası bile yeter oyunun.
 
Buradan sadece shadow of mordor oynadım. Onun yılın oyunun seçilebilecek bir oyun olmadığını düşünüyorum. Bu anket diğer yıllara göre zayıf olmuş biraz.
 
Listedeki oyunlardan sadece Hearthstone oynadım ama o da beni fazla sarmamıştı. Onun dışında şu sıralar Styx Master of Shadow oynuyorum o da 2014'te çıkmış benim baya hoşuma gitti.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık