Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] 2011 Yılının En İyi Oyunu

2011 yılının en iyi oyunu sizce hangisidir?

  • The Elder Scrolls V: Skyrim

    Kullanılan: 34 50.7%
  • Batman: Arkham City

    Kullanılan: 8 11.9%
  • Dark Souls

    Kullanılan: 4 6.0%
  • Portal 2

    Kullanılan: 7 10.4%
  • The Legend of Zelda: Skyward Sword

    Kullanılan: 0 0.0%
  • LittleBigPlanet 2

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Uncharted 3: Drake's Deception

    Kullanılan: 4 6.0%
  • Deus Ex: Human Revolution

    Kullanılan: 0 0.0%
  • The Witcher 2: Assassins of Kings

    Kullanılan: 2 3.0%
  • Crysis 2

    Kullanılan: 5 7.5%
  • Gears of War 3

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Dead Space 2

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Forza Motorsport 4

    Kullanılan: 0 0.0%
  • FIFA 12

    Kullanılan: 2 3.0%
  • Diğer

    Kullanılan: 1 1.5%

  • Kullanılan toplam oy
    67
Geldik bir diğer listeye :D

Öncelikle:
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

The Elder Scrolls V: Skyrim


The Elder Scrolls V: Skyrim (yaygın olarak bilinen ismi Skyrim), Bethesda Game Studios tarafından geliştirilip Bethesda Softworks tarafından piyasaya sürülen serbest dünya tipi aksiyon RPG video oyunudur. The Elder Scrolls serisinin The Elder Scrolls IV: Oblivion'dan sonra gelen toplamda beşinci uyarlamasıdır. Microsoft Windows, PlayStation 3 ve Xbox 360 platformlarını destekleyen oyun, 11 Kasım 2011'de piyasaya sürülmüştür. Oyuna Dawnguard, Hearthfire ve Dragonborn olmak üzere toplamda 3 ek paket çıkarılmıştır. Skyrim'in ana konusu karakterin, ejderha tanrısı olarak bilinen ve kehanetlerde dünyayı yok edeceği söylenen Alduin isimli bir ejderi öldürme çabalarını konu alır. Oblivion'dan iki yüz yıl sonra meydana gelen olaylar, Nirn gezegeninin Tamriel kıtası üzerinde bulunan kurgusal ülke Skyrim'de geçer. Elder Scrolls'un açık uçlu oynanışının yeniden uygulandığı bu oyunda, oyuncu istediği gibi ülkeyi keşfedebilir ve görevleri isterse belirli bir süreye bağlı kalmadan yapmayabilir ya da erteleyebilir. Skyrim piyasaya sürülüşünün ilk 48 saati içerisinde 3,5 milyondan fazla kopya satmış ve dünya genelinde eleştirmenler tarafından bir hayli övülmüştür.Oyunun 28 Ekim 2016'da "Special Edition" sürümü çıkmıştır. Bu sürüm, gelişmiş ışıklandırma ve yüksek çözünürlükte grafikler içermektedir.


Batman: Arkham City


Batman: Arkham City, 18 Ekim 2011 yapımlı Rocksteady Studios tarafından geliştirilen Aksiyon Macera türünde Video oyunu. DC Comics'in süper kahramanı Batman: Arkham Asylum'un devamı niteliğinde bir oyun.Oyun PlayStation 3, Xbox 360 ve Microsoft Windows. İçin Warner Bros. Interactive Entertainment tarafından piyasaya sürüldü 2009 Spike Video Oyunu Ödülleri sırasında resmen ilan edilmiş ve konsollar için piyasaya sürülmüştür. Oyun Kuzey Amerika'da 18 Kasım 2011 tarihinde piyasaya çıkmış Microsoft Windows sürümü ise 22 Kasım 2011 tarihinde piyasaya sürülmüştür. Wii U sürümü ise 2012 yılında çıkması planlanmıştır. Oyunun diğer iOS yan ürünü Batman: Arkham City Lockdown NetherRealm Studios tarafından geliştirilip 7 Aralık 2011 tarihinde iPhone uygulaması için çıkartıldı.


Dark Souls


Dark Souls bir Japon firması olan From Software tarafından geliştirilen bir aksiyon-rol yapma video oyunudur. Oyun, oyuncunun bir namevt karakteri yöneterek hacca çıktığı Lordran krallığında geçmektedir. Dark Souls'un hikâyesi minimalistiktir ve büyük bir kısmı yolculuk sırasında karşılaştıklarına karşı oyuncunun yaptığı yorumlara dayalıdır. Oyunun zorluk derecesi değiştirilemez ve karakterin ölümü sonrasında kaybettikleri oyuncuyu dikkatli karar vermeye yönlendirir. Oyuncu ilerleme kaydettikçe kendisine yardımcı olacak silahlar, zırhlar ve diğer eşyalarla doludur. Oyunun çevrimi içi kısmında, bir oyuncu isterse kendisine yardımcı olması için başka bir karakteri çağırabilir veya birbirlerinin dünyalarını istila ederek karşılıklı dövüşebilirler.

Dark Souls, genellikle iyi eleştiriler almıştır ve oldukça ilgi ve eleştiri almış zorluk derecesiyle birlikte anılmaktadır. Nisan 2013'e kadar, From Software Dark Souls oyununun 2.3 milyondan fazla kopyasının satıldığını duyurmuştur.


Portal 2


Portal 2, Valve Corporation tarafından geliştirilen ve yayınlanan birinci şahıs nişancı türünde bir bulmaca oyunudur. Portal (2007) oyununun devamı niteliğindedir ve 19 Nisan 2011 tarihinde Microsoft Windows, Mac OS X, Linux, PlayStation 3 ve Xbox 360 için piyasaya sürülmüştür. Oyun 10 bölüm ve çok fazla test odasında geçmektedir.


The Legend of Zelda: Skyward Sword


The Legend of Zelda: Skyward Sword, 2011 yılında Nintendo tarafından geliştirilen aksiyon-macera oyunudur. Oyun, The Legend of Zelda serisinin 16. oyunu olup Kasım 2011 tarihinde Wii için piyasaya sürüldü. Oyun, Eylül 2016'da Wii U eShop'ta dünya çapında kullanıma sunuldu. Seri kahramanı Link rolünü üstlenen oyuncular, yüzen Skyloft adasını ve altındaki araziyi gezerek, hikayeyi ilerleten ve çevre ve zindan temelli bulmacaları çözen görevleri tamamlarlar. Kılıç ve kalkanla saldırmaya ve engellemeye odaklanan oyun mekaniği ve savaş oyun Wii MotionPlus genişletme cihazına bağlıdır.

Oyun, Zelda serisinde kronolojik olarak ilk oyun olup serideki tekrar eden bir silah olan Master Sword'un kökenlerini ayrıntılarıyla anlatır. Skyloft adında yüzen bir kasabanın sakini olan Link, kaçırıldıktan ve bulutların altında terk edilmiş bir kara olan Surface'e getirildikten sonra çocukluk arkadaşı Zelda'yı kurtarma arayışına girer. Tanrıça Kılıcı ile donanmış ve Fi adındaki bir ruhun yardımı ile Link, Zelda'nın güvenliğini sağlamak ve efendisi Demise'i diriltmeye çalışan Ghirahim'i durdurmak zorundadır.

Oyunun geliştirilmesine 2006 yılında Twilight Princess oyununun piyasaya sürülmesinden sonra başlandı ve yaklaşık beş yıl kadar sürdü. Daha önce çok sayıda Zelda oyunu, Twilight Princess, Ocarina of Time ve Majora's Mask gibi geliştiricileri etkiledi. Oyunun dünya üstü dünyasının ve oynanışının birçok yönü, oyuncu deneyimini kolaylaştırmak ve geliştirmek için tasarlandı. Sanat tarzı, Paul Cézanne de dahil olmak üzere empresyonist ressamların çalışmalarından etkilendi. Wii MotionPlus'ın uygulanması, geliştiriciler için neredeyse atıldığı noktaya kadar sorun olduğunu kanıtladı. Hajime Wakai tarafından yönetilen ve Koji Kondo'nun gözetiminde bir ekibin bestelediği müzikle, parçalarının çoğu için canlı bir orkestra kullanan ilk Zelda oyunuydu.


LittleBigPlanet 2


LittleBigPlanet 2 veya LBP 2, kullanıcı tarafından oluşturulan içerik sunan bir bulmaca-platform video oyunudur. Oyun başlangıçta Kasım 2010 yılında serbest bırakılması için planlanan PlayStation 3 için Sony Computer Entertainment Europe tarafından yayınlanan Medya Molecule tarafından geliştirilmiştir. Fakat oyun Ocak 2011'de piyasaya sürüldü. Kuzey Amerika'da 18 Ocak 2011 tarihinde,Avrupa'da 19 Ocak 2011 tarihinde, Avustralya ve Yeni Zelanda'da 20 Ocak 2011 ve İngiltere ve İrlanda'da Ocak 2011 tarihine kadar ertelendi. Bu övgüler 2008 yılında LittleBigPlanet'te doğrudan devamı ve ilk oyunda kullanıcılar tarafından oluşturulan 3 milyondan fazla seviyeleri çoğu üzerinde taşınabilir, oynanabilir ve düzenlenebilir. PlayStation Move desteği Eylül 2011 yılında bir yazılım güncelleştirmesi aracılığıyla oyuna eklendi ve pazarlandı. 2009 yılında yayımlanan bir PSP sürümünde serisinin üçüncü oyunu LittleBigPlanet 2 platform oyunu olarak pazarlanmıştır.


Uncharted 3: Drake's Deception


Uncharted 3: Drake's Deception, Naughty Dog tarafından geliştirilip Sony Computer Entertainment tarafından yayımlanan, aksiyon-macera, platform ve üçüncü şahıs nişancı türlerindeki, yalnızca PlayStation 3 için hazırlanan video oyunu. Uncharted serisinin Uncharted 2: Among Thieves'ten sonra çıkan üçüncü oyunudur. Kuzey Amerika'da 1 Kasım 2011, Avrupa'da 2 Kasım 2011, Avustralya'da ise 3 Kasım 2011'de satışa sunulmuştur. Birtakım eklentiler içeren "Yılın Oyunu" sürümü ise Kuzey Amerika'da 28 Ağustos 2012, Avrupa'da ise 21 Eylül 2012 tarihinde piyasaya sürülmüştür.

Genel olarak olumlu yönde tepkiler alan Uncharted 3: Drake's Deception; Metacritic'te %92'lik, GameRankings'te ise %91,76'lık ortalamalar yakaladı.


Deus Ex: Human Revolution


Eidos Montréal ve Square Enix iş birliğinde çıkartılan, Deus Ex serisinin üçüncü oyunu.


The Witcher 2: Assassins of Kings


The Witcher 2: Assassins of Kings, Polonyalı oyun stüdyosu CD Projekt RED tarafından geliştirilen ve Microsoft Windows ile Xbox 360 platformları için hazırlanan üçüncül kişi bakış açılı RPG oyunu. 17 Mayıs 2011'de yayınlanan oyun 2007 yapımı The Witcher'ın devamı niteliğindedir. Kendisinden önce gelen oyun gibi konusu Polonyalı yazar Andrzej Sapkowski'nin aynı adı taşıyan romanına dayanmaktadır.


Crysis 2


Crysis 2, Almanya Frankfurt merkezli Crytek'in geliştirdiği ve Electronic Arts'ın yayınladığı Birinci Kişi Nişancı bilimkurgu tarzı bir video oyunudur. Oyun Microsoft Windows, Playstation 3 ve Xbox 360 için satışa sunulmuştur ve oyunda Crytek'in geliştirmiş olduğu en yeni oyun motoru CryEngine 3 kullanılmıştır. Crysis 2, resmi olarak 1 Haziran 2009 tarihinde duyurulmuş ve 22 Mart 2011'de Amerika'da 25 Mart 2011'de ise Avrupa'da satışa sunulmuştur. Crysis'in devamı niteliğindedir.


Gears of War 3


Gears of War 3, Epic Games tarafından geliştirilen ve Microsoft Studios tarafından Xbox 360 için yayınlanan askeri bilim kurgu üçüncü şahıs nişancı video oyunudur. Gears of War serisinin üçüncü oyunudur. Başlangıçta 8 Nisan 2011'de piyasaya sürülmesi planlanan oyun ertelendi ve sonunda 20 Eylül 2011'de yayınlandı. Hikâye, bilim kurgu yazarı Karen Traviss tarafından yazılmıştır.

Selefleri gibi, Gears of War 3 de eleştirmenlerden büyük beğeni topladı. Eleştirmenler hikâyesini, seslendirmeleri, grafikleri, görsellerini ve müziğini övdü, ancak yenilik eksikliğini eleştirdi. Gears of War 3, 3 milyonun üzerinde kopya sattı ve ABD'de en çok satan ikinci oyun oldu.


Dead Space 2


Visceral Games tarafından geliştirilmiş ilk Dead Space'in devamı.


Forza Motorsport 4


Forza Motorsport 4, 2011 yılında Turn 10 Studios tarafından geliştirilen ve Microsoft Studios tarafından yayınlanan bir yarış simülasyonu video oyunudur. Oyun, Forza Motorsport serisinin dördüncü oyunu olup Ekim 2011 tarihinde Xbox 360 için piyasaya sürüldü.


Serideki yeni bir özellik, oyuncuların belirli sayıda otomobilde motor parçaları ve iç göstergeler gibi kesin ayrıntıları görüntüleyebilecekleri bir oyun modu olan Autovista'dır. Oyunda BBC'nin Top Gear programı ve Amerikan muadili ile bir ortaklık bulunmaktadır. Top Gear programının eski sunucularından Jeremy Clarkson ve James May, oyunun Autovista modunda yorum yapmaktadır. Diğer ortaklıklar arasında Amerikan Le Mans serisi (ALMS) ile iki yıllık bir anlaşma yer almaktadır. Oyunda 500'den fazla araç ve 26 pist bulunmaktadır. Aynı zamanda seride Kinect sensörünü geleneksel kontrolör tabanlı oyunun yanında destekleyen ilk oyundur.

Forza Motorsport 4, gelişmiş araç fiziğini, güncellenmiş görselleri ve güçlü ses tasarımını öven eleştirmenlerden evrensel beğeni aldı. Bazı yorumcular ayrıca oyunun Autovista modu için yüksek puanlar verdi. Bazı eleştirmenler Kinect özellikleri ile ilgili hayal kırıklığını dile getirdiler ve diğerleri de selefi Forza Motorsport 3 oyunundan yeterince yenilik olmadığını hissettiler.

FIFA 12


FIFA 12 (veya Kuzey Amerika'daki adıyla FIFA Soccer 12) FIFA serisinin video oyunudur. Çıkış tarihi 30 Eylül 2011'dir.


Kaynaklar:
 
Oblivion'un ardından Skyrim ile BGS yine en çok GOTY ödülünü kapmıştı. İlk duyurulduğunda oldukça heyecanlanmış ve mod desteği sağ olsun yıllar boyu oynamıştım. Hala ara sıra açıp oynayasım var. BGS keşke Fallout 76 gibi maceralara atılacağına Starfield'e yoğunlaşsaydı, şimdi uzayda geziyor olurduk.

 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık