Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] 2011-2020 Yıllarının En İyi Oyunları

2011-2020 Yıllarının En İyi Oyunu?


  • Kullanılan toplam oy
    72
Saygıdeğer forumdaşlar, malum 2011-2020 arası bir En İyi Oyunlar anket konularımız var. Bu anketlerde 1. sırada olan oyunları bu konuda toplayıp, en iyisini seçiyoruz. Keyifli forumlar...

The Elder Scrolls V: Skyrim


The Elder Scrolls V: Skyrim (yaygın olarak bilinen ismi Skyrim), Bethesda Game Studios tarafından geliştirilip Bethesda Softworks tarafından piyasaya sürülen serbest dünya tipi aksiyon RPG video oyunudur. The Elder Scrolls serisinin The Elder Scrolls IV: Oblivion'dan sonra gelen toplamda beşinci uyarlamasıdır. Microsoft Windows, PlayStation 3 ve Xbox 360 platformlarını destekleyen oyun, 11 Kasım 2011'de piyasaya sürülmüştür. Oyuna Dawnguard, Hearthfire ve Dragonborn olmak üzere toplamda 3 ek paket çıkarılmıştır. Skyrim'in ana konusu karakterin, ejderha tanrısı olarak bilinen ve kehanetlerde dünyayı yok edeceği söylenen Alduin isimli bir ejderi öldürme çabalarını konu alır. Oblivion'dan iki yüz yıl sonra meydana gelen olaylar, Nirn gezegeninin Tamriel kıtası üzerinde bulunan kurgusal ülke Skyrim'de geçer. Elder Scrolls'un açık uçlu oynanışının yeniden uygulandığı bu oyunda, oyuncu istediği gibi ülkeyi keşfedebilir ve görevleri isterse belirli bir süreye bağlı kalmadan yapmayabilir ya da erteleyebilir. Skyrim piyasaya sürülüşünün ilk 48 saati içerisinde 3,5 milyondan fazla kopya satmış ve dünya genelinde eleştirmenler tarafından bir hayli övülmüştür.Oyunun 28 Ekim 2016'da "Special Edition" sürümü çıkmıştır. Bu sürüm, gelişmiş ışıklandırma ve yüksek çözünürlükte grafikler içermektedir.

Far Cry 3


Far Cry 3, Ubisoft Montreal'in Ubisoft Massive, Ubisoft Red Storm ve Ubisoft Shangai stüdyolarıyla birlikte geliştirdiği Ubisoft'un yayımladığı açık dünya birinci şahıs nişancı video oyunudur. Seri olarak 2008 yapımı Far Cry 2'nin devam oyunudur.[2] Fakat iki oyun senaryo olarak birbirinden bağımsızdır.Microsoft Windows, PlayStation 3 ve Xbox 360 için çıkarılmıştır.

30 Nisan 2013 tarihinde, mevcut oyundan oldukça farklı bir genişleme paketi olan Far Cry 3: Blood Dragon yayınlandı.

Grand Theft Auto V


Grand Theft Auto V (daha çok GTA 5 veya GTA V olarak bilinir), Rockstar North tarafından geliştirilen ve Rockstar Games tarafından yayımlanan açık uçlu aksiyon-macera tarzı video oyunu. Grand Theft Auto serisinin yedinci ana oyunudur. İlk olarak 17 Eylül 2013 tarihinde PlayStation 3 ve Xbox 360 için piyasaya çıkmıştır. Oyunun grafikleri güncellenmiş yeni nesil sürümünün PlayStation 4 ve Xbox One için 18 Kasım 2014 tarihinde, Windows için 14 Nisan 2015 tarihinde piyasaya çıkmıştır. PlayStation 5 ve Xbox Series X/S için 2021'in sonlarında piyasaya sürülmesi planlanmaktadır. Oyun Kaliforniya eyaletinin güneyini temel alarak oluşturulmuş olan San Andreas eyaletinde geçmektedir. San Andreas, büyük ölçüde Los Angeles şehrine dayanılarak oluşturulmuş olan Los Santos adlı şehirden (GTA San Andreas oyunundakinin güncellenmiş hâli) ve büyük kırsal alanlardan oluşmaktadır. Seride bir ilk olarak oyunda üç ana karakter bulunmaktadır: Michael De Santa, Trevor Philips ve Franklin Clinton. Oyunun bütçesi 170 milyon sterlindir. Yaklaşık 140 milyon kopya satıp 6 milyar dolardan fazla gelir elde ederek eğlence sektörü tarihinin finansal olarak en başarılı ürünlerinden biri olmuştur.

Middle-earth: Shadow of Mordor


Middle-earth: Shadow of Mordor, Monolith Productions tarafından geliştirilen, Warner Bros. Interactive Entertainment tarafından ise yayımcılığı yapılacak olan video oyunudur.

Oyun oynanış olarak open world (açık dünya) unsurları içermektedir. İlerlemeye bağlı olarak 2 açık olarak gezilebilecek alan mevcuttur. Karakterimiz ile edindiğimiz özellikler aracılığı ile çevredeki canlıları kontrol edebilmekte, kendi ordumuzu oluşturabilmekteyiz.Oyunun hikâyesi Hobbit ve LOTR arasındaki 65 yıllık sürenin bir bölümünü kapsamaktadır. Karakterimiz Talion adında bir Ranger'dır. Yüzüklerin efendisi serisinden bazı karakterler oyunda görevler süresince görülebilmektedir.

The Witcher 3: Wild Hunt


The Witcher 3: Wild Hunt, CD Projekt RED tarafından geliştirilen, Warner Bros. Interactive Entertainment tarafından Kuzey Amerika'da, Namco Bandai Games tarafından ise Avrupa'da yayımcılığı yapılan üçüncü şahıs nişancı türü rol yapma oyunudur. Oyun 19 Mayıs 2015'te yayınlanmıştır. Yayınlandıktan altı hafta sonra 6 milyondan fazla kopya satmıştır ve Golden Joystick Awards,The Game Awards, Game Developers Choice Awards, ve SXSW Gaming Awards dahil olmak üzere 250'den fazla site tarafından yılın oyunu seçilmiştir.

The Witcher 3: Wild Hunt – Blood and Wine


The Witcher 3: Wild Hunt – Blood and Wine, 2015 Mayıs ayında çıkış yapmış olan The Witcher 3: Wild Hunt oyununun ikinci ve son genişleme paketidir. CD Projekt RED tarafından, Microsoft Windows, PlayStation 4 ve Xbox One platformları için geliştirilmiştir. Dünya çapında 31 Mayıs 2016 tarihinde çıkışını yapmıştır. Blood and Wine'ın hikâyesi, ana oyundan farklı olarak, bir Nilfgaard dükalığı olan Toussaint'da geçmektedir. Geralt buraya, bölgede terör estiren ve kimse tarafından ne olduğu bilinmeyen bir canavarı durdurması için, düşes Anna Henrietta tarafından çağırılacaktır. Paket, kuruluşlardan çok olumlu eleştiriler toplamıştır.


The Legend of Zelda: Breath of the Wild


The Legend of Zelda: Breath of the Wild, 2017 yılında Nintendo tarafından geliştirilen aksiyon-macera oyunudur. Oyun, The Legend of Zelda serisinin 19. oyunu olup 3 Mart 2017 tarihinde Wii U ve Nintendo Switch için piyasaya sürüldü. Breath of the Wild, serinin kronolojisinin son oyunu olup oyuncu Hyrule krallığını tahrip etmeden önce Calamity Ganon'u yenmek için yüz yıl süren bir uykudan uyanan Link'i yönetmektedir.

Oyun, orijinal The Legend of Zelda oyununa benzer şekilde oyunculara çok az açıklama verilir ve açık dünyayı özgürce keşfedebilme özelliğine sahiptir. Kapsanan görevler arasında amaçlara yardımcı olmak için çok amaçlı eşyalar toplamak veya ödüller için bulmacaları çözmek ve yan görevleri yerine getirmektir. Breath of the Wild, yapılandırılmamış ve deneyi ödüllendirmek için tasarlanmıştır ve hikâye doğrusal olmayan bir şekilde tamamlanabilir. Oyunun geliştirilmesi beş yıl sürdü. Seriyi yeniden yaratmak isteyen Nintendo, ayrıntılı bir fizik motoru, yüksek çözünürlüklü görseller ve seslendirme gibi unsurları tanıttı. Xenoblade Chronicles açık dünya serisindeki çalışmaları ile tanınan Monolith Soft, manzara ve topoğrafya tasarımında yardımcı oldu. Oyunun 2015 yılında Wii U'ya özel olarak piyasaya sürülmesi planlandı, ancak fizik motoruyla ilgili sorunlar nedeniyle iki kez ertelendi. Breath of the Wild, Switch ve Wii U için Nintendo tarafından yayınlanan son oyundur. İki indirilebilir içerik paketi daha sonra 2017 yılında piyasaya sürülmüştür.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild, nefis açık uçlu oyun ve detaylara dikkat için alkış aldı ve tüm zamanların en büyük video oyunlarından biri olarak seçildi. Eleştirmenler, lansmandaki teknik performansına yönelik küçük eleştirilere rağmen, açık dünya tasarımında bir dönüm noktası oldu ve Yılın Oyunu ödülü de dahil olmak üzere birçok ödül kazandı. 2019'a gelindiğinde, The Wild of Breath dünya çapında 15.11 milyon kopya sattı ve en çok satan Zelda oyunu oldu. 2019'da oyunun doğrudan bir devamı açıklandı.

Red Dead Redemption 2


Red Dead Redemption 2, Rockstar Games tarafından geliştirilen ve yayımlanan, 2018 aksiyon-macera temalı video oyunu. Red Dead serisinin üçüncü oyunu oldu ve 2010 Red Dead Redemption 1 oyununun bir prequelidir. Hikâye, 1899'da Batı, Ortabatı ve Güney ABD'nın kurgusal bir temsilinde geçmektedir. Oyuncu, oyunun başlarında Van der Linde çetesinin bir üyesi olan kanun kaçağı Arthur Morgan'ı oynamaktadır; sonlarında ise yine çetenin bir üyesi olmuş ancak sonradan çete ile yollarını ayırmış John Marston'ı oynamaktadır, John Marston karakterinin yaşam hikâyesi ise Red Dead Redemption 1'de devam eder.

Oyun, hem birinci hem de üçüncü şahıs bakış açısıyla sunulur ve oyuncu, interaktif açık dünyasında özgürce dolaşabilir. Oynanış öğeleri arasında çatışmalar, soygunlar, avlanma, ata binme, oyuncu olmayan karakterlerle etkileşim, ahlaki seçimler ve eylemler yoluyla karakterin onur derecesini yükseltip azaltma yer alır.

Sekiro: Shadows Die Twice


Sekiro: Shadows Die Twice FromSoftware tarafından Microsoft Windows, PlayStation 4 ve Xbox One sistemler için geliştirilen bir aksiyon-macera oyunudur. Yayımcılığı Activision tarafından yapılacaktır. Oyunun 22 Mart 2019 tarihinde çıkması beklenmektedir. Oyun, bir ninjanın, ustasına saldırıp onu kaçırdığı için bilinmeyen bir samuraydan intikam alma çabasını konu edinecektir.

Sekiro: Shadows Die Twice, üçüncü şahıs bakış açısından oynanan bir aksiyon-macera oyunudur. Oyun her ne kadar yine FromSoftware'in geliştirdiği Souls oyunlarıyla karşılaştırılsa da, Sekiro, Souls oyunlarında mevcut olan karakter yaratma, karakter sınıfları ve ekipman geliştirme gibi RYO elementleri içermemekle birlikte, aynı zamanda herhangi bir çok oyunculu oyun elementi de içermeyecektir. Sekiro'da oyuncunun çatışırken yapacağı, yine Souls oyunlarından farklı olarak bir düşmanın canını sürekli saldırılarla azaltıp öldürmeye çalışmak yerine, daha çok rakibin duruş ve dengesini bozup bir açık nokta yakalayarak tek bir öldürücü darbe indirmeye çalışmak olacaktır.[4][8] Sekiro aynı zamanda gizlilik elementleri de içerecek, böylece oyunculara rakipleri tarafından fark edilmemeleri halinde hızlı bir şekilde öldürme şansı tanıyacaktır. Buna ek olarak, oyuncu kendisine oyunun dünyasını keşfetmekte ve çatışma anlarında yardımcı olması için oyunda yer alan tutunma kancası ve meşale gibi çeşitli aletleri kullanabilecektir.


Ghost of Tsushima


Ghost of Tsushima, 2020 yılında Sucker Punch Productions tarafından geliştirilen ve Sony Interactive Entertainment tarafından yayınlanan bir aksiyon-macera video oyunudur. Oyun, 17 Temmuz 2020 tarihinde PlayStation 4 için piyasaya sürüldü.

Ghost of Tsushima, oyuncuların keşfetmesi için açık bir dünyaya sahip olup 1274'te Moğolların Japonya seferleri sırasında Tsushima Adası'ndaki son samuraylardan biri olan Jin Sakai'nin etrafında dönmektedir. Oyun görsellerin ve savaşları ile beğeni toplarken açık dünya faaliyetleri nedeniyle eleştirildi.
 
Son düzenleme:
Witcher ve GTA5
Oynamadım ama oynasam RDR de derdim bunlara ek olarak.
GoW'un listede olmaması ise üzdü :(
 
Witcherde oynadım ama total olarak skyrim daha iyi, oynanışı , atmosferi vs.
Google a skyrim mi witcher mi yaz ekşi sözlükte detaylı farklarını yazanlar var gir bir bak ;)

Skyrim= yonkou
Witcher = amiral-sag kol :)
 
Son düzenleme:
Witcher 3 favori oyunum olduğu için oyum ona gitti, ikinci olarak ise RDR 2 derdim. Zelda ve Gow'u henüz oynamadım.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık