Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] 2004 Yılının En İyi Oyunu

2004 yılının en iyi oyunu sizce hangisidir?

  • Grand Theft Auto: San Andreas

    Kullanılan: 49 48.5%
  • Half-Life 2

    Kullanılan: 23 22.8%
  • Metal Gear Solid 3: Snake Eater

    Kullanılan: 5 5.0%
  • World of Warcraft

    Kullanılan: 6 5.9%
  • Rome: Total War

    Kullanılan: 8 7.9%
  • Halo 2

    Kullanılan: 2 2.0%
  • Burnout 3: Takedown

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Dragon Quest VIII

    Kullanılan: 1 1.0%
  • Katamari Damacy

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Unreal Tournament 2004

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Tom Clancy's Splinter Cell: Pandora Tomorrow

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Ninja Gaiden

    Kullanılan: 1 1.0%
  • Metroid Prime 2: Echoes

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Far Cry

    Kullanılan: 4 4.0%
  • Diğer

    Kullanılan: 2 2.0%

  • Kullanılan toplam oy
    101
Çekişmeli bir yıla daha hoş geldiniz :D
Öncelikle:
2003
2002
2001
2000

Grand Theft Auto: San Andreas


Denilebilecek fazla bir şey yok. Rockstar'ın ustalık eserlerinden biri daha. O dönemler için aklın hayalin alamayacağı seviyede bir oyundu GTA San Andreas. Hâlâ daha günümüzde saygıyla anılmaktadır.


Half-Life 2

Half-Life 2, bilimkurgu temalı, birinci tekil şahıs gözünden oynanan, Half-Life'ın devamı olarak Valve Corporation tarafından yapılan bir bilgisayar oyunu. Valve Corporation tarafından geliştirilen oyun 22 Haziran, 2004 tarihinde piyasaya çıkarılmıştır. 2004 yılında 40'ın üzerinde yılın oyunu ödülü almıştır. Oyunun ana karakteri Gordon Freeman ise gelmiş geçmiş en iyi oyun karakteri seçilmiştir. 7 Aralık 2012'de yapılan 10. Spike TV Video Oyun Ödülleri'nde son on yılın en iyi oyunu seçilmiştir. Valve'ın ustalık eseri olan bu oyun aynı zamanda hayatımıza Steam programını da kazandırmıştır. Fakat maalesef bu şaheserin devamı mevzusu (Episode'lar hariç) günümüzde ayrı bir problem yaratmıştır. :/


Metal Gear Solid 3: Snake Eater


Hideo Kojima'nın efsane serisinin üç numaralı oyununda bütün Metal Gear külliyatının en başına gidiyoruz. Aksiyon, macera, gizlilik klasiği olan oyun PS2'de çıkışını yaptı. Daha sonraları ise 3DS ve PS3'e port edildi.


World of Warcraft

Blizzard Entertainment firması tarafından geliştirilen bir MMORPG olan World of Warcraft ilk olarak 1994 yılında çıkarılan Warcraft:Orcs & Humans oyunu ile tanıtılan Warcraft serisinin 4. oyunudur, ancak bu oyundan önceki oyunlar gerçek zamanlı strateji (RTS) türündedir. Warcraft III: The Frozen Throne oyunundan sonra kaldığı yerden devam eden oyunun konusu, yine önceki oyunlar gibi Azeroth adı verilen fantastik dünyada devam etmektedir. Blizzard'ın günümüzde hâlâ ekmeğini yediği oyuna günümüzde hâlâ rakip olabilecek bir oyun gelmemiştir.


Rome: Total War

Rome: Total War ya da kısaca RTW, MÖ 270 ve MS 14 yılları arasında Roma Cumhuriyeti ve erken Roma İmparatorluğu döneminde geçen bir strateji oyunudur. Creative Assembly tarafından geliştirilmiş ve Activision tarafından 22 Eylül 2004’te piyasaya sürülmüştür.

Binlerce askerden oluşan antik ordularla muazzam savaşların cereyan edebildiği oyunda yeni bir 3 boyutlu grafik motoru kullanılmıştır. Bu yeni grafik motoru sayesinde savaş meydanında 30.000 kişilik ordular bulunabilmektedir. Orduların strateji ekranında birbirlerine kılıç çektikleri bölgenin, strateji haritasındaki coğrafi koşullarının aynısıyla savaş meydanına aktarılması oyunun göze çarpan özelliklerindendir. Örneğin genel haritada Konstantinopolis’te karşılaşan ordular, savaş ekranında da kurgusal bir arazide değil, Konstantinopolis'in oyuna birebir aktarılmış halinde savaşmaktadırlar. Oyun ayrıca Hannibal Barca, Vercingetorix, Jül Sezar gibi tarihe mal olmuş kişiliklerin yerine geçme, üç Romalı aile Julii, Brutii, Scipii ile dünya hakimiyeti için mücadele etme; Yunan şehir devletleri, Kartaca, Büyük Britanya, Selevkoslar ve Mısırlılar ile tarihi baştan yazma şansını oyunculara sunmaktadır.

Piyasa sürülmeden önce onlarca övgü alan oyunun grafik ve simulasyonları oyunun piyasaya sürülmesi ile beraber History Channel ve BBC'deki programlarda tarihi savaşların yeniden canlandırılmasında kullanılmıştır. Oyun motorunun gelişmişliği sayesinde tarihî savaşlar, bu programlarda su götürmez bir mükemmellikte yeniden canlandırılabilmiştir.


Halo 2

Halo 2, Bungie Studios tarafından geliştirilen birinci şahıs nişancı video oyunudur. Xbox oyun konsolu için 9 Kasım 2004'te piyasaya sürülen oyun, Halo serisinin ikinci oyunudur ve 2001'de çıkan ve büyük beğeni toplayan Halo: Combat Evolved'in devamı niteliğindedir. Microsoft Game Studios'daki "Hired Gun" adlı bir grup tarafından geliştirilen, oyunun Windows Vista sürümü 17 Mayıs 2007'de piyasaya sürüldü.

Halo 2 ilk çıktığında Xbox Live'daki en popüler oyun oldu ve bu özelliğini Xbox 360 için üretilen Gears of War gelene kadar iki yıl boyunca korudu. Haziran 2006 itibarı ile Xbox Live'da 500 milyon Halo 2 oyunu oynandı ve bu oyunlar toplam 710 milyon saaten fazla sürdü. 9 Mayıs 2007 itibarı ile bu rakam yükselerek 5 milyondan fazla farklı Xbox Live kullanıcısına çıktı. Kasım 2008'de Halo 2 dünya çapında 8.46 milyon kopya satarak en fazla satan ilk nesil Xbox oyunu oldu. Bu satışın en az 6.3 milyonu sadece ABD'de gerçekleşti. Xbox ve Xbox 360'ın satılmasını en çok etkileyen oyun Halo, Halo 2 ve Halo 3'tür.Bu oyunlar Exclusive veya Timed Exclusive (Sadece bir platforma özgü) olmasından dolayı Microsoft'a büyük katkılar sağladı. Halo serisinin rakipleri "Gears of War" ve "God Of War" serileridir diyebiliriz. Oyunun oynanışı Xbox 360'ın kolu ile mükemmel bir ahenk içerisindedir, bu da oyunun sevilmesine katkıda bulunmuştur.


Burnout 3: Takedown

Burnout isimli araba yarışı serisinin üçüncü oyunu. Criterion Games'in yapımcılığını EA Games'in ise dağıtımcılığını yaptığı oyun PS2 ve Xbox için çıkmıştır.


Dragon Quest VIII

Square Enix'in klasik serilerinden Dragon Quest'in sekizinci oyunu. 3D'ye tamamen geçiş yapan ilk oyunu. Karakter tasarımları Dragon Ball'ın da yaratıcısı olan Akira Toriyama'ya aittir.


Katamari Damacy

Namco'nun çıkardığı bulmaca, aksiyon oyunu. Oyunda çeşitli eşyaları toplayarak bir yıldız oluşturmaya çalışıyoruz. 2004'te PS2 için çıkan oyun yıllar sonra Windows, PS4, Switch ve Xbox One'a da port edildi.


Unreal Tournament 2004

Epic Games ve Digital Extremes'in Unreal Tournament serisinin üçüncü oyununda FPS online savaşlara geri dönüyoruz. Oyun Windows, OS X ve Linux için çıktı.


Tom Clancy's Splinter Cell: Pandora Tomorrow

Ubisoft'un gizlilik klasiği Splinter Cell'in ikinci oyunu bir kez daha büyük bir beğeni topladı. Oyunda Sam Fisher'ın maceralarına kaldığımız yerden devam ediyoruz.


Ninja Gaiden

Bir NES klasiği olan Ninja Gaiden'ın dirilişi. 2004'te Xbox için çıkan oyun daha sonraları Windows, Nintendo Switch, PlayStation 4 ve Xbox One'a port edildi. Zorluk denince Dark Souls'tan önce bu seri vardı :D


Metroid Prime 2: Echoes

Metroid Prime'ın ikincisinde ödül avcısı Samus Aran'ın maceraları devam ediyor. Çoklu oyuncu özelliği olan ilk Metroid oyunu.


Far Cry

Yerli Kardeşlerin kurduğu Crytek'in ilk oyunu. FPS dünyasına yeni bir soluk ve gelecekteki başarılarının habercisi. Aynı zamanda Ubisoft'un hâlâ ekmeğini yediği Far Cry serisinin ilk oyunu. :D


Kullandığım kaynaklar:
 
Gta tamam güzeldi o yıl sağlam oyundu ama half life 2 bir tanedir çok düşünmeden half life 2 diyorum.Bu arada listelere bakınca farkına varıyoruz biz son 5 yıldır falan oyun oynamıyoruz yok oyun resmen şu oyunları ve çıktıkları zaman ki yarattıkları etkiyi düşününce.
 
Total War Roma'ya verdim boynu bükük kalmasın diye. O serinin en iyilerinden biri.

Genelde ise Half Life 2 ve Wow asıl hakeden iki oyun. Bunlar büyük efsaneler.
 
2004 yılında çıkmış olup sırasıyla en çok tükettiğim oyunlar,

GTA San Andreas
NFS Underground 2
Unreal Tournament 2004

Half Life 2'yi deneyim edemedim o dönem. 1'inci oyunun da senaryo modunu yıllar sonra oynamıştım ama %70 gibi bırakmak zorunda kalmıştım.

Underground 2 olsa onu seçecektim, o dönem ilk defa ekran kartı aldırmıştı oyun bize. Tabi bu vesileyle San Andreas'ı da oynayabilmiştim ama vesile olan oyundur Underground 2.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık