Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] 2000-2010 Yıllarının En İyi Oyunları

2000-2010 Yıllarının En İyi Oyunu?

  • Baldur's Gate II: Shadows of Amn - 2000

    Kullanılan: 2 5.0%
  • Max Payne - 2001

    Kullanılan: 6 15.0%
  • Grand Theft Auto: Vice City - 2002

    Kullanılan: 10 25.0%
  • Max Payne 2: The Fall of Max Payne - 2003

    Kullanılan: 5 12.5%
  • Grand Theft Auto: San Andreas - 2004

    Kullanılan: 20 50.0%
  • God of War - 2005

    Kullanılan: 2 5.0%
  • The Elder Scrolls IV: Oblivion - 2006

    Kullanılan: 3 7.5%
  • Call of Duty 4: Modern Warfare - 2007

    Kullanılan: 4 10.0%
  • GTA 4 - 2008

    Kullanılan: 3 7.5%
  • Call of Duty: Modern Warfare 2 - 2009

    Kullanılan: 3 7.5%
  • God of War 3 - 2010

    Kullanılan: 3 7.5%

  • Kullanılan toplam oy
    40
Saygıdeğer forumdaşlar, malum 2000-2010 arası bir En İyi Oyunlar anket konularımız var. Bu anketlerde 1. sırada olan oyunları bu konuda toplayıp, en iyisini seçiyoruz. Keyifli forumlar...


Baldur's Gate II: Shadows of Amn



Max Payne





Grand Theft Auto: Vice City



Max Payne 2: The Fall of Max Payne




Sam Lake'in bize armağan ettiği ikinci Max Payne oyununda ana karakterimiz Max yanına eski dostu Mona Sax'i de alarak New York'taki aksiyon dolu maceralarına devam eder. Fakat maalesef eleştirmenlerden üyksek puanlar alıp da satışta başarısız olan oyunlardan biri olur. Oyunumuz 2003 yılında Windows, Xbox ve PS2 platformlarına çıkış yapmıştır.


Grand Theft Auto: San Andreas



Denilebilecek fazla bir şey yok. Rockstar'ın ustalık eserlerinden biri daha. O dönemler için aklın hayalin alamayacağı seviyede bir oyundu GTA San Andreas. Hâlâ daha günümüzde saygıyla anılmaktadır.

God of War



Bir Santa Monica harikası ve Sony'nin göz bebiği olan oyun uzun yıllar boyunca da Playstation markasının maskotluğunu yaptı. Kratos ile ilk tanıştığımız oyunda intikamını almasına yardımcı oluyoruz.

The Elder Scrolls IV: Oblivion



The Elder Scrolls IV: Oblivion aynı zamanda Oblivion olarak da adlandırılan, tek kişilik bir rol yapma oyunudur. Bethesda Game Studios tarafından geliştirilmiş ve Bethesda Software tarafından satışa sunulmuş The Elder Scrolls serisinin dördüncü oyunudur. Windows ve Xbox 360 için 21 Mart 2006 tarihinde satışa sunulmuştur. Playstation 3 içinse Kuzey Amerika'da 20 Mart 2007'de, Avrupa'da ise 27 Nisan 2007'de piyasaya bir tane ek paketi ve çok sayıda küçük eklentileriyle sunulmuştur. Oblivion 10 Nisan 2006 tarihinde 1,7 milyon adet, 18 Şubat 2007 tarihinde ise 3 milyon adetten fazla satmıştır. Çıktığı yıl ise toplamda 5 tane ödül almıştır.

Call of Duty 4: Modern Warfare



Call of Duty 4: Modern Warfare, Infinity Ward tarafından geliştirilen ve Activision tarafından; PlayStation 3, Wii, Xbox 360 oyun konsolları ile Mac OS X ve Microsoft Windows işletim sistemleri için yayımlanan birinci şahıs nişancı türündeki video oyunudur. Oyunun konsol ve Windows sürümleri Kasım 2007'de, Mac Os X sürümü 26 Eylül 2008'de, Modern Warfare - Reflex Edition adını taşıyan Wii sürümü ise 10 Kasım 2009'da piyasaya sürüldü. Call of Duty serisinin ek paketler hariç 4. oyunu olan Modern Warfare, serinin önceki oyunları için ana tema olan II. Dünya Savaşı'nın aksine modern zamanlara göre kurgulandı. Yapım aşaması iki yıl süren oyunda, Infinity Ward'ın geliştirdiği IW 3.0 adlı oyun motoru kullanıldı.

Oyunun hikâyesi kurgusal bir yakın gelecekte geçmektedir. Orta Doğu'da bulunan ve ismi belirtilmeyen bir ülkede, radikal bir liderin ülke başkanını öldürerek askerî darbe içerisinde olması ile birlikte; Rusya'daki aşırı milliyetçi yapılanmalarla ortaya çıkan iç savaş olmak üzere iki ayrı konu ele alınmaktadır. Orta Doğu, Azerbaycan, Rusya ve Ukrayna'nın aralarında olduğu çeşitli mekânlarda düzenlenen hikâye seyrine, başta Amerika Birleşik Devletleri Deniz Piyade Kolordusu askeri ve Britanya SAS komandosu olmak üzere çeşitli karakterlerin perspektifinden bakılmaktadır. Oyunun çok oyunculu kısmında ise çeşitli oyun modları ile oyuncunun ilerledikçe erişebileceği ek silahlar, silah edevatları ve kamuflaj tertiplerini içeren bir sistem bulunmaktadır.

Call of Duty 4: Modern Warfare, oyun incelemeleri derleme siteleri GameRankings ve Metacritic'ten 100 üzerinden 92-94 arasında (Wii sürümü için 78) ortalamalar aldı. Oynanabilirlik, çok oyunculu modlar ve hikâye yönünden olumlu yorumlar alırken; birinci şahıs nişancı türüne çok da fazla yenilik getirmediğinden olumsuz eleştiriler aldı. Oyun, çeşitli kuruluş ve yayınlar tarafından ödüller kazandı. 2007'nin en çok satan oyunlar listesinin birinci sırasında yer alan Modern Warfare, Mayıs 2009 itibarıyla ise dünya genelinde 13 milyonluk satış rakamına ulaştı.

Grand Theft Auto IV



Grand Theft Auto IV, açık uçlu aksiyon-macera tarzı video oyunu. Grand Theft Auto serisinin sekizinci oyunudur. PlayStation 3 ve Xbox 360 için 29 Nisan 2008 tarihinde Kuzey Amerika ve Avrupa'da, 30 Ekim 2008 tarihinde Japonya'da satışa sunulmuştur. Oyunun Microsoft Windows sürümü, Kuzey Amerika'da 2 Aralık 2008, Avrupa'da 3 Aralık 2008 tarihinde satışa sunulmuştur.

Oyun için The Lost and Damned ve The Ballad of Gay Tony olmak üzere iki indirilebilir içerik geliştirilmiştir. İndirilebilir içerikler 2009 yılı içerisinde ilk olarak Xbox 360'a çıkmış 2010 yılı içerisinde ise PlayStation 3 ve Microsoft Windows için çıkmıştır. Ayrıca bu iki indirilebilir içerik Episodes from Liberty City adı altında tek oyunda birleştirilerek de satışa sunulmuştur.

Oyun, günümüz New York şehrini büyük ölçüde temel alarak oluşturulmuş olup, Liberty City adlı, ilk olarak serinin önceki oyunlarından GTA III'te karşılaşılan kurgusal bir şehirde geçmektedir. Oyunda, Niko Bellic adında Doğu Avrupa'da cereyan eden bir savaştan gazi olarak kurtulan Sırp uyruklu birinin kimliği üstlenilmektedir. Niko, Amerika Birleşik Devletleri'ne Amerikan Rüyası'nı yaşamak için gelmiş; fakat çabucak çete yapılanmalarına, suçlara ve yolsuzluklara karışmıştır. Serinin diğer oyunları gibi GTA IV de yarış ve üçüncü şahıs nişancı tarzı ile "özgür dünya" adlı oynanılabilirlik özelliklerini sunan bir oyundur. Özgür dünya; oyuncuların oynama deneyimini daha çok kontrol etme olanağını sağlamaktadır. GTA IV, serideki oyunlar arasında çevrimiçi çok oyunculu mod ve içerisinde 15 farklı oyun türü içeren ilk oyundur.

Büyük bir ticari ve eleştirisel başarıya imza atan Grand Theft Auto IV, piyasaya çıktığı günde 3,7 milyon civarında satılarak Amerika'da rekor kırmıştır. GTA IV'ın ilk hafta dünya çapında 6 milyon civarı satıldığı tahmin edilmekle beraber oyun, 500 milyon dolar hasılat elde etmiştir. Oyun, çıktığı gün olan 16 Ağustos 2008'den itibaren 13 milyondan fazla kopya satmıştır. Grand Theft Auto IV, ezici bir üstünlükle olumlu eleştiriler alarak Metacritic ve GameRankings gibi ünlü web sitelerinin toplu değerlendirmelerde tüm zamanların en yüksek puanlarını alan bir oyun haline gelmiştir.

Call of Duty: Modern Warfare 2



Call of Duty: Modern Warfare 2 ya da resmi olmayan adıyla Call of Duty 6, Infinity Ward'ın yapımcılığını üstlendiği, birinci şahıs nişancı tarzında bir video oyunudur. Resmi olarak 11 Şubat 2009'da duyurulmuştur, Modern Warfare 2, Call of Duty 4: Modern Warfare'in devamı niteliğindedir ve aynı olay seyrinde devam eder.

God of War III



God of War III, Santa Monica Studio tarafından geliştirilen ve Sony Computer Entertainment (SCE) tarafından yayınlanan bir aksiyon-macera oyunudur. 16 Mart 2010'da PlayStation 3 (PS3) konsolu için piyasaya sürülen oyun, God of War serisinin beşinci oyunu, yedinci kronolojik oyunu olarak ve 2007 yapımı God of War II'nin devamı niteliğindedir. Yunan mitolojisine bir şekilde dayanan oyun, Antik Yunanistan'da merkezi motifi olarak intikamla geçiyor. Oyuncu, Yunan tanrılarının kralı ve babası Zeus'un ihanetinden sonra eski Savaş Tanrısı Kratos'u kontrol eder. Dünya Savaşı'nı yöneten Kratos, Titan Gaia tarafından terk edilene kadar Olimpos Dağı'na yükselir. Athena’nın ruhunun rehberliğinde Kratos, Pandora'yı aramak, Zeus'u yenmek ve Yunan tanrılarının saltanatını sona erdirmek istemeyen Pandora arayışı içinde canavarlar, Tanrılar ve titanlar ile savaşır.
 
Son düzenleme:
Şıklarda yok ama Half Life 2 diyorum. Şıklar arasından da GTA 4 derdim herhalde, emin değilim. Baya yakın şıklar benim için.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık