Elimden geldiğince çevireceğim. Hata görür, belirtirseniz düzeltirim.
1,122. Bölüm "Doğru zaman geldiğinde"
-Bölüm dünyanın çeşitli kısımlarından gelen tepkilerle devam ediyor. (Dressrosa gibi) Siviller dünyanın suya gömüleceğinden endişelenirken korsanlar dünyayı fethedebileceklerini düşünüp heyecanlanıyor.
-Denizci hastanesinde Koby, Luffy'le korsan kral olmanın ne olduğu hakkında konuştukları zamanı düşünüyor. Yine de Luffy'i durdurmak konusunda kararlı gözüküyor.
-Koby: "Luffy-san, hayallerine son vermek zorundayım."
-Buggy'nin astlarına konuşma yaptığı Karai Bari adasına geçiyor.
Buggy: "Dünya benim mi olacak?
Saçmalamayın! Dünya "bizim" olacak!"
-Crocodile kızgınlıkla ona gelip oturmasını emrederken tüm Cross Guild elemanları Buggy'nin konuşmasıyla coşuyor.
-Hachinosu'ya yelken açan Catarina Devon ve Van Augur'a geçiyoruz. Devon, Caribou hakkında konuşmak için Teach'i arıyor. (salyangozla)
Devon: "İstersen onu şimdi öldürebilirim."
Kara Sakal: " Zehahaha! Hayır, onu buraya getir!!
Söyleyecekleri yeterince önemli değilse onu bizzat ben idam edeceğim!!!"
-Egghead'e dönüyoruz. Vegapunk'un mesajı devam ediyor.
Vegapunk: "İşte gerçek bu. Joy Boy..."
-Mesaj devam ederken Warcury tekrar Emeth'e saldırıyor. Bu defa "Yayın Den Den Mushi"si parçalanıyor ve Vegapunk'un yayını aniden sona eriyor.
-Nusjuro hala Sunny'nin peşinden koşturuyor (Önceki bölümde Zoro'nun farkettiği şey buymuş) Luffy ve Bonney'in saldırından sonra yaralanan Saturn kıyıda iyileşmeye çalışıyormuş. (Bölümde Bonney yok.)
-İnanılmaz bir çift sayfa çiziminde Ju Peter, Warcury ve Nushuro'nun Elbaf gemisi ve Sunny'e atlamak üzere oldukları görülüyormuş. (Sunny denize temas etmek üzereymiş)
-Emeth belinden bir şey alıyormuş (net gözükmüyor) ve Joy Boy'u düşünüyormuş.
Emeth: "Özür dilerim Joy Boy.
Hala yaşamanın mümkün olmadığını biliyorum. Ama o sana o kadar çok benziyor ki, o günü düşünmekten kendimi alamıyorum.
Joy Boy, seni kral yapamadığım için özür dilerim."
Sonra Emeth Luffy'e soruyor:
"Senin adın ne?"
Luffy: "Benim adım Monkey D. Luffy! Korsanlar Kralı olacak adamım!!!"
Emeth: " "D." "
-Emeth belinde tuttuğu şeyi çekiyormuş. Bu Emeth'in bedeni içindeki bir halatın düğümünü çözmüş ve bu çok sayıda kara şimşeğin bedeninden çıkmasını sağlamış. Denizcilerin çoğu gemilerinde bayılmış. Luffy olanlara çok şaşırmış.
Emeth: "Fufufu... Hey, Luffy...!"
Luffy: "Fatihin hakisi mi?!"
Emeth:" Teşekkür ederim!
Bu nostaljik ritmi tekrar dinlememe izin verdiğin için. Beni eskilere götürüyor...!!"
- Efsane bir çift sayfa çiziminde Emeth'in tüm adayı etkileyen devasa bir Fatihin Hakisi saldırısı kullandığını görüyoruz. Devasa kara şimşekleri ve adadan çok uzakta denizin dalgalandığını görüyoruz.
Emeth:"Lütfen ölme!!
Ölmene izin vermeyeceğim!!!"
-Koramiraller hakiye zar zor dayanabiliyormuş ve bu devasa hakinin kimin olduğunu hakkında hiçbir fikirleri yokmuş.
-Emeth'in saldırısından sonra beş kadim insan hallerine geri dönmeye zorlanmış ve adadan püskürtülmüşler. Ju Peter, Nushuro ve Warcury olandan sonra Mary Geoise'ye dönmüş. (Egghead'de kalan tek kadim Saturn'müş.)
- Ju Peter, Nushuro ve Warcury Otorite Odası'nda nefes nefese görülüyormuş. Mars'ın onlardan önce oradaymış. (Muhtemelen Luffy'in saldırısından sonra dönmüş.)
-Çiçekler odasında Imu dizlerinin üstünde çığlık atıyormuş.
Hizmetçi: " Imu-sama?!.."
Imu *düşünüyor*:" Joy Boy...!!!"
-Sunny sonunda denize konmuş ve elbaf gemisiyle beraber adadan uzaklaşıyorlarmış. (Bir hayli mesafe katetmişler.)
-İki gemide de yaratıkların kayboluşundan dolayı şaşkınlık hakimmiş. Bir robotun nasıl haki kullanabildiği ve hakinin insanları nasıl yok edebildiği konusu devlerin kafasını karıştırmış.
-Egghead kıyısında Saturn, Emeth'in kalıntılarının önünde duruyormuş.
-Son iki sayfa yüzyıllar önce Emeth ve Joy Boy arasında geçenleri içeriyormuş.
- Joy boy, Emeth ile bir adanın tepesinde oturuyorlar ve konuşuyorlarmış. Joy Boy hala silüet olarak gözüküyormuş ama hasır şapka ve kaban giydiği görülüyormuş. Emeth devlerin giydiğine benzer şeyler giyiyormuş. (Brogy gibi)
Joy Boy:"Unutma Emeth!
Sadece doğru zaman geldiğinde...!"
Emeth:" Doğru zaman geldiğinde mi?"
Joy Boy:" En güçlü hakimi sıkıştıracağım... Ve senin bedenine mühürleyeceğim!!!"
Emeth:" Vaaay!.."
Joy Boy: "Bir gün ben öleceğim ama sen benden çok daha fazla yaşayacaksın.
Senin yardımına gelemeyeceğim bir gün gelecek..."
Emeth:" Böyle olsun istemiyorum..."
JB:" Senin ya da korumak isteyeceğin insanların hayatı tehlikeye girdiğinde...!!
İşte o zaman doğru zamanın geldiğini bileceksin!!
O zaman geldiğinde düğümü çöz!!"
Emeth: " Doğru zaman geldiğinde... Bana yardım etmeye geleceksin..."
JB:" Bu doğru!! Her zaman yaptığım gibi seni "geçmiş"ten korumaya geleceğim."
-Emeth'in gözündeki ışıklar şekil değiştirmiş. (n_n şeklinde duruyormuş.) Çünkü Emeth JB'nin söylediklerine çok mutlu olmuş.
E:"Fufufu, teşekkür ederim. Bu beni çok sevindiriyor. Sanki hep benimleymişsin gibi."
JB:"Tabi ki!! Ama çok uzak bir gelecekten bahsediyoruz, değil mi?"
E:" Fufufu... Çok... Çok..."
-Son panelde günümüze dönüyoruz. Emeth'in gözündeki ışık sönmüş.
E:"Çok uzak bir gelecekte...
Acaba yalnız olacak mıyım... Fufufu...
Fufu..."
Editörün mesajı: "Ve o çok düşkün olduğu hatıralarıyla beraber uykuya dalıyor..."
Haftaya ara var.