Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Pekoms

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim.

    Kullanılan: 68 81.0%
  • Sevmem.

    Kullanılan: 16 19.0%

  • Kullanılan toplam oy
    84

Pekoms
(Pekomuzu), Koca Ana Korsanları'nın bir savaşçısı ve bir aslan minkidir. Tayfadaki görevi Tamago ile birlikte Koca Ana'ya bağlı bulunan adalardan aylık şeker vergisi toplamaktır.

Pekoms korsanlık hayatına ilk olarak Pedro önderliğindeki Nox Korsanları'nda başlamıştır. Daha sonra bazı tayfa üyeleri ile birlikte Koca Ana Korsanları'na katılmıştır.

Görünümü

Bir mink olan Pekoms görünüş olarak insansı bir aslana benzer. Epey uzun boylu olduğu görülmüştür. Nokta gibi küçücük olan gözleri çok sevimli olduğu için genelde gözüne güneş gözlükleri takar. Çoğunlukla elleri yumruk şeklindedir ve dili dışarıdadır. Ellerinde pençeler olmasına rağmen ayakları küçücüktür.

Üzerine pembe renkte bir takım elbise giyer. Gözlerinde siyah güneş gözlükleri, sol kulağında gümüş bir küpe, sağ kalçasının üzerinde bir kılıç vardır. Ayaklarında yüksek topuklu siyah botlar bulunur. Takım elbisesinin ceketinin altına kırmızı renkte bir gömlek giyer.

Pekoms, Seylan formuna geçtiği zaman yelesindeki ve kuyruğundaki tüyler aşırı derecede büyür, bedeninin boyutu artar ve görünüş olarak çok daha vahşi bir hale bürünür.

Kişiliği

Pekoms çok çabuk sinirlenen, hatta sürekli olarak sinirli olan birisidir. İnsanları tehdit edeceği zaman gözlüklerini çıkarır, fakat insanlar onun gözlerini "sevimli" bulduğu için ondan pek korkmazlar. Zaten yine gözleri yüzünden o kadar da ürkütücü görünmez. Pekoms tayfasındaki diğer kişiler gibi Charlotte Linlin'den aşırı derecede korkar. Söylediğine göre çikolata yemeyi çok sever.

Genellikle yanında aranan korsanların posterlerini taşır ve posteri olan birini gördüğü zaman notlar alır. Kendisine mitralyöz ile saldıran Caribou'yu bu sayede tanımıştır. Logia türü bir Şeytan Meyvesi'nin yiyen kişiyi yenilmez yapmadığını bilir. Kendi Şeytan Meyvesi gücü ile gurur duyar. Dönüşüm geçirdikten sonra Monkey D. Luffy'nin buna tepki vermemesi onu üzmüştür.

Pekoms memleketine fazlasıyla bağlı biridir. Hasır Şapkalar'ın Mink Kabilesi'nin Jack'in elinden kurtardıklarını öğrendiği zaman onların gitmesine izin vermiştir. Hatta onlara yardımcı olmak için kaptanı Linlin'e yalan bile söylemiştir. Pedro'nun kendini feda etmesinin boşa gitmemesi için kendi tayfa arkadaşı olan Charlotte Brûlée'yi kaçırmıştır. Jinbe'nin dediğine göre Pekoms'un güçlü bir görev anlayışı vardır. Bu yüzden Capone Bege'in Koca Ana suikastına katılmayı reddetmiştir. Kendine yakın olan insanları aşırı derecede umursar. Koca Ana, Pedro'nun yaşam ömrünü çekerken gözyaşlarını tutamamıştır.

Yetenek ve Güçleri

Pekoms son derece çevik ve hızlı biridir. Caribou'nun orakla yaptığı saldırıyı atlatırken bu açıkça görülmüştür. Soru tekniği kullanan biri gibi anında ortadan kaybolabilir ve başka yerde ortaya çıkabilir. Yüksek bir süper insan gücü vardır. 210.000.000 Beri ödüllü bir süper çaylak olan Caribou'yu sadece bir yumrukta devirmiştir. Bu yumruğun etkisi o kadar güçlü olmuştur ki, Caribou'nun silahını parçalamış ve onu uzaklara uçurmuştur.

Pekoms, Mink Kabilesi'ne bağlı biri olduğu için doğuştan gelen Elektro kullanma yeteneğine sahiptir. Ancak bu gücü kullanırken görülmemiştir.

Seylan Formu
Pekoms bir mink olduğu için dolunaya baktığı zaman Seylan formuna girebilir. Seylan formunda doğal dövüş yetenekleri en üst seviyeye çıkar. Yine de bu yetenekler Pekoms'un bir orduyu durdurmasına yetmemiştir. Ayrıca bu formunu kontrol etmekte sorunlar yaşamaktadır. Bu vahşi formunda onu sadece Pedro'nun durdurabildiği söylenmiştir.

Şeytan Meyvesi
Pekoms, Zoan türü bir Şeytan Meyvesi olan Kame Kame no Mi'yi yemiştir. Meyvesinin gücü sayesinde kaplumbağaya dönüşebilir. Pekoms, kaplumbağa zırhının elmas kadar sert olduğunu iddia etmektedir. Zırhı onu Caribou'nun ve Bege'in ağır saldırılarına karşı korumuştur. Pekoms dönüşüm yaptığı zaman elbiseleri boşa çıkar. Çünkü elbiseleri tutacak uzuvları kaybolur. Bu yüzden yeniden eski haline döndüğü zaman üzerini giymesi gerekir.

Haki
Pekoms usta bir şekilde Busoshoku Haki kullanabilir. Caribou gibi bir Logia kullancısını tek yumrukta yıkmıştır.

Silahları
Pekoms belinde bir kılıç taşır, ancak kullanırken hiç görülmemiştir. Luffy'ye yardım etmek için tayfasına ihanet ettiği zaman elinde bir tabanca vardı, fakat bunu da kullanmamıştır.

Ek Bilgiler

- Pekoms bir mink olduğu için hayvansal davranışlar sergiler. Cümlelerinin sonunu "röar" diye kükreyerek bitirir.

- Pekoms'un adı Japoncada "çok aç olmak" anlamına gelen "pekopeko"dan türetilmiştir. Pekoms adı, Koca Ana Korsanları'nın yiyecek tabanlı teması ile uyumludur.

- Pekoms'un aslan görünümü ile bir kaplumbağaya dönüşmesi onun Fransız mitolojisindeki tarasque isimli yaratığa benzemesine neden olur.

- Pekoms karakter olarak Lewis Carroll'un ünlü romanı Alice's Adventures in Wonderland'daki Mock Turtle'dan esinlenilmiştir.

- Pekoms herhangi bir Şeytan Meyvesi gücüne sahip olduğu bilinen tek minktir.

- Totto Land'a varana kadar Luffy, Pekoms'un adını Nekomamushi ile karıştırarak ona Pekomamushi diye seslenmiştir.

Künye

Adı: Pekoms
Okunuşu: Pekomuzu
İngilizce Adı: Pekoms
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 651, Anime 570
Bağlantıları: Koca Ana Korsanları, Nox Korsanları (Eski)
Unvanları: Korsan, Tefeci
Yaşadığı Yer: Zo (Eski)
Diğer Adı: Nazoms (Nazomuzu)
Durumu: Canlı
Doğum Günü: 11 Nisan
Ödülü: 330.000.000 Beri

Şeytan Meyvesi
Adı:
Kame Kame no Mi (Tr. Kaplumbağa Kaplumbağa Meyvesi, İng. Turtle-Turtle Fruit)
Anlamı: Kaplumbağa
Türü: Zoan

Hak Sahibi

Kaynak: http://onepiece.wikia.com/wiki/Pekoms
Çeviren: Smoker
Yayınlayan: korsanfan.com
 
Son düzenleme:

Üye silindi 2781

Ellerine sağlık! Doğru yolu görmeye başladı, Pekoms. Fazlasıyla seviyoruz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Çeviri için teşkkürler Smoker:good:
Vefalı bir karakter her ne kadar farklı tayfadan olsada kendisine yapılan iyiliği görmeyecek türden birisi değil
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık