Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Zoro=sanji anlamı çıkarmaya çalışmadım zaten. Rakiplerin seviyesi fark etmez o yüzden.

Ancak iki durumu ben benzetiyorum baya. Biri ağır yara alıyor diğer yer çekimine maruz kalıyor. İkisi de kontra yapıyor ve ikisi de övülüyor. Fujitora’nın 1 metre geri gitmesi durumu o kadar da değiştirmez. Dof havada iple asılı olduğu için sanji sarsacak olsa bile anlayamayız zaten. Ayrıca zoro hasar gücünde sanji’den iyiyken sanji çeviklikte iyi bunu da biliyoruz.

Ben şunu söylemek istedim:
O kısa çarpışmaya bakıp zoro amiral oyalayabilir demek çok saçma. Sanji vs dof sanji’nin kontrasından sonra bitse sanji dof’u oyalar mı diyecektik? O dövüş devam etseydi ve fujitora gravi sword kullanıp zoro’ya saldırsaydı zoro ne yapabilirdi? Gear 3’ü adanın dışına uçuran saldırıya karşı zoro ne kadar dayanabilir? Sanji’nin dövüşü bikaç saniye daha fazla sürdü diye “ sanji ezildi zoro denk dövüştü” demek doğru olmaz diye düşünüyorum.
O çarpışmaya bakıp “zoro amiral bile oyalar ace kim” manasına gelen mesajlar gördüm. O yüzden yaptım yani o benzetmeyi. Yoksa şuan zoro>>sanji olduğunun farkındayım.

Zoro yeni teknik üretmek yerine eski tekniklerini geliştirdi. Bu yüzden gear 2’den yüksek hasar verdiğini kabul ediyorum. Ama gear 3’ten fazla hasar verir demek abartılı olur. İsimli santoryuu saldırıları elbette gear 3’ü geçer ama 5-10 saniye aralıkla sürekli kullanacağı saldırılar o kadar güçlü olmaz. Zoro o kadar güçlü olsa luffy’nin gear 4 kullanmadan zoro’ya karşı şansı olmaz.

Gear 3 hala süpernova ligi için kuvvetli bi saldırı. Hem noah’ı yok ederken hem de smile’la güçlenmiş ceaser’a tek attığında gördük bunu. Dof da “kaba kuvvetin iyi ama yavaşsın” demişti grizzly magnum’a. Yani dof için bile güçlü bi saldırı(uyanış kullanmıyorken tabi).
Bu saldırı sadece komutan ve amiral ligine karşı ezik kalıyor. Luffy’nin hakisi o lige karşı ezik daha doğrusu. Zoro’nun o lige karşı düzgün bi saldırı kullandığını görmeden karşılaştırma yapamayız bence.

Bunu tabi kesinmiş gibi söylemek istemiyorum ama Luffy grizzly magnum’la pica’nın kafasını aldıktan sonra zoro 1080 pound vurup “bizim tayfadaki tek sağlam kişi luffy değil” dediği zaman grizzly magnum=1080pound hissi aldım ben. Bu yüzden pica’ya yaptığı son saldırının ve ashura’nın gear 3’ü geçeceğini düşünüyorum ama diğer saldırıları o kasar güçlü değildir.

Edit: zoro samuraylar gibi hızlı koşarken aynı anda kesme tekniği kullandığı için rakibin arkasında beliriyor. Onu yapamayan kılıç ustası olmaz. Sanji ise dövüşçü. Aynısını sanji’den beklemek doğru olmaz.
Sanji onun daha iyisini de yaptı gerçi. Oven’a tekme atıp birisini taşıyarak yok oldu kimse sanji’nin vurduğunu anlamadı.
Zoro da bu hızda olsa hakuba gibi keserdi insanları.

Sanji’nin daha hızlı olduğunu mangaka herzaman gözümüze soktu. Sbs’de 50-100 metre koşuda yarışırlarsa sanji’nin luffy ve zoro’yu geçeceğini de söyledi.
Cp9 dövüşlerinde ikisinin farkı çok belirgin. Zoro çarpıştığında kaku’ya üstün geliyor ama rakibe vuramıyor bi türlü.
Sanji ise saldırılardan rahat sıyrılıp sürekli vuruyor, combolar yapıyor ama tekkai’yi geçemiyor.

Zoro ağır, dayanıklı ve güçlü vuran bi karakter Sanji çevik ve hızlı bi karakter. Şuan zoro gear 3’ten yüksek vurabilirken sanji de gear 2’den hızlı hareket edebiliyor.

Son bölümden örnek vereyim. Sanji zoro’nun yerinde olsa o banditlerin peşinden koşmazdı öyle. Kim bilir ne zaman içkilerine göz dikip peşlerine düştü onların da kadını zor fark etti :D sanji Kadını duyduğu an banditlerin önünde belirirdi. Ama zoro gibi bi kılıç darbesiyle ortalığı yıkamazdı öyle. İkisinin farkı bu.
Konu dışına çıktık biraz. Buradan devam edelim.

Sanji-Zoro kıyasına girmedim demişsin. Zaten görünen köy ortada :) Benim kıyasladığım şey de Zoro Sanji'den hızlı meselesi değil. Yani genel olarak Sanji daha hızlı, kabul. Benim söylediğim şey ise bunun her zaman geçerli olmadığı. Zaman zaman Zoro saldırı hızı olarak Sanji'den daha hızlı. Bu gerek teknik olarak gerekse fiziksel olarak böyle. Çünkü Zoro'nun patlayıcı gücü çok yüksek. Örnek vermek gerekirse:


Zoro Px'in işini Sanji'den daha önce bitirmiş.


Burada da Zoro saldırısını gönderiyor ancak saldırı o kadar hızlı ki Kraken ancak kesildikten sonra farkına varıyor olayın.


Yine kısa mesafede anlık olarak çok hızlı bir saldırı.

http://www.turkcraft.com/One_Piece/194/7

Mr 1 tepki gösteremeden saldırı yiyor.

http://www.turkcraft.com/One_Piece/195/20

Mr 1 yine Zoro'nun hızına yetişemiyor.

Hani bu Mr 1 örneklerini verirken Sanji'nin rakibi olan Mr 2'nun Daz Bones'tan hızlı olduğunu gösteren bir veri de yok. Onu da belirteyim.

Örnekleri kah Sanji-Zoro kıyaslamalı kah Zoro'nun patlayıcı gücüne örnek olarak verdim. Ki bu sahnelerin çoğu iki yıl öncesine ait. Şu anki Zoro'nun hızı bunlardan çok öte desek yanlış olmaz sanıyorum ki.

Fujitora sahnesinden devam edelim. Mesele, o sahneden kaynaklı Zoro amiral oyalar demek değil aslında. Şahsım adına konuşmak gerekirse şöyle ifade edeyim.

Zoro'nun slash yolladığı yer, yerin 5 metre dibi. Artı olarak yerçekimi kuvveti hala devam ederken ve slashın hızı zemini yarıp ilerlediğinden dolayı azalıyorken Fujitora geri sürükleniyor.


Şu görmüş olduğun mesafe Fujitora'nın boyunu hesaba katarsak (3.04 cm) 3 metre var. Şimdi Zoro bunu kendisini ve slashını engelleyen 3 unsur varken yapıyor ve bunu yaparken herkes biliyor ki bu adam %100'ünü kullanmadı. Law'ın Zoro'ya uygulanan çekimin 5/1' i uygulandığında ne halde olduğunu tekrar hatırlatırım.

Yine Pica mevzusu. Olay Zoro'nun şehir boyutundaki Pica'yı kesmesi değil bunu yaparken %100'ünü kullanmamış olması :) Bu iki olaydan çıkarılan sonuç Zoro'nun %100'ü ile amiral oyalayabileceği. Verdiğim iki örnekten yola çıkarak düşünürsek abartı bir çıkarım olduğunu düşünmüyorum.

G3'e gelelim. G3 ortalama hızı ve gözlem hakisi olan herkes için işlevsiz bir teknik. Ya da Mingo gibi iyi bir savunması olan kişiler için... Bu sebeple evet doğru dedin, Luffy'nin şu anki Zoro karşısında bile g3'le hiçbir şansı yok. G4'süz bir Luffy Zoro'ya dokunamaz bile. Yukarıda örneklerini vermiştim. Hem hız olarak ağır kalıyor G3, Zoro rahatlıkla sıyrılabilir hem de gözlem hakisi olarak Zoro bu tarz saldırılardan rahatlıkla kurtulabilir. Gözlem haki olarak Zoro'nun bu tarz saldırılardan yüzlerce bölüm önce sıyrılmışlığı var zaten. Örnek için Kuma vs. Zoro'ya bakabilirsin.
 
Zoro'nun seviyesini kestirmek kolay değil. Boşa kürek çekiyormuşum gibi hissediyorum ben düşününce. Ayrıca hala hızla gelişme imkanı taşıyor.
 
Bana göre, Sanji ve Zoro'nun PX saldırısı.

Px, Sanji ve Zoro'nun dibinde biter. Sonrasında ikisi de saldırır.

-Sanji, DJ yapar-ki adamın bunun için süre harcadığı net bir şey- ve üzerine saldırı yapar.
-Zoro, kılıcı kınından çeker ve saldırı yapar.

Şimdi şu yukarıdakilere bakıp ikisi de aynı anda saldırı yaptı demek:bilmem: Açıkça görülüyor ki Sanji süre olarak arkadan gelip atağa geçen kişi. Bir de bunun sonrası var. Zoro ve Sanji atağını bitirmiş gibidir ama Zoro önde gibi gösterilir. Fakat arada öyle dakikalarca bir fark yok. Kaldı ki Oda bu duruma dikkat çekip hangisinin saldırısı önce ulaşıp da PX'i öldürdü diye adamların birbiriyle çekişmesini bize gösteriyor.

Yine de burdan yola çıkıp Zoro kısa mesafede hızlı diyebilirsin ama Zoro, Sanji'den hızlı bitirmiş falan ne bileyim.
 
Son düzenleme:
Benim çok da bir beklentim yok ancak şöyle bir durum var ,şu an aklımda.Luffy kalan 6 ayda gözlerini kapatıp elinde bir sopayla kavga etmek gibi fikirler denemiş ve az çok kılıç tutmayı öğrenmiş olabilir.En iyimser bakış açımla bu kadar ileriye gidebiliyorum şu an :D O da Reyleigh i silah kullanırken görmüş olması ve Roger hakkında bilgi almış olabileceğinden dolayı.
Aslında iki yıllık aranın pek bir anlamı olmadı, hakiyi -nerden baksan- sadece teorik olarak öğrenmeleri dışında. Adam onu da dövüşlerde gelişir durumuna bağladı. Şu anlık görünen iki yıllık ara sadece Zoro ve Luffy'ye yaramış görünüyor. İki yıllık ara Oda'ya verdiği p-uplar için güzel sebep bir sundu sadece.

Ben, Luffy'nin iki yıllık aradah.hakide gelişme gösterdiğini düşünüyorum. Rayli'nin belki de en iyi eğitimi bu olmuştur. Bir ihtimal meyve uyanışı üzerine bile çalışmıştır Luffy. Çünkü Crocodile ve İD'deki zoan uyanışlarını gördü. O yüzden bir şeyler kapmıştır. Uyanış gibi komplike gözüken bir şeyin yolculuk yaparken açılması biraz tuhaf ve abes kaçar bence.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık