Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Luffy'nin 3 amirale dalmasını Wb büyük dikkatsizlik olarak niteliyor.Ace ile aynı diyor.Fakat adamın bilmediği birşey var.Luffy'deki anzer balı.Wb bundan haberdar değil.Eğer bilseydi yürü koçum seni kim tutar derdi.Nasıl olsa birşey olmayacak. :) Luffyi fanlarının gözünde kral Ace'i öldüğü için mal yapan tek fark bu baldır.Ace de bu bala sahip olsa kral olacaktı.Döndü Akainu'ya atar yaptı sonra tayfayı aldı savaştan çıkardı diye büyük övgü toplardı eminim.

Luffy'nin 3 amirale dalmasıyla tam olarak aynı değil biliyorum.Fakat Ace saldırırken onurunu kurtarmaya çalışıyordu.Buna gaza gelmek diyebilirsiniz ama adam da öyle görüyor.Beynine kan sıçramış yok onu düşünecekti müttefikleri düşünecekti gibi bir durum söz konusu değil transa geçmiş.Luffy'nin de beynine kan sıçramış 3 amirale saldırıyordu sorumluluklarını veya başsız kalacak tayfasını mı düşünüyordu ruh halleri aynı aslında beyazsakalın dediği gibi.


İkisi arasındaki tek fark Ace'in ölmesiydi.Korsanfanda ölenin üstüne herkes kürekle toprak atıyor.Ace konuşmaları bu yüzdendir.Başka sözüm yok hakim bey. :/
Bu kadar ace suçluyorlar madem diğer wb tayfası ne yapmış yakalanma mevzusunda ? Tamam ace gücüm yeter diye düşünüp gitti aslında çok haksız da değil alacağını düşünmesi karasakal zayıf görünüyordu gerçek gücünü bilen tek kişi Shanks bir o haberdar.Peki wb içimde kötü his var gitme derken sonrasında başka adam yollayıp yakalanmasını önleyemez miydi yada geri gelmesini sağlayamaz mıydı ? Marco yada jozu gitse kesinlikle sağlardı.Ama yollamıyor burada tek suç Ace'de değil.Wb korsanları daha tecrübeli adamlar bunları hesap etmeliydiler.Eğer yanıldılarsa onlar da Teach'in gücü konusunda büyük bir yanılgıya uğradılar ki gitmesini onayladılar.
Ace'in ölmesi gerekiyordu ne yazık ki.

İzanami ve İzanagi Japon tarılarından ikisidir ve karaları yaratmakla görevlendirilirler. Hikaye kısaca şöyledir: İzanagi ve İzanami denizlerin üzerinde karaları yaratmak için görevlendirilirler. Bunuda birlikte olarak yaparlar. Karaların oluşumu bittikten sonra başka tanrılar doğurmaya karar verirler. Ne varki İzanami Ateş Tanrısı Hinoyagihayao'yu doğururken üreme organları yanar ve ölümcül yaralar alır.

Bu dehşet verici ölümün üzerine sonsuz acı ve kedere gömülen İzanami, Amenoohabari isimli kılıcıyla biricik karısının ölümüne sebep olan Hinoyagihayao'nun kellesini uçurarak onu sekiz parçaya böler. Bu parçalar daha sonra yanar dağlara dönüşür. İzanami bu olayların sonucunda ölüler diyarı Yomi'ye gitmiştir. Orada Yomi'nin meyvesini yemiştir. Onu görmeye gelen İzanagi'nin kendisini görmesini istememiştir ve Yomi'nin meyvesini yediğini bu nedenle buradan ayrılamayacağını söylemiştir. İzanagi'nin ısrarı üzerine İzanami,İzanagi'nin içeriye girmeyip beklemesini, buradan çıkmak için Yomi'ye yalvaracağını söyler. İzanagi beklemeye dayanamayıp içeriye girince İzanami'nin çürümüş bedenini görmüştür ve İzanami çok sinirlenmiştir. Türlü kovalamacaların ardından İzanami, İzanagi'yi yakalayamamıştır. Bunun üzerine İzanami her gün 1000 insan öldüreceğine yemin etmiştir. İzanagi'de her gün 1500 tane yaratacağını söyşemiştir.


Bu hikaye Mera Mera no Mi yiyen Ace ile One Piece'in içinde de işlenmiştir. Annesi Ace'i korumak için iradesi ile doğum süresini uzatmıştır ve bu olayın sonunda ölmüştür. Daha sonra Ace'in WB tayfası içinde iyi ilişkileri olan BB Yami Yami no Mi'yi yemiştir ve BB bu meyveyi yemesinin ardından birçok insanın ölümüne neden olacak olaylar zincirini başlatmıştır. Yani ilk BB ölmüş ve Yomi'nin meyvesini yiyen BB doğmuştur. BB'nin sebep olduğu olaylar zincirinin sonunda Ace idam edilmek üzere MF'ye götürülmüştür. Ace'in idam edileceği yerde ise Magu Magu no Mi yemiş olan Sakazuki ise ilk defa görülmüştür.


Yani ateşin öleceği yerde volkan ortaya çıkmıştır. Nitekim Sakazuki, Ace'i öldürerek seride ateşin ölümü ile volkanın doğuşunu simgeleyecek olayı gerçekleştirmiştir. Tüm bu olayların sonunda Ace ölürken, Sakazuki doğmuş ve filo amirali olmuştur
 
@Millennium Wizard
İkisinin arasındaki farkı anlatıp, ondan ikisinin arasındaki tek fark Luffy'nin fanı demişsin. Ace fanları delüzyonel derdim de, bu kadarını beklemiyordum.
Luffy kardeşinin canını kurtarmak için kendini tehlikeye atıyor.
Ace kardeşi, babası, tayfa üyeleri defalarca uyarmasına, söz vermesine rağmen babasına sövdüler diye mal gibi geri dönüp Akainu'ya saldırıyor.
Bunların ikisi de aynı durum, tek fark Ace'in şansız olması oluyor. Evet. Bence şunlar dendikten sonra tartışmanın alemi yok, gerçekten hayallerde yaşanıyor.
 
Şu Mihawk'ı işlesinler artık yavaş yavaş. Bekle bekle nereye kadar geçmişini felan az bir şey ucundan gösterseler bari artık.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık