Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Askerlik

Yok o değil. Arama kısmına askerlik yaz sınıflandırma vs. gibi şeyler yazıyor. Onlardan birinde 3 aşama gösteren bir ekran var tamamladığın işlemler yeşil, geri kalanı kırmızı görünüyor. Zahmet olmazsa ordan bir bakabilirsen sevinirim.
Valla şimdi baktım da askerlik yazdım arama kısmına,askerlik durum sorgulama çıkıyor,tıklıyorum belge oluştur seçeneğindeki var tek,yeşil kırmızı olayı çıkmadı bende
 
1 - Bedellinin sadece zenginler tarafından ödeneceğini düşünmen biraz sığ bir düşünce olmadı mı sence? 20k gibi bir talep ile gelirse devlet, o an sadece nakti olanlardan ziyade bir şekilde kredi çekip ödemeye çalışanlar daha fazla olacaktır ki bundan önceki 18k'da bu şekilde olmuştu.

2 - Kaçamayanlar ölür derken de biraz eski kafalı bir yorum olmadı mı? Nereden kaçarken? Nasıl kaçarken? Mermi ile vurulacaklarsa vuranlar kaçanları mı hedef alıcak? Vuranlar evlerinden kaçanları vurmak için o bölgeye gelmişse korumak için o bölgede bulunanlar zaten ölmüştür. Bomba ile mi hedef alınacaklar? Roket mi? Eli silah tutan kişiler tam o bölgede toplanıp hareket edecekleri esnada gelen bomba / roket / füze ne olacak? Eli silah tutmayanlar mı ölecek sadece?

Gerisi hakkında yorum bile yapmak istemiyorum. O yüzden biraz daha düşünüp yazman gerektiğini düşünüyorum. Bu benim için de geçerli.

Düşüncelerin ağızdan çıkmadan önce senin kölendir ve Tanrı olan sensin. Fakat ağzından çıktıkları an artık sen bir kölesin.
Bence yorumuma sığ bir bakış açısı ile göz atmışsın. Farklı bakış açıları ile bakmayı dene.
 
Bedelli çıkarsa gözümü kırpmadan yaparım ve bu hiç kimseyi de zerre kadar ilgilendirmez, ilgilendirmemeli. herkesin fiziki/psikolojik durumu birbirinden farklı buna varana kadar sayısız ahlaksızlık/yolsuzluk/adaletsizlik yapılıyor bu ülkede keşke onlarada sesleri bu kadar gür çıkabilse (çıkana kısmen eyvallah). Ki zaten profesyonel orduya geçilmeli orası ayrı konu, bu işi yapmak isteyen milyon tane adam bulur bu ülke düzgün bir eğitim ile verdiğimiz şehit sayısıda azalır, askerlik yapmak istemeyen yüzbinlerce çalışabilir insanı çalışmaktan uzaklaştırmakda ekonomi için ayrı bi durum. insanları olası bir savaşa hazırlamaksa olay sadece 2-3 aylık bir acemi birliği eğitimi verilsin, psikolojisi kaldıran var kaldırmayan var. sen gelirde 18-19 yaşındaki şehir çocuğunu koyarsan dağdaki kurt olmuş şerefsizin karşısına bu ülke daha çok şehit haberi alır bu haberlere alışır/alıştırılır
 
Aklı,zamanı ve parası olan bedelli askerliği beklesin.
+1111111

Aklı olan varsa 1 değil 1000 defa düşünsün.95.mekanize tugay.Yar.Komutanlığındayım yemin ediyorum 30m isteseler yine verirdim.300 günü 3 gün sonra bozacağım,daha 300 günüm var ne yapacağım diye düşünüyorum.Sabah 5 de kalkıyoruz 6 kişi,200 m bir yol var orayı temizliyoruz sonra dersana bölgesine çıkıp içini ve etrafını temizliyoruz,7 e 10 kala iştimaya yetişiyoruz.Sabah kahvaltısına girip çıkıyoruz 10 dk sonra sabah sporuna başlıyoruz.1,5 saat spor yaptıktan sonra ne bir duş alma ne bir şey kamuflaşları giyinip silahlıktan silahları alıp 1 saat silahlı eğitim yapıyoruz,sonra dersane veya garaj yerine çıkıp 12 e kadar çalış in öğle yemeğine 1 saat mola var ama kime mola ,adı mola ,komutanın yemeği varsa onu götürüyon başka bir iş varsa onu yapıyon dinlenme diye geçiyor ama dinlenemiyon.1.45 de toplanıyon garaja tekrar çıkıp çalışmaya devam çalışma dediğime bakma hamallığa devam. Komutanlar desen allahlık,tam bir alt devre s...,durduk yere istikamet vermeler,ağaca,direğe,obüse,poryaza selam verme say say bitmez.Kısa dönem olsanda fark etmiyor yine yapıyorsun.Burada en iyisi Astğ.olarak uzun dönem yapmak benim gördüğüm.Siz siz olun sakın ama sakın gelmeyin asklerlik bitmiş,Peygamber ocağı falan diyorlar hiç alakası yok bütün asalakları toplamışlar komutanlar dahil , nerde sürgün yiyen nerde davası falan olan bizim tugayda.
 
Son düzenleme:
Bizim batarya 27 kişi,Bir Ast.Subay,1 Ast.Teğ. ,5 Uzm.Çvş,3 Uzm.Onb 10 tane komutanımız var bu kadar komutana ne gerek kardeşim ne iş yapıyor bu adamlar hiç bir şey sabahdan akşama kadar oturuyorlar yazık günah değilmi.Muhabbetlerini görseniz bide komutan olacaklar göre, İmam Os... Cemat Sıç.. sözü tam buraya göre.Aldıkları para haram zıkkım olsun boğazlarından geçemez inşanllah.
 
Bizim batarya 27 kişi,Bir Ast.Subay,1 Ast.Teğ. ,5 Uzm.Çvş,3 Uzm.Onb 10 tane komutanımız var bu kadar komutana ne gerek kardeşim ne iş yapıyor bu adamlar hiç bir şey sabahdan akşama kadar oturuyorlar yazık günah değilmi.Muhabbetlerini görseniz bide komutan olacaklar göre, İmam Os... Cemat Sıç.. sözü tam buraya göre.Aldıkları para haram zıkkım olsun boğazlarından geçemez inşanllah.
Ben de 95'te yaptım askerliği. İlk gittim bura sürgün yeri dediler şaşırdım. Sonra baktım herkes serseri herkes bonzaici. Bıçak yemeden bitirdim ama :D Komutanlar hep vukuatlı zaten, askere çok sertler, tabi asıl asker askere eziyet ediyor. Alt devren gelsin en azından angaryadan kurtulursun, rahat edersin. Bir de görev edinirsen hızlı geçer askerliğin. Hem devlete büyük maddi zarar hem de yapana maddi manevi zarar zorunlu askerlik, farkına varmışsın :D
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık