Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Dünya Barışı

Barışı sağlamak için


  • Kullanılan toplam oy
    40
İbrahimî dinlerde yaygın olan inanca göre Adem'in çocuklarından Kabil'in,kardeşi Habil'i öldürdüğü göz önünde bulundurulursa Dünya'da sadece iki kişi bile kalsa bu kavganın biteceğinin garantisi yok.
 
Kanla gelen barış, yeni savaşlar doğurur.

Mesela ilkini ele alalım. Uzaylılarla temas kurmaya çalışacak bir çok devlet, hepsi bir arada gözüksede bu muhakkak olacak. Korunmak için muazzam teknolojiler geliştirecekler, bunun için sermayeye ihtiyaçları olacak ve muhatemelen insanlar angarya işlere mahkum edilecek yasalarla. İşin sonunda uzaylı olmadığı anlaşılınca ya da bir devlet şans eseri temas kurup anlaşma sağladığında muazzam bir savaşın patlak vermesi muhtemel olacak.

İkinciye gelirsek, sistem er ya da geç ya nüfus baskısıyla yıkılacak ve savaşlara gebe olacak ya da sistem nüfus baskısı ile yıkılmasın diye belli bir sayının üstüne nüfusun çıkmasına izin verilmeyecek. Bu durumda toplum fazla yaşlı olacak ve kendi kendini tüketme riski doğacak, eğer bunun olması istenmiyorsa, belli bir yaşın üstü öldürülecek. Sonucunda insanlar isyan edecek ve savaş çıkacak.

Bunlar senaryo tabi böyle bir çok senaryo olumlu ya da olumsuz üretilebilir. Ama bence olacaklar bu şekilde.

Kısaca kan ve korku ile kurulan sistem, er ya da geç gene kan dökülmesine sebep olacak. Eğer bu er ya da geç olacaksa, düğmeye basmanın mantığı yok, engellememenin de yok.
 
Ozzynin bile inceden piskolojisi bozulmuştu hatırladığım kadarıyla. Ben Veidthe hayranım ama hayatta öyle birşey yapamam. Milyonlarca insan senin yüzünden ölüyor ve sen bunla yaşacaksın çok zor.
 
Basmam. Ömrümüm sonuna kadar milyonlarca insanı öldürmüş biri olarak yaşayacağım. Tek bir hayatım var. Kendimi de düşünmek zorundayım.
 
Bassam da basmasam da İnsanlık kendi kendini yok ediyor zaten.

Farkmaz o yüzden bana.Sanırım bunun cevabı Basmam ama engellemem oluyor lakin engellerim.Zira buna vesile olan ben olmak istemem,benim kontrol dışım da yapsınlar yapıyorlarsa da.

Biz Allah korkusu olan İnsanlarız.
Allah korkun var ise burada ne işin var be dümbük? Git 5 vakit namazını kılıp secde etsene,iyi İnsan olmak Cennete girmeye yetecek mi? İnanıyoruz işte buna iç güdüsel nabak.Kaldı ki iyi İnsanlar mıyız acaba? 'Temiz Kalpli' İnsanlar mıyız? Sanmam.Sadece öyle zannediyor kendini İnsan.Bir Köpek veya Kedi görsek yolda yardıma muhtaç,yardım ederiz muhtemelen.Kimseyi öldürmez,tecavüz etmeyiz.Güler yüzlüyüz vs.
Hiç mi kalbimiz de kötülük barındırmıyoruz peki? Birinin arkasından iş çevirirken,birine yalan söylerken,düşman edinirken,kıskanırken,eleştirirken veya sokak çocuklarının yanından geçerken,çöpten çöp toplayan İnsanların dahi yanından geçerken yüzüne bakmayız ' Kolay gelsin' dahi diyemeyiz.Çünkü onlar bizim gözümüz de serseri,güvenilmez,tehlikeli,balici bir kimselerdir.Sosyal medya da gelip hakkını savunuruz ama.O ayrı bak.Daha sayayım mı?

Şimdi sen bunu okuyan arkadaş;Kendine 'İyi Kalpli' bir İnsanım diyorsan eğer bunu tekrar gözden geçir derim.İyi geceler.
 
Gerçekten barışı getirecekse ve ölenler birden saniyeler içerisinde ölecekse basarım.O mutlak barışta yaşayacakların içinde olmama gerek yok.Ölenlerin içinde ben de olsam sorun yapmam.
 
Basarım.

Dünya barışı olmadığı zaman da insanlar ölüyor.

Kayıplar bu durumlarda olacaktır. Dünya'nın barışa ihtiyacı kesinlikle var.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık