Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Tower of God

Ha Jinsung'u Kurtarma Operasyonu Nasıl Sonuçlanır?


  • Kullanılan toplam oy
    116
Dur ya Yuri hakkında düşünürken yanlış yazmışım direct descendant olmak için direct descendant olan birinin çocuğu olmak yetiyor her iki taraf Yuri'ye özgüydü. Ama kan ne kadar güçlüyse çocuklar o kadar güçlü olduğuna göre ( çoğunlukla yani) aile içi evliliklerin yaygın olmasını bekliyorum. Seride klan kavramı var ve malum kanı saf tutmak için ana ailenin yan aileden biriyle evlenmesi eski zamanlarda normalmiş. Tabi Tog evreninde dövüş haricinde seviyeciler kolay kolay ölmediğinden ortaya çok garip durumlar çıkıyor. Gerçek dünyada 5 nesil önceki akrabalığı pekçok kültür önemsemez ( bizimki 2. nesli bile :() ama Tog evreninde 5 nesil önceki adam hala yaşadığı için işler değişik oluyor :D
Bir de A.A 'nın annesi de gayet mavimsi saçlıydı, Ran'ın flaschbackindeki kadın annesimiydi emin değilim ama o da gayet ''Koon'' gibi görnüyordu. Eduan torunlarıyla mı evleniyor yani :D
Neyse aile işleri karışık Godai Yeon ailesi hakkındaki makalenin tüm seriden daha fazla cinsellik içerdiğini söylüyordu ki hakikaten de öyle.
Gerçi benim de emin olmadığım çok şey var bazı şeyler tahmini. Mesela Yeon ailesinde herkes Ilarda'den doğma ama onu anne değil godmother olarak çağırıyorlar. Bu da garip bir ilişki.

Wiki sağdan soldan olan bilgilerin toplu hali, bütünlük yok. Mesela A.A'nın soyu hakkındaki soruyu tweetinde cevaplıyor. Korece bilen Lafa( ne derece bilmiyorum) Batatoda olabildiğince çeviriyor.
https://bato.to/forums/topic/25426-...r-of-god-leaked-chapters/page-86#entry1760780
Ve biri bunu alıp wikiye yazıyor. Yani eski çeviriler birçok kişi tarafından gözden geçirildi ( Aile liderleri mesela http://bato.to/forums/topic/4664-rankers-1-15-blog-post-translations-collected/) Hataları düzeltildi ama yakın zamanda gelen bilgiler güvenilmez yani çeviren kişi emin değilim derken, onun yazdığını alıp wikiye koyuyorlar. Line aynı kelimeyi farklı bölümlerde farklı şekilde çeviriyor falan. ( Richie- Lich unutamadım hala) Veya Yu Hansung'un erkek olduğunu bile bilmeyen adamlara çevirttiyorlar seriyi.

Soyadları hakkında, gördüğümüz kadarıyla yan ailelerin kendi soyadları var mesela Laure'nin soyadı Phonsekal, Eurasia değil. Novick yan aileden olduğunu bildiğimiz biri kendini asla Ha olarak çağırmadı. Yani demek ki ana aileye dahil olanlar hariç kimse direk kendini o şekilde çağırmıyor. ( Burda ana aile derken direct descendant değil, Koon ailesi mensubu demek istiyorum ama iki farklı şeye ana aile diyerek batırdım.)
Koon neden annesinin soyadını aldığı ise sır yani, yazar o mesele karışık diyip geçiştiriyorsa okuyucu olarak çok fazla kafa yormak istemiyorum. Aslında bu kadar çok gizeme anlam vermeye çalışmaktan bıkıp bırakmıştım ama işte yine 20 tane sekme açıp kaynak arıyorum :D

Neyse soruna çok net cevaplar veremedim ama benim okuduğum anladığım bu.

Gerçi 2012'den kalmalar güncel değiller ama Godainin çevirilerine bakmayı seviyorum. Hem wiki onun blog çevirileri sayesinde oluştu hem de bölümleri o çeviriyordu, seri onlardan alınana kadar.
http://towerofgod.wikia.com/wiki/User_blog:GoDai
Attığın linkteki twite baktığımda şöyle bir anlam çıkarıyorum ben. Klana biyolojik olarak bağlı herkes "teknik olarak" ana soydan oluyor. Sonuçta soy ağacını takip ettiğimizde en ucundan Eduan çıkıyor. Ama Siu ana soy kavramını daha çok güç ve baskın gen üzerinden yürütmeye çalışıyor gibi bir hissiyat var bende. Yani bir çocuğun Koon ailesinden olan annesi veya babası çok baskın bir şekilde Eduan geni taşıyorsa ve güçlüyse ana soy olarak kabul ediyor. Ama Eduan'ın geni baskın değilse (soy ağacında ki aile dışı genlerden birisi baskın gelirse) ve fazla da güçlü değilse "teknik olarak" ana soy ama tam olarak ana soy da değil diyor ve ana soy dalı oradan kopuyor gerisi de teknik olarak ana soy olarak kalıyorlar. (Amma karışık oldu :( )
Ama en başta dediğim gibi ana soy olarak sadece sürekli ensestlerden türeyen dallar olsaydı bana daha mantıklı gelirdi. Yani araya en başta Eduan'ın karısı olan kişilerden başkasının geni karışmamış olsa. Tabi bir de bunu yayınlayacağı yaş kitlesi falan da var :D
 
Baya uzun yazmışsınız:) ellerinize sağ lik teşekkür ederim:alkis:Ama cidden Siu'nun klan sistemlerini açıklaması lazım ondan başkası bilemez nasıl olsa:)
 
Veri de olsalar orda sıkışıp kalmaları beni hem rahatsız etti hemde üzdü açıkçası, korkunç bir durum.
Ama sanki kaçmaya çalışacaklar gibi duruyor Baamı filan beklemeleri hadi hayırlısı bekleyecez artık.


Karaka'nın açıkçası bayan çıkmasını isterim böyle karakteristik özelliği olan bir bayan karakter efsane olur. :D:D

Timsah başka bir şey yahu :a:

Birde Ranı anakı özledim çekirdek kadroyu bu kadar seriden uzaklaştırmasını sevmiyorum, van pisde de durum böyle maalesef, insanın gözü arıyor böyle karakterleri.
 
Şu sahneyi hiç sevmedim. A.A. bunu yapacak bir karakter değil. Endorsi'den Nami yapmaya çalışmasın yapacaksa da Koon üzerinden yapmasın :(
Bak timsaha yapınca gülüyorum :D
 
Şu sahneyi hiç sevmedim. A.A. bunu yapacak bir karakter değil. Endorsi'den Nami yapmaya çalışmasın yapacaksa da Koon üzerinden yapmasın :(
Bak timsaha yapınca gülüyorum :D
Sana katılıyorum Koonun bir karizması vardı niye böyle bisey yaptılar anlamadım bu arada bana da bu sahne namiyi anımsattı. Bizim one piece tayfası biraz şapşal onlara yap okey ama o Koon yaa adamın karizmasını çizdirdiniz :bilmem:
 
Sana katılıyorum Koonun bir karizması vardı niye böyle bisey yaptılar anlamadım bu arada bana da bu sahne namiyi anımsattı. Bizim one piece tayfası biraz şapşal onlara yap okey ama o Koon yaa adamın karizmasını çizdirdiniz :bilmem:
Ben karizmadan ziyade A.A 'nın karakterine tamamen ters birşey olduğu için gıcık oldum. Bu adam karşısına kim çıkarsa çıksın hep böyle burnu havada kendini üstün gören ukala bir karakteri var. Bu karakterini bu sekilde saka yollu da olsa bozmasıni begenmedim.
 
Ben karizmadan ziyade A.A 'nın karakterine tamamen ters birşey olduğu için gıcık oldum. Bu adam karşısına kim çıkarsa çıksın hep böyle burnu havada kendini üstün gören ukala bir karakteri var. Bu karakterini bu sekilde saka yollu da olsa bozmasıni begenmedim.
Bence de koona böyle hareketler yakışmıyor. Adam mı kalmadı orda timsah var o şey etsin dimi:D
 
Hockneyin böyle pasif kalması beni delirtiyor. Lan çizdiğin çoğu karakterden sağlam çizmişsin bari iki bir şey yaptır. :/
Çekirdek kadrodan olabilecek potansiyele sahip adam, sabah akşam resim çizmek derdinde ha bu huyunu sevmiyor değilim adam etrafında savaş olsa yine resim çizer bu psiko da ama yani biraz özen gösterse ne güzel olur.

Yu han Sung'ın her halini sevdim açıkçası ilerde daha çok görecez belli abimizi. Sıralaması daha yüksekelerde olabilecekken seçtiği konum yüzünden değerinden daha düşük reis bekliyor doğru zamanı.

da olum bunlar sadece o sıkıştıkları yerden kaçmak istiyorlarmış tüh ben daha başka şeyler hayal etmiştim.

Birde bu Sachi'nin tokmağı mıdır nedir beni deli ediyor daha saçma savaş aleti bulamamış mı çizer :D
adamın gücüne de saygı duyamıyorum ki böyle, gülesim geliyor :(

Güncele de 7-8 bölü kaldı hadi hayırlısı merakla bekliyoruz.
Ve teşekkürler emeği geçen herkese
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık