Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sahte de olsa heyecan yapın biraz :fool:

Big Mom: "I shall kill all traitors!!"

She lands another powerful hit on the Bigfather.

Bege: "Argh!!"

Mont-d'Or: "Hey! Look!"

Opera: "The front harrow of the cashtle is openin'!"

Indeed, Big Mom's powerful punches made the main door open.

Mont-d'Or: "Opera! You come with me in there!!"

Opera: "Why ish it me doin' it?"

Mont-d'Or: "I'm offering you a chance to repair your faults!"

Opera: "Oh! Look, brother Daifuku is entering the fortresh by himshelf!"

Daifuku tries to enter the opened door of the Bigfather...

Luffy: "Gum-Gum.. Jet Bazooka!!"

...only for Luffy to push him away.
The door is then closed.


Bege: "Take all cannons in! Close the doors and windows!!"

Firetank Pirates: "Roger!"

Caesar: "Are you giving out?"

Sanji: "What are you planning?"

Caesar: "Sho ho ho!! Let's do it then! Let's launch my gas at them!!

Vito: "Everyone! Put masks on!"

Caesar: "I'll launch Shinokuni at them!!"

Judge: "Could you be talking of the famed gas weapon?.."

Suddenly, the Bigfather starts shrinking in size.

Bege: "Hurry and launch it already! I'm out of stamina! The Bigfather is shrinking back to rubble!"

Katakuri: "Oh no!"

Smoothie: "What is it?"

Katakuri: "They're spreading poison gas in the venue! Hold Mama back! Everyone, evacuate!!"

Big Mom: "Ma ma ma ma.. The fortress is shrinking... Bege! Straw Hat! You shall know my wrath!!"

Katakuri forms a chain out of mochi and sticks it to Linlin, still on Bigfather's back. His crew mates grab the chain and pull Big Mom down.

Big Mom: "What are you doing?!"

Caesar: "Sho ho ho!!"

Katakuri: "Fuck! Mama is still in the range! We won't make it in time!!"

Caesar: "SHINOKUNI"

The poison gas rapidly spreads from the Bigfather to its surroundings.

Guest: "It's poison gas! Run away!!"

The gas continues to spread.

Opera: "Too fasht! Too fasht!.. Argh!!

It kills Opera in the blink of an eye.

Katakuri: "Dammit! It killed Opera!! Continue to pull Mama away!!

Big Mom: "I told you to let go of me!"

Napoleon: "But.. Mama, this is a serious matter! Poison gas is coming right at us!"

Big Mom: "As if this gas could do anything to me!"

She proceeds to turn the cloud of gas into a homie by thrusting a part of her soul in it.

Big Mom: "Gerburtstag! I bestow upon you a voice! I bestow upon you a name! Obey me!!"

The poison gas slowly gains a demonic face similar to Prometheus' and Zeus'.

Morgans: "That's Big News! She's making a homie out of this cloud of gas! So this is the truest ability of the Soul-Soul Fruit!!"

Caesar is dumbfounded.

Caesar: "WHAAAAT!! How dare you do this my gas?!"

Bege: "Just return her own weapon against her! Burn this mass of gas already!"

Vito: "But, Godfather! Prometheus is ablelo to consume fire!"

Now Bege too is dumbfounded, but Judge nonetheless takes a firethrower out.

Judge: "Fire!"

The gas catches fire, only for Zeus to quickly rain on it, effectively taking the flames out.

Vito: "Damn thundercloud!!"

Suddenly, a tremendous explosion shakes the entire Whole Cake Château.

Bege: "What was that?"

Katakuri: "What is that explosion?!"

The Tamate Box exploded upon hitting the ground, and the massive explosion is making the castle crumble.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yok hayır öyle birşey yok.Koka bildiğin kömür gibi karartıyor kullanan kişiyi.One piece karakterleri de öyle görüyor yani.Dof mesela Vergo'nun o formundan ve gücünden haberdar olarak konuşuyor.Ortada ruhani bir durum yok koka ile ilgili.Koka hakinin o ruhani güçten maddeleşmesi bana göre.Elde ne kadar varsa koka olarak o maddeleşir.Vergo'nun övülmesi bu yüzdendi.Elbette ki kokanın da kalınlığı yada haki seviyesine bağlı sertlik farkı vardır.Aşamazsın edemezsin lafları hep bu yüzden.Hatta bence bir kere sertlik olduğu kesin Zoro ve Law'un lafları bunu gösteriyor.

Ayrıca kesmelere karşı koka yapmak görünmez zırhtan daha avantajlı.Çünkü sertliği kesmesi daha zordur.Pica o yüzden öyle geldi Zoro karşısına.Kesmesi daha zor olacağı için.Ama Zoro yine de kesti.Çünkü kılıçlarını sertleştirdiği koka kendi hakisi yüzünden daha sertti.
Kardeşim gozlem hakisi denen bir sey var karsindaki kisinin gucude dahil bir suru seyi tahmin etmene yariyo. Yani karsindaki kisinin hakisinin gucunu anlayabiliyorsun. Ki vergo dof un bas adamlarindan tabiki gucunu bilecek. Senin dedigine gore mantik hatasi oluyo iki sene once haki gene kullaniliyodu ama kol siyah falan olmuyodu kullanan kisinin 2 senenden sonra siyah gorunmeye baslandi bence siyah olmasi sadece bizim anlamamiz icin haki kullanilip kullanilmadigini.

Edit: misal mf de luffy idami h. Haki ile durdurdugunda mangada guc dalgasi luffyden yayilirken cizilmis ama genede marco gibi bazi kisiler bunu fark edemiyo, ne oldu az once falan oluyo. Mf den once shanks wb nin gemisine cikarken hakisini gemiye hasar verdigini ve bazi kisilerin bayildigini goruyoruz ama gozle gorunur hic bir haki dalgasi yada renkli ruzgar falan gormuyoruz. Eger oda haki kullabildigini boyle renkle belirtmese kim haki kullandi kim kullanmadi anlayamazdik.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Zoro gibi Vergo da bence b.hakiye yatkındı.Nasıl kata k.haki uzmanıysa öyleydi.Demir kütlesi diyor Sanji.Bence b.haki seviyesi fazla olduğu için kokası hem kalın hem de sertti.Adama bir vurdu şövalye zırhının içindeymiş gibi durduğu için çok fazla etkilenmedi.Yada belki de rokushiki ile birleştirdiği içindir demir olayı.Ama b.haki seviyesi fazlaydı.K.haki kötüydü zaten vergonun bir tek ona eğilimi vardı.
Vergo'nun gözlem hakisi de iyiydi. Smoker dövüşüne bir daha bak istersen.
 
Fujitora ile kıyas kabul ediyorsunuz, ama Carrot ile kıyas kabul etmiyorsunuz. Carrot ile, Tashigi kıyas yapılır mı tarzında laflar görüyorum, o zaman Fujitora ile kıyas baştan yapmayacaksın. Zoro nasıl onlardan güçlüyse, Fuji'de Zoro'dan güçlü, haliyle iki kıyası ya hiç yapmayacaksın, ya da ikisini de kabul edeceksin.

(1) Hmm, temel aldığımız konu sürtüşme mi kişilikler mi? Ben kanıt olarak baz alırken sürtüşmeyi ele aldığı düşünmüştüm, demek ki aynı durum olabilmesi için Shanks'ın Zoro, Buggy'nin Sanji kişiliğine sahip olması gerekiyormuş.
kendiniısıranyılan.jpg
Temel aldığın veya alman gereken konu haliyle güç kıyası. Shanks ile Buggy ne zaman güç kıyasına girdiler ? Ne zaman Shanks ben seni döverim, sen beni dövemezsin diye kavga etti, adamlar West Blue mu yoksa South Blue mu diye kavga ediyor, anlaşamıyorlar bazı konularda. Zoro ile Sanji ne diye kavga ediyor, Zoro diyor ki ben senden daha iyi avcıyım daha büyük av getiririm, Sanji sen diyon lan ben daha büyük av getiririm diye bir birleri ile yarışıyorlar. Balık adam adasında Zoro ne oldu korktun mu bu kadar adamdan diyor Sanji'de ne diyon sen lavuk ben mi korkucam tarzında karşılık veriyor, bildiğin güç kıyası yapıyorlar sürekli. PX'i indirirken bile önce ben vurdum yok sen vurdun kıyası var. Luffy diyor ki Sanji 1000 adam gücünde, Zoro hemen kıskanıyor diyor ki ben 2000 adam gücündeyim.

Senin Buggy ile Shanks örneğin buradan tutmuyor, adamlar arasında güçten doğan bir rekabet yok, adamlar anlaşamıyor, Buggy Shanks'ın Yonko olduğunu bilmesine rağmen Shanks'a dayılanıyor çünkü sevmiyor, dayılanmasının sebebi güç kıyasına girmek değil Zoro ve Sanji'nin yaptığı gibi. Eğer bunlar güç yarışına girmiş olsalardı, Buggy korkaklık yapmaz Shanks ile Shiki karşısında rekabete girerdi, ama tam tersini gördük, Shanks'ın lafından sonra bile Buggy halen korkaklığa devam ediyor. Kaptana yalvarıyor, doktara yalvarıyor saldırmayalım diye. Sonra bakıyoruz Shanks ön saflarda savaşırken Buggy ortalıkta gözükmüyor. Sırf örnek vermiş olmak için örnek vermişsin, maksat Zoro'yu Sanji ile kıyas yapmayalım da ne olursa olsun.

(2) Evet, eğer sanji Koka yapamıyorsa Bellamy teknik olarak Sanji'den üstündür. Aisa da Zoro ve Sanji'den mantra bağlamında üstün, bu genel olarak üstün olduğu anlamına gelmiyor.
Neye göre ? Sana kim dedi Koka yapan daha üstündür diye, bir şey uyduruyorsun sonra üzerinden güç denklemi kuruyorsun. Ben sana Haki seviyesi önemlidir dedim, Koka falan hikaye dedim çünkü mangada söylenen bir şey. Smoker, Tashigi'ye ne diyor, ''Tashigi sen Law ile baş edemezsin daha Koka bile yapamıyorsun'' mu diyor, yoksa ''Tashigi dur orada Haki seviyen yeterli değil'' mi diyor... Galiba ikincisiydi. Haliyle Koka ile alakalı bir olay değil genel olarak Haki seviyesi ile alakalı bir olay.

Yok illa Koka daha iyidir diyorsan bunu mangada destekli bir şekilde kanıtlarsan en azından o söylediğin kısır döngünden kurtulmuş oluruz.

(3) 3 Amiralin durdurmuş olması bir amiralin yapacağı armament hakinin fiziksel güç olmadan işe yaramayacağı anlamına mı geliyor? Bizim tartıştığımız senin deyişinle "Fiziksel güç olmadan armament işe yaramaz"dı, sonradan değiştirdiysen çağrı at da haberim olsun.
Ha bir de evet, çok feci fiziksel güç uyguluyorlar:
Dragon Ball izlemiş olmalısın, orada birisi enerji saldırısını durdururken sence Fiziksel güç kullanmıyor mu, basbaya kullanıyorlar, ıkınıp sıkılıyorlar. Sana göre burada bu adamlar yerden destek almıyor, kolları ve vücutları ile itmiyorlar, sadece enerjiyi özümsemiş olmalılar ki hiç fiziksel güç kullanmadan Haki ile Beyazsakal'ın saldırsını durdurmuşlar. Buna hakkaten inandın mı. Marigold, Luffy'nin bazukasını neden durduramadı ve geri savruldu. Haki ile bloklamıştı halbuki. Sebebi çok açık, yeterince fiziksel gücü yok ki geri savruluyor.
 
Son düzenleme:
@Millennium Wizard
Ayrıca eklemem lazım, o filmin yazarı E. Oda değil. Artwork'unu ve fundlayanı Oda. Fillerı tartışmak bile abes.
Özellikle son 2 film için bunu demek uygun değil. Film Gold'un final dövüşü ve Lucci-Sabo karılaşmasının taslak çizimleri Oda tarafından yapıldı (diyaloglarda dahil). Film Z'de bile karakter diyaloglarına vs. Oda'nın onlarca kez müdahale ettiği biliniyor.
 
Yalnız bu sahne irdelenmesi gereken bir sahne. Rayleigh'in file yaptığı , Sentomaru'nun Luffye yaptığı haki saldırılarını Amiraller de yapıyor.

Şu heriflerin daha görmediğimiz neleri vardır kimbilir.

 
Özellikle son 2 film için bunu demek uygun değil. Film Gold'un final dövüşü ve Lucci-Sabo karılaşmasının taslak çizimleri Oda tarafından yapıldı (diyaloglarda dahil). Film Z'de bile karakter diyaloglarına vs. Oda'nın onlarca kez müdahale ettiği biliniyor.
Strong World için de aynısı geçerli, Roger WB ile kadeh tokuşturmuş, Garp ile Fikir adamının birlikte indirdiği Shiki'yi 2 yıl önceki Luffy indirdi mi sayacağız? Filler fillerdır.
 
Strong World için de aynısı geçerli, Roger WB ile kadeh tokuşturmuş, Garp ile Fikir adamının birlikte indirdiği Shiki'yi 2 yıl önceki Luffy indirdi mi sayacağız? Filler fillerdır.
Senin neyi ne sandığın önemli değil. Ortada Oda'nın yaptığı taslaklar var. Roger ve Wb'nin birlikte içtikleri sahne mangada geçen bir olay. Shiki- Luffy karşılaşması için böyle bir taslak/çizim yok. Film için işlenmiş bitmiş bir hikaye. Oda'nın bizzat çizdiklerine filler bu deyip kesip atamazsın.
 
Senin neyi ne sandığın önemli değil. Ortada Oda'nın yaptığı taslaklar var. Roger ve Wb'nin birlikte içtikleri sahne mangada geçen bir olay. Shiki- Luffy karşılaşması için böyle bir taslak/çizim yok. Film için işlenmiş bitmiş bir hikaye. Oda'nın bizzat çizdiklerine filler bu deyip kesip atamazsın.
Strong World'u yazan direkt E. Oda ve filler, gayet de kesip atıyorum. Ahan da kesip attım. One Piece:Romance Dawn'ın timelineında geçiyor mu? Geçmiyor. O zaman filler. Bak ne güzel kesip atıyormuşum. Sen de denemek ister misin?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık