Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
O sebepten mi Luffy'nin eşleştiği düşmanlar ''açık ara'' Zoro'nun eşleştiği düşmanlardan daha güçlü oluyor ? Bunun mantığı nedir.

CP9 dövüşlerinde mangaka bunu rakam olarak açıkladı ki artık tartışılmasın ;

Lucci - 4000 - Luffy'nin rakibi
Kaku - 2200 - Zoro'nun rakibi
Jyabra - 2180 - Sanji'nin rakibi

Mangakanın her arc'ta douriki açıklamasını mı istiyorsunuz, bence siz de bu farkı kendiniz bulabilirsiniz.
Mangaka 2 yıl aradan sonra Zoro'nun yatkınlığının armament olduğunu söyledi. Mangaka ayrıca Enies Loby'den önce Robin'in Zoro'dan güçlü olduğunu da gösterdi. Hatta ondan önce Luffy ile Zoro'yu denk çizdi. Demek ki güçler sürekli aynı dengede paralel ilerlemiyormuş değil mi? Dediğim gibi, bir ayrıntıyı kanıt belleyip geri kalan her şeye gözü kapamak budur. Tam olarak bundan bahsediyordum.
Amirale Luffy dalarken Zoro ne diyor, "Yerlerimizi değiştirelim Luffy". Aa bu senin için bir ön belirti olmaz çünkü ajendana uymuyor değil mi? :D
 
Ben meyve yeteneğini bağımsız düşünmemiz gerekir dememişim değil mi!? O yetenekte o adama ait. Nasıl ki Zoro kılıç kullanıyor, Lucci rankyaku atıyor... Ope ope'de Law'ın yeteneği olmuş. Bir bütün olarak değerlendiriyorum. Sadece az bir güçle, çok daha fazla güç gerektirecek şeyleri, meyve yeteneğiyle nasıl başardığını anlatmaya çalışıyorum.
Ben genele yazdım. Aylar öncesinde de buna benzer bir şey yazmıştım. Niye üstüne alınıyorsun:bilmem:

@Master of Puppets
Bir ara Garp'a elmas meyvesini yedirmişlerdi. Kaçırdıkları nokta meyvesiz birinin ile meyveli birinin gelişiminin aynı olmayacağıdır. Haki ile meyve çalışırsan, meyvesiz haki çalışan birine göre daha çok uğraşırsın. En iyisi Sabo'nun durumu bence adam zaten hakisini geliştirmiş üstüne meyve yedi. Zaten dediğin gibi Luffy düz yumruk atana kadar canı çıktı. O zamanlar haki öğrenselerdi. Ace ve Sabo daha çabuk öğrenirlerdi. Çünkü meyve gibi ekstradan uğraşmaları gereken bir şey yoktu.
 
Mangaka 2 yıl aradan sonra Zoro'nun yatkınlığının armament olduğunu söyledi. Mangaka ayrıca Enies Loby'den önce Robin'in Zoro'dan güçlü olduğunu da gösterdi. Hatta ondan önce Luffy ile Zoro'yu denk çizdi. Demek ki güçler sürekli aynı dengede paralel ilerlemiyormuş değil mi? Dediğim gibi, bir ayrıntıyı kanıt belleyip geri kalan her şeye gözü kapamak budur. Tam olarak bundan bahsediyordum.
Amirale Luffy dalarken Zoro ne diyor, "Yerlerimizi değiştirelim Luffy". Aa bu senin için bir ön belirti olmaz çünkü ajendana uymuyor değil mi? :D
Ooo manyak laf manyak :fool:
 
@Erkan12
Luffy'yi katmadım çünkü Luffy dövüşten sonra yerde kalmışken Zoro ve Sanji başka dövüşlere katıldılar. Luffy de aynı şekilde Lucci'den sonra ayakta kalıp dövüşebilseydi hiç düşünmeden Luffy-Zoro arası farka 1800 douriki derdim. Lakin öyle değil işte. Fark 1800'den daha az.

Zoro-Sanji ise belli yani. Tartışmaya bile gerek yok. Mangaka araya bildiğin 20 douriki koymuş. Mesajı da net yani. Yoksa ne demeye durduk yere DB tarzı karakterlerin seviyesini rakamla belirtsin. Buna da itiraz edenler var elbette ama itiraz edebilmek için öyle bir denklem kuruyorlar ki Calculus'ü yalayıp yutan birisi bile o denklemler, hesaplamalar karşısında çaresiz kalır.

@Kuzuri
Öyle tabi. Kim ne derse desin mangaka net bir mesaj vermiş.
 
Onu bunu bilmemde daha demin zoo'dan itibaren bölümlere göz gezdirdim.
Luffy nakamalarını herkesten iyi çözümlüyor.Herkesten iyi tanıyor.Neden derseniz.
Zoro Sanji olayının iç yüzünü öğrenmeden bıraktıysa kimse peşinden gitmesin moduna girmişti.Ciddi derecede Lufyy'nin gitmesine karşıydı.Sonra olayların iç yüzünü öğrendikten dışardan herşeyi duyduğunu görüyoruz.Luffy'de ordan çıktıktan sonra Sanji için endişendin dimi diyor.Aslında Oda'nın kullandığı bir stil.Kibirli hıyar'dan böyle şeyler duyamacığımız için Luffy aracılığıyla gerçek hislerini öğrenmiş oluyoruz.
Sonrada şuanki arcta Sanji Luffy'e daldıktan sonra.Luffy'nin söyledikleri Sanji'nin yaptıklarına Nami bile inanıp kafana çok mu vurdu neler diyorsun gibisinden şeyler söyledi.Ama Luffy herşeyin farkındaymış.Daha fazla söylemiyim.
http://tortuga-ceviri.com/okuma/read/one-piece/tr/84/844/page/13
şu sayfadan sonra Luffy'nin ne kadar olgunlaştığı ve tayfasını herkesten iyi tanıdığının kanıtıdır.

Edit: Ula gene saçma bi zoro tartışması varmış.
 
Hangi olaya saçma dediğimi anlamadan serideki olaylar diyerek bir genelleme yapmasaydın keşke :/



Her ikisini de :)

Meyve kötü değil. Ama bahsedildiği kadar iyi değil. Ben bundan bahsediyorum.

Dediğim gibi ben her ikisini de eleştiriyorum. Law'ı meyveden ayırmıyorum. Bu meyveyi ancak bir yonkou kullansa eleştirilere maruz kalmazdı. Bu da istisnai bir durum. Yüzlerce meyve, milyonlarca insan arasında bir ihtimal. Şu an meyve Law'da ise onun nasıl kullandığıyla ilgilenmek gerekir. Senin mantığıyla meyveyi Shanks kullansa alayını komaya sokardı. Bu mantıkla da meyve çok iyi mi demeliyiz ? En az meyve kadar önemli olan bir şey varsa o da kullanıcısıdır.

Son olarak.. Sen meyveyi çok beğenebilirsin. Avantajları var, güzel yanları var lakin bana göre ortalama bir meyve. Bir meyvenin yüzememekten daha fazla dezavantajı varsa orda durup düşüneceksin :)

Son saydığım 3 etmenin 3'üne de sahip olursan zaten kralsın ama gamma yememek için bir tanesine sahip olmak yeterli.
Yorumlarının ucu çok açık herşeye çekiyosun yorumları, çok uzun yazınca haklı çıkıcanı mı sanıyon anlamıyom ama kendinle çelişiyon baya.
Benim demek istediğim meyve kendi başına iyi sugarın meyveside öyle.
En başta meyveyi beğenmiyodun şimdi lawa geçtik.
Meyveyi de lawdan iyi kullanan ancak çok az kişi çıkar, adam doktor ve operasyon meyvesi yemiş.
Tamam saydığın üç özellikten biriyle hemen hemen çoğu saldırıdan kurtulursun.
Ben diyom meyveyi ayrı kullanıcıyı ayrı düşün sen shanksa meyve yediriyon.
Önce Law'ın meyve tam bir fiyasko aslında bakacak olursanız,
Sonra Meyve kötü değil.
Kendinle çelişiyosun.
 
Son düzenleme:
Zamanında Aokiji'yi görünce gaç lan gaç diyen adamlar bunlar. Şu anda da Luffy ve Zoro hariç çevredeki herkes "gaç lan gaç" modunda. Evet çok manyak laf. Tabi Kaido'yu görünce içe doğru sıçma ifadesi kadar etkili değil.
MFW:
Niye şimdi konuyu Kid'e çektin ki? Bizimkilerin ifadesini de görücez Kaido karşısında, 32 diş sırıtmalarını bekliyorsun herhalde.
 
Amirale Luffy dalarken Zoro ne diyor, "Yerlerimizi değiştirelim Luffy". Aa bu senin için bir ön belirti olmaz çünkü ajendana uymuyor değil mi? :D
Haha, ne alakası var. Zoro kendini bir halt zannediyor diye Luffy ile denk güçte olmuş olmuyor. Zoro aynı haltı Sanji ile de yapıyor, sürekli sidik yarıştırıyorlar, sen bunları görmüyorsan biz ne yapalım. Little Garden'da bu ikisi bir yarış yaptılar, yaptıkları yarışın aynını Dorry ile Brogy yapmış, seride daha önce en denk gözüken iki kişi, şimdi bu sana göre tesadüf olabilir ama mangakaya göre değil. Ayrıca Luffy, Zoro'yu hiç bir zaman kıskanmaz, çünkü daha güçlü olduğunu biliyor, bunu Zoro'da söylüyor, ama siz bu bölümleri görmemezlikten geliyorsunuz. Mesela Pica'ya ne dedi Zoro ? ''Sen kaptanımla dövüşmeye layık değilsin'' , balık adam adasında ne dedi ? ''Bu kadarını yapamasaydı kaptan olamazdı'' Zoro kendine denk değil Luffy'yi üstün görüyor. Ayrıca Luffy'nin aksine, Zoro Sanji'yi yeri geldiğinde kıskanıyor, ''O iki bin gücündeyse ben de üç bin kişi gücündeyim'' diyor, Luffy böyle bir kıskançlığa girer mi girmez, çünkü fark belli.

Mangaka 2 yıl aradan sonra Zoro'nun yatkınlığının armament olduğunu söyledi.
Alakasız bir örnek. Sanji'de gözlem türünde yatkın, gözlem türünün dövüşlerde ne kadar etkili olduğunu bilmiyorsan tekrar açıp seriyi okuman gerekiyor sana tek tek anlatamam, ya da en iyisi Haki konusuna girip araştırabilirsin.

Mangaka ayrıca Enies Loby'den önce Robin'in Zoro'dan güçlü olduğunu da gösterdi.
Öyle bir şey gösterdiğini zannetmiyorum.

Hatta ondan önce Luffy ile Zoro'yu denk çizdi. Demek ki güçler sürekli aynı dengede paralel ilerlemiyormuş değil mi?
Ondan önce de ilk olarak Zoro ile Sanji'nin Nami'nin adasında kapışmaları var, tayfa içerisinde ki ilk kapışma burada oldu, Zoro ile Sanji'nin kapışmalarını toplarsan, açık ara Zoro ile Luffy'nin sadece bir kerelik yaptığı kapışmadan daha fazla olduğunu görebilirsin.

Hayır öyle bir söylüyorsun sanki manga açık açık Zoro Sanji'den üstündürü anlatmış, bunu E.Oda bile SBS'de cevaplandırmadı, Zoro daha güçlü demedi, senin dediğin olsa mangaka Zoro Sanji'den açıkça daha güçlü derdi.


D: If Zoro and Sanji had a serious fight, who would win? Zoro beat Mr. 1, so... he's stronger, right...?

O: Whoa! That was surprising... I thought you said "If Zoro and Sanji had a dick fight"...You have to be careful what you say. Someone might hear something totally wrong... Okay, see you next time!!

(serious = gachinko; dick = ga chinko)
http://onepiece.wikia.com/wiki/SBS_Volume_29

Buna benzer bir cevabıda kim için söylemişti ? Kizaru Aokiji'den güçlü mü sorusuna böyle bir cevap vermişti.

D: Are Kizaru and Akainu stronger even than Aokiji? P.N. Osumansan

O: Hahh, hahh... Sorry for the late introduction. Hello. I'm the author, who got his Balls Flattened by a Reader... you can call me Balltender. But who cares! Here's a question...YIKES!! What the hell is THIS?! Kizaru?! Get outta here! I'm gonna have nightmares! Sorry P.N. Osumansan, Kizaru's already appeared! He'll show up in the next volume. Actually, you're not that far off, though.
Oldukça benzer.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık